bonepaula:Nu stiu in ce masura m-a aftectat inca, dar oarecum mi-a pus la indoiala credinta.
Credinta in ce? In consumerism si "modernism" sau in motivul existentei tale?
Toate chestiile alea cu asa-zisele "mai mult decat" asemanari mi se par relativ comune, vorbesc de teoriile suprarealiste vis-a-vis de religii.
Numerele aduse in discutie de ex. sunt folosite in sus si-n jos, de la dreapta la stanga si pe diagonale in mai toate culturile din istoria omenirii. Numerele de la 1 la 10 au toate semnificatii f. importante in religiile si culturile
de pe planeta asta. Ar fi iesit din comun sa
nu existe atatea puncte comune.
Uite alta coincidenta "stranie": "Everything the same; everything distinct." (Zen) - asta exista cam in toate religiile; in crestinism de ex. se spune "nimic nou sub soare", acelasi lucru spus altfel.
Daca iei cam orice grup de indivizi de pe planeta asta si le iei datele personale la analizat, nu prea mult, numai un pic, o sa fii uimita de cate puncte comune ai sa gasesti. Mai ales cand te-apuci de combinat cifre (ziua-luna-anul-ora-locul nasterii, latitudini-longitudini si latele mai putin evidente).
E usor e sa emiti teorii despre chestiuni pe care le cunosti numai din citite si auzite.
Sau pe scurt, e usor cu teoria, mai greu e cu practica.
Dupa o singura zi de post negru (asta include si altele in afara de nepus nimic in gura) lumea apare cu totul altfel. Numai ca, nu-i asa?, asta nu ti-o poate explica nimeni pt. ca experientele sunt unice si adevarul nu poate fi spus si nici nu poate ramane nespus.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)