|
|
ce cariera este cea mai buna pentru SUA?
Last post 02-07-2008, 11:58 PM by ambraa. 35 replies.
-
02-01-2008, 12:46 PM |
-
ambraa
-
-

-
Joined on 08-11-2006
-
-
Posts 71
-
Points 0
-
|
ce cariera este cea mai buna pentru SUA?
Care ar fi cea mai buna cariera in SUA(exceptind cea de medic sau avocat),ceva care sa presupuna eventual un masterat sau maxim inca 2 ani de studiu?Cind spun "cariera buna" ma refer la ceva relativ bine platit si cu posibilitati reale de angajare imediat dupa terminarea cursurilor,si relativ stabil. Va rog da-ti-mi cit mai multe sugestii,nu-mi spuneti "pai depinde ce-ti place tie..." :) Le rog in special pe persoanele care au gasit acea cariera sa-mi raspunda.
|
|
-
02-01-2008, 01:03 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 489
-
Points 85
-
|
Re: ce cariera este cea mai buna pentru SUA?
cele mai slab acoperite meserii in US momentan sunt cele de Asistent Social, Profesor de Matematica (stiinte exacte in general) si Nursing. Pentru oricare din ele iti ajung 2 ani de master, mai putin cea de lecturer/prof, unde poate ar mai trebui inca 2-3 ani in plus fata de master insa si salariile sunt pe masura
"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
-
02-01-2008, 01:05 PM |
-
ambraa
-
-

-
Joined on 08-11-2006
-
-
Posts 71
-
Points 0
-
|
Ce vrei sa spui prin "slab acoperite"?Nu am prea inteles,prost platite?
|
|
-
02-01-2008, 01:17 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 489
-
Points 85
-
|
tocmai am zis ca *bine* platite !  slab acoperite inseamna ca nu exista destula populatie pentru a acoperi oferta de joburi in aceste domenii.
"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
-
-
02-01-2008, 02:37 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
O cariera in calculatoare probabil inca mai merge pentru ceva timp de aici incolo. Daca insa te gandesti sa incepi sa inveti acum si in 2 ani sa gasesti un job bun, in mod sigur nu se va putea. Cu foarte mult efort depus pentru ca sa iti mentii cunostintele in trend cu ultimele aparitii, o cariera in IT Consulting se poate compara foarte usor cu una de medic sau avocat (poti sa ajungi sa castigi si mai mult decat un medic sau avocat in functie de diversi factori). Pentru asa ceva insa ai nevoie de minimum 10 ani experienta in lumea reala, ceea ce inseamna ca mai adaugi N ani de studii de mai inainte. Altfel, un MBA te va duce sus daca esti "business oriented". 
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
02-01-2008, 05:26 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 489
-
Points 85
-
|
well atat programator cat si MBA... e plina piata! sa nu mai vorbim de sansele unui MBA "cu accent" fata de unul american, la interviuri.. MBA is all about your communication skills (din proprie experienta)  intrebarea initiala se referea si la sanse bune de a gasi *repede* un job in domeniu.. si acelea sunt cele trei initial enumerate.. parerea mea 
|
|
-
02-01-2008, 06:43 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
Sith: well atat programator cat si MBA... e plina piata!
Plina piata?!?!?! Vorbim de cineva care are doar o patalama la mana, sau de cineva care si stie "ce si cu ce se mananca" repsectivele meserii? Eu am precizat in mesaj ca este vorba de multi ani de experienta in domeniu, si in primul rand experienta in US, exceptand cazurile rare in care cunosti pe cineva sau ai lucra pt o multinationala care te transfera in US. Accentul nu conteaza atat timp cat stii ce vorbesti. Am intalnit multi executives emigranti in ultimii 10 ani. (cel mai recent caz este firma cu, care lucrez zilnic acum unde CEOul este din Mexic, CIOul din China, iar intreg board-ul sunt nascuti, crescuti americani get beget cu background european) Intr-adevar daca este vorba de ceva rapid, atunci nursing este una din variantele cele mai bune. Dar daca doar castigul este important, mai in gluma mai in serios, si sofer de truck castiga spre 6 cifre. 
|
|
-
02-01-2008, 08:11 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 489
-
Points 85
-
|
Alien, in fiecare padure gasesti atat uscaturi cat si arbori seculari.. ideea era despre un job binisor platit si cu sanse *imediate* de angajare. Nu vreau sa descurajez pe nimeni.. insa la noi in scoala, de exemplu, in marea lor majoritate, indienii fac MIS si CS, chinezii fac Finance si Accounting, iar americanii Marketing si Management (they love chatting sciences like *sheet*). La toate Business Career fairs care au fost organizate in campus si la care am participat si eu in decursul a 2 ani.. nici un indian sau chinez nu a luat vreun job.. americanii insa, toti! Vrei sa imi spui tu mie ca desi nu conteaza cum vorbesc, conteaza ce vorbesc? Most of them suck big time in clasele de MIS, CS, Finance sau Accounting! Intr-o zi, un prof chinez s-a enervat crunt la un moment dat pe un *indigen* dintr-asta, din cauza ca punea atat de multe si idioate intrebari de high-school level, si intr-un tarziu cand nici el nu a mai putut rezista psihic, l-a intrebat: "are you really an MBA student?" 
