Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Intrebari generale...daca ma puteti ajuta pls

Last post 01-09-2008, 12:40 AM by alexf. 13 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-07-2008, 05:01 PM 69784

Intrebari generale...daca ma puteti ajuta pls

OK, new guy here so take me slowly please :P

Ideea e urmatoarea : poate cel mai mare vis al meu este sa ma stabilesc in America. Doresc sa fac acest lucru dupa terminarea facultatii..undeva in NY - Manhattan :D . Din curiozitate si nerabdare m-am uitat pe internet la site-uri ale ziarelor din Ny sa vad care este cerinta la profilul meu (Proiectare AutoCAD - instalatii electrice, constructii civile, industtriale..etc). Am observat ca cerinta este, dar majoritatea cer acea "Bachelors Degree". "Problemele" mele ar fi urmatoarele : presupunand ca nu am acea diploma ma pot angaja pe domeniul meu? Conteaza daca vin din Romania cu X diplome in respectivul domeniu? Pentru angajare trebuie TOEFL? Si o intrebare mai generala...din propriile experiente daca imi puteti spuune cum e cu acomodarea, cam cum sunt oamenii...orice ar putea ajuta un tanar pionier :P

Cu respect, va multumesc 

•  01-07-2008, 05:47 PM 69788 in reply to 69784

Re: Intrebari generale...daca ma puteti ajuta pls

Wow, sa vii din Romania si sa o iei de la 0 locuind in Manhattan? As spune ca e aproape de imposibil. Dar nu vreau sa-ti ravasesc visele; daca iti gasesti un job platit F BINE, poti sta in Manhattan sau in alte metropole.

Cat despre Bachelor's Degree..ai zis ca termini facultatea, deci vei avea diploma. Cand vii aici ti-o echivalezi.

Nu te pot sfatui insa cu privire la test, nu sunt in cunostinta de cauza....dar mai apar si alte raspunsuri.

Succes!

•  01-08-2008, 07:44 AM 69805 in reply to 69788

Cam cat de bine platit ar trebuii sa fie respectivul job? Am vazut k majoritatea in domeniu incep de pe la 4000 minim pe lunasi urca...destul de mult (parerea mea...dar nush cam cat trebuie sa poti traii linistit). Oricum..cand voi venii am de gand sa vin cu ceva resurse ca sa ma pot descurca pana ma obisnuiesc.

Multumesc

•  01-08-2008, 07:58 AM 69808 in reply to 69784

Tud:

Ideea e urmatoarea : poate cel mai mare vis al meu este sa ma stabilesc in America. Doresc sa fac acest lucru dupa terminarea facultatii..undeva in NY - Manhattan :D .

....there you go...now thats what i call "a dream'"...go for it,good luck Surprise

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  01-08-2008, 08:34 AM 69810 in reply to 69805

Uite un website pe care poti intra sa iti faci o idee generala. Ce ofera, ce se cere, etc.

http://newyork.craigslist.org/mnh/aap/ (Cand e vorba de zone mai bine/mai sigure, poate fetele din NY iti pot raspunde)

•  01-08-2008, 10:28 AM 69812 in reply to 69810

Multumesc de ajutor.
  •  01-08-2008, 11:15 AM 69813 in reply to 69784

Primul obstacol major va fi cum sa obtii drept de munca/sedere in State. Daca vei rezolva acest lucru, restul se va rezolva. Daca iti doresti ceva cu adevarat sunt putine sanse sa nu reusesti in America.

Si acum ceva raspunsuri:

Pentru angajare nu iti trebuie TOEFEL, va trebui insa se vorbesti decent limba. Tinand cont ca vei fi in competitie cu indieni si chinezi nu ar trebui sa fi o problema.

In America nu diplomele conteaza, ci ceea ce stii sa faci. Diplomele vor fi ultimul lucru la care se vor uita, DACA se vor uita la ele. Vei trece prin cel putin 2 interviuri la orice firma cat de cat serioasa, pana vei ajunge in pozitia sa se puna problema sa fi angajat.

Cat despre $4000 pe luna, nu sunt suficienti pt Manhattan. Nu uita ca ceea ce vezi tu sunt sume brute, mai exista si taxele la mijloc. Apoi in Manhattan, chiriile sunt extrem de mari. Ca idee, in urma cu, cativa ani un apartament cu un singur dormitor in west side era $1700. Vezi cam, care sunt preturile in ziua de azi. Si apoi utilitazi (curent, gaz, telefon, internet, televizor), apoi mancare, apoi transport, etc. etc. Vei vedea ca nu ramai cu nimic chiar daca ai avea 4000 in mana, nu brut. Pt a locui in Manhattan iti trebuie salariu de 6 cifre (parerea mea).

DAR, nu uita. Problema nr 1 (si este o mare problema in ziua de azi), este sa ai acte de State. Fie viza de munca, fie green card. Si daca citesti forumul de emigrare aici pe site, o sa vezi cam ce fel de problema este aceasta.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  01-08-2008, 12:00 PM 69816 in reply to 69813

da, intr-adevar, $4K brut pentru Mnhattan, brrrr... o sa "bei doar apa cu pesmetsi", desi cred ca ar trebuie sa stai undeva in alta parte o perioada, cel putin pina gasesti un job sanatos. Limba ar trebui sa o vorbesti bine, de asta depinde si "calitatea" jobului. Diploma de studii din Romania iti va trebui cand iti vei face actele pentru permisul de munca, mie mi-au cerut doar copii la original, si traducerea (am tradus eu, fara legalizare la notar).

