Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Puncte pe driving licence

Last post 12-04-2007, 05:29 PM by saruba. 40 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-30-2007, 10:01 AM 68411

Puncte pe driving licence

Salutare tuturor!

Vin cu o problema spinoasa. Sunt fericita posesoare a inca doua puncte pe DL, pentru speeding (nu mult... numai 62/45, dar nenea politzaiul m-a "iertat" cu numai 10 peste). Am plecat de la semafor mai in 'tromba", avusesem si o zi de aia infernala si cred ca m-am razbunat pe pedala de acceleratie...dar cred ca n-am accelerat mai mult de 50 de m; incepusem deja sa slow down cand l-am vazut pe nenea cu luminitele jucause undeva in fata mea.Asta n-ar fi o asa mare problema dar anul trecut am mai achizitionat 4 pentru ca am plecat din intersectie fara sa observ ambulanta care - fara sirena, dar cu luminile aprinse- trecea si ea pe-acolo, desi era cam departe. Pe-asta n-am contestat-o, am meritat punctele alea cu varf si indesat. Punctele astea, din cate stiu eu, stau in record cam doi ani, deci mai am inca un an de asteptat. N-as mai vrea sa le mai adaug si pe-astea doua ca, Doamne feri, vine iarna, mai aluneci, mai intra unu'n tine....nu stii ce se poate intampla, si nu vreau sa pic de "inamicul public no 1'" doar ptr ca am avut ghinion.

Deci...

Daca ma duc in court sa le disput, am macar 20 % sanse sa scap numai cu amenda? Daca imi iau un avocat dupa mine, oare au mai multa "greutate' spusele mele? Ca in definitiv nu este aceeasi infractiune...

Cunoasteti vreun avocat la care sa apelez (stau  in Warren, MI)? Si daca da, cam cat m-ar costa, aproximativ, toata afacerea?

•  10-30-2007, 10:25 AM 68413 in reply to 68411

Re: Puncte pe driving licence

Smile Intrebare clasica. Pai, in primul rand, ok mergi in court, si ce anume spui? Ce contesti? Ca mergeai atat de repede? Ca erai suparata? Obosita?

99.9999% nu ai nici-o sansa. Singura ta sansa ar fi doar teoretica si aia daca ofiterul nu se prezinta in court. Atunci cazul este dat la o parte. Dar sunt sanse MINIME ca asa ceva sa se intample.

Daca nu ai fi avut nici-un punct atunci ai fi avut sanse destul de mari sa scapi doar cu amenda la prima ofensa. Dar judgeul se va uita in dosarul tau, va vedea ce ai deja acolo si nici macar nu va sta la povesti.

Sigur ca poti merge la un avocat si plati, dar din experienta mea de multi ani pe aici si multe MULTE auzite in domeniu (si unele traite personal) nu cred ca ai vreo sansa. Dar.. asta nu inseamna ca spun NICI-O sansa :). Ci doar ca e ceva de 0.00001% in nici-un caz de 20%.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  10-30-2007, 11:08 AM 68422 in reply to 68413

OK, m-am dezumflat acum....

Am mai avut doua experiente astea , dar ptr ca recordul era "neted" m-au lasat in pace. Asta era de fapt intrebarea de baza: daca astea 4 puncte il vor influenta pe judge...

Nasol moment...

dar poate altii au si experiente pozitive in legatura cu asta, asa ca, inca, nu disperBig Smile

•  10-30-2007, 11:15 AM 68423 in reply to 68422

Pai nu conteaza ce experiente au avut altii. Smile

In afara de timpul de mers acolo si daca angajezi un avocat, banii pt el, altceva nu ai de pierdut. Deci daca vrei sa incerci marea cu degetul, mergi la court. Smile

•  10-30-2007, 12:35 PM 68428 in reply to 68411

saruba, nu stiu in ce stat esti si legile de acolo, dar in unele state, in cazul unei abateri ca in cazul tau, se spune ca esti eligible pentru "traffic school"... cu conditia sa nu mai fi fost la unul in ultimul an de zile calendaristic.

Practic, platesti aproape aceiasi bani ca in cazul de amenda (in cazul tau cred ca e aprox $150-200, depinde de stat), numai ca te duci vreo 4 ore la o clasa de conduita. Nu ti se pun punctele noi pe licenta, insa daca in termen scurt (parca vreo 6 luni) produci o abatere similara, atunci iti apar si astea... parca asa este... altfel esti "clean" pentru asigurari!

