Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

marriage visa info

Last post 03-09-2008, 09:20 PM by scaredbaby. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-22-2008, 07:54 AM 70846

marriage visa info

Buna tuturor. Eu si prietenul meu ne cunoastem de 2 ani si ne`am hotarat sa ne casatorim. E drept el locuieste in state si nu ne`am gasit foarte des dar am pastrat o legatura foarte stransa prin telefon si email. Ceea ce vreau sa aflu e de ce am avea nevoie ca sa oficializam casatoria in romania si cat timp ar dura ca ambasada sa imi accepte viza.Eu am auzit ca e undeva intre 6 si 18 luni.E posibil sa dureze atat de mult chiar si casatoriti fiind?

Initial noi am vrea sa ne casatorim intr`o alta tara, dar nu stiu cum si in ce fel ar complica asta luarea vizei.Ar trebui sa legalizam si sa traducem certificatul de casatorie in romana/engleza?unde voi face inregistrarea ca fiind casatorita?mi`e teama ca asta ar complica si mai mult lucrurile

Ajutati`ma! oricat as cauta nu reusesc sa aflu un raspuns sigur  :( 

Multumesc. 

•  03-09-2008, 09:20 PM 71164 in reply to 70846

Re: marriage visa info

buna,

eu am ajuns in US dupa o casatarie cu un cetatean american/roman ..casatoria a avut loc in ianuarie 2007 si eu am ajuns cu K3 (adica fara GC) in 24 ianuarie 2008 in LA.

Pe forum am povestit cum am luat viza si istoria mea si acolo mai sunt o groaza de persoane care se afla deja in stadiul de asteptare al vizei....caci au trimis actele deja din primavara anului trecut. Ei asteapta CR1 sau IR1...in fct de timpul care a trecut de la casatorie...cazul tau va fi CR1 deoarece tu o sa fii de mai putin de 2 ani casatorita....uite alte detalii aici..ia o usurel si citeste cu atentie...incercand sa le pui cap la cap informatiile...oamenii sunt draguri dar deja se plang de lunga intarziere...depinde timpul de viza de statul in care se afla el si in care vrei sa ajungi si tu si de alti factori pe care ii gasesti acolo....de asemenea mai da un search pe forum referitor la K3/CR1 si vei mai gasi posturi si informatii...poate unele se vor repeta insa repetitia e mama invataturii....asa ca nu poate sa strice nimanui....

http://forum.romportal.com/forums/thread/71159.aspx

sper ca te am ajutat!! acum spor la citit ok???

View as RSS news feed in XML