Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Documente CR1

Last post 01-19-2008, 02:26 AM by Daniela_40. 9 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-09-2008, 01:56 AM 69838

Documente CR1

Buna tuturor,

Sper ca ati avut sarbatori frumoase si ca unii dintre voi care asteptau sunt in State sau se pregatesc de plecare ( Scaredbaby !!!)

Am si eu o intrebare ptr CR1. Sotul meu a trimis petitia I-130, deocamdata avem un nr de dosar care nu permite inca verificarea online a dosarului (dar se pare ca acum dureaza vreo trei-patru saptamani pana updateaza ei sistemul informatic).

Ce alte documente vor trebui trimise dupa primirea aprobarii ? Sotul meu e aici si ar fi bine daca e vreun document de completat de mine insami sa il ia cu el la plecare. Am citit pe forum despre un DOS-230 part I, dar nu prea am inteles daca trebuie trimis de sotul meu la NVC o data cu Affidavit of Support sau de mine direct la ambasada ?

Si o alta intrebare cu Affidavit of Support, sotul meu e inca student si evident ca nu are resurse importante. Am vazut ca exista posibilitatea sponsorizarii. Tatal lui o poate face. Poate afecta acest lucru la primirea vizei ? Ce documente trebuie trimise suplimentar ? Daca stie cineva, va multumesc mult de raspuns.

Noroc si sa auzim de bine !

Rodic

•  01-11-2008, 09:39 AM 69875 in reply to 69838

Re: Documente CR1

Rodic:

Buna tuturor,

Sper ca ati avut sarbatori frumoase si ca unii dintre voi care asteptau sunt in State sau se pregatesc de plecare ( Scaredbaby !!!)

Am si eu o intrebare ptr CR1. Sotul meu a trimis petitia I-130, deocamdata avem un nr de dosar care nu permite inca verificarea online a dosarului (dar se pare ca acum dureaza vreo trei-patru saptamani pana updateaza ei sistemul informatic).

Ce alte documente vor trebui trimise dupa primirea aprobarii ? Sotul meu e aici si ar fi bine daca e vreun document de completat de mine insami sa il ia cu el la plecare. Am citit pe forum despre un DOS-230 part I, dar nu prea am inteles daca trebuie trimis de sotul meu la NVC o data cu Affidavit of Support sau de mine direct la ambasada ?

Si o alta intrebare cu Affidavit of Support, sotul meu e inca student si evident ca nu are resurse importante. Am vazut ca exista posibilitatea sponsorizarii. Tatal lui o poate face. Poate afecta acest lucru la primirea vizei ? Ce documente trebuie trimise suplimentar ? Daca stie cineva, va multumesc mult de raspuns.

Noroc si sa auzim de bine !

Rodic

buna rodic,

incerc sa ti raspund cat pot insa caci eu am ales I129F. dar avand aprobat si I 130 am primit un notice in care scria ca sotul trebuie sa trimita affidavit of support I 824 (instructiunile de completare ale formularului, inclusiv ce acte trebuie atasate la el se gasesc pe site ul oficial uscis.gov). Acest act este o cerere catre cei ce ti au aprobat I130 sa trimita actele catre National Visa Center (vestitul NVC). Cei de la NVC iti  "issue" viza si decid la ce consulat trimit ei in romania (sigur cel de la bucuresti...caci e singurul din romania din cate stiu eu....si sper sa nu gresesc). In momentul in care actele tale ajung la Consulatul din Romania ei iti trimit vestitul plic galben prin posta, iar in el vei gasi o pagina de instructiuni in limba engleza. Tu va trebui sa le urmezi pas cu pas...si primul pas este sa le trimiti un plic inapoi cu ceea ce iti cer ei acolo....inclusiv DS 230 part I. Eu am completat pt interviul de aici de la bucuresti acest formular.

Despre "sponsorarea" a "third partie", eu cred ca se poate insa nu stiu detalii....pentru ca in cazul meu sotul a fost cel ce m a "sponsorat"

bafta!

•  01-17-2008, 03:14 AM 69987 in reply to 69875

Multumesc pentru aceste informatii Scaredbaby ! Am fost plecata pentru cateva zile si n-am putut intra pe forum. Sper ca esti cu un picior sau ambele in State :-)

Multumesc inca o data de raspuns.

Rodic

•  01-17-2008, 08:37 AM 69990 in reply to 69987

Rodic:

Multumesc pentru aceste informatii Scaredbaby ! Am fost plecata pentru cateva zile si n-am putut intra pe forum. Sper ca esti cu un picior sau ambele in State :-)

Multumesc inca o data de raspuns.