In curte, chiar si cu avocat, ai sanse numai daca din diferite motive, norocul tau, politistul in cauza nu are toate documentele puse in ordine si a facut vreo greseala de redactare, sau daca nu dovedeste cu documente ca radarul lui era calibrat correct. Altfel, poti sa apelezi la mila judecatorului (aici nu-ti trebuie avocat!), sa fie intr-o zi buna si sa-ti mai scada 1 mila (din 10?) si sa le faca numai 9... si parca atunci platesti numai amenda, dar nu mai iei puncte... nu sunt sigur 100%.

good luck, drive carefully! 

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
  •  10-30-2007, 12:48 PM 68430 in reply to 68428

Gheorghe007:

saruba, nu stiu in ce stat esti si legile de acolo, dar in unele state, in cazul unei abateri ca in cazul tau, se spune ca esti eligible pentru "traffic school"... cu conditia sa nu mai fi fost la unul in ultimul an de zile calendaristic.

Nu exista asa ceva in Michigan.

Si aici nu exista nici 9 mile peste, doar amenda.

Aici e simplu, fie nu vie ofiterul si atunci bye bye caz, scapi bazma curata (foarte rar se intampla), fie i se face judecatorului mila de tine si te lasa.

Sansele insa .....

•  10-30-2007, 03:15 PM 68441 in reply to 68430

Chestia cu 9 mile nu exista nicaieri.  Ea se regaseste totusi intr-un jargon si un obicei nescris al politistilor din USA, care nu opresc ( pe autostrada ) chiar pe oricine a depasit un pic viteza legala.

Zicala politieneasca suna cam asa : "Nine is fine, ten you are mine ".

Pe mine m-a oprit anul trecut o politista, fiindca mergeam cu 35 intr-o zona de 30.  A trebuit sa merg oricum sa-l vad pe judecator, care a spus ca in zona respectiva el merge cu cel putin 40 frecvent.  M-a intrebat daca mergeam cu 35 si i-am raspuns ca ar trebui sa nu gandesc ca sa-i spun ca mergeam doar cu 30.  Zona este larga si sigura, iar toata lume merge cu cel putin 40.  Judecatorul a spus ca am dreptate, no points, dar trebuie sa platesc amenda fiindca am recunoscut ca am incalcat speed limit.  Si o sa fie no points intr-o singura conditie.  Daca atunci cand mai circul in acea zona, am sa fiu atent si am sa franez din timp cand vad o masina de politie.  Glumetz baiatul, dar de amenda nu m-a iertat.

La iesirea din sala, politista a venit si mi-a multumit ca nu am escaladat cazul si mi-a spus ca ii pare rau pentru ca mi-a dat acel ticket.  Ce puteam sa-i mai zic?  I-am urat "La multi ani !" fiindca era inainte de Craciun.....De atunci, in zona cu pricina, n-am prea mai vazut speed traps.

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  10-30-2007, 04:26 PM 68448 in reply to 68411

• OanaC is not online. Last active: 09-30-2008, 12:32 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Nu am timp sa citesc tot ceea ce au zis si ceilalti useri insa am sa iti zic ce a facut sotul meu acum 2 saptamani cand a fost la court pentru puncte. Nu a oprit la STOP pentru ca nu  l-a vazut si a fost tras pe dreapta de nenea militian care i-a dat $108 amenda si 3 puncte pe permis iar cand a plecat i-a si zis "don't make waste my time in court". Bineinteles ca sotul meu s-a dus in court, a durat 5 minute tot procesul si i s-au sters si punctele. Si nici el nu avea ce sa conteste, pentru ca, chiar nu oprise la STOP. Cand a ajuns acolo, s-a intalnit cu politistul care i-a dat amenda, care nu  l-a intrebat decat daca a platit amenda, sotul a zis ca da, dupa care i s-a spus ca punctele ii vor fi sterse si ca va trebuii sa suporte "cheltuielile de judecata"  - 7-8 dolari sau ceva de genul asta.  Asta a fost tot... si chiar daca a pierdut juma de zi de munca a meritat tot "efortul".

•  10-30-2007, 04:53 PM 68450 in reply to 68448

Oricum, $7-8 court cost... imi pare extrem de putin, eu stiam de aprox. $50..60. N-ai spus cum a pledat sotul in curte... guilty or not?

Ca o experienta poti sa incerci sa mergi in court, poate scapi, adica in general in court ti se mai reduce din pedeapsa... pe motiv ca judecatorii vor sa arate ceva blandete fata de cei care gresesc... dar nu cred ca e 100% regula! Eu de pilda cand am fost ultima data m-am rugat de judecator sa-mi mai scada din viteza cu care eram inregistrat ca sa nu iau 6 puncte, ci numai 3... a mers.

