Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

am luat viza K3!!!!!!!

Last post 10-16-2008, 11:14 PM by scaredbaby. 772 replies.
Page 3 of 16 (773 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป
Sort Posts: Previous Next
  •  01-27-2008, 12:37 PM 70196 in reply to 70195

Re: am luat viza K3!!!!!!!

MarianaNik,

Multumesc de raspuns, m-am mai linistit in privinta agentului. Trebuie s

a
  •  01-27-2008, 12:43 PM 70197 in reply to 70196

Mouse-ul asta nu mai ma asculta...

Cum spuneam, iti multumesc de raspunsul rapid. Ce repede ti-au aprobat I-130 !! Bafta sa iti vina repede programarea, esti foarte aproape de fericitul sfarsit ! Mai mult ca sigur ca la sfarsitul lui februarie inceputul lui martie esti acolo !!

Eu mai am de asteptat, sotul meu a depus in septembrie si asteptam inca aprobarea lui I-130...

Seara frumoasa,

Rodic

•  01-27-2008, 12:53 PM 70198 in reply to 70197

Sper din toata inima ca prin martie sa fiu acolo...Acuma nici nu mai stiu ce sa cred,pe bune!Deja m-am saturat de atata asteptare si despartirea asta imi face numai nervi...Ma dispera deja,of...In fine,nu va mai zapacesc cu starea mea ca nici voi nu cred ca sunteti mai bine-dispusi.

Dar totusi,as vrea ca macar sa imi ziceti cam cat timp credeti ca mai am de asteptat eu...Sincer,nu vreau sa ma amagesc de una singura!Daca voi sunteti mai realisti,as vrea sa vad care e parerea voastra.Macar aproximativ,ca nimeni nu are de unde stii cat dureaza exact!

Va multumesc tuturor si bafta!Sa fiti cat mai repede impreuna cu jumatatile voastre,ca asta vrem toti! 

•  01-27-2008, 02:29 PM 70202 in reply to 70195

MarianaNik:
    Rodic:

Buna,

Luckylord, ma scuzi dar am doua nelamuriri: cand se trimite DOS-230 part I ( acum ca nu mai exista plicul galben, trebuie trimis cu cazierul si celelalte doc ?) si partea cu agentul, cand se trimite acel formular ?

Multumesc de raspuns daca stii cumva.

Seara frumoasa,

Rodic

Am sa iti raspund eu (atat cat stiu),iar daca mai e ceva de completat,sper ca ceilalti in cauza sa scrie.

Deci,la noi s-a inceput lucrul la acte pe 9 iulie 2007...

29 octombrie 2007 s-a aprobat I-130 ...

10 noiembrie 2007 am primit eu un plic prin care imi aduceau la cunostinta sa imi pun un agent din SUA cu care sa colaboreze ei,fiindu-le mai usor sa tina legatura cu cineva din SUA,decat din Romania... 

(nu mai tin minte exact cand a platit sotul meu taxa aceea de calatorie de 380$...Si nici celelalte taxe:(

30 decembrie 2007 a primit sotul meu scrisoare de la ei in care imi cereau cazierul,copie dupa pasaport,dupa certificatul de casatorie si dupa cel de nastere (toate traduse si legalizate la notar) 

Cam asta a fost la noi...Nu ti-am scris chiar fiecare amanunt,ca sincera sa fiu nici eu nu mai stiu.Imi pare rau ca nu mi-am scris timpii de procesare...:(  Dar asta e!Sper sa fi inteles ceva!

Scuze,am uitat sa zic ca sotul meu a trimis cazierul si restul actelor pe 14 ianuarie 2008.Eu am primit scrisoarea pe 30,dar din pacate a durat ceva pana le-am rezolvat pe toate,pana le-am trimis...Deci 14 este data in care au fost trimise...Si au ajuns in 2 zile la ei.

Tineam sa precizez asta,ca sa se stie clar care a fost data expedierii,nu data in care le-am primit noi.Sper ca ati inteles ce vroiam sa va explic.Si astept cu nerabdare parerile voastre (care vreti sa imi raspundeti)...Cum am mai zis,nu vreau sa ma amagesc singura si as vrea sa aflu si alte pareri,alte presupuneri.Macar informativ!VA MULTUMESC! 

•  01-27-2008, 03:35 PM 70204 in reply to 70202

MarianaNik,

Ultimele documente au fost trimise pe 14 ianuarie -> Eu cred ca in doua saptamani vei avea vesti de la ei si poate chiar si programare la interview. 

Asta e parerea mea !

