|
|
cum se pot trimite colete spre romania
Last post 12-17-2007, 08:04 PM by Zuzu. 30 replies.
-
07-18-2006, 07:22 PM |
-
criss
-
-
-
Joined on 07-06-2006
-
-
Posts 2
-
Points 0
-
|
cum se pot trimite colete spre romania
salutari tuturor celor care scriu pe forum,![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
citesc de mult ce scrieti voi pe aici si m-am gindit sa ma alatur si eu, si asa, ca sa nu vin cu mina goala, vin si eu cu intrebare: poate imi spune cineva cum as putea trimite colete in romania si prin alte variante decit usp? eu locuiesc in sudul floridei, in fort pierce! mai este cineva pe aici?multumesc! ![Kiss [K]](/emoticons/emotion-26.gif)
|
|
-
07-22-2006, 08:48 AM |
-
GabyB
-
-
-
Joined on 07-17-2006
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
Re: cum se pot trimite colete spre romania
Draga criss,
O buna prietena sta undeva in California. A aflat de o anumita firma romaneasca , care se numeste Atlas Shipping , sediul este in NY. A trimis prin posta pachet din California in NY si de-acolo pleaca pachete spre Romania martea si vinerea din cite stiu .Oricum cauta-i pe net ca o sa gasesti detalii acolo si suna si intreaba.E convenabil si sint seriosi.Surprinzator!!!!![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
|
|
-
07-22-2006, 07:18 PM |
-
criss
-
-
-
Joined on 07-06-2006
-
-
Posts 2
-
Points 0
-
|
multumesc frumos GabyB! sau sa iti spun simplu Gaby?
chiar acum ma uit ce "hram poarta firma asta"! cam asa se spunea la mine in Ardeal! numai bine si inca o data multumiri!![Flower [F]](/emoticons/emotion-27.gif)
|
|
-
07-22-2006, 07:58 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Are cineva idee daca se plateste vama pentru ce ai in pachetele trimise in tara prin firmele astea?
Vreau sa trimit un carutz pentru bebe la cineva din RO. E posibil sa plateasca vreo taxa pentru el?
|
|
-
07-23-2006, 04:36 AM |
-
GabyB
-
-
-
Joined on 07-17-2006
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
Cu multa placere Criss! Cind o sa ajung eu acolo o sa folosesc si eu serviciile si o sa-ti dau detalii. Singura chestie care enerveaza la ei , mi-a spus prietena mea, e ca iti iau toate taxele posibile plus o taxa de vreo 14 dolari care reprezinta manipulare aeroport si alte alea si cind ajunge pachetul aici in tara mai cer iarasi o taxa de 100.000 de lei pe care o justifica ei tot ca fiind taxa manipulare si alte alea.
|
|
-
07-23-2006, 06:28 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,197
-
Points 11,560
-
|
Cu toate taxele astea, care e avantajul fata de USPS?
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
07-27-2006, 06:31 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
ami:
Are cineva idee daca se plateste vama pentru ce ai in pachetele trimise in tara prin firmele astea?
Vreau sa trimit un carutz pentru bebe la cineva din RO. E posibil sa plateasca vreo taxa pentru el?
Ami, eu am trimis electronice prin pocaiti, si au ajuns cu bine, fara alte taxe. Am sunat, am lasat mesaj, m-a sunat el a doua zi. Totul a fost simplu si corect. Multumita OaneiC am aflat nr de telefon. Uite aici postarea ei. Succes.
"Domnul "pocait" care se ocupa cu transportul de pachete se numeste Gheorghe si numarul lui de telefon este 610 223 6105. Daca il sunati direct pe el poate o sa va poata da mai multe amanunte in legatura cu locurile de unde ridica pachete. Nu este scump, daca nu ma insel este sub $1 pe libra - nu stiu sigur pentru ca intotdeauna sotul meu a trimis pachetele, dar cu siguranta este mai ieftin decat la USPS si DHL si Fedex sau mai stiu eu. Unde mai pui ca prin pocaitii astia nici nu le controleaza la vama, cunosc oameni care au trimis acasa plasme si computere si nu au platit nimic. Eu una n-as avea tupeu sa risc sa trimit vreo plasma dar stiu oameni care au facut-o."
|
|
-
07-27-2006, 09:35 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Girbova:[
Ami, eu am trimis electronice prin pocaiti, si au ajuns cu bine, fara alte taxe. Am sunat, am lasat mesaj, m-a sunat el a doua zi. Totul a fost simplu si corect. Multumita OaneiC am aflat nr de telefon. Uite aici postarea ei. Succes.
