Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Trebuie sa platesc pentru inconstienta altora?

Last post 01-02-2008, 10:40 PM by sandyhookt. 26 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-27-2007, 02:20 PM 69612

Trebuie sa platesc pentru inconstienta altora?

Mi s-a intamplat o chestie total cretina si nu stiu cum sa o scot la capat. Poate cineva are vreo idee despre cum ar trebui sa procedez.

Sotul meu a avut un accident: statea la stop (era rosu), cand o tipa a venti din spate si a intrat in el. Masina noastra a fost proiectata in aia din fata, asadar a fost facuta armonica, iar aia de la asigurari au declarat-o "total loss". Partea frumoasa abia acum urmeaza: masina o aveam de doua saptamani, o luasem de la dealer cu 10.000 USD, suma la care se adauga si dobanda, plus vreo 1.000 USD pentru acte si alte alea. Suma pe care o primesc de la asigurari e de vreo 8.000 de dolari, iar pentru restul sunt buna de plata, si asta in conditiile in care tipa care a produs incidentul era beata, lucru pe care il pot dovedi cu martori. Asadar, in acest moment am de plata vreo 4.000 de dolari doar pentru ca toti inconstientii circula cu masina. Am sunat doi avocati (luati la intamplare din Pagini Galbene), dar n-au fost interesati deoarece sotul meu nu a fost ranit in accident (avea doar o zgarietura pe frunte, asa ca nu l-am dus la Urgenta). Sa inteleg, asadar, ca daca astia nu te omoara, tu esti bun de plata? Nu stiu ce naiba sa fac, practic nici alta masina nu-mi voi permite sa-mi cumpar in urmatoarea perioada (am rate de platit pentru ceva de care nici n-am apucat sa ma folosescAngry), mai dau si o caruta de bani degeaba....Daca stam sa ne gandim, cu 4.000 de dolari pot sa imi iau alta masina, nu? Faza e ca n-am avut GAP (n-am stiut de asta, e prima masina pe care o luam de la dealer, suntem relativ nou-veniti in US).

Stie cineva daca e ceva de facut?

•  12-27-2007, 02:43 PM 69613 in reply to 69612

Re: Trebuie sa platesc pentru inconstienta altora?

Imi inchipui ca politia a venit la fata locului si ai raportul intocmit care spune ca soferul vinovat era beat, nu?

Daca nu ti-a zis nimeni de GAP, inseamna ca ai facut finantare prin dealer si de aia nu ti-au zis de GAP. Eu am luat imprumutul de la banca si primul lucru care mi l-au "vandut" a fost asigurarea GAP. Adevarat ca la mine masina a fost noua, nu stiu la tine.

Poate altii aici pe forum sa stie mai multe, dar eu din ce stiu, da...... esti buna de plata. Mai poti intenta proces civil soferitei, pentru daune, cred.....

Mult Noroc!

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  12-27-2007, 02:54 PM 69614 in reply to 69612

Da, pai asta vreau sa fac, sa-i intentez proces, dar nu am gasit inca niciun avocat sa sa bage, cik daca barbatu-meu nu e ranit...Acum imi pare rau ca nu l-am dus in noaptea aia la Urgenta, chit ca avea doar o zgarietura pe frunte.

Masina e luata prin dealer, nu e noua, e din 1999.

•  12-27-2007, 07:24 PM 69619 in reply to 69614

cred ca poti si fara avocat in "small claims court" un fel de "judge cristina" sau alte showri ce sunt televizate. acolo nu ai nevoie de avocat, si daca ai raportul politiei care zice ca era beata, cred ca ai castig de cauza. mai asteapta sa mai vedem ce zic si altii de pe forum. ah, si vezi ca iti trebuie si poze ale masinii sa demonstrezi pagubele.

