Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Meniul de azi

Last post 01-13-2008, 11:05 PM by Fuzzy. 163 replies.
Page 4 of 4 (164 items)   < Previous 1 2 3 4
Sort Posts: Previous Next
  •  08-07-2007, 10:56 PM 65478 in reply to 65467

Re: Meniul de azi

...what about " ciorba de fasole verde (pastai) acrita cu corcoduse"....and of course "praz"....it was my fav.Embarrassed

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  08-07-2007, 11:02 PM 65479 in reply to 65478

cred ca se gaseste praz aici. am uitat cum ii zice, dar am vazut ceva asemanator.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  08-08-2007, 08:43 AM 65501 in reply to 65479

Mai am una pentru voi: icre. A vazut cineva aici icre?! Unde, cum. Eu ma opresc azi la Whole Foods sa intreb, ca mi s-a pus pata.

Si nu ma refer la caviar, ci la salata de icre asa cum stim noi de acasa. Adevarat ca nu mi-am adus aminte pana acum sa ma uit dupa ele, dar nici nu mi-au sarit in ochi......

•  08-08-2007, 09:02 AM 65503 in reply to 65501

• OanaC is not online. Last active: 08-07-2008, 07:39 PM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 621
    • Points 980

Se gasesc icre  pe la magazinele rusesti, bulgaresti, romanesti - depinde ce ai in zona. Daca nu ma insel se gasesc chiar si la supermarket la americani si se numesc"roe". Uite exact pe astea le cumpar eu si le-am gasit la greci, rusi si orice magazin cu produse europene, ba chiar si la turci. Sunt foarte bune, sunt icre de crap.  Uite sa iti dau si link-ul, le poti cumpara chiar de pe amazon: http://www.amazon.com/Krinos-Taramosalata-Greek-Caviar-Spread/dp/B0008JGWJ6 

•  08-08-2007, 03:58 PM 65540 in reply to 65479

Eu am mancat 'leek' care seamana cu prazul.

•  08-08-2007, 07:04 PM 65551 in reply to 65540

Da, Honors, la "leek" ma gandeam si eu.

Am fost azi la magazin, International Deli si mi-am cumparat o cutie mica de pate sa-mi satisfac pofta, icre de crap, dulceata de visine (si cand zic dulceata, zic dulceata adevarata, nu gem, nu gelatina sau alte prostii). acum m-am linistit pentru inca un an. Mie imi vin pofta de astea odata pe an, si dupa aia ma potolesc. A mai ramas cascavalul pe care o sa mi l-aduca mama cand vine.  

•  08-08-2007, 08:25 PM 65552 in reply to 65551

Wegmans

Wegmans au cascaval romanesc, sarmale semi-preparate, surprinzator de bune, o varietate mare de tot soul de produse, si mai ales international foods.

Din pacate e doar pe coasta de est:

http://www.wegmans.com/about/storeLocator/

•  08-09-2007, 10:21 AM 65568 in reply to 65478

javacool:

...what about " ciorba de fasole verde (pastai) acrita cu corcoduse"....and of course "praz"....it was my fav.Embarrassed

javacool , saptamana care vine am niste olteni musafiri asa ca o sa la trantesc, printre altele si-un praz cu masline, daca esti amator iti trimit si tie o portie. Eu folosesc aici prazul de multe ori in loc de ceapa, la gatit, da gust mai bun (sau asa consider eu).

•  08-09-2007, 11:36 AM 65575 in reply to 65568

Care e reteta pentru praz cu masline? Folosesti ceea ce numesc ei "leek"?

•  08-09-2007, 12:26 PM 65580 in reply to 65575

• OanaC is not online. Last active: 08-07-2008, 07:39 PM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 621
    • Points 980

Dar eu stiam ca prazul =  leek... Asa scrie chiar si in dictionar. De ce vorbeste toata lumea despre "leek" ca nefiind prazul nostru din Romania? Eu am facut placinta cu praz (leek) si are 100% acelasi gust ca si  prazul pe care il folosea mama acasa.

•  08-09-2007, 02:14 PM 65585 in reply to 65580

Yup, nici eu n-am simtit nici o diferenta intre prazul nostru si leek-ul lor Smile

"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."

•  08-09-2007, 02:53 PM 65586 in reply to 65575

Fuzzy:
    Care e reteta pentru praz cu masline? Folosesti ceea ce numesc ei "leek"?

Da, ala este prazul, eu nu am nici-un dubiu. Singura diferenta ar fi ca este mai mare, ca mai toate legumele de pe aiciBig Smile

Sa nu ma intrebi de cantitati ca eu fac totul "la ochi"  si pe gustate ,cum s-ar zice. Uite cum il prepar:

Spal prazul si il curat, in sensul ca arunc foile de deasupra. Il tai bucati de 8-10 cm lungime. Pun putin ulei si "undesc" prazul (doar sa devina putin translucid) dupa care pun apa aproape cat sa-l acopere si sare. Separat diluez faina cu apa rece si bulion care bine amestecate le adaug peste praz. Se acreste cu putin otet sau zema de lamaie (eu prefer lamaia). Se adauga maslinele oparite separat timp de 5 minute, sa nu fie prea sarate. Masline de regula folosesc aici unele importate din Turcia , le recunosc ca scrie Kamer pe ele, de regula le gasesc la magazinele arabesti sau la cele sarbesti.  Dupa ce ai adaugat maslinele  dai la cuptor sa scada putin si gata prazul cu masline.

Se face destul de repede (prazul nu trebuie fiert mult) si fara multa munca. In Romania nu ma omoram asa tare ca tot facea mama in zilele de post dar aici am avut pofta de cateva ori.

•  08-23-2007, 08:02 PM 66297 in reply to 62861

Re: O noua dieta....

Paula,

parca aici era topicul unde ma intrebai de reteta pentru pate de ficat. Am gasit-o.mi-a trimis-o mama, nu stiu de unde a luat-o ea:

de pasare,

900 g ficat,300g. unt, piper dupa gust,sare idem :

Ficateii se curata, se oaresc si se spala, apoi se
    fierb in apa si putin ulei, se dau calzi prin masina
    de tocat de 2-3 ori, apoi se adauga untul frecat putin
    ,sare, piper ;se freaca bine pana se omogenizeaza.
    Optional se poate adauga putina nucsoara macinata fin
    (care da un gust dulceag).
    Eu am folosit blender ca n-am masina de tocat, dar a fost greu ca nu au o consistenta lichida si merge greu la blender. inca nu am incercat dar cred ca cel mai bine iese daca folosesti food precessor.
    sa-mi zici daca incerci cum a iesit.  

•  01-13-2008, 11:05 PM 69928 in reply to 66297

Re: O noua dieta....

Pentru cei ce folosesc sitemul WeightWatchers cu puncte, aici e un site gratuit cu retete si numarul de puncte:

www.hungry-girl.com

Page 4 of 4 (164 items)   < Previous 1 2 3 4
View as RSS news feed in XML