Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Care sunt sansele de a primi cetatenia?

Last post 02-15-2008, 10:56 AM by rousa. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-11-2008, 03:19 PM 70586

Care sunt sansele de a primi cetatenia?

Felicitari celor care au luat cetatenia!

Am si eu o intrebare: ce se intampla daca doar unul dintre soti este capabil sa treaca de interviu? I se acorda doar lui cetatenia? Au amandoi 60 de ani. El vorbeste/scrie/citeste bine in engleza si chiar lucreaza aici. Sotia nu stie engleza decat doar cateva cuvinte. Intelege un pic daca vede scris sau daca i se vorbeste, dar nu poate ea scrie sau vorbi decat cateva cuvinte. In plus, a suferit de curand o operatie pe creier si acum nu poate vorbi bine nici in romana, darmite in engleza... Probabil ca sa si scrie i-ar veni greu. Au insa copii in State care ii pot ajuta, asa cum au facut si pe perioada de rezidenta. Credeti ca au vreo sansa sa ia amandoi cetatenia?
  •  02-14-2008, 01:12 PM 70641 in reply to 70586

Re: Care sunt sansele de a primi cetatenia?

DHS will work with an applicant to make things more accessible and work out a system to communicate if the person cannot speak. Maybe these links will help.

Resources
    The following links provide additional information about Immigration Issues and the ADA. 

INS Memo RE Guidance on Making the Naturalization Process Accessible to Applicants with Disabilities
    www.uscis.gov/files/pressrelease/NatzAccess.pdf

Medical Certification for Disability Exceptions: Department of Homeland SecurityU.S. Citizenship and Immigration Services, Medical Certification for Disability Exceptions
    www.uscis.gov/files/form/N-648.pdf

Enforcement of Nondiscrimination on the Basis of Disability in Department of Homeland Security Programs or Activities includes information about the complaint process
    www.uscis.gov/propub/ProPubVAP.jsp?dockey=cf9cb1eef8f8c4cfcc43e9cb62e38556

N-648 Medical Certification for INS Disability Waivers: Instructions for Doctors,
    University of Washington
    http://ethnomed.org/immigration/n648njp2000.htm

Life is like a jar of Jalapeno peppers… What you do today, might Burn Your Ass Tomorrow
  •  02-14-2008, 11:26 PM 70651 in reply to 70641

Multumesc, rousa!
  •  02-15-2008, 10:56 AM 70658 in reply to 70651

Cu multa placere, sper ca persoanelor respective sa le foloseasca informatiile.

Numai bine. 

Life is like a jar of Jalapeno peppers… What you do today, might Burn Your Ass Tomorrow
View as RSS news feed in XML