•  12-27-2007, 09:51 PM 69621 in reply to 69619

Mda....Hmm, am sa vad. Faza cea mai misto e ca am scos raportul Politiei si nu scrie ca aia era ranga. Scrie doar ca persoana a pretins ca nu a putut frana si asta e tot. Pentru ca era beata, politistul "s-a facut" ca o aresteaza, la insistentele martorilor a bagat-o in masina, dar se pare ca dupa aia i-a dat drumul sau asa ceva.Am vorbit azi cu oamenii aflati in cealalta masina, care erau revoltati si ei, asa, pur cetateneste, ca lor le e suificenta asigurarea. Au fost cu noi la politie, sa-l reclamam pe Garcea al lor care a facut raportul si care se grabea ca de, iesea din tura. L-am reclamat la capitan, dar nu cred ca o sa rezolv mare lucru. Cazul o sa faca subiectul unei anchete interne. Probabil ca o sa-i ia bicicleta. 

Oricum, sunt indignata. In Romania, tara aia pe care tot o injuram, macar puteai sa vezi procesul-verbal si, daca aveai o problema, rezolvai pe loc. Aici am asteptat doua saptamani si am platit 28 de dolari ca sa scot de pe net o porcarie din care nu se intelege mai nimic, ala nici numele si culoarea la masini nu le-a identificat k lumea. Nu ma las, acum nu stiu ce nevoie as avea de poze, masina e "total loss", adio si un praz verde, asigurarea imi da cat imi da, suma mea de pe contract e suma de pe contract, ce mama naibii le mai trebuie poze.

Nu ma las cu una cu doua, ma duc si la "Judge Cristina", e o chestie de principiu, nu m-a doborat pe mine sistemul romanesc, n-o sa ma doboare nici sistemul astora. Oamenii aia care au fost martori vin si la proces, daca va fi (si banuiesc ca va fi).

Multumesc mult de sfaturi, scuza-mi tonul cam ridicat, dar azi am umblat de aiurea pe strazi de nervi, nu puteam sa stau in casa. Am apucat sa circul un sfert de ora cu masina aia. Oh my gosh

•  12-27-2007, 10:16 PM 69622 in reply to 69612

Ok, hai ca m-am mai calmat, imi cer scuze din nou pentru ton, da' sunt colericaSuper Angry. Super sfatul tau cu small court, am citit pe net ce am de facut si exact asa am sa fac. Fac si poze cu ce vor ei, ca asa sunt astia, mai "vizuali".

Ce ma scoate pe mine din minti in tara asta e nepasarea (ca sa nu-i zic altfel). Tantea aia care a produs accidentul nsustinea ca ea n-a facut nimic rau (doar ca n-a vazut semaforul si cele doua masini), politistul si-a facut treaba la misto, ca a zis probabil ca acopera asigurarile paguba, ce sa se mai complice, si tot asa. Si cam asa merg toate...In aceasta ordine de idei, urmatoarea mea masina nu va mai fi una sport, ci un ditai jeep-ul, de asta de sa te simti "safe". Din pacate, nu beau, asa ca n-am sa pot sa umblu pe saispe carari....Smile 

•  12-28-2007, 04:05 AM 69623 in reply to 69622

Eu sper sa se rezolve situatia asa cum vrei tu. Ar fi meritat sa mergi la spital chiar si pentru zgaraietura si sa fi spus sotul ca are durere de spate sau picior..oriunde..i-ar fi facut un control dar durerea nu se "vede" si tot ii da un document cum ca are dureri...Cu ala poate il accepta avocatul...

•  12-28-2007, 08:50 AM 69629 in reply to 69623

Ca sa mergi la spital, ar trebui sa ai asigurare ca acolo automat te baga la MRI si CT, si la sfarsit factura e ceva. Dar in momentul ala cine gandeste asa lucid si la rece, dupa ce te-a zguduit de nu mai stii ce-i cu tine.

In small claims court, poti sa chemi si martorii, inclusiv pe politist daca nu ma insel.  

