TheAlien:
Girbova:dianndia, nu stiu ce re-entry permit ai nevoie daca ai GC. Poate-i ceva ce nu stiu eu. De obicei AP primesti daca vrei sa calaltoresti inainte de a obtine GC, ori daca ai stat prea mult in afara usa. Asteapta, poate stie cineva.
Posesorii de green card pot sa stea cel mult 1 an continuu in afara US. Daca vor sa stea mai mult au nevoie de un AP.
Girbova:dianndia, nu stiu ce re-entry permit ai nevoie daca ai GC. Poate-i ceva ce nu stiu eu. De obicei AP primesti daca vrei sa calaltoresti inainte de a obtine GC, ori daca ai stat prea mult in afara usa. Asteapta, poate stie cineva.
Fratilor, Advance Parole (AP) si Reentry Permit sunt chestii diferite, confuzia probabil vine de la faptul ca ambele sunt procesate prin forma I-131.
Advance parole - se foloseşte de obicei în cazul când aplici la GreenCard aflându-te pe teritoriul USA şi deja ai trimis (filed) forma de Adjustment of Status (AoS - I-485),
dar desigur până nu este aprobată această formă nu obţii GC-ul, dar tu
în aceată perioadă vrei să părăseşti USA fie pentru a vizita ţara
natală, fie pentru a călători oriunde altundeva înafara Statelor Unite,
deci în situaţia dată aplici la Advance Parole, cu aceată formă vei
avea dreptul să intri în USA fără viză şi respectiv fără GC-ul
neobţinut încă.
Reentry permit - se foloseşte numai cu GC-ul. Fiind
deja Permanent resident alien, ai nişte obligaţii pentru a-ţi păstra
acest statut, altfel GC-ul ţi se retrage. Una din aceste obligaţii
spune că nu ai voie să părăseşti teritoriul american mai mult de 6 luni continuu, dar totuşi ai treabă fie acasă, fie altceva (în
cazul deplasărilor de servici e ceva aparte şi nu se aplică regula),
aici te ajută Reentry permit, care îţi permite să
părăseşti USA pentru o perioadă de până la 2 ani (dacă e prima aplicare
sau a 2-a), fără a avea probleme cu
autorităţile americane că nu “ai grijă” de statutul tău de Permanent
Resident.
There is no way to fight the nature.