As vrea sa-i invit si eu pe parintii mei aici vara viitoare, dar am cateva dubii.
Eu sunt aici cu viza de student (F1) pt doctorat la o facultate destul de buna, deci nu ar fi indoieli legate de corectitudinea statutului meu aici. Universitatea are un formular de invitatie pe care li-l pot trimite in care practic atesta statutul meu aici. Din pacate insa, aceasta invitatie nu constituie in nici un fel o dovada oficial de suport financiar. Parintii mei lucreaza amandoi, dar situatia lor financiara este cea a romanului mediu care nu le-ar permite in mod normal sa viziteze SUA. Legaturile lor cu tara ar tine de serviciile stabile (amandoi lucreaza in invatamant), apartament, masina, ceva cont in banca, conturi de pensie suplimentara, frati, surori, ai lor insa pt ca eu sunt singura la parinti. Eu as putea lua o scrisoare de la profesorul pt care lucrez ca trebuie sa stau aici pe perioada verii de exemplu pt a da un motiv de ce vin ei si nu ma duc eu ca de obicei. Financiar insa nu pot furniza nici o dovada oficiala ca ii voi ajuta.
Aici intervine insa dubiul. Eu stau impreuna cu prietenul meu care este american si deci poate completa AOS. Serviciul lui presupune un anumit nivel de clearance, deci poate ar conta faptul ca pt el ar arata rau sa faca invitatie cuiva care apoi sta ilegal drept "garantie" de intoarcere in tara pt parintii mei. In acelasi timp insa, marea problema e in ce calitate le face el invitatia. Ca "roommate" nu cred ar face nimeni asa ceva. Ca "boyfriend" mi-e teama sa nu am eu probleme apoi legate de riscul de emigrare cand intru in SUA cu alta ocazie sau cand, poate, voi avea nevoie de extensie de viza. In plus, nu vreau sa par chiar asa disperata sa ii vad aici daca cer altcuiva sa-i invite.
Ce m-ati sfatui sa fac?
Multumesc.