Sa ne ajute Dumnezeu in aceasta asteptare grea !

Astept vesti bune in curand de la voi,

Rodic

•  01-27-2008, 03:52 PM 70207 in reply to 70204

Rodic:

MarianaNik,

Ultimele documente au fost trimise pe 14 ianuarie -> Eu cred ca in doua saptamani vei avea vesti de la ei si poate chiar si programare la interview. 

Asta e parerea mea !

Sa ne ajute Dumnezeu in aceasta asteptare grea !

Astept vesti bune in curand de la voi,

Rodic

Mersi mult de raspuns Big Kiss...Si eu tot cam asa cred (uneori)...dar mi si frica sa imi fac sperante,ca mai apoi sa vad ca e numai o amagire.De asta v-am cerut si voua parerea...E adevarat ca e fff grea despartirea asta,care la noi dureaza de 2 aniCry dar sper sa se termine in curand.Chestia e ca si venirea sotului se leaga de acte...Sper totusi ca sa apuce sa isi ia bilet si sa ajunga in tara pana la data interviului!...Chiar,oare cam cat dureaza de la stabilirea datei (mai precis de la scrisoarea aia cu data interviului) pana la interviu?Of,am atatea nedumeriri si atatea intrebari...

Inca o data multumesc de raspuns si te voi tine la curent cu ce se intampla in cazul nostru!Bafta multa si putere deasemenea in asteptarea asta... 

•  01-27-2008, 11:16 PM 70215 in reply to 70110

Daniela_40:

Buna Scaredbaby,

..DRUM BUN!!!..si sunt convinsa ca  vei fi asteptata  la aeroport Stick out tongue

Te asteptam cu vesti,

Numai bine, 

hellooooo everybody,

va scriu de pe taram american.....va multumesc tuturori de urari de drum si sfaturi...pe care le am citit de abia acum dupa ce am sosit. Big Smile

nu am avut probleme la vama (inafara ca am ajuns fara un maner la un bagaj.....) hihihi...caci nu am avut mancare si bunatati...doar haine carti, ursuleti de plus, bijuterii si ceva dolari...care nu depaseau suma de 10 000 deci am declarat ca nu am NIMIC. si nu am avut nici o problema.....

am ajuns noaptea pe aici....San Francisco e superb vazut din avion dar si LA nu e mai prejos.....si am fost asteptata la aeroport cu un trandafir.....si restul pana la o duzina ma asteptau acasa plus tortul de ciocolata...zmeurici (fructele mele preferate si mai greu accesibile in romania tot timpul anului cum sunt pe aici...) si o camera decorata superb (nici acum nu am dat jos afisul de pe perete cu "welcome home".....am fost placut surprinsa de romantismul sotului meu care stiam ca exista dar nu in cantitatea aceasta uriasa, mai ales cand a 2a zi mi a si gatit si m a rasfatat....ducandu ma in primul rand la ocean!!! 

ce va pot spune este ca am ajuns la 2 noaptea in casa si a 2a zi la 10 dimineata eram la Social Security Administration cerand SSN si asteptand in jur de 2 ore sa am o surpriza rea....daca pot sa i spun asa...mi au refuzat cererea pe motivul ca pt K3 am nevoie si de I 94 (care se completeaza in avion si e atasat si de pasaport) si de I 766 sau I688B....care pe scurt am aflat cand am ajuns acasa ca erau cereri de la ANGAJATORII de aici sa imi obtin SSN). In instructiunile de pe net este intr un mod ambiguu spus ca ne trebuie o sumedenie de formulare toate cu "OR" intre ele si eu am considerat ca I-94 pe care il aveam deja era necesar insa se pare ca nu..... In primul rand am fost trimisa la Immigration (pe care nu am avut timp sa i sun mai ales ca vineri dupamasa nu prea raspunde nimeni la telefon si aici ca este wkend.....).....deci o sa depun ajustarea de statut saptamana aceasta sperand ca o sa fie bine.....si apoi o sa sun luni la DMV sa intreb daca fara SSN am drept sa mi iau carnetul de soferi....cine stie ce se mai intampla...insa ma asteptam la una calda una rece...deci sper ca in continuare va fi ceva placut....

va sarut pe toti si va urez multa bafta!!!! sa fie timpii cat mai usori si sa aud ca ati ajuns cu bine in usa si vi se ureaza frumos de catre un asiatic pe nume CHU....cu o voce adormita, "welcome in United States...flag" asta daca aterizati ca mine seara mai tarzior!!

sa ne auzim cu bine!

scaredbabyWink

•  01-28-2008, 12:47 AM 70217 in reply to 70215

Bine ai venit !!! flag

Te asteptam si pe alte topicuri sa ne spui primele impresii despre America. 