Da, stiam de asta si aveam si eu de la Olivia un numar de telefon. Am vorbit cu ei dar problema e ca nu ii pot folosi pentru ca prietena mea va naste pana ajunge carutzul acolo prin pocaiti. Trebuie sa ajung in RO in maxim o luna si jumatate ceea ce ei nu garanteaza
Intre timp am aflat de la agentiile romanesti de shipping din NY ca se percepe o taxa vamala de 20-30% pentru baby stroller; cica e considerat obiect de lux![Surprise [:O]](/emoticons/emotion-3.gif)
Oh well ... ![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif)
|
|
-
07-27-2006, 10:16 AM |
-
milvioara
-
-
-
Joined on 04-04-2006
-
-
Posts 233
-
Points 0
-
|
Nu numai ca se percepe taxa pt articole de lux, dar e tva+taxe vamale, iar evaluarea valorii nu-i cea declarata de tine, ci cea pe care vama romana o stabileste, si desigur de fiecare data e mai mult decit valoarea reala. Ca sa nu spun ca sta in vama cit vor ei. Eu am trimis de citeva ori prin persoane care mergeau in tara si totul a fost bine cu obiecte mici care intrau in geamantan. Dar acum doi ani am trimis un carucior pt handicapati, si am platit $70 plus ca am dus persoana la aeroport. In Bucuresti a asteptat cineva, dar desigur vama romana a fost pe faza din nou si a trebuit sa platim inca $250. Ca cica era scutit de taxe vamale, dar a depasit greutatea. Ce avea vama aeroportului de destinatie cu greutatea admisa, nu stiu nici in ziua de azi, dar ca sa nu mai aiba atita stres am platit. De obicei pocaitii iti spun ca dureaza mai mult. Eu am trimis de doua ori, prin cineva din Gaithersburg (probabil aceeasi persoana din Philadelphia), si a ajuns in 5 saptamini. Depinde cit de curind trimit si ei. Livrarea la destinatie e in 2-3 zile dupa ce ajunge in port si niciodata nu a lipsit nimic.
|
|
-
07-27-2006, 11:08 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Am uitat sa zic ca si "pocaitii" cer taxa vamala pentru carucior... avantajul la ei e ca e o taxa de 15$ fix pe cand la celelalte firme e la discretia vamesilor romani cat se plateste .... ceea ce nu-i bine deloc.![Sad [:(]](/emoticons/emotion-6.gif)
Se pare ca cel mai avantajos e sa trimiti doar pachete.
|
|
-
10-02-2006, 06:03 PM |
-
laurap
-
-
-
Joined on 07-26-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
Si eu am trimis colete parintilor mei timp de aproape 4 ani, dar recent intr-o buna zi, le-am trimis de-ale mele...posete si ceva haine uzate de mine, iar vamesul a pus-o sa plateasca aproape 20$ ca cica au valoare, vaiiii, nici spalate nu erau , de atunci mi-am zis: gata!, nu mai fac business cu statul. Am contactat Atlas Shipping, serviciul cu clientii este ireprosabil si acuma astept sa vad cum vor primi ai mei pachetul. Eu zic ca degeaba se plange cea persoana pe forum ca se plateste multe taxe de tot felul, vrea sa spun ca cu tot ce a trebuit sa platesc ma costa cu vreo 10$ mai putin ca USPS. Singurul dezavantaj la ei este ca nu au servici express. Asta e tot!. 
|
|
-
10-03-2006, 01:24 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Wow...pai astia arata bine de tot. Ne tii te rog la curent cu vestile ? Sa inteleg ca trimiti pachetul la sediul lor, platesti (cum?) , si ei il trimit in Romania la un Oficiu Postal(cu avionul sau cu vaporul), unde merg ai mei sa-l ridice ? Si e asa ieftin? P.S. Azi numai lucruri bune de stiut am aflat . Mersi RP inca o data !
