|
|
De-ale Bucurestiului
Last post 12-11-2007, 01:00 PM by AdrianaLo. 12 replies.
-
12-11-2007, 12:51 AM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,504
-
Points 6,995
-
|
Imi recomanda cineva un restaurant bun in Bucuresti? Mi-as dori unul undeva mai pe la centru sau mai pe langa ruta metroului (Romana, Victoriei, Unirii). Nu vreau sa ma plimb cu taxiul prin Bucuresti, ca din cate am auzit e balamuc mare pe sosele acolo. Si stau in Bucuresti doar pt cateva ore, numai bine de o cina pe acolo. Daca restaurantul e si cu specialitati romanesti e si mai bine, daca nu ma adaptez (numai Steakhouse sa nu fie)...
Daca cineva stie si ceva preturi pe la restaurante, sa fac rezervare cu vreo zi doua inainte sau merge cu primitul la usa, cum e serviciul ospataritelor (numai mutre acre sa nu fie), detalii de orice tip sunt binevenite... Si altceva: a vizitat cineva Casa Poporului? se poate intra ca vizitator? intreb ca din afara am tot vazut-o, dar vreau sa o vad si pe dinauntru.
Live Free or Die.
|
|
-
12-11-2007, 07:06 AM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 140
-
Points 0
-
|
Salut, Ai putea sa incerci restaurantul 'Carul cu Bere' ; e situat pe o strada perpendiculara pe Calea Victoriei (ca reper pe langa Muzeul de Istorie) ; am fost in vara cu niste oaspeti americani si le-au placut foarte mult si atmosfera care e super si mancarea delicioasa ( cu sau fara specific romanesc). Preturile nu sunt mari. Adresa e : Str. Stavropoleos nr. 3, tel. 021/313.75.60. Este necesara rezervarea prealabila. Intr-o seara am prins un show super : doua perechi de tineri, dansatori profesiunisti, au dansat rand pe rand pe muzica populara, apoi vals, tango, salsa, dansuri latine, dansuri disco dupa care de fiecare data, faceau cuplu cu clientii din restaurant pe care ii invitau la dans ...sa il fi vazut pe American executive manager dansand o sarba olteneasca ... Langa 'Carul cu Bere" este o cofetarie (nu-mi amintesc numele) cu niste prajituri sper-grozave. Am mai fost si la restaurantul Burebista (situat vis-avis de ambasada US in spate la Intercontinental ; mancare foarte buna cu specific romanesc (nu neaparat vanat)), si la restaurantul Hotelului Intercontinental. Casa Poporului poate fi vizitata de turisti zilnic pana la ora 18, daca bine imi amintesc de azi vara dar trebuie sa te interesezi sa nu fie 'inchisa' vizitatorilor pt. diferite evenimente mai speciale. Cand am fost in vara, am putut sa iau fotografii si inside si outside of it dar daca am fi mers a doua zi, era deja inchis pt. nu stiu ce eveniment. Sejour placut !!
When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.
|
|
-
12-11-2007, 10:35 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
Chiar daca, Carul cu Bere este un clasic al Bucurestiului, ultima data cand am fost acolo am fost destul de dezamagit. In primavara asta am fost la unul in parcul Tineretului (are intrarea din Vacaresti) si daca retin corect numele este Hanul Vanatorilor sau asa ceva. Super dragut. Restaurant mare, frumos aranjat, servirea a fost super. Si aveau si tot felul de preparate romanesti. Deci, cum treci de palatul copiilor (fostul palat al pionerilor) si continui pe Vacaresti in sus spre Piata Sudului, undeva la jumatate pe Vacaresti in dreapta in parc este acest restaurant (iarasi, nu stiu daca mai exista vreo intrare din alta parte).
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
12-11-2007, 10:41 AM |
-
12-11-2007, 11:17 AM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,504
-
Points 6,995
-
|
Multumesc de idei. Alien, vrei sa-mi dai niste detalii de ce-ai ramas dezamagit la Carul cu Bere? Si tocmai Hanul Vanatorilor imi recomanzi? In alta ordine de idei: cum mai sunt conditiile la trenuri in Romania? La accelerate, rapide? A calatorit cineva in ultimul timp cu ele?
Live Free or Die.
|
|
-
-
12-11-2007, 11:39 AM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,504
-
Points 6,995
-
|
Hm, cam asa imi aduc aminte si eu de accelerate si rapide, vad ca nu s-a schimbat nimic in ultimii 7 ani cu ele. Da pe ruta mea este Intercity (trebuie sa ajung la Bacau si Piatra-Neamt), dar nu cred ca-l prind pe ala, doar la intoarcere...La dus prind doar acceleratul sau rapidul, in cazul asta o sa-i ofer sotului a romanian experience... Speram macar sa se fi schimbat ceva la rapid, ca la accelerat stiu ca e pierduta cauza...
Live Free or Die.
|
|
-
12-11-2007, 11:50 AM |
-
12-11-2007, 12:01 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
Deja in urma cu 4 ani mergeam cu Intercity normal (nu Sageata Albastra ci vagoanele model clasic) si a fost super de super. Aer conditionat, muzica, curatenie ca in filme, la vagonul restaurant era mai ceva ca la multe restaurante in Detroit. Si toate astea acum 4 ani. Eu nu recomand Sageata Albastra pt ca scaunele sunt extrem de incomode. Pe distanta scurta e ok, dar orice peste 1 ora maxim 2, no way. S-a mai schimbat si Romania in toti anii astia. :) La Carul cu Bere nu mi-a placut servirea in primul rand si apoi preturile. Cu banii aia mergeam frumos la restaurant in New York sau la Chris Steak House vizavi de Somerset Mall aici local. Carul cu Bere este un restaurant FOARTE cunoscut, in plin centrul Bucurestiului si de aici si multe fitze cu tot ce inseamna acest lucru. Si nu fitze in sensul bun (adica dai un ban dar stai in fatza cum se spune), ci fitze romanesti. Poate s-o mai fi schimbat, dar asta a fost experienta mea.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
12-11-2007, 12:30 PM |
-
12-11-2007, 12:41 PM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 140
-
Points 0
-
|
Yup, I am ...told ya so .... La cuseta de cls. a II- a sunt 6 paturi. La cuseta de clasa I sunt 4 paturi. La vagonul de dormit sunt numai 2 paturi ...so, distractie placuta ...merita experienta ....  
When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.
|
|
-
12-11-2007, 12:43 PM |
-
12-11-2007, 01:00 PM |
|
|
|