Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Soapte..iluzii..oare e iubire?

Last post 12-25-2007, 10:40 AM by Justinia. 36 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-12-2007, 09:25 PM 69356

Soapte..iluzii..oare e iubire?

Nu stiu daca s-a mai discutat pe tema asta, si chiar daca , probabil nu s-a spus tot.

Am auzit in realitate intrebarea : De unde stii ca e iubire? Cum stiu ca iubesc? , am vazut astfel de intrebari puse si aici pe forum.

Cand sunt intrebata asa ceva pur si simplu ma blocheaza, e o intrebare la care raspunsul imi pare atat de evident, incat nu stiu cum as putea sa raspund.

Imi cer scuze pentru cei/cele care s-ar simtzi atacatzi cu acest mesaj, va rog frumos sa il luatzi ca pe o discutzie si nimic personal. Nu vreau sa atinga pe nimeni , ci mai mult sa la mureasca, sau sa ma lamureasca.

Cum e posibil sa nu itzi dai seama daca iubesti sau nu? Cu ce pot fi confundate sentimentele de iubire? de apar aceste intrebari?

Stiu ca sunt o fire romantica, sau visatoare cum ma numesc unele persoane, dar la fel ma cunosc si stiu ca pentru mine viatza nu are nici un rost , si mai ales o casnicie daca nu sunt "imbratisate" de dragoste. Ce rost are totul daca nu potzi zambi si te bucura langa cineva care doar cu un zambet te face sa razi, doar cu un gest te face sa il urmezi???

O iubire, asa cum am mai zis, si multzi o confunda cu o "iubire nebuna" nu consta in fiorul care te patrunde in tot corpul la prima atingere, nu consta in nebunia catorva clipe, ci in modul in care atunci cand apar problemele cei doi IMPREUNA, le rezolva, se unesc si trec peste orice. Cand unul e slab celalat simtzind=i slabiciunea devine tare si puternic, cand unul plange celalalt ii readuce surasul pe buze ..... etc.

Dupa parerea mea in orice relatzie exista probleme, chiar si acolo unde exista Dragosetea , diferentza consta in felul in care aceste probleme sunt depastie.

Am sa ma opresc aici, momentan, si vreau sa va intreb : de ce , cum si in ce fel apare intrebarea : Oare il iubesc? Ce inseamna te iubesc?

"What nerv's me also destroy me!"
  •  12-12-2007, 09:59 PM 69357 in reply to 69356

Re: Soapte..iluzii..oare e iubire?

Leona:

O iubire, asa cum am mai zis, si multzi o confunda cu o "iubire nebuna" nu consta in fiorul care te patrunde in tot corpul la prima atingere, nu consta in nebunia catorva clipe, ci in modul in care atunci cand apar problemele cei doi IMPREUNA, le rezolva, se unesc si trec peste orice. Cand unul e slab celalat simtzind=i slabiciunea devine tare si puternic, cand unul plange celalalt ii readuce surasul pe buze ..... etc.

Pai uite ca in fraza asta se gasesc explicatiIe pe care le-as avea eu.

E posibil ca pt o perioada sa simti ca iubesti, dar poate apare ceva "o problema" si daca nu se gaseste rezolvarea "impreuna", ajungi sa te intrebi "oare il iubesc?". 

Apoi "iubirea nebuna"...e posibil sa simti "nebunia" mai mult decat cateva clipe..e posibil sa dureze luni, poate chiar si ani...si sa te trezesti intr-o zi fara pasiunea respectiva si ajungi sa te intrebi "a fost/este iubire?".

Sau pur si simplu e posibil sa traiesti mult si bine cu cineva sa fie totul ok, respect, intelegere, ajutor...dar sa ai mereu sentimentul ca ceva iti lipseste sau ceva lipseste din relatie. Si ti se pare greu sa-ti dai seama daca e iubire sau nu, pt ca totul merge bine, de fapt.

