Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Anthony Bourdain in Romania - luni la 10 pm pe travel channel

Last post 03-15-2008, 01:02 PM by Priscila. 69 replies.
Page 2 of 2 (70 items)   < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  •  03-12-2008, 03:27 PM 71235 in reply to 71234

Re: Anthony Bourdain in Romania - luni la 10 pm pe travel channel

Si uite cum mesajul Dlui Alb a disparut din lista. Hmm.... Smile
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-12-2008, 03:50 PM 71236 in reply to 71235

TheAlien:

Noroc ca am apucat sa-l copiez pe Romportal cu cateva minute inainte sa-l stearga tipii.  Uite, d-aia spuneam ca devine interesasant.  Daca nu ar fi nimic compromitator pentru producatori, nu vad de ce l-ar fi sters....Sunt curios daca cel care a postat e chiar Simion Alb.

Daca e asa, iar dl. Alb e chiar  dispus sa puna la dispozitia oricui toata corespondenta aceea, ar fi de-a dreptul spectaculos sa accepte o publicare a documentelor pe Romportal.  Ce zici Cristi?

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  03-12-2008, 04:00 PM 71237 in reply to 71236

CyberDog:

TheAlien:

Noroc ca am apucat sa-l copiez pe Romportal cu cateva minute inainte sa-l stearga tipii.  Uite, d-aia spuneam ca devine interesasant.  Daca nu ar fi nimic compromitator pentru producatori, nu vad de ce l-ar fi sters....Sunt curios daca cel care a postat e chiar Simion Alb.

Daca e asa, iar dl. Alb e chiar  dispus sa puna la dispozitia oricui toata corespondenta aceea, ar fi de-a dreptul spectaculos sa accepte o publicare a documentelor pe Romportal.  Ce zici Cristi?

Ce nu inteleg eu este de ce nu a publicat aceste documente pe siteul RNTO, http://www.romaniatourism.com/?

De ce sa mearga sa posteze pe blog si sa "ameninte" cu publicarea documentelor? De ce sa nu le prezinte pur si simplu direct pe site-ul propriu?
    Asta, ca sa nu mentionez spalarea rufelor in public si anuntul de incetare a corespondentei cu AB.

Cusuta cu ata alba toata povestea.

•  03-12-2008, 04:08 PM 71238 in reply to 71237

TheAlien:

Cusuta cu ata alba toata povestea.

Am impresia ca e cusuta cu ata alba de ambele parti.  Cusatura dubla cu ata alba.  Stii ceva?  Daca Simion s-a ocupat personal de toata povestea?  Iar cei din RO i-au transmis sa se spele pe cap cu ea?  Omul probabil ca incearca sa o faca cum stie el mai bine, iar site-ul oficial nu-i permite sa posteze nimic.  Poate ca de aceea a spus ca pune la dispozitia oricui corespondenta cu producatorii emisiunii.

Am vaga impresie ca tipul se afla totusi sub presiunea romanilor din strainatate si nu a sefilor de la Bucuresti, carora putin le pasa pe emisiunea lui Bourdain. 

•  03-12-2008, 04:20 PM 71240 in reply to 71238

Povestea asta e de ras cu plans...... postul lui S. Alb a aparut la loc pe blog, imediat dupa postul lui Alien.Big SmileRolling Laugh

Alien, cere-i lui Alb sa iti puna la dispozitie corespondenta de care vorbeste sa o poti posta pe Romportal. Eu uitasem de toata povestea asta, acum sunt f intrigata de aceasta corespondeta. Pretty please.....! 

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  03-12-2008, 04:21 PM 71241 in reply to 71238

Da. Asa e.  Inseamna ca cineva  da cu ochiul pe acolo si le cam pasa...Interesant.

•  03-12-2008, 04:25 PM 71242 in reply to 71241

E rasul lumii. :)))))))))))

Posteaza Dl. Alb, vine CB, inca cineva, vin eu, dispare postul dluil. Alb si dupa ce postez ca nu mai imi apare, uite ca reapare dar cu alt timestamp. :)))))))

E mai tare ca o telenovela.

Siteul RNTO este de aici de la NYC. Dl. Simion Alb fiind directorul acesteui office, sigur ca poate posta aceste documente, mai ales ca s-a starnit controversa care s-a starnit. Deci trebuie ca adevarul este undeva la mijloc si probabil nu se doreste o escaladare e situatiei mai mult decat s-a facut deja.

•  03-12-2008, 04:27 PM 71243 in reply to 71242

Stai ca ma stric de ras.  Postarea a disparut din nou..........

Uite ca acum editez postarea mea...Au aparut inca doua comentarii ale lui Simion, ca raspuns la cele ale lui The Alien.  Au rezistat circa 30 de secunde si au desparut subit si acelea...

•  03-12-2008, 05:14 PM 71246 in reply to 71243

Cyberdog, fa rapid un copy-paste cand mai vezi asa, sa nu pierdem sirul....