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  01-28-2008, 01:56 AM 70218 in reply to 70217

Deci eu nu mai inteleg nimic.... Mariana e a 2-a persoana care sustine ca a depus dupa mine....si mie nici nu mi-au cerut inca cazierul...e clar...nu prin martie ca poate prin iunie ajung si eu
  •  01-28-2008, 04:50 AM 70219 in reply to 70218

Scaredbaby,

Ma bucur foarte tare ca ai ajuns cu bine si esti in sfarsit cu sotiorul tau drag si iubit. O sa ii povestesc sotului meu despre romantismul sotiorului tau, poate se inspira si el Wink

Bafta acolo si sa fiti fericiti si sa scapati repede de tracasul cu ajustarea statutului !

Luckylord,

Nu fii pesimist ! Tu ai depus in iunie, si ai aprobat I-130, a trimis sotia ta I-864, va sosi foarte curand si scrisoarea in care ti se cer cazierul si apoi mai e un singur pas ! Scaredbaby a trimis la sfarsitul lui aprilie, iar tu in iunie, vei vedea ca vei fii cu sotia ta in aprilie !

Eu tot pentru CR1 am trimis. Poate la noi e putin mai mult, totusi hai sa nu ne pierdem increderea !!

Mie nu mi s-a aprobat nici macar I-130, iar case number-ul nu merge sa pot verifica statutul dosarului.... dar sper ca niste asiatici sau americani 100% lucreaza si la dosarul nostru [:'(]

Sa auzim de bine curand !

Rodic

•  01-28-2008, 06:28 AM 70220 in reply to 70219

Nici nu mai zic nimic,dar dupa parerea mea e absurd ca cineva care a aplicat pentru K1 dupa mine (e vorba de cineva de pe un alt forum )si in momentul de fata este deja in US.Deci o persoana cu K1 are prioritate mai mare decat cineva casatorit de vreo 7 ani si pe desupra mai are si un copil.Tot la fel de absurd mi se pare ca la un birou (de emigrari in cazul de fata) unde peste tot in lume daca aplici pentru ceva iti faci un dosar cu toate actele necesare frumos si il depui si pa.Dar nu,aici trimiti o hartiuta,astepti pana iti trimit ei confirmarea de primire,pe urma astepti sa iti vina o hartie cum ca ai de platit suma "X".O platesti,pe urma astepti sa vina la naiba alta hartiuta,asa in ordine cum le cer ei.Si te si atentioneaza ca nu cumva sa trimiti restul hartiilor inainte de a le cere ei ca asta duce la prelungirea cazului.Sincer mi se pare strigator la cer.......stiti,e o chestie sa stai sa astepti 7 ani,in care nu ai facut nimic decat sa iti pui speranta ca vine acea vreme cu soare si pentru tine si sa stai sa citesti ca un K1 depus dupa tine e rezolvat deja si tu stai si tot astepti...ca doar esti un caz cu prioritate ce naibaAngry. scuzati-mi "explozia"...nu aveam de gand sa ofensez pe nimeni,doar imi aduc aminte ce imi spunea cineva de curand: "tu in ritmul asta ajungi sa urasti America inainte de a o cunoaste.sa fi avut dreptate?
  •  01-28-2008, 09:12 AM 70221 in reply to 70220

Nu te intrista,luckylord ...Asta e,ce putem face noi?NIMIC...doar sa asteptam sa ne vina si noua randul.E greu cand vedem atatea chestii si nu intelegem dupa ce criterii s-au luat si de ce unul e inaintea celuilalt,cand trebuia sa fie invers.Oricum,iti doresc mult succes si o sa vezi ca in curand se va rezolva si la tine si la ceilalti...dar si la mine,ca inca nu s-a terminat:(
  •  01-28-2008, 09:14 AM 70222 in reply to 70220

Felicitari,Scaredbaby...Ma bucur ca in sfarsit esti si tu cu jumatatea ta.Asa e cel mai bine!...Domnul sa va tina mereu asa de indragostiti si toata viata voastra sa fie plina de dragoste,fericire si sanatate!Of,ca abia astept sa va scriu si eu din State si sa va zic cum a fost!...Ne bucuram pt tine!

O zi faina! 

