|
|
Cum itzi protejezi copii in ziua de azi?
Last post 02-01-2008, 04:39 PM by Prism. 20 replies.
-
01-27-2008, 09:48 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Cum itzi protejezi copii in ziua de azi?
De curand am vazut un reportaj in care copii de doar 11-13 ani vorbeau in fata camerei despre sex. Doua fetitze dintre acestia ziceau ca au facut oral sex, altzii ca sunt homo, .... Pur si simplu pe mine ma socheaza cum e posibil la o varsta atat de frageda sa faci asa ceva, sau sa te consideri homo. Inclin sa dau vina pe parintzi, pentru ca ei ar trebui sa fie tot timpul in umbra lor, si sa nu ii lase sa aiba anturaje proaste, sau sa o ia pe un drum gresit. Si totusi nu e si societatea de vina? Oricat de precaut ai fi cu copilul tau, si oricate reguli ai impune, e posibil sa se ajunga la asa ceva? Ce faci daca aflii ca copilul tau a luat-o pe un astfel de drum? In acelasi timp erau luate interviuri si parintzilor, si cei a caror copii ziceau ca sunt homo, spuneau ca ... incearca sa ii intzeleaga si sa nu fie impotriva lor, ii lasau sa mearga intr-un club special pentru copii homo. Nu stiu sigur dar mereu vom gasi ceva gresit in felul in care parintzii ne cresc si vom aplica metoda pe care o consideram noi cea mai buna, pentru copii nostri, si totusi ei la randul lor vor gandi la fel ca noi, si vor aplica o alta metoda mai buna copiilor lor. Cand zic mai buna, ma refer doar la ce considera fiecare persoana in parte a fi mai buna. Si deci orice ai face, niciodata nu va fi destul. Si totusi fiecare copil se naste cu un anumit caracter, atunci , orice ai face tu, ca si parinte, e posibil sa nu potzi sa il tzii in frau????
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
01-28-2008, 12:08 AM |
-
Eris
-
-
-
Joined on 08-07-2007
-
-
Posts 142
-
Points 0
-
|
Re: Cum itzi protejezi copii in ziua de azi?
Leona: Si totusi fiecare copil se naste cu un anumit caracter, atunci , orice ai face tu, ca si parinte, e posibil sa nu potzi sa il tzii in frau????
Aha. Exact. Riscurile de a fi parinte. Important e ca felul tau de a fi ca parinte si atmosfera din casa ca fie ideale si atunci asta e exemplul pe care il are copilul tau (ceva de genul "ce vede in casa, aia face"). Numai ca anumite case parintesti nu se potrivesc caracterului copilului si atunci apar astfel de diferente de opinie intre ce vor parintii si ce vrea copilul. Acum sa nu se ingrijoreze nimeni daca baietelul de 2 ani iubeste margelele, vrea sa-si onduleze parul si sa-si faca unghiile. Copiii tind sa copieze ceea ce vad. Si stand mai mult cu mama, asta vad mai des. Dar daca tata bate un cui, il va imita si pe acesta. Si iar nu cred ca la 13 ani poti sa stii ca esti homosexual. Pe de alta parte te gandesti si la parinti care nu vor sa puna presiune asupra copilului in caz ca este homosexual "pe bune". In genul mai bine un copil homosexual, decat un copil sinucigas, criminal, etc. La 20 de ani, majoritatea acestor copii isi vor da seama brusc ca de fapt sunt atrasi de sexul opus.