Banuiesc ca numai administratorul blog-ului(adica oamenii lui Bourdain) poate sa stearga sau reposteze comentariile lui Simion.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  03-12-2008, 05:23 PM 71247 in reply to 71246

Fuzzy, n-am mai avut timp de copy/paste.  Oricum, Simion ii raspundea lui Alien si ii spunea ceva despre "a certain conduct", care ar trebui sa vina mai intai si mai intai de la media, despre adevar, chestii-trestii, scurt.  Mai era apoi inca o postare in care intreba cui ii e frica de adevar.  Totul a durat atat de putin timp, ca nici n-am apucat sa citesc totul in amanunt, pagina mi-a facut singura refresh si s-a dus comentariul pe apa Sambetei...

Oricum, toata povetea asta tinde sa devina o peltea intinsa prea mult si, sincer, noi suntem cei care o intindem aiurea.  Daca cei de la Turism au ceva de obiectat, sa o faca oficial.  Omul are si n-are dreptate, asa cum se intampla de 1 milion de ori, intr-un milion de cazuri, oriunde pe planeta asta amarata.

Iar daca Bourdain a gresit, pacatul e al lui....  

•  03-14-2008, 10:40 AM 71309 in reply to 71234

Ziarul Cotidianul de astazi:

"Trocul Travel Channel - Romania: bani contra tigani"

Banii platiti de Guvernul roman pentru cazarea si transportul jurnalistilor de la Travel Channel au fost o recompensa pentru faptul ca acestia au renuntat sa mai filmeze satrele de tigani din Romania.

In Romania, Anthony Bourdain a cerut doar

un microbuz cu sofer in schimbul renuntarii

la imaginile cu tigani

Saptamina trecuta, Cotidianul a aratat ca episodul dedicat Romaniei al emisiunii “No Reservations”, realizata de Anthony Bourdain si difuzata de Travel Channel, a fost practic finantat cu 20.000 de dolari de Guvernul Romaniei, iar in final s-a soldat cu un rezultat dezastruos pentru imaginea turismului autohton. Ziarul nostru a intrat in posesia corespondentei dintre producatorii emisiunii si Biroul de Turism al Romaniei din New York. Din aceste e-mailuri rezulta ca cei 20.000 de dolari platiti de romani pentru cazarea, masa si transportul jurnalistilor americani au fost rezultatul unei negocieri in forta, inceputa de Iazamir Gotta (numele complet al rusului Zamir, partenerul lui Anthony Bourdain din emisiunea respectiva), Tom Vitale si Emily Gratz, reprezentanti ai companiei ZeroPointZero, care produce emisiunea respectiva.

Miza negocierii: americanii doreau neaparat ca emisiunea din Romania sa fie centrata pe imagini si intimplari dintr-o satra de tigani, in timp ce reprezentantii Romaniei incercau sa ii convinga de faptul ca tiganii nu sint reprezentativi pentru turismul romanesc. “Din pacate nu am avut timp sa prezentam viata tiganilor in emisiunea despre Rusia, asa ca Tony (Anthony Bourdain - n.r.) si Travel Channel au vrut sa o prezinte in emisiunea despre Romania”, spune Zamir intr-un mail adresat Biroului de Turism al Romaniei din New York pe 25 septembrie 2007. “Spectacolul de muzica tiganeasca de la Jaristea ar trebui sa fie suficient. Orice alt aspect referitor la tigani ar putea face rau imaginii Romaniei. Este un subiect foarte sensibil si care nu este perceput cum trebuie (...). Nu incercam sa ne amestecam in planurile voastre, ci doar sa evitam o situatie nedorita. Romania are atit de multe de oferit, iar a ne concentra prea mult pe comunitatile de tigani va trimite telespectatorilor idei gresite. Mari comunitati de tigani sint peste tot in Europa, inclusiv in Spania, Franta, Italia, Slovacia sau Ungaria. De ce sa asociem Romania cu comunitatile de tigani?”, se arata in raspunsul oficialilor romani.

Pe 30 septembrie 2007, producatorul Tom Vitale trimite un mail catre Biroul de Turism al Romaniei din New York, in care propune un tirg: va renunta la scenele cu tigani doar daca statul roman va acoperi o parte din cheltuielile emisiunii “No Reservations”. “De bunavoie sint de acord sa scot din program satra de tigani, iar in schimb, Biroul de Turism al Romaniei va trebui sa faca cele mai bune eforturi pentru a ne ajuta cu o reducere a costurilor de cazare si cu mijloacele de transport (...). Trebuie sa fie clar ca din acest punct inainte nimeni nu va indruma editorial echipa mea despre unde anume sa filmeze”.