|
|
-
02-01-2008, 08:55 PM |
-
girl_usa
-
-
-
Joined on 05-06-2004
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
Ambraa, Tu vrei sa incepi aici facultatea sau ai deja o diploma de facultate din Ro ? Daca vrei sa incepi aici o facultate medical field e probabil cel mai bun. Ai sanse imediate de angajare DAR tb sa iti placa ceea ce faci Daca ai facultatea terminata poti sa faci un master si intr-o specializare apropiata cu ceea ce ai acuma dar normal daca e un job cerut pe piata . Un MBA nu te ajuta prea mult daca nu ai o experienta solida intr-un alt domeniu.
|
|
-
02-01-2008, 09:21 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 489
-
Points 85
-
|
girl_usa:Un MBA nu te ajuta prea mult daca nu ai o experienta solida intr-un alt domeniu.
Ha! Exact asta e ceea ce trebuia sa zic si eu insa nu mi-a iesit bine! Deci degeaba am logoree bogata, daca nu zic.. nimic 
|
|
-
02-01-2008, 10:20 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
Stai ca nu stiu daca am inteles corect. Ee credeam ca vorbim de cariera dar vad ca spuneti de un job binisor platit si imediat.
Si atunci de ce ne mai miram ca cei din Romania cred ce cred despre America?
|
|
-
02-02-2008, 10:43 AM |
-
girl_usa
-
-
-
Joined on 05-06-2004
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
Si atunci de ce ne mai miram ca cei din Romania cred ce cred despre America? Ce vrei sa spui ?
|
|
-
02-02-2008, 10:57 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
Adica eu inteleg ca spuneti sa fie si job bun si cu bani buni din primul moment cand iesi de pe bancile facultatii. In acelasi timp, este adevarat ca nu am intrebat ce inseamna bani buni, dar ca idee eu va spun ca un programator indiferent ca are masters sau nu, daca doar a terminat facultatea si nu are nici-un pic de experienta (adica la 18 ani a inceput facultatea la 22-23 termina BS sau MS si in acesti ani nu a lucrat la nici-o firma), ei bine un astfel de programator nu ar putea primi mai mult de 40k, 50k maxim daca are cine stie ce bafta. 40k inseamna bani buni? 
|
|
-
02-02-2008, 11:31 AM |
-
girl_usa
-
-
-
Joined on 05-06-2004
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
Eu m-am referit la posibilitatea REALA de a gasi un loc de munca dupa terminarea studiilor nu la castiguri fabuloase. La fel cu ceea ce ai spus tu mai sus daca termini facultatea si ai un BS ( info , nursing , conta, inginerie ) te uiti cam la aceeasi suma intre 40K -50K ceea ce eu zic ca ii bine sa castigi imediat dupa ce ai iesit de pe bancile scolii. Joburile in demand sunt si cele la care starting salaries sunt cele mai mari . Nici decum nu m-am referit la faptul ca termini master si fara sa ai multa experinta vei castiga din start peste 60K. Depinde ff mult de industrie si daca jobul e cerut pe piata.
|
|
-
02-05-2008, 11:06 AM |
-
ambraa
-
-

-
Joined on 08-11-2006
-
-
Posts 71
-
Points 0
-
|
girl_usa,in Romania am terminat 2 facultati:psihologie si informatica economica.Inca nu mi le-am evaluat aici,sa vad ce echivalari imi dau,sint in proces. Alien,nu caut doar un "job",ci o cariera,in care pot avansa pe baza exerientei,studiilor pe care o sa le mai fac,etc. Acum revenind la diplome,psihologia nu stiu daca o pot practica pentru ca pt asta trebuie sa fiu foarte fluenta in engleza,fara accent,pe cit posibil,iar in informatica nu am experienta deloc,piata e suprasaturata aici,am observat.
|
|
-
02-05-2008, 11:38 AM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
ambraa: nu caut doar un "job",ci o cariera,in care pot avansa pe baza exerientei,studiilor pe care o sa le mai fac,etc.
Pentru inceput pune-ti engleza la punct -daca e cazul-, adica engleza academica nu ce de HBO. Cu engleza vorbita perfect (sau aproape) un MBA in Finance, Accounting, Consulting sau chiar si General Management de la o facultate reputabila poti incepe sa te gindesti la o cariera respectabila. Dar numai daca termini facultatea pina in 30-32 de ani.
|
|
-
02-05-2008, 12:00 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,455
-
Points 6,995
-
|
Prism:Dar numai daca termini facultatea pina in 30-32 de ani.
Mda, so daca termini facultatea dupa 32 esti history...nu mai gasesti job, nici cariera nu mai faci...asa zice Prism 'the human resources' of Romportal. So, mai degraba nici nu te mai apuci de faculta, faci cariera mai multa daca iei un job la McDonalds si avansezi acolo. Uff, m-am luminat si eu acu, oare de ce mai imi zbat creierii pe bancile facultatii ca si asa ajung sa fac cariera la Wendy's? 