E posibil sa treaca ani pana simti iubirea, e posibil sa treaca ani si sa-ti dai seama ca NU iubesti, e posibil s-o simti right away, e posibil sa n-o simti niciodata. Dar depinde de fiecare. Depinde de felul nostru de a fi : ne aruncam intr-o relatie "orbi", sau cugetam la fiecare gest si cuvant? Ne e usor sa ne deschidem sufletul catre o noua persoana, sau cu greu ajungem sa simtim ceva?

Cineva mi-a spus de curand ca si-a dat seama ca o iubea, numai dupa ce ea i-a spus ca relatia s-a terminat. Cred ca o iubeste si acum, desi au trecut mai mult de 6 luni de la despartire. Ma gandesc ca relatia s-a terminat tocmai pt ca el nu arata ca o iubeste, si nici ea nu avea cum sa simta ca este iubita.Si chiar daca el i-a spus in ultima clipa ce simte, pt ea era deja prea tarziu. 

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  12-12-2007, 10:02 PM 69358 in reply to 69356

Leona:

Cum e posibil sa nu itzi dai seama daca iubesti sau nu? Cu ce pot fi confundate sentimentele de iubire? de apar aceste intrebari?

In primul rand, acest subiect se preteaza la sectiunea 'psychology' Smile.... din cate imi spune creierul meu blond. (Prism, unde esti ?? LOL)

Well ... E foarte posibil daca ne gandim ca deseori, oamenii se indragostesc de ceea ce vor lor sa le placa la celalalt, NU de ceea ce exista in realitate la partener;  mecanimul este de cele mai multe ori inconstient ; acest lucru se intalmpla cel mai adesea celor care isi proiecteaza inconstient imago-ul (imaginea) lor feminina sau masculina(Ying-ul sau Yang-ul) asupra partenerului si ca atare aceasta imagine nu se suprapune cu 'imaginea' partenerului decat in proportii mici si de aici provine discrepanta ulterioara dintre ceea ce 'am crezut' noi ca e partenerul si modul in care e el in realitate ...dupa ce ne cade 'valul de pe ochi' Smile..si ajunge sa ne punem intrebarile de mai sus.

Exercitiu : cere partenerului/ei tau sa iti descrie cum arata 'femeia ideala respectiv 'barbatul ideal' pt. el/ea (da, am pus bine in ghilimele asta pt. ca nici femeie ideala si nici barbatul ideal nu exista in realitate ..poate doar daca toti am fi perfecti si am trai intr-o lume ideala) in cele mai mici detalii : dpdv fizic, psihologic/emotional si ai sa iti dai seama cat de mlt corespunde descrierea partenerului cu persoana ta si calitatile tale ...asta pt. ca partenerul/a a descris imago-ul ei/lui ,Ying-ul/Yang-ul ei, respectiv.Faceti ex. asta la modul reciproc. Daca discrepanta e prea mare cel am adesea  cuplu e cu potential conflictogen.

Leona:

TEORETIC. Dar in cate cupluri se intampla asta PRACTIC ?!?

Leona:

Ce inseamna te iubesc?

Asa cum am scris deunazi intr-un articol :

Each of us has his own definition of love, but most people agree on the following point: another’s love for us is supposed to be uplifting, making us stronger, and stimulating each of us to be better and more vivid, leading to our growth as human beings… another’s love is supposed to lead to more love of ourselves.

But sometimes the heart knows of reasons that the person doesn’t know, and when we TRULY love, we are capable of many things; sometimes we put these things in practice even at the risk of not being ourselves anymore.

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.

•  12-13-2007, 01:32 AM 69362 in reply to 69356

Leona:

Nu stiu daca s-a mai discutat pe tema asta, si chiar daca , probabil nu s-a spus tot.

Dupa parerea mea in orice relatzie exista probleme, chiar si acolo unde exista Dragosetea , diferentza consta in felul in care aceste probleme sunt depastie.

Am sa ma opresc aici, momentan, si vreau sa va intreb : de ce , cum si in ce fel apare intrebarea : Oare il iubesc? Ce inseamna te iubesc?

