Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

cetatenie US ...interviu si timp de asteptare!

Last post 02-11-2008, 03:22 PM by lizzy. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-25-2008, 06:24 PM 70158

cetatenie US ...interviu si timp de asteptare!

salutare tuturor!!!

sper ca toata lumea e k si celor care intre timp au ajuns in state va spun " BINE ATI VENIT "

Vreau doar sa va spun despre un prieten de-al meu.....stiu ca lumea a tot intrebat despre asta  ; cat dureaza ce si cum....ei bine...acest prieten azi a avut interviul pentru cetatenie....suntem in las vegas, stiu ca timpii de asteptare difera de la stat la stat....insa el a avut de asteptat 4 luni....

in urma cu 4 luni a aplicat dosarul pt cetatenie....o luna jumate mai tarziu a fost programat pentru amprente....dupa inca o luna si jumatate a fost programat pentru interviu....si astazi la aproximativ 4 luni si ceva....a avut interviul si a trecut cu bine...a fost usor mi-a zis....35 de intrebari, sa scrie putin in engleza si cam atit...cica totul a durat mai putin de 20 de minute!!! acum asteapta doar programarea pt juramant care nu dureaza mai mult de-o luna i s-a zis!

eu pe 8 ianuarie am fost la amprente deci sper sa-mi iasa si mie cat de curand programarea pt interviu!!!!

in fine....cu acest post vroiam doar sa va spun ca nu dureaza 16 luni pt cetatenie...asa cum este postat pe siteul lor!!

va urez bafta tuturor! si stati fara griji ca vom fi cetateni cu totii pina in noiembrie ca sa putem vota :D

•  01-26-2008, 01:24 PM 70164 in reply to 70158

Re: cetatenie US ...interviu si timp de asteptare!

In Detroit, caz curent, asteptare 9 luni. Si asta in conditiile in care aplicatia a fost facuta la inceputul lui Iunie 2007, pe cand ei spun ca dureaza 16 luni pt aplicatiile de dupa Iunie 2007.

Au fost cazuri acum cativa ani care au asteptat si 1 an dupa interviu pt depunerea juramantului, asa ca atunci cand vine vorba de procesarea actelor nu exista nici-o regula, nici-un timp stabilit. La acelasi centru sunt timpi diferiti, daramite la centre diferite.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  02-09-2008, 12:02 AM 70528 in reply to 70158

Am avut astazi interviul pentru cetatenie (dupa circa 6 luni de la trimiterea actelor) si juramintul. Interviul a fost usor, mi s-au pus exact 5 intrebari (de pe o fisa extrasa dintr-un sertar) despre istoria si guvernul american (nu avea cum sa ma incurce, stiu toate raspunsurile la cele 96 intrebari - http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/M-623.pdf). Totul a durat circa 10 minute, timp in care mi-a verificat datele, am semnat pe unde trebuia sa semnez, mi-a testat limba engleza (citit o fraza, scris dupa dictare alta), etc. Juramintul insa a fost emotionant. Stiu ca ceremoniile merg pe banda la USCIS, dar mi-e dat fiori sa cint imnul si rostesc juramintul, iar cintecul "God Bless The USA" de la sfirsit a fost miscator. Dupa ceremonie va puteti inscrie pe lista de alegatori si, de asemenea, puteti aplica pentru pasaport. Cei care au copii sub 18 ani cu alta cetatenie decit americana, pot aplica si pentru pasaportul copiilor lor, fara alta formalitate, acestia primind automat cetatenia americana. http://travel.state.gov/family/adoption/info/info_457.html

Succes viitorilor cetateni americani! 

•  02-11-2008, 03:02 PM 70582 in reply to 70528

Felicitari celor care au luat cetatenia!

Am si eu o intrebare: ce se intampla daca doar unul dintre soti este capabil sa treaca de interviu? I se acorda doar lui cetatenia? Au amandoi 60 de ani. El vorbeste/scrie/citeste bine in engleza si chiar lucreaza aici. Sotia nu stie engleza decat doar cateva cuvinte. Intelege un pic daca vede scris sau daca i se vorbeste, dar nu poate ea scrie sau vorbi decat cateva cuvinte. In plus, a suferit de curand o operatie pe creier si acum nu poate vorbi bine nici in romana, darmite in engleza... Probabil ca sa si scrie i-ar veni greu. Au insa copii in State care ii pot ajuta, asa cum au facut si pe perioada de rezidenta. Credeti ca au vreo sansa sa ia amandoi cetatenia?

•  02-11-2008, 03:19 PM 70585 in reply to 70582

In principiu, la interviu este clar vorba de interactiune cu persoana care pune intrebarile si intervievatul trebuie sa dea dovada ca are minime cunostinte de limba engleza si istorie/civica americana. In orice caz, iata ce am gasit pe site-ul USCIS:

Will USCIS provide special accommodations for me if I am disabled?
    Some people with disabilities need special consideration during the naturalization process. USCIS will make every effort to make reasonable accommodations in these cases. For example, if you use a wheelchair, we will make sure your fingerprint location is wheelchair accessible. If you are hearing impaired and wish to bring a sign language interpreter to your interview, you may do so. Asking for an accommodation will not affect your eligibility for naturalization. USCIS makes decisions about making accommodations on a case-by-case basis.

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=ee14b4ac0933e010VgnVCM1000000ecd190aRCRD&vgnextchannel=fe529c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD

•  02-11-2008, 03:22 PM 70588 in reply to 70585

Multumesc Adriana, tocmai am repostat intrebarea intr-un thread separat si ma gandeam sa editez postul asta, dar dat fiind ca mi-ai raspuns o sa il las asa. Sper sa ma scuze moderatorul sau sa rezolve cumva.

Multumesc inca o data pt raspuns! 

View as RSS news feed in XML