Live Free or Die.
|
|
-
02-05-2008, 01:03 PM |
-
ambraa
-
-

-
Joined on 08-11-2006
-
-
Posts 71
-
Points 0
-
|
Prism,asta cu terminatul facultatii/studiilor pina la 30-32 ani ca dupa aia esti "expirat",stiam ca e valabila numai in Ro.Aici din cite stiu eu,angajatorii nu au voie sa te intrebe ce virsta ai.Plus de asta,observ ca in SUA e trendul de a-ti schimba cariera,de ex,la 40 ani,vezi ca ce faci nu mai e bine platit,nu-ti mai place,deci de apuci de altceva.
|
|
-
02-05-2008, 01:20 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 489
-
Points 85
-
|
ambraa:angajatorii nu au voie sa te intrebe ce virsta ai
asta chiar e tare faza ei iti stiu varsta din multiplele baze de date disponibile public.. nu e nevoie sa te intrebe nimeni despre varsta. insa cu expirat/neexpirat subscriu si eu! eu am terminat MBA/MIS-ul la 34, m-am angajat total altceva si acu ma apuc de CS masters! 
|
|
-
02-05-2008, 01:27 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
Asa cum ti-a spus si Sith, nu este nevoie sa te intrebe varsta direct, pt a stii ce varsta ai. Piata suprasaturata in calculatoare?!?!?!? In nici-un caz. Inca pentru ceva vreme de aici incolo calculoatoarele vor reprezenta o optiune foarte buna. Totul este sa iti placa si sa devi foarte buna in domeniul pe care ti-l alegi. MBAul este in mod sigur cea mai buna varianta, cu anumite precizari. MBA va presupune automat un rol de conducere. In acelasi timp trebuie sa ai o personalitate "business oriented". Sa dai bine din gura, sa fi foarte puternica, sa accepti sa "joci jocul" corporate America. Foarte important de tinut minte este ca imaginea conteaza enorm in acest domeniu. Cu, cat, arati mai bine, cu atat ai sanse mai mari (oricine sustine contrariul traieste intr-o lume a visurilor). Alta varianta, Finance sau Accounting. Toate acestea sunt cai catre o CARIERA (asa cum ai precizat). Nu vei gasi nicaiei un job excelent din prima, dar in 10 ani daca vei invata continuu si vei respecta regulile jocului, vei fi acolo sus, GARANTAT.
|
|
-
02-05-2008, 02:14 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 489
-
Points 85
-
|
TheAlien:.. Sa dai bine din gura.. sa accepti sa "joci jocul" ... Cu, cat, arati mai bine, cu atat ai sanse mai mari
umm ce conotatie interesanta are textul tau daca nu esti prea atent ! 
|
|
-
02-05-2008, 02:36 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
Asta numai daca te gandesti la "prostii".
|
|
-
02-05-2008, 03:32 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,577
-
Points 0
-
|
RE: MBA-urile
Cred ca MBA-urile sunt overrated la modul porcesc. E plina presa de CEOs, COOs, CFOs si restul de directori care cauzeaza pierderi catastrofale. Rezultatul? Se misca oamenii, move on pe la altii, bineinteles numai dupa ce si-au incasat drepturile invers proportionale cu performantele din teren: cu cat e mai mare compania care-a incasat-o de la ei, cu atat sunt mai consistente si drepturile de autor ale respectivilor. Afaceristii de succes n-au succes pt. ca au MBA-uri, ci pt. ca au simt intreprinzator, relatii si communication skills. MBA-ul e un add-on care se pare ca e folosit eficient de f. putini dintre detinatori.
PS: Daca un DBA pune jos pt. vreo cateva ore baza de date de la sa zicem IRS, ce crezi ca pateste? Well, un medic care pune diagnostice aiuristice pateste exact ce nu pateste DBA-ul dinainte.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
02-05-2008, 05:05 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
ambraa:Prism,asta cu terminatul facultatii/studiilor pina la 30-32 ani ca dupa aia esti "expirat",stiam ca e valabila numai in Ro.Aici din cite stiu eu,angajatorii nu au voie sa te intrebe ce virsta ai..
Vezi raspunsurile lui Alien si Sith de mai sus. ambraa: in SUA e trendul de a-ti schimba cariera,de ex,la 40 ani,vezi ca ce faci nu mai e bine platit,nu-ti mai place,deci de apuci de altceva.
Ma refer la o cariera unde esti apreciata mult mai mult pentru aptitudinile intelectuale decit cele fizice ..in care pasiunea pentru ceea ce faci iti aduce rezultate exceptionale profesionale si financiare, respectul colegilor si al familiei. O cariera pe care o incepi cu elanul tineretii intact si o inchei la pensie intr-o senior management position, vice-presedinte sau executive al unei companii internationale reputabile (Fortune 100). PS. "Schimbarile de cariera" la 40 de ani se fac de nevoie, de regula.
|
|
-
|
|