|
|
-
01-28-2008, 10:11 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,814
-
Points 20,300
-
|
Ma amuza intr-un fel diferenta dintre generatii. Ganditi-va ca de ex bunicii nostri n-ar fi conceput sa locuiasca impreuna inainte de casatorie, iar despre sex nici nu putea fi vorba. Cei care faceau asa ceva erau probabil considerati scursurile satului, nu? Erau aratati cu degetul si judecati.Acu mie mi se pare de-a dreptul ciudat sa nu locuiesti macar o perioada cu cel pe care te gandesti sa-l iei de sot. Si cred ca toti cei de varsta mea gandesc la fel.Iar generatia de dupa noi considera ca trebuie sa-si inceapa viata sexuala cat mai repede posibil, sa nu cumva sa piarda timpul . Asa cum parintii mei n-au reusit sa ma convinga ca fac vreun rau, nici noi n-o sa reusim sa ne convingem copiii ca sexul la 13 ani dauneaza cumva. Si-n plus acum exista atatea "ispite" incat nici nu stii care e cea mai periculoasa. Sexul, drogurile, armele si de ce nu Internetul sau video games ?? Desi sunt impotriva homosexualitatii, as prefera ca al meu copil sa se declare homosexual decat sa stiu ca are acces la vreo arma, consuma droguri etc etc.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
01-28-2008, 10:27 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,564
-
Points 0
-
|
Leona:De curand am vazut un reportaj in care copii de doar 11-13 ani vorbeau in fata camerei despre sex. Doua fetitze dintre acestia ziceau ca au facut oral sex, altzii ca sunt homo, .... Pur si simplu pe mine ma socheaza cum e posibil la o varsta atat de frageda sa faci asa ceva, sau sa te consideri homo. Inclin sa dau vina pe parintzi, pentru ca ei ar trebui sa fie tot timpul in umbra lor, si sa nu ii lase sa aiba anturaje proaste, sau sa o ia pe un drum gresit. Si totusi nu e si societatea de vina? Oricat de precaut ai fi cu copilul tau, si oricate reguli ai impune, e posibil sa se ajunga la asa ceva? Ce faci daca aflii ca copilul tau a luat-o pe un astfel de drum?
In societatea "moderna" de azi anything goes, adica anything-ul din lista oficiala cu meniuri - chestia aia cu "don't knock it until you try it" si alte de-astea. Intr-o societate bazata pe egoism si superficialitate, debusolata, in care membrii componenti sunt in vasta lor majoritate consumatori, de fapt niste stahanovisti ai consumului, ce conteaza e satisfacerea dorintelor personale - restul e secundar (iar normele morale sunt obiecte de muzeu). Asa se explica si denaturarea realitatii prin manipularea grosolana a vocabularului: "fundamentalist" este tradus prin "extremist" (desi intelesul real este de respect strict al unor principii care pot fi bune sau rele), "sodomit" este eliminat si "gay" este retradus prin "different". Leona:Si totusi fiecare copil se naste cu un anumit caracter, atunci , orice ai face tu, ca si parinte, e posibil sa nu potzi sa il tzii in frau????
Pai asta se si vrea: parintii sa nu-si poata orienta copilul in viata, ghidarea copilului sa fie facuta de societate - de societatea de consum of course . Copiii "moderni" de azi sunt un fel de ieniceri.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
01-28-2008, 10:30 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,564
-
Points 0
-
|
bonepaula:Desi sunt impotriva homosexualitatii, as prefera ca al meu copil sa se declare homosexual decat sa stiu ca are acces la vreo arma, consuma droguri etc etc.
Se zice "sodomism" si "sodomit". Sau ti-e frica sa nu fii catalogata ca fundamentalista? <wink>
|
|
-
01-28-2008, 10:33 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,814
-
Points 20,300
-
|
Huh? Io-s mai grea de cap. LoL. Glumesti? Termenii astia vin din Biblie, nu?
|
|
-
01-28-2008, 10:34 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,564
-
Points 0
-
|
bonepaula:Huh? Io-s mai grea de cap. LoL. Glumesti? Termenii astia vin din Biblie, nu?
Biblie, Coran, Tora. Astia sunt termenii originali. Deci de ce sa reinventam roata?
|
|
-
01-28-2008, 10:39 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,814
-
Points 20,300
-
|
Well, eu nu-i pot numi asa , caci apoi m-as intreba "eu ce sunt?". Si am o problema cu Biblia de ceva vreme.  Stiintific vorbind, eu sunt hetero, el e homo etc.
|
|
-
-
01-28-2008, 04:45 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,564
-
Points 0
-
|
bonepaula:Well, eu nu-i pot numi asa , caci apoi m-as intreba "eu ce sunt?". Si am o problema cu Biblia de ceva vreme.  Stiintific vorbind, eu sunt hetero, el e homo etc.