Ce ti-a venit, tocmai acum, in prag de sarbatori? Ca de cativa ani tot discutam pe tema asta si ...tot nimic?! Pai ce mai e de spus?  Sau, stai, sa te intreb altfel, cumva nu te multumesc raspunsurile noastre din trecut?Cool

Citeam aici pe forum diverse povesti, diverse `descarcari` ale sufletelor...care ( cam ) spun ce inseamna dragostea asta ptr fiecare. Pentru ca fiecare are o alta perceptie a iubirii, fiecare are o alta perceptie a iluziilor. Cum zicea cineva: `iluziile sunt perceperea eronata a nimicului ` ( no offence ptr deformarea citatului).

Sigur ca in orice relatie exista probleme, frumusetea Smile  sta in faptul ca tocmai problemele ar trebui sa ii uneasca si mai mult pe cei doi, sa ii faca sa se aprecieze si mai mult si sa se iubeasca si mai mult. Sau sub alta forma. Mai adanca, mai profunda. Dragostea asta de care vorbesti tu , cred eu Smile, inseamna de fapt  legatura dintre cei doi. Si-mi place cum intrebi tu acolo ` cum e posibil sa nu-ti dai seama daca iubesti sau nu`, ca inteleg de ce intrebi asa, pentru ca tu vezi din celalalt punct de vedere , pe care l-ai descris mai sus ( `raspunsul e evident ` ). Pai cand iubesti, iubesti, Stii. Simti. Imi amintesc ca mi-a zis-o Munteanu acum cativa ani, cand intrebam eu asa...de unde stii ca e dragoste si ca nu e BS. Si ii dau dreptate acum. ( Unde esti, Munteanule? ).

Pai nu, iubirea , sau nu, `iubirea nebuna` aia de care zici tu , nu consta NUMAI in fiorul care te patrunde in tot corpul la prima atingere  ci si in ce ai zis tu dupa aceea.

Incerc sa-mi amintesc ce explicatii gaseam eu cand ma intrebam in trecut ` oare il iubesc`, si-mi dau seama acum ca numai prin simplul fapt ca iti pui intrebarea asta inseamna ca `nu, nu-l iubesc`. Ca atunci cand iubesti, nu-ti mai pui intrebari d-astea.( vezi raspunsul lui Munteanu). Pur si simplu stii. Simti. Fara el/ea nu existi. Fara el/ ea nu traiesti. Nu dormi cum trebuie, nu mananci  cum trebuie , nimic nu te satisface, pana si ziua cea mai senina e gri atunci cand nu-l ai alaturi , nu-ti poti inchipui viata fara el/ea, etc etc ( ca devin siropoasa). Am mai zis eu  candva,:dragostea e orgasmul sufletelor. Si sa-mi fie cu iertare , iar, exprimarea.  

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  12-13-2007, 01:54 AM 69364 in reply to 69356

Leona:

Ce inseamna te iubesc?

Uitasem sa spun: pai sentimentele de iubire nu pot fi confundate cu nimic altceva, pentru ca nu se poate. Ori e iubire, ori nu e. Nu exista jumatati, in cazul asta. Pentru  ca iubirea le cuprinde pe toate ( aspectele) : , adoratie, respect, admiratie, tandrete, dorinta, prietenie,solidaritate, and so on.

Era o vreme, in tineretea mea, cand era `la moda` cantzonul urmator http://www.youtube.com/watch?v=8TkaX12OhHE , ascultandu-l, gandeam eu ca `aia ` e iubire. Si-mi doream sa gasesc chestia asta. Iubirea asta, in viata mea. Si e un vers acolo, care atunci mi-a dat certitudinea ca voi iubi cand` you can see your unborn children in her eyes`. In his. Asa si e. Mi se pare cel mai rezonabil mod de a raspunde  la intrebarea ` cand stii ca iubesti sau nu`.