•  01-28-2008, 09:49 AM 70223 in reply to 70220

luckylord:
    Sincer mi se pare strigator la cer.......stiti,e o chestie sa stai sa astepti 7 ani,in care nu ai facut nimic decat sa iti pui speranta ca vine acea vreme cu soare si pentru tine si sa stai sa citesti ca un K1 depus dupa tine e rezolvat deja si tu stai si tot astepti...ca doar esti un caz cu prioritate ce naibaAngry. scuzati-mi "explozia"...nu aveam de gand sa ofensez pe nimeni,doar imi aduc aminte ce imi spunea cineva de curand: "tu in ritmul asta ajungi sa urasti America inainte de a o cunoaste.sa fi avut dreptate?

S-au facut mereu comentarii pe tema faptului ca un K1 dureaza mult mai putin ca un K3 sau CR1.

K3 sau CR1 nu reprezinta "cazuri cu prioritate". Faptul ca s-a facut o casatorie nu inseamna nimic pt ei. Nu-i intereseaza cand v-ati casatorit sau ca aveti copii. Ma gandeam eu in trecut ca de fapt chiar ii "enerveaza" ca v-ati casatorit outside US, pt ca nu gasesc o explicatie logica la "da hartia/asteapta hartia/da hartia/unde e hartia?".  In capul meu e ceva de genul "ahaaaa, v-ati casatorit si acu crezi tu ca vei obtine viza asa cu una cu doua, las' ca v-aratam noi".La K1 am trimis tot deodata, am asteptat, s-a aprobat, s-a trimis dosarul la Ambasada, am luat viza si-am fugit.

Cred ca aici se discuta despre K3, nu?Vroiam insa sa mai spun ca CR1 inseamna GC si se proceseaza la fel de "repede" ca si atunci cand ai depune pt GC din State. Deci la durata asteptarii pt viza adaugi si durata asteptarii pt GC si uite asa ajungi sa astepti mult si bine in Romania. Personal, de asta am optat pt K1 fara discutii.

N-ai sa urasti America ci doar USCIS-ul ca noi toti ceilalti. Sa nu crezi ca o data ajuns aici, vei fi multumit de serviciile lor. Ii vei injura pana cand vei obtine cetatenia si scapi complet de ei. Si apoi vei avea si o "mica problema" cu cei care sar gardul in US si apoi vor drepturi.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  01-28-2008, 11:49 AM 70231 in reply to 70220

Luckylord,

Curaj ca nu mai e mult !

E intr-adevar ridicol ce se intampla cu atat mai mult cu cat sunt incapabili sa dea o informatie corecta, precisa referitoare la durata procesului. Cred ca in nici o tara nu e mai rau ca in US la faza asta.

Curaj si sa auzim de bine,

Rodic

•  01-29-2008, 11:39 AM 70263 in reply to 70215

BUNA  SCAREDBABY

ne bucuram ca ai ajuns in pace  sa auzim de bine

•  01-29-2008, 12:01 PM 70264 in reply to 70202

buna mariana

eu astept pt viza cr1ca si tine

prima notificare formularul i 130 a fost primit de USCIS a fost pe 8 iunie 2007

25 septembrie a fost aprobat i 130 si a fost trensferat la NVC

29octombrie am trimis la NVC ormularul chioice of address and agent

apoi am platit taxa de 380 dolari actele de suport si inca ceva dar nu mai imi aduc aminte bine

27 decembrie am trimis ds 230 cazierul tradus si legalizat certificatul de casatorie si de nastere copie pasaport

si apoi asteptam programerea pt interviu

28 ianuarie pimesc o scrisoare ca am facut o gresala la complectarea lui ds 230 prima parte la intrebarea 20 nu am specificat exact anul in care am implinit eu 16 ani parca nu puteau ei sa calculeze asta avind binenteles data nasteri si uita pt asta ne-au facut sa trimitem inca o dat acel formular si astazi il trimit si apoi o sa mai vedem ce o sa se mai intimple  

daniel

•  01-29-2008, 12:34 PM 70265 in reply to 70264

Buna Daniel,

Ti-au fost cerute certificatul de casatorie si de nastere in original ? Sau tot traduceri legalizate ca si pentru cazierul juridic ?