N-ai invatat? Sodomismul n-ar antonim. N-are nici sinonim, da' asta e subiect pt. alt topic, unul despre political corectness sau ia mai manati mai hai hai.
|
|
-
01-28-2008, 09:01 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Eris: Aha. Exact. Riscurile de a fi parinte. Important e ca felul tau de a fi ca parinte si atmosfera din casa ca fie ideale si atunci asta e exemplul pe care il are copilul tau (ceva de genul "ce vede in casa, aia face"). Numai ca anumite case parintesti nu se potrivesc caracterului copilului si atunci apar astfel de diferente de opinie intre ce vor parintii si ce vrea copilul. Acum sa nu se ingrijoreze nimeni daca baietelul de 2 ani iubeste margelele, vrea sa-si onduleze parul si sa-si faca unghiile. Copiii tind sa copieze ceea ce vad. Si stand mai mult cu mama, asta vad mai des. Dar daca tata bate un cui, il va imita si pe acesta. Si iar nu cred ca la 13 ani poti sa stii ca esti homosexual. Pe de alta parte te gandesti si la parinti care nu vor sa puna presiune asupra copilului in caz ca este homosexual "pe bune". In genul mai bine un copil homosexual, decat un copil sinucigas, criminal, etc. La 20 de ani, majoritatea acestor copii isi vor da seama brusc ca de fapt sunt atrasi de sexul opus.
Hai sa facem abstractie de familiile deteriorate, pentru ca e evident ce se intampla in majoritatea lor. Este normal ca acel copil sa aiba slabe sanse sa devina un om capabil intr-o buna zi. Iar cu baietzelul de doi ani si margelele :)))))) he he, ce ma mai jucam eu toata ziua afara doar cu baietii , fotbal, masinute, ... batai .... :)))) deci .... nu acolo e problema. Eu cred ca acei copii au probleme de personalitate, probabil este o boala, ceva anume din trecut din ceea ce au trait , ceva in creierul lor se produce si astfel apar aceste asa zise orientari sexuale. La 13 ani copii din ziua de azi vorbesc despre sex mai mult decat am vorbit noi intreaga viatza, si deci anturajul , societatea, sunt cateva din motivele pentru care fac ceea ce fac, he he... toata lumea din clasa a facut aia, eu am ramas ultima .... trebuie sa fiu si eu in rand cu ei :( cam asa functioneaza dupa parerea mea. Si sincer, nu cred ca la 20 de ani se va schimba ceva , tu incepandu-tzi viatza sexuala in stilul asta la 13 ani, atata timp cat parintzii nu se implica din primul moment in care acel copil a luat-o pe alt drum, si nici asa nu cred ca exista sanse 100%.
|
|
-
01-28-2008, 09:10 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
bonepaula: Asa cum parintii mei n-au reusit sa ma convinga ca fac vreun rau, nici noi n-o sa reusim sa ne convingem copiii ca sexul la 13 ani dauneaza cumva.
Si-n plus acum exista atatea "ispite" incat nici nu stii care e cea mai periculoasa. Sexul, drogurile, armele si de ce nu Internetul sau video games ?? Desi sunt impotriva homosexualitatii, as prefera ca al meu copil sa se declare homosexual decat sa stiu ca are acces la vreo arma, consuma droguri etc etc.
Sincer pe mine ma ingrozeste numai gandul ca un copil de 13 ani sa ajunga sa faca asa ceva. Fetitzele din ziua de azi de numai 13 ani arata de parca ar avea 18, se machiaza isi strica tenul ....iar la 18 le vezi ca de 30 deja. Baieteii, pe partea cealalta vor sa fie coolllll ca deh asa e la moda. Efectiv uita sa isi traiasca varsta, si nu se vor mai intalni cu ea. Sexul la 13 ani dauneaza, ca nu mai traim pe vremea lui Strabunicul, cand fetele se maritau de la 16 ani ca deh ... daca depaseau erau considerate fete batrane, e posibil sa ramana insarcinata, si sa isi distruga tot restul vietzii, e posibil sa ia o boala si la fel sa o "aranjeze" pentru toata viatza. Nu e de joaca , si nu e normal ca un copil la varsta asta, in ziua de azi sa faca asa ceva, cand sunt atat de multe altele pe care le poate face. Deci este la fel de grav cu cei care iau droguri, folosesc arme .... isi pune viatza in pericol in toate aceste cazuri.