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  12-13-2007, 10:23 AM 69369 in reply to 69364

Justinia:

Uitasem sa spun: pai sentimentele de iubire nu pot fi confundate cu nimic altceva, pentru ca nu se poate. Ori e iubire, ori nu e. Nu exista jumatati, in cazul asta. Pentru  ca iubirea le cuprinde pe toate ( aspectele) : , adoratie, respect, admiratie, tandrete, dorinta, prietenie,solidaritate, and so on.

Adauga imfatuare..chestia aia care-ti aprinde fluturasi in stomac si candele la capul patului..

PS. Pe nebaute, bineintelesSmile

•  12-13-2007, 11:04 AM 69370 in reply to 69357

bonepaula:
    E posibil ca pt o perioada sa simti ca iubesti, dar poate apare ceva "o problema" si daca nu se gaseste rezolvarea "impreuna", ajungi sa te intrebi "oare il iubesc?". 

Daca nu gasesc o rezolvare care sa ii satisfaca pe amandoi, sau la care unul din ei sa faca un compromis de dragul celuilalt, atunci .... nu exista iubire. Simplu dar adevarat. Atunci cand iubesti vrei ca persoana de langa tine sa fie fericita, si lasi de la tine in anumite cazuri, iar in altele lasa el-ea. Depinde de la caz la caz. Soltutzii exista intotdeauna.

bonepaula:
    E posibil sa treaca ani pana simti iubirea, e posibil sa treaca ani si sa-ti dai seama ca NU iubesti, e posibil s-o simti right away, e posibil sa n-o simti niciodata. Dar depinde de fiecare. Depinde de felul nostru de a fi : ne aruncam intr-o relatie "orbi", sau cugetam la fiecare gest si cuvant? Ne e usor sa ne deschidem sufletul catre o noua persoana, sau cu greu ajungem sa simtim ceva?

Pai tocmai asta e unul din motivele pentru care cred eu apare intrebarea apoi : il/o iubesc? pentru ca inainte de a ajunge sa faci acest pas de a te casatori, ar trebui deja sa stii cum este el din toate punctele de vedere (atat calitati cat si defecte), si mai ales sa itzi dai seama ce simtzi tu pentru el. Si nu , nu sunt de acord cu Dragostea vine pe parcurs. Poate obisnuintza, recunostintza faptului ca atata timp tzi-a fost alaturi si tzi-a aratat ca potzi avea incredere in el. Si te simtzi vinovata intr-un fel si atunci itzi impui , crezi , te mintzi ca il iubesti.

bonepaula:
    Cineva mi-a spus de curand ca si-a dat seama ca o iubea, numai dupa ce ea i-a spus ca relatia s-a terminat. Cred ca o iubeste si acum, desi au trecut mai mult de 6 luni de la despartire. Ma gandesc ca relatia s-a terminat tocmai pt ca el nu arata ca o iubeste, si nici ea nu avea cum sa simta ca este iubita.Si chiar daca el i-a spus in ultima clipa ce simte, pt ea era deja prea tarziu. 

He he .... uite asa zboara trenul vietzii si apoi stai si traiesti cu regrete si frustrari ca l-ai pierdut. Dar oare chiar a iubit-o? Sau e pur si simplu obisnuintza de a o avea alaturi? Daca a iubit-o de ce nu il durea sufletul atunci cand o vedea trista si nefericita in urma faptelor lui?

•  12-13-2007, 11:08 AM 69371 in reply to 69358

mariuca:
    In primul rand, acest subiect se preteaza la sectiunea 'psychology' Smile.... din cate imi spune creierul meu blond. (Prism, unde esti ?? LOL)

Mariuca, nu am vrut termeni psihologici, ci pur si simplu realitatea pe care fiecare din noi o traim. Nu vreau definitzii ci o explicatzie personalizata. Astfel se poate discuta liber, si intzelege fiecare caz in parte, nu ansamblul.

Potzi da paste la tot articolul? Sau unde il pot gasi ?