Multumesc,

Rodic

•  01-29-2008, 01:40 PM 70269 in reply to 70264

dani80:

buna mariana

eu astept pt viza cr1ca si tine

prima notificare formularul i 130 a fost primit de USCIS a fost pe 8 iunie 2007

25 septembrie a fost aprobat i 130 si a fost trensferat la NVC

29octombrie am trimis la NVC ormularul chioice of address and agent

apoi am platit taxa de 380 dolari actele de suport si inca ceva dar nu mai imi aduc aminte bine

27 decembrie am trimis ds 230 cazierul tradus si legalizat certificatul de casatorie si de nastere copie pasaport

si apoi asteptam programerea pt interviu

28 ianuarie pimesc o scrisoare ca am facut o gresala la complectarea lui ds 230 prima parte la intrebarea 20 nu am specificat exact anul in care am implinit eu 16 ani parca nu puteau ei sa calculeze asta avind binenteles data nasteri si uita pt asta ne-au facut sa trimitem inca o dat acel formular si astazi il trimit si apoi o sa mai vedem ce o sa se mai intimple  

daniel

Inseamna ca tu esti inaintea mea cu actele...Si eu am trimis cazierul si celelalte,iar acum asteptam vesti noi...Asta e,dar sper numa sa nu se fi gresit ceva si la noi! Multumesc de detalii si asteptam vesti bune!

•  01-29-2008, 01:49 PM 70270 in reply to 70265

Daniel,am confruntat datele mele cu ale tale si am vazut ca tu esti cu aproximativ jumatate de luna inaintea mea!...Cu toate ca trebuia sa fi cu o luna...In fine,cum o fi,numa sa ni se rezolve cat mai repede cazurile,nu?Asta e tot ce conteaza...SA FIM CU JUMATATILE NOASTRE!

O seara buna tuturor si astept vesti! 

•  01-29-2008, 10:38 PM 70274 in reply to 70215

Buna Scaredbaby,

Ma bucur ca esti alaturi de jumatatea ta ...si ... puteam sa "jur" ca vei fi asteptata cu flori Wink !!! 

In sfarsit lunga asteptare a luat sfarsit..cu actele nu ai terminat insa faptul ca esti alaturi de  iubirea ta, simplifica

mult lucrurile, iar problemele se vor rezolva fara sa mai fii stresata si nerabdatoare ca  in prima faza.

Iti urez tot binele din lume, sa ai grija de sotul tau Stick out tongue  si el de tine, EVIDENT..Va pup si astept sa mai postezi aici

si sa mai vii cu noutati..

Big Kiss Daniela

•  01-29-2008, 10:50 PM 70275 in reply to 70231

Buna Rodic,

..am disparut putin de pe aici , dar acum am revenit sa vad ce noutati aveti voi totiConfused .

Sotul meu a sunat luni la centrul din Vermont, dupa ce am vazut  reactualizarea tabelului cu timpii de procesare,

(cazul nostru  a inceput la 25 iunie, dar notificarea ca a fost trasferat dosarul a fost pe 12 iulie, asa ca am pus si noi acea

data de referinta). Cei de la centrul din Vermont au spus ca intarzierile  pot fi pana in 45 zile...acum asteptam. Eu nu

astept foarte mult I 130-ul sa fie aprobat.. daca e sa fie I 129 F primul mergem pe asta in continuare desi stiu ca dupa

ce voi ajunge in State, nu peste mult timp o sa trebuiasca sa o i-au de la capat cu actele.

Bafta multa si asteptare usoara.

•  01-30-2008, 01:15 AM 70277 in reply to 70275

Bine ai revenit Daniela !

Iti tin pumnii sa vina rapid aprobarea. Sa pregatesti din timp celelalte documente.

La ce numar a sunat sotul tau la Vermont ? As vrea sa stiu si eu daca e normal sa ai doua numere de dosar si nici unul sa nu mearga online :-((

Fiecare zi care trece ne apropie de jumatatile noastre !

O zi buna !

Rodic

•  01-30-2008, 02:52 AM 70280 in reply to 70277

Buna tuturor.Vreau sa va intreb daca voi v-ati facut vaccinul acela Anti-HepatitaB?...Eu pana acum nu,dar am fost ieri la doctorul de familie si mi-a zis ca trebuie facut urgent,daca vreau sa plec in SUA.Ca se face in 3 doze,una se ia dupa ce termini analizele,alta dupa o luna si cealalta dupa 6 luni...Eu azi am fost sa imi fac niste analize,sa vada daca nu am anti-corpi si daca pot face vaccinul.Rezultatele imi vin abia peste o saptamana,deoarece se fac la Bucuresti (eu sunt din Timisoara).V-am zis si voua asta,ca sa nu aveti surprize...Eu nu ma asteptam sa dureze atat,am zis ca e un simplu vaccin si sa poate face oricand!...

Sper ca v-am fost putin de ajutor!O zi buna! 

•  01-30-2008, 10:48 AM 70282 in reply to 70277