•  12-28-2007, 09:08 AM 69630 in reply to 69629

Eu zic sa mai incerci sa cauti un avocat si sa inaintati proces tipei. Spun asta pentru ca si sotul meu a avut un accident acuma vreo 3 ani, tot o tipa a intrat in el, si a gasit un avocat care s-a ocupat de absolut tot. Masina lui nu valora mai nimic, cred ca pe kbb. com era max $500. In final i-a platit asigurarea tipei vreo $4,000, si pentru daune nu stiu de care si tot felul, L-au trimis si la fizioterapie. Nici el nu avea nici o zgarietura dar a spus ca-l doare spatele si gatul...asa ca i-a platit si fizioterapia. Asa ca mai insinsta si cauta un avocat care sa te ajute.  
    A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  12-28-2007, 02:29 PM 69631 in reply to 69612

Multumesc tuturor pentru sfaturi, deja sunt decisa sa merg in small court. Intr-un fel imi pare rau ca nu l-am dus pe sotul meu la spital, dar eu lucrez la ER si stiam ca, daca mergem la 1.00 noaptea, stam acolo pana la 7.00 dimineata, ca nu era "urgent". El era destul de socat, in rest vn-avea decat o julitura, nici zgarietura nu pot sa-i zic, am curatat-o cu apa oxigenata,, am pus un unguent si un plasture si asta a fost tot. In plus, nu am asigurare, pentru ca am o slujba part-time (sunt studenta full-time), iar pentru part-time, angajat la spital fiind, ti se ofera o asigurare foarte buna (din punct de vedere al acoperirii serviciilor medicale), dar care m-ar costa 400 de dolari pe luna.

Stiu, toata lumea mi-a zis ca trebuia sa fac asta, sa merg la spital, dar fratii mei, eu nu inteleg o singura chestie: trebuia sa-l nenoroceasca pentru a putea sa-mi recuperez paguba? Altfel nu se poate? Eu nu vreau ca femeia aia sa plateasca pentru ce n-a facut (who comes around goes around, zice o vorba, si credeti-ma ca mie mi s-a intors si binele, si raul, de fiecare data). Eu vreau banul pe masina, nu vreau sa fac bani pe sanatatea sotului meu (slava Domnului ca e teafar!). Poate ca sunt o cretina idealista, dar am sa ma bat cu astia cat am sa pot. Am "antrenament" teapan din patria-muma, ca tot romanul, asa ca sper sa reusesc. O sa va tin la curent, in ideea ca poate o folosi si altcuiva (uite, tocmai am vazut pe alt forum o persoana aflata intr-o situatie asemanatoare).

•  12-28-2007, 03:10 PM 69632 in reply to 69630

Din pacate esti buna de plata. Depinde si unde locuiesti.  Eu locuiesc in Michigan si aici asa e. Daca nu esti ranit grav, nu ai mari sanse in court sa-l dai in judecata pe cel vinovat. Am avut un accident in martie, masina praf, stateam la un stop si m-a lovit unul din spate. Nu am avut full cover asa ca a trebuit sa-mi cumpar alta masina, mi-au platit fizioterapia pana la un punct (cand m-au trimis sa ma evalueze unu doctor "independent" care a spus ca sunt vindecata). Asta a fost in August. Eu si acum fac fizioterapie ca inca ma doare spatele. Daca accidentul sotului tau nu s-a intamplat demult, du-te la spital, sa spuna ca-l doare spate, gatul, capul si asa o sa poate sa-si ia avocat si poate poate sa scoata ceva de la asigurare pentru asta, nu pentru masina.  Si au am avocat si mi-a spus clar ca pentru masina tot ce pot sa iau e 500 si atat. Asta e legea. Si in cazul tau banuiesc ca tot legea au respectat-o cand ti-au dat o parte din bani.
  •  12-29-2007, 11:51 AM 69637 in reply to 69612