|
|
-
01-28-2008, 09:22 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Dell:In societatea "moderna" de azi anything goes, adica anything-ul din lista oficiala cu meniuri - chestia aia cu "don't knock it until you try it" si alte de-astea. Intr-o societate bazata pe egoism si superficialitate, debusolata, in care membrii componenti sunt in vasta lor majoritate consumatori, de fapt niste stahanovisti ai consumului, ce conteaza e satisfacerea dorintelor personale - restul e secundar (iar normele morale sunt obiecte de muzeu). Asa se explica si denaturarea realitatii prin manipularea grosolana a vocabularului: "fundamentalist" este tradus prin "extremist" (desi intelesul real este de respect strict al unor principii care pot fi bune sau rele), "sodomit" este eliminat si "gay" este retradus prin "different".
Ok, chestia cu egoismul si Eu-l sunt de cand lumea , deci .... nu cred ca asta e principala problema. Societatea trebuie sa evolueze, altfel am fi ramas la nivelul de sapa si ciocan.Sunt de acord ca in ziua de azi sunt expusi la mult mai multe "coruperi" dar in acelasi timp in care au acces la tot felul de postii si lucruri rele, au aces si la cele bune. Totusi mai sunt si copii care traiesc in aceeasi societate si stiu sa faca diferenta intre fundamentalist si extremist, sa se respecte si sa aiba principii.
|
|
-
01-28-2008, 11:23 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,380
-
Points 6,995
-
|
Leona:Sincer pe mine ma ingrozeste numai gandul ca un copil de 13 ani sa ajunga sa faca asa ceva. Fetitzele din ziua de azi de numai 13 ani arata de parca ar avea 18, se machiaza isi strica tenul ....iar la 18 le vezi ca de 30 deja. Sexul la 13 ani dauneaza, ca nu mai traim pe vremea lui Strabunicul, cand fetele se maritau de la 16 ani ca deh ... daca depaseau erau considerate fete batrane, e posibil sa ramana insarcinata, si sa isi distruga tot restul vietzii, e posibil sa ia o boala si la fel sa o "aranjeze" pentru toata viatza. Nu e de joaca , si nu e normal ca un copil la varsta asta, in ziua de azi sa faca asa ceva, cand sunt atat de multe altele pe care le poate face.
Ca se machiaza si incep viata sexuala nu-i 'nimic' comparativ cu avutul unui copil la 15-16 ani, ca de fapt multe care incep viata sexuala pe la varsta aia ajung sa fie si mamici 2-3 ani mai tarziu. Mai rau e cand raman insarcinate, au copilul, si-l lasa la grandma sa-l creasca si ele se distreaza cu noul boyfriend. O influenta enorma o au parintii si anturajul, parerea mea. Ca intr-adevar, oricat ti-ai dori sa faci bine pt copii tai, tot exista riscul sa o ia pe drumuri gresite, dar pe de alta parte copii invata mult si din exemplul dat de parinti. Daca mama nu-i un highschool dropout si n-a avut copii pe la varsta de 16 ani, e putin probabil ca fiica o va lua pe drumul asta. Daca exemplul dat de parinti e sa incerce sa fie successful in viata, sa reuseasca intr-o cariera, sa fie un exemplu la randul sau, oricat de razvratiti ar fi copii, tot au un model bun de urmat in viata. Mai ramane anturajul de rezolvat. Si aici tot in puterea parintilor e. Daca parintii isi cresc copii in ghetto, oricat de bune exemple ar fi parintii, de la o anumita varsta copii sunt influentati mai mult de anturaj decat de parinti. De aceea multi parinti care se gandesc la binele copiilor lor se muta in cartiere bune recunoscute pt scolile bune, sau cei care-si permit isi trimit copii la scoli private sperand educatia dar si anturajul sunt de mai buna calitate decat in alta parte.