•  12-13-2007, 11:10 AM 69372 in reply to 69369

Prism:
    Adauga imfatuare..chestia aia care-ti aprinde fluturasi in stomac si candele la capul patului..

Ce legatura are infatuarea cu topicul de fatza???

•  12-13-2007, 11:24 AM 69373 in reply to 69371

Da, la realitatea pe care noi o traim (cea pe care ai adus-o tu in discutie vis-a-vis de iubire), eu am venit cu niste explicatii psihologice ca altfel, asa sa filozofam la nesfarsit in maniera discutilor "usoare' (ca a folosesc un termen elegant) DAR fara nici un reper stiintific, sa zicem, se poate face oricand si ne invartim in jurul cozii mai ales ca inteleg ca acest subiect este arhi-discutat si dezbatut pe site (apropo de ce a spus Justinia mai sus) ...dar pt. cine are vreme 'de umplut', why not ? Big Smile

Ehhh ...explicatia personalizata din partea mea mai are de asteptat ...Smile ... eventual daca ma hotarasc sa o fac vreodata aici. Smile

Da, pot sa iti dau pe moment adresa unde poti gasi articolul, de ce nu ?

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.

•  12-13-2007, 12:03 PM 69374 in reply to 69373

Sub nici o forma nu am dezaprobat mesajul tau, ci din contra. Explicatzia mea a facut referire, doar la faptul ca acest topic se incadra in alta sectiune.

Tu le numesti discutii "usoare" eu le numesc discutii sensibile, legate de o stare sufleteasca.

In ce priveste explicatzia ta personalizata, ..... sunt multi ..... foarte multi oameni care gandesc la fel ca tine, si sincera sa fiu nu am nimic impotriva ( este acel insinct de conservare sau aparare ,cum vrei) , fiecare isi traieste viatza cum vrea, dupa propriile standarde. Nu fortez pe nimeni sa vina sa posteze ceva atat de personal si sensibil. Fiecare este liber sa faca ce vrea.

Merci pentru website!

•  12-13-2007, 03:28 PM 69378 in reply to 69370

Leona:

bonepaula:

Pai tocmai asta e unul din motivele pentru care cred eu apare intrebarea apoi : il/o iubesc? pentru ca inainte de a ajunge sa faci acest pas de a te casatori, ar trebui deja sa stii cum este el din toate punctele de vedere (atat calitati cat si defecte), si mai ales sa itzi dai seama ce simtzi tu pentru el. Si nu , nu sunt de acord cu Dragostea vine pe parcurs. Poate obisnuintza, recunostintza faptului ca atata timp tzi-a fost alaturi si tzi-a aratat ca potzi avea incredere in el. Si te simtzi vinovata intr-un fel si atunci itzi impui , crezi , te mintzi ca il iubesti.

Unora le este pur si simplu usor sa-si dea seama daca iubesc sau nu. Tu esti una din aceste persoane. Poate esti la fel pe toate planurile, nu numai in iubire. Poti lua o decizie imediat, reusesti sa gasesti un raspuns instantaneu, rezolvi o problema repede....toate vin de la sine. De aceea nici nu-ti poti explica cum se ajunge la intrebarea "il iubesc?". Pt tine e un raspuns atat de evident si e foarte usor sa-l gasesti. Si probabil asa si trebuie sa fie. Cand iubesti nu trebuie sa apara intrebarea asta.

Dar cum bine spui...e posibil sa te minti ca il iubesti..si exista o gramada de motive care explica asta.

Nope, dragostea nu vine pe parcurs...I mean, in momentul in care iei decizia sa te casatoresti...dragostea ar trebui sa fie deja acolo...nu sa speri ca o sa apara dupa ce spui "Da".

