Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Date despre F1, va rog

Last post 12-21-2007, 02:01 AM by ada2006. 9 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-01-2007, 03:38 PM 61161

Date despre F1, va rog

Bine v-am gasit!

Numele meu este Ioana. Am fost acceptata ca si student transferant la o facultate din Illinois. Mi-au fost recunoscuti din 3 ani de studiu aici...2. Am primit o bursa de 20.000$, ceea ce inseamna cam jumatate din costurile totale. Diferenta o voi acoperi printr-un imprumut girat de o ruda din Chicago..

Intrebarea mea se refera la interviul pt viza. Am inteles ca tb sa dovedesc clar legaturile cu tara. Proprietati nu am, nici cont in banca...Ramane doar faptul ca sunt unicul copil si facultatea neterminata aici. (as mai avea un an). Sa mentionez lucrurile astea sau sa ma gandesc la altceva?

Inca astept formularul I-20. Apoi as vrea sa ma programez pt interviu. Aveti idee cam in cate saptamani se intampla asta? Eu ar tb sa ajung in state cel tarziu! la mijlocul lui august.

Va multumesc anticipat.

•  06-01-2007, 03:57 PM 61162 in reply to 61161

Re: Date despre F1, va rog

Ioana_Bv:
    ... facultatea neterminata aici. (as mai avea un an). Sa mentionez lucrurile astea sau sa ma gandesc la altceva?

are you kidding me Ioana ? nici prin cap sa nu iti treaca asa ceva, sa minti despre acte mai ales !?!?! mie mi-au cerut diploma la ghiseu. tu ce o sa le arati daca cumva te gandeai sa le zici ca ai terminat scoala si iti vor cere actul ?  Surprise

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
  •  06-01-2007, 04:14 PM 61163 in reply to 61162

Iti multumesc pt raspuns. Cred insa ca nu m-am exprimat bine. Eu vreau sa le aduc argumente ca sunt interesata sa ma intorc in tara. Asta e scopul principal, din cate am inteles. Sa le dovedesti ca nu intentionezi sa ramai acolo dupa terminarea studiilor.

Situatia mea este urmatoarea: Eu sunt aici studenta in anul 3. Din astia 3 ani, americanii mi-au recunoscut 2 ani. Deci in State voi mai studia 2 ani. Facultatea din Romania o las neterminata, deci. Nu stiu, inghet cumva ultimul an. Intrebarea mea se referea la faptul ca as putea invoca asta ca argument: ca vreau sa ma intorc in tara sa imi termin anul 4, ramas nefacut aici. Ar tine asta?

Am sanse la viza? Toate cheltuielile (directe + indirecte) sunt aproximate la 40.000 $. Eu am bursa de 20.000$ + un imprumut de 20.000$. Practic, am banii. Sa fie oare pb si pe partea asta?

•  06-01-2007, 04:26 PM 61164 in reply to 61163

Tu mergi sa iti termini facultatea in State, deci nu ai cum sa spui ca o lasi in Romania si te intorci sa o faci. Ce sens ar mai avea? Ar suna ciudat zic eu.

Nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme. Da, este adevarat ca ei vor sa vada legaturi cu tara, dar in acelasi timp vor si ca tu sa mergi la studii in State. Sunt castiguri in diverse moduri pt US sa aibe studenti straini. Nu in ultimul rand, este foarte posibil ca sa chiar doreasca ca tu sa ramai in State. Iarasi ar fi castiguri pt US (chiar daca acest lucru nu va fi recunoscut in mod oficial). Daca ai banii pt scoala, daca mergi la o scoala buna aici, si daca ai note bune in Romania, nu cred ca vei avea vreo problema la viza F1.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-01-2007, 04:28 PM 61165 in reply to 61163

ahaa.. si eu m-am grabit nitel cu cititul si am inteles putin altfel Smile

nu stiu cat tine faza cu "intorsul" pentru a termina scoala.. insa din cate cred eu, daca ai fost transferata, mai trebuie sa termini si scoala in Ro ? I dunno

cat despre bani, nu iti face probleme. chiar daca e indicat sa arati bani pentru ambii ani de studiu in US, de multe ori a ajuns dovada pentru primul an.

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
  •  06-01-2007, 04:44 PM 61166 in reply to 61165

Va multumesc pentru promptitudine. Parca m-am mai usurat de ceva bolovani la inima. Citesc ca o zurlie cu orele despre vize, cand eu inca mai astept I-20 ul. Ma pregatesc din timp, sa stiu la ce ma inham.

Americanii mi-au acordat relativ usor bursa, chiar m-a mirat. Am completat FAFSA pt studentii internationali si nu am mai avut nevoie de nicio dovada.

Sper sa nu ma programeze mai tarziu de o luna, maxim o luna jumatate, la interviu. O sa iau cu mine diplome, scrisoarea de acceptare, dovezi ale imprumutului si ale bursei. Sper sa fie suficient.

Promit sa reduc din doza de stres pe care mi-o administrez regulat.

Sa aveti o zi reusita.

•  06-01-2007, 04:48 PM 61167 in reply to 61166

Am uitat sa mentionez. Titulatura institutiei este de Colegiu, nu de Universitate. Oare ar conta? E in primele 100 colegii de Arte Liberale, printre cele mai deschise din State in a acorda ajutor financiar studentilor internationali.

Cei 20.000$ = 9.000$ scholarship + 11.000 $ Grant

•  06-01-2007, 04:54 PM 61168 in reply to 61166

Ioana,

Din cate stiu si am auzit de la alti studentii romani care au venit aici in acelaesi imprejurari ca si tine, e important sa ai scrisori de recomandare de la profesorii tai care sa ateste ca esti o studenta buna... bla, bla, bla, din astea. Asta stiu eu de la cineva care a fost la interviu cu cateva scrisori de genul asta, nu multe, una-doua, dar care i-a impresionat pe cei de la ghiseu. De aseamenea daca faci ceva sport, iara niste dovezi ca ai obtinut ceva titluri, sau ca esti membra in diferite organizatii studentesti, chestii din astea.

Good luck !!

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  06-01-2007, 09:56 PM 61171 in reply to 61168

Ioana, indiferent ce auzi sau ce-ti trece prin cap, uita. Fa cum trebuie. Adica spune doar adevarul si a fi cum vrea Dumnezeu. Daca umbli cu fofarlica si te prind, nu mai pupi america in veci. Stiu ca e aiurea ce spun dar tre sa te lasi pe mana sorti. Si apoi de n-a fi sa fie inseamna ca nu trebuia sa fie.

Dar mergi cu incredere si o fi ok.

•  12-21-2007, 02:01 AM 69533 in reply to 61171

Buna,

Stie cineva...am viza F1 care expira in mod normal in mai 2008, dar daca decid sa opresc studiile acum, viza imi expira automat in acelasi timp?Si daca da, cat timp am sa parasesc USA?

Multumesc anticipat.

View as RSS news feed in XML