Mi-e greu sa cred ca un copil (fetita sau baiat) care e bun la invatatura la 13-14 ani, ii sta mintea numai la sex si singurul lucrul palpitant in viata sa e o partida sexuala. Inteleg ca de pe la 16-17 sa-l/o napadeasca hormonii, dar la 13 ani...dupa mine alea-s trash si parintii nu-s departe. Acu Leona ce-ti veni sa-ti faci griji pe care nu le ai? Nu crezi ca o sa ai timp destul sa-ti faci nervi si griji odata ce o sa ai copii? Sau tu iti faci instructia dinainte ca sa stii ce te asteapta . Imi place ca pe topicul asta s-au napadit la raspunsuri numai mamici (exceptie Eris) sau mamici in devenire . Dar ce sa-i faci, daca n-avem griji, macar avem sfaturi de dat. 
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
01-30-2008, 12:21 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,564
-
Points 0
-
|
Leona: Dell:In societatea "moderna" de azi anything goes, adica anything-ul din lista oficiala cu meniuri - chestia aia cu "don't knock it until you try it" si alte de-astea. Intr-o societate bazata pe egoism si superficialitate, debusolata, in care membrii componenti sunt in vasta lor majoritate consumatori, de fapt niste stahanovisti ai consumului, ce conteaza e satisfacerea dorintelor personale - restul e secundar (iar normele morale sunt obiecte de muzeu). Asa se explica si denaturarea realitatii prin manipularea grosolana a vocabularului: "fundamentalist" este tradus prin "extremist" (desi intelesul real este de respect strict al unor principii care pot fi bune sau rele), "sodomit" este eliminat si "gay" este retradus prin "different".
Ok, chestia cu egoismul si Eu-l sunt de cand lumea , deci .... nu cred ca asta e principala problema. Societatea trebuie sa evolueze, altfel am fi ramas la nivelul de sapa si ciocan.Sunt de acord ca in ziua de azi sunt expusi la mult mai multe "coruperi" dar in acelasi timp in care au acces la tot felul de postii si lucruri rele, au aces si la cele bune. Totusi mai sunt si copii care traiesc in aceeasi societate si stiu sa faca diferenta intre fundamentalist si extremist, sa se respecte si sa aiba principii.
Pai tocmai aia e: societatea n-a evoluat overall. A evoluat la capitolu' confort pt. mase si cam atat. Toata tehnologia din lume e zero barat, ce conteaza de fapt e cum e folosita. La capitolu' umanitate, societatea n-a evoluat deloc, a evoluat numai la lozincarie: democratie si drepturile omului decretate pe toti peretii, da' cand vine vorba de pus in practica se schimba treaba (v. dictatorii "buni" din Asia Centrala vs. dictatorii "rai" din Iran etc.). In aceeasi ordine de idei, ce zici: un geniu din sec. XX e mai geniu decat unul din sec. XVII sau I, un prost din sec XXI e mai destept decat unul din sec. XI, mediocritatea de azi e mai putin mediocra decat cea de-acum 2000 de ani?
Roata a fost descoperita acum 6000 (sau mai mult) de ani, focul a fost descoperit inca si mai inainte. Interesant, cele mai importante descoperiri din istoria cunoscuta a omenirii au fost facute de anonimi pre-antici. Fara foc si fara roata sapa si ciocanul n-ar fi existat nici macar in visele individului de azi. Ce zici, cam pe unde ar fi fost societatea azi fara anonimii aia pre-antici?
|
|
-
01-30-2008, 01:40 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
arissa: Acu Leona ce-ti veni sa-ti faci griji pe care nu le ai? Nu crezi ca o sa ai timp destul sa-ti faci nervi si griji odata ce o sa ai copii? Sau tu iti faci instructia dinainte ca sa stii ce te asteapta . Imi place ca pe topicul asta s-au napadit la raspunsuri numai mamici (exceptie Eris) sau mamici in devenire . Dar ce sa-i faci, daca n-avem griji, macar avem sfaturi de dat. 