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
  •  10-30-2007, 05:07 PM 68451 in reply to 68450

la 55 aveam 81. Amenda a fost de 242 am recunoscut si am platit 183.Dupa mintea mea e un discount de 24%.Noroc de 4 mile diferenta ca daca aveam cu 30 peste limita legala se lasa cu suspendare.Asa mi-a zis politaiul si a mai zis ca viteza ucide.

•  10-30-2007, 07:41 PM 68456 in reply to 68450

Din vasta mea experienta cu "furatul" de puncte din cauza vitezei (am fost si la court in Warren chiar) pot spune ca daca o sa te duci la court si pledezi "guilty", te lasa fara puncte si platesti doar amenda. Sala de judecata din Warren e cum intri pe dreapta (asta daca intri prin spate in caz ca nu au terminat constructia), te pui pe scaun, cand te striga te duci acolo in fata, spui guilty, apoi pleci, iesi si in dreapta e ghiseul unde platesti. Big Smile
  •  10-31-2007, 11:06 AM 68484 in reply to 68456

Eris draga, cunosc sala din warren ca pe buzunarul meu :)))), si , desi am fost tare spashita ultima oara si mi-am recunoscut vina, tot m-au ars cu 4 puncte. De data asta, insa, am "avansat", am luat punctele in Troy. Deci, sa recapitulez...in 7 ani am vizitat the courts in Farmington Hills, Warren, Bloomfield Hills si, probabil Troy. Nu stau rau de loc! Tot inainte...

M-am hotarat. Ma duc in court. Mi-am luat si avocat. Daca nu ma duc si, Doamne feri, se intampla vreo pacoste in viitor, o sa-mi bag unghia in gat ca m-am zgarcit la niste bani si o ora-doua de stat pe banca tribunalului. Pentru linistea mea sufleteasca, ma voi duce. Ce-o fi, o fi!

Va tin la curent si fac cinste daca scap de puncte, binie?

•  10-31-2007, 11:08 AM 68485 in reply to 68456

A, si inca ceva... Tu aveai ceva alte puncte pe carnet? Ca daca n-aveai, normal ca te-au lasat in pace... Io am!Fist

•  10-31-2007, 11:10 AM 68486 in reply to 68485

Bafta. Sa ne spui si noua ce ai facut.

PS
    Ce se mai aude cu sectiunea pt OU? Smile

•  10-31-2007, 05:55 PM 68496 in reply to 68450

• OanaC is not online. Last active: 09-30-2008, 12:32 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Gheorghe007:

Oricum, $7-8 court cost... imi pare extrem de putin, eu stiam de aprox. $50..60. N-ai spus cum a pledat sotul in curte... guilty or not?

Ca o experienta poti sa incerci sa mergi in court, poate scapi, adica in general in court ti se mai reduce din pedeapsa... pe motiv ca judecatorii vor sa arate ceva blandete fata de cei care gresesc... dar nu cred ca e 100% regula! Eu de pilda cand am fost ultima data m-am rugat de judecator sa-mi mai scada din viteza cu care eram inregistrat ca sa nu iau 6 puncte, ci numai 3... a mers.

Sorry am scris pe graba ca trebuia sa plec de la munca si nu am fost foarte clara. Cand ne-a venit amenda acasa, pe spatele ei scrie daca pledezi vinovat sau nevinovat. Sotul a pledat "nevinovat" si cam la 3-4 saptamani dupa aia am primit citatie acasa pentru "procesul" respectiv unde a pledat tot nevinovat si unde nu i s-a pus absolut nici o intrebare. Si eu am ramas surpinsa mai ales ca politistul i-a zis "don't make me waste my time in court" care mie mi-a sunat un pic a amenintare. Cred ca a avut o zi buna politistul sau judecatorul.  Referior la acea taxa de judecata de 7-8 dolari de care am zis....inca nu am platit-o, judecatorul i-a zis ca va primii ceva in posta si sa trimitem cecul dupa aia si tot el a fost cel care a mentionat ca o sa fie 7-8 dolari. Cand oi primii nota in posta daca  o fii mai mult am sa va postez aici.

•  10-31-2007, 09:33 PM 68497 in reply to 68484

saruba:

Eris draga, cunosc sala din warren ca pe buzunarul meu :)))), si , desi am fost tare spashita ultima oara si mi-am recunoscut vina, tot m-au ars cu 4 puncte. De data asta, insa, am "avansat", am luat punctele in Troy. Deci, sa recapitulez...in 7 ani am vizitat the courts in Farmington Hills, Warren, Bloomfield Hills si, probabil Troy. Nu stau rau de loc! Tot inainte...