Daca vorbim insa de relatii, referitor la tipul de care vorbeam mai sus...El e genul care foarte greu ajunge sa aibe sentimente pt cineva. Se pazeste, daca pot spune asa. Ii este frica sa nu sufere, si cu greu prinde incredere  intr-o persoana. O data ce simte ca poate sa-si ofere sufletul cuiva, il ofera 100%, dar ii trebuie timp sa faca asta.Din cate stiu au fost impreuna vreo 8 luni, dar a fost long-distance relationship, adica la vreo 3 ore de condus. Cand a simtit ca o vrea alaturi mereu, i-a spus "lets move in together", tipa a acceptat in prima faza si cu cateva zile inainte de a face pasul sa se mute la el, l-a anuntat ca de fapt nu mai vrea nici macar sa aibe relatia. Cum ziceam , eu cred ca a luat decizia asta pt ca el nu i-a aratat vreodata ca o iubeste, si oferta lui de a-si imparte viata cu ea a venit prea deodata si nu avea cum sa stie ca el vorbeste foarte serios.Adica ea nu stia cum e cand e iubita de el, pt ca n-a iubit-o pana atunci. S-a speriat si a fugit. El chiar a iubit-o...dar prea tarziu si-a dat seama de asta.

Si-i exact ce vorbim noi aici. Unii isi dau seama imediat ca iubesc si e un proces atat de usor, pt altii e mai greu sa ajunga la concluzia asta. E genul ala de persoana care analizeaza orice si vrea explicatii pt orice si totul e rational pt el. Si pur si simplu , eu cred ca in iubire nu exista cuvinte sa descrii ce simti si nu-ti poti explica ce simti. Pur si simplu e acolo.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  12-13-2007, 06:47 PM 69379 in reply to 69372

L - Ma gindeam la paralela lui infatuation, in engleza..Never mind.
  •  12-13-2007, 10:10 PM 69383 in reply to 69370

Leona:

Daca nu gasesc o rezolvare care sa ii satisfaca pe amandoi, sau la care unul din ei sa faca un compromis de dragul celuilalt, atunci .... nu exista iubire. Simplu dar adevarat. Atunci cand iubesti vrei ca persoana de langa tine sa fie fericita, si lasi de la tine in anumite cazuri, iar in altele lasa el-ea. Depinde de la caz la caz. Soltutzii exista intotdeauna.

Eu aici sunt total in dezacord cu ideea exprimata. Compromisurile nu au ce sa existe intr-o relatie. De "iubire nebuna" sau nu. Compromisurile erodeaza o relatie, compromisurile duc la lipsa de respect de sine din partea partenerului care "lasa de la el/ea". Si de aici la lipsa de respect din partea celuilalt partener, etc.

Solutii intr-adevar exista. Si despartirea in termeni respectuosi e o solutie.

•  12-13-2007, 10:35 PM 69386 in reply to 69379

Prism , infatuation din engleza si infaturarea din romana nu sunt unul si acelasi lucru.

"Never mind" , din cate am intzeles eu nu e prea politicos sa spui asa ceva. Da nah .... ce stiu eu.

•  12-14-2007, 07:25 AM 69388 in reply to 69386

Leona:
    Prism , infatuation din engleza si infaturarea din romana nu sunt unul si acelasi lucru.
    Corect. Asta am vrut sa spun in mesajul anterior.

Leona:

"Never mind" , din cate am intzeles eu nu e prea politicos sa spui asa ceva.

Depinde ce cit de bine cunosti interlocutorul...sau cit de mult iti pasa de cit de tare se ofenseaza computerul Smile

•  12-14-2007, 09:52 AM 69389 in reply to 69356

exemplu:

Intreaba fata: Iti plac? El a raspuns: Nu. Ea l-a intrebat: Ma gasesti draguta? El a raspuns: Nu. Ea l-a intrebat: Ma aflu in inima ta? El a raspuns: Nu. Pentru ultima data, ea l-a intrebat:Daca plec, vei plange dupa mine? El a raspuns:Nu. Ea a plecat trista. Si atunci, el a prins-o de mana, spunandu-i: Eu nu te plac,eu te iubesc.Nu te gasesc draguta,te gasesc superba.Tu nu esti in inima mea, tu esti insasi inima mea. Eu nu voi plange dupa tine daca pleci, eu voi muri dupa tine.