:))))) Pai ce-mi veni, dupa ce am vazut acea emisiune ... m-a pus si mai mult pe ganduri. Mereu am considerat ca "meseria de parinte" este cea mai grea, pentru ca nu depinde doar de tine, ci si de copil , societate, ..... alti factori externi. E adevarat ca majoritatea educatiei privine din familie , parintii fiind un exemplu major. Dar na, ce faci daca ... orice ai face ajungi sa te lovesti de astfel de probleme? E drept ca inca nu le am , dar ele nu inseamna ca nu exista sau nu pot exista si eram curioasa cum vad ceilatzi parinti sau viitori parinti aceste probleme. Sunt cateva lucruri cu care nu sunt de acord aici in societatea de azi. Copii nu au voie sa stea singuri, ok, pot intzelege asta, e mult mai bine sa fie supravegheatzi , dar in acelasi timp se fac multe greseli, gen: sunt prezentzi in discutiile celor maturi, care nu de putine ori sunt pe subiecte delicate, care nu ar trebui auzite de un copil. Oare nu dauneaza acest lucru? La fel vad copii rasfatzati care urla cat ii tzine gura ca nu le da nu stiu ce sau care vb urat... si ei ... zambesc si ha ha ce gluma buna a zis copilul meu, bun nu il batzi , nu sunt de acord cu bataia, dar totusi .... exista limite. ( Am avut o discutie pe tema asta acum ceva timp in urma , ca vezi doamne daca tzipa copilul in casa, vine politzia .... pai ok, vine si ce???? o sa imi dea amenda ca nu ii dau copilului voie sa faca ceva ce eu consider ca nu e normal sau ca e pedepsit??? ) De fapt o mare parte a acestor probleme apar de la acei parintzi care fac un copil de dragul de a avea un copil, dar nu sunt constientzi ca acel copil va fi generatia de maine. Itzi iubesti copilul si ai fi in stare sa faci orice pentru el, te doare sa il vezi plangand, dar oare nu doare mai rau sa il vezi dupa ani de zile un ratat??? La fel am vazut un show la tv cu cele mai scumpe zile de nastere a tinerilor de 16 ani. Sa itzi zic cati bani au cheltuit acei parintzi pentru copii lor? Un singur party? Pai nu era decat cateva sute de mii de dolari. Ma lasi ..... care e ideea??? Ca eu una nu am intzeles , in afara de prostie si fala... nu am vazut nici una. Ci din contra copii rasfatzati , care nu vor sti niciodata ce inseamna sa muncesti sau sa pretuiesti ceea ce ai dobandit prin fortzele proprii.
|
|
-
01-30-2008, 02:05 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Dell:Pai tocmai aia e: societatea n-a evoluat overall. A evoluat la capitolu' confort pt. mase si cam atat. Toata tehnologia din lume e zero barat, ce conteaza de fapt e cum e folosita. La capitolu' umanitate, societatea n-a evoluat deloc, a evoluat numai la lozincarie: democratie si drepturile omului decretate pe toti peretii, da' cand vine vorba de pus in practica se schimba treaba (v. dictatorii "buni" din Asia Centrala vs. dictatorii "rai" din Iran etc.). In aceeasi ordine de idei, ce zici: un geniu din sec. XX e mai geniu decat unul din sec. XVII sau I, un prost din sec XXI e mai destept decat unul din sec. XI, mediocritatea de azi e mai putin mediocra decat cea de-acum 2000 de ani?
Roata a fost descoperita acum 6000 (sau mai mult) de ani, focul a fost descoperit inca si mai inainte. Interesant, cele mai importante descoperiri din istoria cunoscuta a omenirii au fost facute de anonimi pre-antici. Fara foc si fara roata sapa si ciocanul n-ar fi existat nici macar in visele individului de azi. Ce zici, cam pe unde ar fi fost societatea azi fara anonimii aia pre-antici?