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
10-03-2006, 08:21 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
bonepaula: Wow...pai astia arata bine de tot. Ne tii te rog la curent cu vestile ? Sa inteleg ca trimiti pachetul la sediul lor, platesti (cum?) , si ei il trimit in Romania la un Oficiu Postal(cu avionul sau cu vaporul), unde merg ai mei sa-l ridice ? Si e asa ieftin?
Trimiti pachetul la sediul lor si poti plati prin telefon cu credit card sau le trimiti un check prin posta (afli detaliile astea daca ii suni pe ei). Toate pachetele lor ajung in Bucuresti fie cu avionul, fie cu vaporul. Tu alegi. Varianta cu vaporul e mai ieftina dar dureaza 6 saptamani. Eu nu cred ca se merita pentru ca diferenta de pret nu e asa mare daca vorbim de un pachet normal. Daca trimiti un container atunci vrei vapor sigur. Pachetele pentru Bucuresti pot fi livrate la domiciliu chiar de ei iar pentru cele ce pleaca in provincie ei folosesc Posta Romana si ajunge mai greu. Vezi ca au o limita pentru pachetele de provincie din cauza Postei. Pana la urma si eu i-am folosit pe ei sa trimit un carutz de bebe si desi toata lumea care lucra acolo mi-a spus prin telefon ca platesc vama .... cand am adus pachetul la ei nu am mai platit nici o vama, nimic; nici eu si nici prietenii mei in RO. Si a ajuns exact intr-o saptamana asa cum mi s-a spus. Pt un pachet de 26lbs, cu taxe cu tot m-a costat aproximativ $50 http://www.atlasshippingltd.com/ 
|
|
-
10-03-2006, 11:47 PM |
-
GabyB
-
-
-
Joined on 07-17-2006
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
laurap:Si eu am trimis colete parintilor mei timp de aproape 4 ani, dar recent intr-o buna zi, le-am trimis de-ale mele...posete si ceva haine uzate de mine, iar vamesul a pus-o sa plateasca aproape 20$ ca cica au valoare, vaiiii, nici spalate nu erau , de atunci mi-am zis: gata!, nu mai fac business cu statul. Am contactat Atlas Shipping, serviciul cu clientii este ireprosabil si acuma astept sa vad cum vor primi ai mei pachetul. Eu zic ca degeaba se plange cea persoana pe forum ca se plateste multe taxe de tot felul, vrea sa spun ca cu tot ce a trebuit sa platesc ma costa cu vreo 10$ mai putin ca USPS. Singurul dezavantaj la ei este ca nu au servici express. Asta e tot!.  Pai papuse` se ''plateste '' multe taxe si dupa ce platesti aici taxele de rigoare manipulare aeroport si asigurare iti mai ia o taxa si acolo in Romania in momentul cind ajunge pachetul , tot de manipulare. Una peste alta serviciile sint ok dar avind in vedere ca e totusi o firma romaneasca e de inteles de ce trebuie sa platesti atitea taxe si de ce trebuie sa fii manipulat in halul asta. De-aia se ''plinge'' unele persoane pe-aici.:))
|
|
-
10-04-2006, 10:27 AM |
-
laurap
-
-
-
Joined on 07-26-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
Probabil tu ai trait in preajma unor femei inferioare si crezi ca toate femeile sunt papusi. N-ai de unde sa stii ca o asa papusa asa cum zici tu, poate fi mai capabila decat tine. Prin Atlas Shipping pun pachete oamenii care au bani nu care se plang ca-i scump. Eu sunt multumita cu acest serviciu de transport, platesc cu aproxim. 10$ mai putin si nu stau cu frica in san ca familia mea ar fi taxata vamal pt. orice.
|
|
-
10-04-2006, 11:01 AM |
-
cipy
-
-
-
Joined on 07-01-2006
-
-
Posts 253
-
Points 0
-
|
laurap: Probabil tu ai trait in preajma unor femei inferioare si crezi ca toate femeile sunt papusi. N-ai de unde sa stii ca o asa papusa asa cum zici tu, poate fi mai capabila decat tine. Nu toate femeile sunt papusi insa cele Barbie infrumuseteaza peisajul. yeah....unele papusi sunt intr-adevar capabile... nu toate insa...
