Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

reentry permit????

Last post 01-08-2008, 12:53 PM by Deschanel. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-31-2007, 03:18 AM 65073

reentry permit????

Buna ziua,
    Va rog tare mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns:
    Eu am green card si reentry permit care imi expira pe 10 septembrie 2007, il am din 2005 de pe 10 septembrie
    Eu am fost si anul acest in state  5 saptamani in luna martie, m-am intors pe 12 martie.
    Cand am plecat in state, am trecut prin irlanda la tatal meu si de fapt din irlanda mi-a verificat doar green card-ul fara sa mai imi ceara si reentry permit, cand am ajuns pe pamant american nu am trecut prin nici o verificare de documente, doar de bagaje.
    E mai usor sa treci prin irlanda oare sa nu iti mai puna intrebari, de ce ai stat asa mult in romania, etc....?
    Acum pe 10 septembrie practic imi expira reentry permit si trebuie iar sa ma duc
    daca imi iau bilet cu 1 Oct are ceva, e o oferta mult mai avantajoasa la pret,
    Pot sa mai imi fac un alt reentry permit?
    Multumesc tare mult!
    O zi minunata
  •  07-31-2007, 05:36 AM 65076 in reply to 65073

Re: reentry permit????

dianndia, nu stiu ce re-entry permit ai nevoie daca ai GC. Poate-i ceva ce nu stiu eu. De obicei AP primesti daca vrei sa calaltoresti inainte de a obtine GC, ori daca ai stat prea mult in afara usa. Asteapta, poate stie cineva.
  •  07-31-2007, 09:09 AM 65088 in reply to 65073

Nu ai cum sa iti faci un al re-entry din Romania si nu poti sa mergi pe 1 Oct pt ca iti va fi expirat deja. Nu conteaza mersul prin Irlanda, cei de acolo de la aeroport sunt doar security nu ofiteri de emigrari. La intrarea in State vor apare intrebarile. Faptul ca nu a aparut ultima data iarasi nu constituie siguranta. Deci clar trebuie sa mergi pana in 15 Sep dar mai mult decat atat trebuie sa si locuiesti in State o perioada destul de mare pt a cere un alt re-entry permit. Stiu de un caz care avea GC si parasea US pt 4-5 luni la rand, apoi venea din nou statea cateva luni, pleca din nou samd. Ei bine parca la a treia sau a patra calatorie i-a fost oprit green cardul si i s-a spus ca pt ce face el sa mearga sa solicite viza, deoarece green cardul este pt rezidentii permanenti iar el nu are o rezidenta permanenta in State (din comportament). La fel si la tine se poate sa ti se anuleze daca vad ca stai asa mult afara. Se va considera ca ti-ai abandonat rezidenta.
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  07-31-2007, 09:10 AM 65089 in reply to 65076

Girbova:
    dianndia, nu stiu ce re-entry permit ai nevoie daca ai GC. Poate-i ceva ce nu stiu eu. De obicei AP primesti daca vrei sa calaltoresti inainte de a obtine GC, ori daca ai stat prea mult in afara usa. Asteapta, poate stie cineva.

Posesorii de green card pot sa stea cel mult 1 an continuu in afara US. Daca vor sa stea mai mult au nevoie de un AP.

•  07-31-2007, 12:20 PM 65121 in reply to 65089

Multam.
  •  08-22-2007, 09:55 AM 66245 in reply to 65089

TheAlien:

Posesorii de green card pot sa stea cel mult 1 an continuu in afara US. Daca vor sa stea mai mult au nevoie de un AP.

Am si eu o intrebare legata de sederea in afara US. Daca am GC si stau un an in afara, acest an se scade la numaratoare anilor pt cetatenie?

•  08-22-2007, 10:21 AM 66247 in reply to 66245

geani_23:
    TheAlien:

Am si eu o intrebare legata de sederea in afara US. Daca am GC si stau un an in afara, acest an se scade la numaratoare anilor pt cetatenie?

Daca stai mai mult de 6 luni, nu un an, ti se reseteaza numaratoarea la cetatenie. Adica cei 5 ani (sau 3) incep dupa ce te-ai intors din cele 6 luni.

•  01-08-2008, 11:29 AM 69815 in reply to 66247

SenQWink
  •  01-08-2008, 12:53 PM 69818 in reply to 65089

TheAlien:

Girbova:

Girbova:

Fratilor, Advance Parole (AP) si Reentry Permit sunt chestii diferite, confuzia probabil vine de la faptul ca ambele sunt procesate prin forma I-131.

Advance parole - se foloseşte de obicei în cazul când aplici la GreenCard aflându-te pe teritoriul USA şi deja ai trimis (filed) forma de Adjustment of Status (AoS - I-485), dar desigur până nu este aprobată această formă nu obţii GC-ul, dar tu în aceată perioadă vrei să părăseşti USA fie pentru a vizita ţara natală, fie pentru a călători oriunde altundeva înafara Statelor Unite, deci în situaţia dată aplici la Advance Parole, cu aceată formă vei avea dreptul să intri în USA fără viză şi respectiv fără GC-ul neobţinut încă.

Reentry permit - se foloseşte numai cu GC-ul. Fiind deja Permanent resident alien, ai nişte obligaţii pentru a-ţi păstra acest statut, altfel GC-ul ţi se retrage. Una din aceste obligaţii spune că nu ai voie să părăseşti teritoriul american mai mult de 6 luni continuu, dar totuşi ai treabă fie acasă, fie altceva (în cazul deplasărilor de servici e ceva aparte şi nu se aplică regula), aici te ajută Reentry permit, care îţi permite să părăseşti USA pentru o perioadă de până la 2 ani (dacă e prima aplicare sau a 2-a), fără a avea probleme cu autorităţile americane că nu “ai grijă” de statutul tău de Permanent Resident.

There is no way to fight the nature.
View as RSS news feed in XML