Da pot spune ca e adevarat, umanitatea a decazut cu cat timpul a trecut cu atat a aparut mai intens "nepasarea fata de cei de langa tine". Dar asta e deja un alt subiect, pentru ca valorile copiilor nu constau doar in ce vad in societate, ci si in ceea ce sunt invatzati a fi bine si rau , in felul in care sunt instruitzi sa gandeasca si sa actioneze. Nu trebuie sa ii dai in cap persoanei de langa tine ca sa itzi exprimi parerea, sau sa te faci intzeles. Nu trebuie sa faci ce fac ceilaltzi ca sa nu te simtzi un extremist. Sta in puterea unui parinte sa lupte cu aceasta societate si sa isi creasca copilul dupa valorile unui om bun si inteligent. Si da lupta cu aceasta societate este din ce in ce mai grea, dar totusi prefer sa cred ca printre atatzia oameni lipsitzi de scrupule, mai exista inca si oameni buni. Intr-un fel asa a fost de cand lumea, mereu au existat oameni rai si oameni buni, .... bun si rau ... adevar si minciuna ... , altfel nu existau in vocabularul nostru.
|
|
-
01-30-2008, 04:45 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,564
-
Points 0
-
|
Leona:Da pot spune ca e adevarat, umanitatea a decazut cu cat timpul a trecut cu atat a aparut mai intens "nepasarea fata de cei de langa tine". Dar asta e deja un alt subiect, pentru ca valorile copiilor nu constau doar in ce vad in societate, ci si in ceea ce sunt invatzati a fi bine si rau , in felul in care sunt instruitzi sa gandeasca si sa actioneze. Nu trebuie sa ii dai in cap persoanei de langa tine ca sa itzi exprimi parerea, sau sa te faci intzeles. Nu trebuie sa faci ce fac ceilaltzi ca sa nu te simtzi un extremist. Sta in puterea unui parinte sa lupte cu aceasta societate si sa isi creasca copilul dupa valorile unui om bun si inteligent. Si da lupta cu aceasta societate este din ce in ce mai grea, dar totusi prefer sa cred ca printre atatzia oameni lipsitzi de scrupule, mai exista inca si oameni buni. Intr-un fel asa a fost de cand lumea, mereu au existat oameni rai si oameni buni, .... bun si rau ... adevar si minciuna ... , altfel nu existau in vocabularul nostru.
Din moment ce backbone-ul societatii de azi e consumatorul care sparge cu-ndarjire normele la consum trimestru dupa trimestru precum depaseau stahanovistii norma la extras carbune si faceau un cincinal in 4 ani, ghici la ce categorie intra majoritatea parintilor de azi? Intre stahanovistii socialisti si consumatorii capitalisti e numai o diferenta de stil: stahanovistii produceau mult si prost, iar consumatorii consuma mult si prost. Normalitatea e grea.
|
|
-
01-31-2008, 03:08 AM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,380
-
Points 6,995
-
|
Leona:De fapt o mare parte a acestor probleme apar
de la acei parintzi care fac un copil de dragul de a avea un copil, dar
nu sunt constientzi ca acel copil va fi generatia de maine.
Pai daca ploua prea mult in unele zone, ce sa-i faci...unii fac copii daca n-au bani de numarat. Leona,
oricat ai vrea sa convingi pe un parinte ca greseste e greu, poate
chiar imposibil. Fiecare parinte crede ca face ce-i mai bine si ce-i
mai de cunviinta pt copilul lui (vorbim de persoane normale sper, nu de
trash a' la Britney Spears family). Putini sunt acei parinti care-si
recunosc greselile, care zic "poate n-ar fi trebuit sa fac asa". Mi-e
mie greu sa vorbesc in perspectiva, oare ce as face, si oare cum m-as
comporta, dar cum ai zis si tu, plecam de la premiza sa nu repetam
greselile parintilor nostri, sa nu facem ca ei. Si totusi ne-au crescut
bine. Parerea mea e ca parintii care-si cresc copii bine sunt cei care
se simt bine in postura de parinte (chiar daca au fost luati pe
neasteptate sau a fost planuit). Putem vorbi aici de n cazuri pe care
le vedem si ne zicem 'sper copilul meu sa nu faca asa ceva vreodata',
dar depinde de noi ca parinti sa nu se ajunga acolo (asa zice latura
mea materna  ).
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
01-31-2008, 05:48 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,573
-
Points 10,315
-
|
...Sa le dai viitorilor parinti examene de competentza intelectuala si fizica ? Ce sa le faci copiilor cind parintii sint batuti in cap ?
|
|
-
02-01-2008, 04:39 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,573
-
Points 10,315
-
|

Inca o sugestie 
|
|
|
|
|