|
|
-
10-04-2006, 11:15 AM |
-
laurap
-
-
-
Joined on 07-26-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
 Da ai dreptate...
|
|
-
10-04-2006, 11:35 PM |
-
GabyB
-
-
-
Joined on 07-17-2006
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
laurap:Probabil tu ai trait in preajma unor femei inferioare si crezi ca toate femeile sunt papusi. N-ai de unde sa stii ca o asa papusa asa cum zici tu, poate fi mai capabila decat tine. Prin Atlas Shipping pun pachete oamenii care au bani nu care se plang ca-i scump. Eu sunt multumita cu acest serviciu de transport, platesc cu aproxim. 10$ mai putin si nu stau cu frica in san ca familia mea ar fi taxata vamal pt. orice.
Deci draga Laura daca ma uit bine nu mi se pare ca am folosit un cuvint jignitor. Desi daca ma uitam mai bine la poza nu mai foloseam acel cuvint so, imi cer scuze daca te-a ofensat. Pe departe de-a fi o papusa, no offense. In alta ordine de idei nu m-am plins de serviciile Atlas ca ar fi scumpe , ci doar ca nu iti arata un pret ''up front'' si in momentul in care ajunge la destinatie pachetul, cel care-l primeste are surpriza neplacuta de a i se mai cere o suma, ceea ce nu mi se pare corect. A fost un comentariu pur si simplu. Iar ca de la Atlas trimit doar oamenii cu bani , aberezi, zau deci efectiv faci niste afirmatii gratuite sau e un mod de-a spune ca ai bani. Bravo tie sa-ti fie de bine si la mai mare dar e grosolanesc, zau. Si daca tot ai asa multi bani iti recomand niste carti super de gramatica a limbii romane. Sincer, ai nevoie. O seara placuta! Gaby
|
|
-
10-05-2006, 09:37 AM |
-
laurap
-
-
-
Joined on 07-26-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
Draga Gaby, ai dreptate m-am exprimat gresit gramatical dar fara sa-mi dau seama. Sunt de acord ca prin Atlas Shipping platesti niste taxe, dar eu cand i-am telefonat mi-au spus dinainte ca voi plati niste taxe mici de vreo 100.000 lei sau asa ceva. Daca calculez bine cat costa pachetul din NY pana in orasul parintilor mei ma intreb cum face societatea asta bani, pt ca nu mi se pare scump!. Spun asta nu pt ca am bani ci pt ca ma costa mai ieftin decat USPS. Asta e tot!. Intelegi?. Ca se mai plateste si niste taxe mici in Romania asta e latceva, eu ma gandesc ca doar nu mi-a trimite nimeni gratuit pachetul din Bucuresti pana in provincie. Hai sa nu ne ciondanim ca e pacat.... Merci pt compliment. 
|
|
-
10-05-2006, 09:38 AM |
-
laurap
-
-
-
Joined on 07-26-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
UIte ca iar am facut aceeasi gresala gramaticala
|
|
-
10-05-2006, 10:49 PM |
-
laurap
-
-
-
Joined on 07-26-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
Draga Bonepaula, Tu ai platit cu credit card?. Mie mi-au zis ca accepta doar check sau money order.
|
|
-
10-05-2006, 11:43 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Eu nu i-am folosit niciodata. Doar ce am vazut ca ai scris tu despre ei si mi s-au parut ok. Ma mai gandesc daca apelez la ei sau nu.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
10-06-2006, 08:45 AM |
-
GabyB
-
-
-
Joined on 07-17-2006
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
laurap:Sunt de acord ca prin Atlas Shipping platesti niste taxe, dar eu cand i-am telefonat mi-au spus dinainte ca voi plati niste taxe mici de vreo 100.000 lei sau asa ceva.Daca calculez bine cat costa pachetul din NY pana in orasul parintilor mei ma intreb cum face societatea asta bani, pt ca nu mi se pare scump!. Spun asta nu pt ca am bani ci pt ca ma costa mai ieftin decat USPS. Asta e tot!. Intelegi?. Ca se mai plateste si niste taxe mici in Romania asta e latceva, eu ma gandesc ca doar nu mi-a trimite nimeni gratuit pachetul din Bucuresti pana in provincie. Hai sa nu ne ciondanim ca e pacat....