There is no way to fight the nature.
  •  01-08-2008, 01:32 PM 69819 in reply to 69816

Hmm...limba o vorbesc foarte bine, la app m-am uitat acum cateva zile in NY Post si erau cateva la 2 camere incepand de la 600$ si actele...nu cred ca va fi o problema deoarece pe perioada facultatii am lucrat la o firma romano-americana...si sper ca m-ar putea ajuta cu ceva omenii de acolo.

Mai am o intrebare...asa...in general...cam ce e obligatoriu (ma refer la studii) sa ai acolo? Nu intreb pt mine k eu si autocadul suntem ca fratii :P si mai si urmez un curs de calificare la care voi primii o diploma recunoscuta pe plan mondial (cel putin oficial), dar poti sa faci ceva decent si dak ai terminat spre ex numa liceul? 

•  01-08-2008, 01:39 PM 69821 in reply to 69813

Alien..referitor la ce ai spus tu : pe unde ar fi mai acceptabil sa locuiesc pentru inceput?

"In America nu diplomele conteaza, ci ceea ce stii sa faci. Diplomele vor fi ultimul lucru la care se vor uita, DACA se vor uita la ele" --> ador faza asta..pentru ca aici iti trebuie BAC si limba straina vorbita fluent pentru a fi femeie de servici (vb serios), ce sa mai vorbesc de un job mai de Doamne ajuta...
  •  01-08-2008, 01:49 PM 69823 in reply to 69819

Tud:
    la app m-am uitat acum cateva zile in NY Post si erau cateva la 2 camere incepand de la 600$ si actele...nu cred ca va fi o problema deoarece pe perioada facultatii am lucrat la o firma romano-americana...si sper ca m-ar putea ajuta cu ceva omenii de acolo.

Mai am o intrebare...asa...in general...cam ce e obligatoriu (ma refer la studii) sa ai acolo? Nu intreb pt mine k eu si autocadul suntem ca fratii :P si mai si urmez un curs de calificare la care voi primii o diploma recunoscuta pe plan mondial (cel putin oficial), dar poti sa faci ceva decent si dak ai terminat spre ex numa liceul? 

$600 in Manhattan :)))) Si 2 camere. :)))) Tare ma indoiesc. Impartaseste cu noi linkul unde ai vazut pt a clarifica ceea ce ai vazut.

Nu te va ajuta cu nimic la facutul actelor faptul ca ai lucrat pt o firma americana. Citeste tot ce poti pe forumul de emigrare aici pe site despre H1b si Green Card prin employment. Chiar cu diploma de facultate in mana si tot va dura ani de zile pana vei putea obtine acte. Aceea este cea mai mare problema a ta si obstacolul nr 1. Nici nu are sens sa te interesezi de nimic altceva pana in clipa in care ai actele rezolvate.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  01-08-2008, 05:10 PM 69827 in reply to 69823

$600 in Manhattan? Cred ca atata plateste un indian ori chinez, alaturi de vreo alti 5 cu care imparte camera.

•  01-08-2008, 06:46 PM 69829 in reply to 69827

geani_23:

$600 in Manhattan? 

nu e exclus sa existe, dar sunt sigur 99% ca e o mizerie 99%.

There is no way to fight the nature.
  •  01-09-2008, 12:40 AM 69836 in reply to 69784

Din experienta mea as spune ca, cea ce conteaza la angajare este experienta si trecutul tau in SUA. Cunosc un caz in care un programator s-a angajat cu 36000$/an (asta e inainte de impozite si taxe) fiindca nimeni nu-l angaja proaspat venit din Romania; se pare ca facultatea si experienta lui din Romania nu a prea ajutat. Peste un an-doi a gasit slujba la alta companie pentru salar de inceput acolo dublu. Asta pentru ca a putut sa scrie in CV ca a lucrat si are experienta la o companie americana cat si pentru ca atunci cand te angajezi te verifica pe baza Social Security Number: daca "dosarul" tau e gol nu prea e semn bun pentru ei, dupa un an-doi insa ("you have build a history") apare acolo cel putin ca ti-ai platit chiria la timp, ca nu ai datorii, poate si ca ai o carte de credit care raporteaza lunar ca o platesti la timp, figureaza firma la care ai mai lucrat, etc. Tin minte ca in primul an am trait destula frustrare si ca rezultat bani cheltuiti din cauza lipsei de credit history: La apartamentul unde am stat in chirie suma depusa garantie era dubla, tocmai la inceput cand n-am prea avut bani ci numa cheltuieli trebuia sa-mi iau masina cu banii jos pt ca nimeni nu te aproba sa o iei in liz sau sa-ti dea un imprumut si sa platesti in rate, asigurarea la masina mai mare, etc (toate astea pt ca fara history eram catalogat un risc pentru ei). Toate astea ti le spun (Tud) ca sa fii pregatit nu ca sa te descurajez...

Telefon cu numar de Romania www.telefonprininternet.com
View as RSS news feed in XML