M-am hotarat. Ma duc in court. Mi-am luat si avocat. Daca nu ma duc si, Doamne feri, se intampla vreo pacoste in viitor, o sa-mi bag unghia in gat ca m-am zgarcit la niste bani si o ora-doua de stat pe banca tribunalului. Pentru linistea mea sufleteasca, ma voi duce. Ce-o fi, o fi!

Va tin la curent si fac cinste daca scap de puncte, binie?

Eu in Troy am inceput.... Hehehe! Ce vremuri! Ce tineri eram! Cry        LOL

Pai de unde sa am puncte? Daca de fiecare data ma duc cu jalba in protzap, ma declar "guilty" si scap decat cu amenda?!? Dar imi incep procesul de jeluire de cand ma prinde politistul... ii torn vreo poveste lacrimogena de tot timpul imi da numai "five over" si pe mine numai cu 62 in 40 ma prind. Nu poti si tu sa spui ca ai copilul acasa cu bona si ca te grabesti sa-l mai prinzi treaz ca ai fost toata ziua la munca (asta seara) , etc.  Iti mai spun eu alte povesti de genul asta cand ne vedem sambata la petrecere. Si iti povestesc si ce am patit in Troy la court (prima mea experienta). LOL

•  10-31-2007, 10:15 PM 68498 in reply to 68497

Deci te vaz sambata, sa inteleg? Si dupa ce te recunosc? A, stai, stiu! Imi agatz tichetul la piept cu un ac de siguranta... de-abia astept sa ne conversam pe tema data.

PS. ptr "Shefu' " : Vine, vine si sectiunea OU... cu rabdarea se trece marea... la noi e un ocean.

•  11-01-2007, 11:49 PM 68522 in reply to 68498

saruba:

Deci te vaz sambata, sa inteleg? Si dupa ce te recunosc? A, stai, stiu! Imi agatz tichetul la piept cu un ac de siguranta... de-abia astept sa ne conversam pe tema data.

Normal ca ma vezi... Ca fara mine nu se poate. Big SmileStick out tongue Cum dupa ce ma recunosti? Dupa ... accentul oltenesc (voit) si .... numarul la masina LOL

•  11-02-2007, 01:01 AM 68525 in reply to 68522

Auzi ma, cu numaru` ala la mashina, tre` sa recunosc ca prima data cand am vazut mashina aia n-am stiut a cui e, si am si zis in gandul meu: ia uite ce tzaran! :)))...si cred ca i-am zis cuiva de aici de pe forum si mi-a zis...pai aia e mashina lu` Eris maaa :)), ras-plans :)

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  11-02-2007, 04:05 AM 68527 in reply to 68525

daca exista vreo metoda sa afli perioada cand politaiul va fi in vacanta, stabilesti procesul intr-una din zilele alea si automat nu va apare la curte si esti iertatBig Smile dar cum sa afli? idei?Big Smile

•  11-02-2007, 08:04 AM 68533 in reply to 68525

Justinia:
    Auzi ma, cu numaru` ala la mashina, tre` sa recunosc ca prima data cand am vazut mashina aia n-am stiut a cui e, si am si zis in gandul meu: ia uite ce tzaran! :)))...si cred ca i-am zis cuiva de aici de pe forum si mi-a zis...pai aia e mashina lu` Eris maaa :)), ras-plans :)

Alo, eu ma refeream la aia mare si grena... la plate-ul aleia mari ... Tu  vad ca te referi la aia mica si rosie si ... smekera. LOL Plate-ul ala e pus cu auto-ironie. Ca la "fala" aia de masina, plate-ul vine ca nuca-n perete.Wink

•  11-02-2007, 10:47 AM 68548 in reply to 68533

Pai prima pe care am vazut-o, aia a fost. Shoc. Si mai mare shocu` cand am vazut-o si pe cea cu pricina. Zip it!

Da` e bine, cica te recunoaste lumea pe la partyBig Smile 

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  11-02-2007, 10:49 AM 68550 in reply to 68548

Dar cine imi spune si mie despre ce vorbiti? Ca imi rod unghiile aici de curiozitate. Hai ca tre sa-mi schimb si eu placutele si vreau idei. Big Smile
    Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  11-02-2007, 04:26 PM 68569 in reply to 68522

Eris:
    saruba:

Normal ca ma vezi... Ca fara mine nu se poate. Big SmileStick out tongue Cum dupa ce ma recunosti? Dupa ... accentul oltenesc (voit) si .... numarul la masina LOL

Bey, pai cu de-stea-mi umbli? De un' sa stiu eu ca te dedublasi? Te sun mai pi seara sa vad cum e treaba cu accentul oltenesc...

•  11-02-2007, 04:30 PM 68570 in reply to 68527

</