Este normal sa platesti niste taxe de altfel acele taxe respectiv taxa de manipulare aeroport si asigurarea sint postate chiar pe site-ul lor. Inca o data spun nu la acele taxe m-am referit si nici la taxe vamale pentru ca nu am platit niciodata. Pe mine alte doua chestii m-au suparat. Una din ele este faptul ca daca trimiti in preajma craciunului sau a pastelui iti desface pachetul sa-ti ''introduca'' ei un asa zis cadou pentru ca ai folosit firma lor, ceea ce nu mi se pare corect.Si apoi faptul ca nu te anunta ca mai trebuie sa plateasca si cel care primeste pachetul in cazul in care-l trimiti la domiciliu. Nu e vorba de suma repet platesti in jur de 100.000 intr-adevar dar corect mi se pare sa anunti. Cineva a trimis pachet fiicei ei si chiar nu avea bani in momentul cind a primit pachetul , greu de crezut dar i se poate intimpla oricui. Ba mai mult daca trimiti la domiciliu in Bucuresti ti se spune ca transportul e gratis , pai cum este gratis daca in momentul primirii pachetului iti cere bani????!!!! Si daca intrebi soferul pentru ce trebuie sa-i dai bani nu stie sa-ti raspunda. Asta ma deranjeaza. Una peste alta cu toate aceste inconveniente e ok. Cit despre preturi , stai tu linistita ca nu sint f ieftine si scot profit nu ii plinge altfel nu ar fi stat in afacere de 20 si ceva de ani. Daca trimiti un pachet de 30 de lb o sa te ajunga in jur de 60 de dolari cu taxe si alte alea. Mai mult o sa-i coste pe cei ce trimit din alte state pentru ca trebuie sa plateasca si posta din statul respectiv pina la NY si apoi si pachetul te ajunge destul de mult. Dar , repet,e un avantaj.
|
|
-
10-06-2006, 09:20 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
laurap: Draga Bonepaula, Tu ai platit cu credit card?. Mie mi-au zis ca accepta doar check sau money order. Ultima oara cand i-am folosit eu (luna trecuta) am platit cu un credit card si nu a fost absolut nici o problema. Check si money order e pentru plata prin posta dar ii poti plati si prin telefon folosind un CC.
|
|
-
10-06-2006, 09:54 AM |
-
laurap
-
-
-
Joined on 07-26-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
Eeeee, uite vezi ca niste chestii pe care mi le spui tu nu le-am stiut. Hai sa-ti spun cum e in cazul meu si de ce am crezut ca nu e scumpa posta. Eu locuiesc in Massachusetts, si NY-ul e chiar langa noi. Deci pachetul nu ma costa mult sa-l trimit la NY. Intelegi?. Plus de asta, eu nu trimit pachete niciodata mai mult de maximul 16 LB, ceea ce e ceva rar. Da, cred ca e asa cum spui cu taxele. Eu nu am trimis decat o singura data pachet prin ei si mie mi-a convenit enorm pt ca am vazut ca ies mai ieftin cu mult fata de USPS. In felul asta...de ce n-as fi incantata? Da..pai nu e cinstit sa nu-ti explice ce taxe trebuie sa mai platesti, dar hai sa-ti spun o treaba: mie mai mult imi convine sa platesc acele mici taxe decat ca parintii mei sa fie cotrobaiti prin pachet la vama lor si sa fie la cheremul preturilor lor. Repet, ai mei au trebuit sa plateasca 20$ (!) pt niste posete si haine purtate. Deci in total atunci ma costase cam 70$ un pachet de vreo 7 LB. Ei!, asta e strigator revoltator, nu?. Dar daca mama nu avea atunci atatia bani la ea?, asa cum spui tu ca se poate intampla acest neprevazut.
|
|
-
|
|