Rodic

cu placere..sper ca am ajutat un pic. e normal sa fii plecata...asa trece timpul mai repede Wink

sunt doar cu un picior in state....si saptamana viitoare o sa l aduc si pe celalalt....cel mai greu e acum sa mi fac bagajele si sa termin viata pe aici...am fost la banca de 3 ori pana acum si nu vor sa mi inchida contul...tot mai gasesc cate o scuza sa ma mai cheme o zi...groaznic!!! maine sper sa rezolv ca daca nu...nu stiu ce ma fac Tongue Tied

pupici

•  01-17-2008, 11:21 AM 69991 in reply to 69990

Buna Scaredbaby,

.. daca nu reusesti sa-ti rezolvi din probleme din romania, lasa o procura de administrare a acelui cont  si

mandatarul tau va putea efectua orice alte operatiuni cu privire la acesta... de altfel poti lasa procura si pentru

alte probleme ce s-ar mai putea ivi pe parcurs, pentruca daca se iveste ceva si tu nu esti in tara si nici nu ai lasat

procura, e ceva mai complicat sa mergi in state la consulat ...una e "deranjul" si alta  pretul. Aici o procura e

minim 36 RON.. in state cred ca  e vreo 80 usd..poate chiar 100usd.

pupici si o zi buna  

•  01-17-2008, 11:28 AM 69993 in reply to 69991

Daniela_40:

Buna Scaredbaby,

.. daca nu reusesti sa-ti rezolvi din probleme din romania, lasa o procura de administrare a acelui cont  si

mandatarul tau va putea efectua orice alte operatiuni cu privire la acesta... de altfel poti lasa procura si pentru

alte probleme ce s-ar mai putea ivi pe parcurs, pentruca daca se iveste ceva si tu nu esti in tara si nici nu ai lasat

procura, e ceva mai complicat sa mergi in state la consulat ...una e "deranjul" si alta  pretul. Aici o procura e

minim 36 RON.. in state cred ca  e vreo 80 usd..poate chiar 100usd.

pupici si o zi buna  

aaaaaaaaaa multumesc mult (biiiig hug si Big Kiss). uite ce sfat interesant primesc!!! presupun ca la orice notariat pot sa ma duc nu?

o singura intrebare: cum pot sa fac procura pentru orice....spun ca deleg persoana respectiva sa rezolve in locul meu orice problema ce poate aparea pe viitor?

•  01-17-2008, 11:39 AM 69994 in reply to 69993

Buna din nou..

.. procura asta pentru conturi in banca o faci de administrare conturi.. in care mandatezi  pe cineva sa-ti deschida conturi..

sa inchida conturi.. sa-ti ridice  carduri si coduri PIN. cand mergi la notar  ( la oricare birou notarial) trebuie sa spui aceste lucruri

ca procura sa-ti fie completa si sa fie primita la orice banca din romania ..nu neaparat trebuie sa specifici banca, poti chiar sa spui

ca aceste operatiuni pot fi facute la orice banca de pe teritoriul Romaniei. Daca nu doresti si o alta procura  speciala pentru o anume

problema ma refer la cumparare de bunuri ,la vanzare de bunuri.. procuri ce trebuiesc facute strict pe "obiectul procurii".. atunci poti

cere de la notar o procura generala prin care mandatezi o persoana sa te reprezinte la autoritatile din Romania, in fata persoanelor fizice

si juridice si sa-ti reprezinte interesele. .notarul stie ce doresti si o sa o formuleze asa cum trebuie Smile

PUPICI 

•  01-17-2008, 01:09 PM 69996 in reply to 69994

buna daniela,

iti multumesc din suflet!!! uite cine e destept acum Smile...iti multumesc ca mi ai deschis ochii.....poate chiar maine ma duc cu tata sa mi fac o procura generala....dupa ce trec pe la banca desigur....ca sa vad cu ce am de a face Wink

iti urez seara frumoasa si multumesc inca o data!!!

pupici caldurosi!!!

•  01-17-2008, 11:10 PM 69997 in reply to 69996

Buna Scaredbaby,

...cu placere si alta data!!Big Kiss

Daca tatal tau nu poate merge e suficient sa te duci tu, dar sa ai buletinul lui la tine , prezenta lui nu e necesara!!

Pupicei si bafta multa!! 

•  01-19-2008, 02:26 AM 70009 in reply to 69996

Buna,

...am revenit pentruca am intrat putin in panica[:'(].. se pare ca procesarea dosarelor va fi  amanata pentru actele

depuse dupa 1  iunie 2007, la noi au trecut cele 6 luni de cand am primit  instiintarea ca dosarul a fost transferat 

la un alt officeSad..mai e cineva in situatia mea ?? si de cand s-a scurs termenul ?? la noi pe 12 ianuarie 2008.

Am citit pe site-ul USCIS o reactualizare a raspunsurilor la cele mai frecvente intrebari ( de pe data de 16 ianuarie)

sunt niste exemple de perioade de procesare...dar nu ma incadrez in nici unul din acestea...poate stie cineva mai multe

si ma informeaza si pe mine ..Multumesc!!

View as RSS news feed in XML