Nu e placut sa treci printr-un accident si sa pierzi $4000. Nu e nici drept si sunt convins ca oricine ar incerca sa recupereze banii si sa i se faca dreptate. Fa ce e de facut insa odata ce ai evaluat optiunile, te-ai gandit bine si ai facut un plan de actiune, nu lasa indignarea, gandurile sa te macine non stop, pierzi si mai mult daca lasi grijile sa-ti afecteze somnul, sanatatea psihica sau fizica. Din pacate dupa cum merg lucrurile in tara asta cand ai un accident de obicei ramaii in pierdere si daca esti nevinovat. Asigurarea cauta in zona valoarea unei masini echivalenta cu a ta (de vanzare de exemplu) si din suma respectiva scade 500 sau cat ai tu deductible si asa rezulta suma de 8000 degeaba demonstrezi tu ca ai cheltuit 12000 cu ea. Deci asta inseamna ca ai putea sa-ti iei cu 8500 o masina echivalenta cu a ta (daca asigurarea nu a subevaluat valoarea masinii tale cand ti-au dat 8000) si sa platesti inca odata pt dobanda, pt acte...

Telefon cu numar de Romania www.telefonprininternet.com
  •  12-29-2007, 07:41 PM 69638 in reply to 69637

Sandyhookt, in ce stat esti? Fara suparare dar nu cred ca small claim court este solutia pt a-ti scoate banii. Ai nevoie de un avocat si e bine sa te uiti dupa unul care numai din astea traieste (accidente). Nu te mai gindi ca nu vrei ca saraca femeie sa plateasca pt ceva care nu s-a intimplat cum ar fi sanatatea sotului tau. In primul rind prostia se plateste (a cucoanei) si important este ca tu sa-ti recuperezi banii. Dute la un avocat care cunoaste un chiropractor. Astia in general lucreaza impreuna. Banii, cucoana nu-i da din buzunar ci prin asigurare iar asigurarea fie ca plateste $1000 or $4000 tot ii vor creste asigurarea la anul si sincer, o merita.

Si noi am avut mai intii un accident cind o proasta de pe banda a doua s-a hotarit subit sa faca dreapta si a intrat in masina noastra, iar a doua oara eu stateam oprita la stop si a intrat un "destept" in mine, a zis ca de ce nu m-am miscat (erau alte masini in fata mea si era inca rosu). Din ambele accidente mi-am scos banii de reparatii si extra pe deasupra si nu am nici un fel de regrete. Cum am mai zis, daca nu sti sa conduci stai acasa sau plateste pt prostie. Daca esti din CA am un avocat bun pe care pot sa ti-l recomand. Din pacate in alte state nu cunosc. 

Sa nu te surprinda daca tipa va ajunge sa dea vina "stupid" pe sotul tau. Treaba este ca multi dintre cei vinovati, la locul accidentului sint draguti si civilizati, cel putin cit de cit. Insa, cind ajung acasa si vorbesc cu x,y,z si realizeaza ca daca sint gasiti vinovati vor plati mai mult la asigurare, incep sa-si schimbe povestea. Prima individa la locul accidentului a recunoascut ca nu s-a asigurat si nu a vazut ca era inca o masina pe banda din dreapta (ce sa-i faci daca eram invizibili?). Mai tirziu a ajuns sa incerce sa dea vina pe noi ca nu i-am acordat prioritate (de unde si cum nu prea era de inteles, pt ca ea ne-a lovit cind noi aproape trecuse de ea, in stinga spate).