Problemele apar fara sa vrei, ar fi ideal sa nu apara, dar suntem oameni si creeam probleme. Dar problema cea mai mare cred ca este atunci cand iubirea si sentimentele sincere sunt influentate de alti factori externi, e ca si cum "dracu" isi baga coada si pentru multe alte motive poate distruge ceea ce este frumos.

Cum sti ca iubesti?   

Te uiti in sufletul si mintea ta, te gandesti la gesturile si vorbele celuilalt, le interpretezi le intorci pe toate partile, le dai diferite intelesuri incerci mereu sa gasesti "partea buna, ideala" iesi din plan si privesti totul ca pe un film dar la sfarsitul filmului ceva din interior iti spune mereu ca orice s-ar fi intamplat rau poate fi sters sau cel putin corectat. Iti pasa de celalalt, simti cand are probleme iar tu il faci sa zambeasca.

Daca toata astea apar atunci sti ca iubesti, daca esti indiferent si nu iti pasa de ce se intampla sau s-a intamplat atunci you better move forward and get over it. Viata e scurta si nu merita sa irosesti timpul...

http://youtube.com/watch?v=QBT3yAirjS8&feature=related stiu ca vine Craciunul si Anul Nou Big Smile dar cumva are legatura cu topicul mai putin partea religioasa. Enjoy!!!

•  12-14-2007, 10:38 AM 69390 in reply to 69356

Leona:
    Am auzit in realitate intrebarea : De unde stii ca e iubire? Cum stiu ca iubesc? , am vazut astfel de intrebari puse si aici pe forum.

Leona:
    de ce , cum si in ce fel apare intrebarea : Oare il iubesc? Ce inseamna te iubesc?
    In momentul cand cineva pune asemenea intrebari nu vrea sa afle raspunsul sau mai bine zis vrea, desi stie ca n-o sa-l gaseasca in felul asta - punand intrebari cand nu-i nimic de intrebat.

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  12-14-2007, 10:52 AM 69391 in reply to 69356

Leona:

De unde stii ca e iubire?

SIMT.

Leona:

Cum stiu ca iubesc?

NU 'stiu' ca iubesc. SIMT ca iubesc. Smile ... "A sti' e un proces cognitiv, mental, rational. Iubirea nu are de-a face cu asa ceva decat daca e vorba de o iubire 'interesata'

P.S. .... raspunsuri personalizate Stick out tongue

•  12-14-2007, 10:22 PM 69405 in reply to 69389

Furios:

Problemele apar fara sa vrei, ar fi ideal sa nu apara, dar suntem oameni si creeam probleme. Dar problema cea mai mare cred ca este atunci cand iubirea si sentimentele sincere sunt influentate de alti factori externi, e ca si cum "dracu" isi baga coada si pentru multe alte motive poate distruge ceea ce este frumos.

Furios, exemplul tau e frumos, dar putzin ca ideal :)

Cand isi baga .. coada ... daca cei doi se iubesc, sentimentele sunt mai puternice decat orice, si nu potzi pur si simplu nu potzi sa traiesti la fel daca renuntzi doar pentru ca cineva, sau ceva anume si-a bagat coada.

Potzi trai , nimeni nu moare, ( corectzie , putzin mor in adevaratul sens al cuvantului ) fara persoana iubita langa, dar niciodata nu vei mai putea zambi si simtzi viatza la aceeasi valoare. Niciodata nu vei mai fi intreg. So.... se merita sa renuntzi? Sau se merita sa luptzi ? Wink

•  12-14-2007, 10:25 PM 69406 in reply to 69390

Dell:
    In momentul cand cineva pune asemenea intrebari nu vrea sa afle raspunsul sau mai bine zis vrea, desi stie ca n-o sa-l gaseasca in felul asta - punand intrebari cand nu-i nimic de intrebat.

Adevar graitai!!!!

•  12-14-2007, 10:29 PM 69407 in reply to 69391