•  12-29-2007, 07:52 PM 69639 in reply to 69638

Am uitat sa mentionez: sa nu fi surprinsa daca tipa o sa incerce chiar sa spuna ca absurd a fost de fapt vina sotului tau. Oamenii la momentul accidentului, in special cei vinovati se comporta frumos, civilizat. Mai tirziu, dupa ce ajung acasa, vorbesc cu x,y,z si eventual realizeaza ca daca se decide ca este vina lor ajung sa plateasca mai mult la asigurare isi schimba povestea. Asta o spun din proprie experienta. Individa care a intrat in masina noastra, la locul accidentului a recunoscut ca nu s-a uitat, nu s-a asigurat si ca pur si simplu nu a vazut ca era o masina pe banda din dreapta (ce sa-i faci, daca eram invizibili). Apoi a ajuns sa zica ca era vina noastra ca nu i-am acordat prioritate (ea lovindu-ne in partea stinga in spate).

Al doilea individ a fost nesimtit de la inceput tipind ca turbatul pt ca la masina lui i s-a spart radiatorul cind m-a izbit in spate, eu stind la stop.

•  12-29-2007, 11:38 PM 69642 in reply to 69639

Apropos de ce zice dixy de un avocat care traieste din accidente. Eu sunt in Texas, si la posturile TV locale, tot timpul sunt reclame cu avocati de genul asta. Trebuie sa fie si la tine.

•  12-30-2007, 12:01 AM 69643 in reply to 69642

Imi pare rau de ce s-a intamplat, dar am si eu un comentariu care poate deviaza un pic de la subiect. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau.

Din fericire nu am avut nici un accident pana acum, nici sa fiu lovita, nici sa lovesc pe altcineva. Daca esti victima, cred ca esti tentat sa incerci sa obtii cat mai multe despagubiri, indiferent de gravitatea accidentului. Mi se pare normal sa ti se dea inapoi paguba integral, insa in ceea ce priveste partea "extra", as ezita in a fi prea rautacioasa gandindu-ma ca si mie mi s-ar putea intampla sa lovesc pe cineva. Nu vorbesc aici de soferi beti sau soferi prosti (desi de cate ori cineva face o greseala fata de tine, e usor sa-l consideri automat sofer prost fara sa-l cunosti de fapt), ci de faptul ca oricine poate face o greseala uneori. Atunci nu vi s-ar parea nedrept ca cineva sa te stoarca de bani (fie si indirect prin asigurari marite, desi cred ca unii cer mult mai mult decat acopera asigurarea pt mai stiu eu ce rani imaginare) doar pt ca sistemul permite lucrul asta?

•  12-30-2007, 01:57 AM 69644 in reply to 69612

Sandyhookt,

Avocatii care te-au refuzat mai mult ca sigur lucreaza numai pe baza de cota parte din ce castigati in urma procesului.  Nu sunt de condamnat, asa e business-ul asta, daca ei cred ca pot castiga procesul si ceea ce vor obtine merita efortul, atunci iti vor lua cazul.  Daca nu, nu!

Totul depinde de statul in care esti, pt. ca legile sunt diferite.  In CA daca, si sober fiind, tu rear-end (lovesti in spate) pe cineva, guilt is presumed on the rear-ender.  Sa nu mai spun ce se intampla daca sunt dovezi de drunk driving.  Dar nu stiu de ce, din ce spui tu, am asa un "feeling" ca ai fi prin Los Angeles sau Orange County (tratamentul de bonehead al politistilor.)  Daca asa stau lucrurile, da-mi un PM si te pun in legatura cu un Personal Injury attorney din zonele respective.  Daca nu esti in LA sau Orange County pot sa iti dau nr. de tel. de la Bar County Association de unde esti, suni, spui problema ta si te vor directiona catre un avocat abilitat sa iti rezolve problema.  Pagini Aurii nu e reliable, trust me!

Daca nu e prea mult, iata material de citit despre cum trebuie un avocat sa handle a rear end collision case.  Nu pot sa dau continutul intregului cuprins, dar e macar informativ, ca sa ai idee despre ce e vorba.

American Jurisprudence
    Trials
    Database updated November 2007

Handling a Rear End Collision Case

Howard Silver[FN*]

ARTICLE OUTLINE