Cotidianul i-a intrebat pe producatorii emisiunii “No Reservations” despre cit de etica este aceasta procedura de a negocia cu guvernul unei tari, contra unor avantaje materiale, continutul emisiunilor dedicate turismului din acea tara. Chris Collins, producator in cadrul companiei ZeroPointZero, ce realizeaza emisiunea “No Reservations”, ne-a raspuns ca nu are nimic de adaugat fata de comunicatul postat pe Internet de producatori, dar si de presedintele Travel Channel in luna februarie. Mentionam insa ca acest comunicat acuza autoritatile romane pentru proasta organizare a sejurului, fara a pomeni nici un cuvint despre intelegerea dintre producatorii emisiunii si Guvernul roman. De asemenea, din e-mailurile intrate in posesia Cotidianul mai rezulta si faptul ca producatorii emisiunii, desi au dat vina pe romani pentru programul oferit, erau constienti de continutul acestuia inca dinainte de a veni in Romania, iar unele dintre scenele acuzate in emisiune, cum ar fi petrecerea de Halloween, au fost incluse chiar la propunerea americanilor.

Despre trocul facut de producatorii emisiunii lui Anthony Bourdain, Ministerul Turismului ne-a precizat ca isi va face publica opinia dupa intrunirea Consiliului Consultativ al Turismului de marti.

• Bourdain vs Dracula

Anthony Bourdain a povestit pe blogul sau despre intimplarile din spatele camerei, petrecute in timpul sejurului sau in Romania: “La motelul Dracula m-am simtit la fel de prost pe cit arata motelul insusi. Poate ca am gresit cind am decis sa filmam acolo, dar este un loc reprezentativ pentru o industrie turistica bazata pe mitul Dracula. Chiar si fara camera, cind cautam sa mincam undeva linistiti, ne loveam de restaurante aproape goale, unde chelnerii ne spuneau ca mesele sint rezervate. (...) Sa descriu Romania ca o tara prietenoasa? Nu merge. Am fost in peste 50 de tari din toata lumea. Pe o scara a ospitalitatii, Romania nu intra in primele 40. (...) As putea minti. Dar nu o sa o fac”.

•  03-14-2008, 10:57 AM 71313 in reply to 71309

Uite si doua comentarii la articolul din "Cotidianul".  M-am amuzat copios !!!

"Inputitu Ninel-(13-03-2008 18:49)

Sint Inputitu Ninel cu domiliciul in ferentarii de natiunalitate rromana si asi dorii sai mlutumesc dlui anton buradel ca na venit la n-oi in carter sa nu denizgreze tara nuastra draga Rromania.
    Totus a-si dorim sa cerem guvernu sa ne de-a si noo macar 80 la sute din cistigului de doozeci mi coco sa m-ai iesim din fuame sa ne loam niste noutati cu adi de la vlcea si adi de vitro pe sidi.
    Multunim antecipat!"

"humor...-(14-03-2008 13:25)
    E ca in bancurile cu prosti: un american, un rus si un roman."

•  03-14-2008, 11:15 AM 71315 in reply to 71309

Din punctul meu de vedere cred ca se scapa insasi esentialul controversei create.

Ce conteaza unde a filmat? Ce conteaza cine a platit? Ce conteaza daca a vrut sau nu elicopter, microbuz, a mers cu dacii cu numar diferit, caruta?

Toate discutiile pe care le avem si noi aici si sunt si pe blogul lui, nu se bazeaza pe faptul ca ceea ce a filmat ESTE REAL?

Toate aceste extra informatii sunt doar spalare de creier prin care se arata cat de rai sau buni au fost si unii si altii. In final insa, toata emisiunea prezentata este Romania actuala. Nu mi s-a parut nici-o scena de platou sau efecte speciale.

I-am trimis un email dlui Simion Alb. Sunt curios daca vom auzi ceva de la dansul.

•  03-14-2008, 11:31 AM 71316 in reply to 71315

Stai bre Alien, ca mandea nu-si simte creierul spalat absolut deloc de noile informatii. Ba dimpotriva!  Am impresia ca fara informatii mai multe pierdeam esentialul, deoarece acum apar elemente noi.

Eu cred ca apare un aspect pe care eu unul il cam banuiam si anume faptul ca se dorea inca inainte de "debarcare" ca sa se filmeze chestii cam nashpa. De ce?  Ar fi interesant e aflat!   Si alde Zamir ala s-a folosit de ele pentru a "negocia" niste marafeti....Pai, de ce as dori eu,  Anthony Bourdain, bucatar sef si gazda de emisiunea serioasa, sa ma duc in Romania sa filmez satele tiganesti, doar entru ca am ratat aspectul asta in Rusia?  Ai?

•  03-14-2008, 11:51 AM 71319 in reply to 71316

CyberDog:

Stai bre Alien, ca mandea nu-si simte creierul spalat absolut deloc de noile informatii. Ba dimpotriva!  Am impresia ca fara informatii mai multe pierdeam esentialul, deoarece acum apar elemente noi.

Eu cred ca apare un aspect pe care eu unul il cam banuiam si anume faptul ca se dorea inca inainte de "debarcare" ca sa se filmeze chestii cam nashpa. De ce?  Ar fi interesant e aflat!   Si alde Zamir ala s-a folosit de ele pentru a "negocia" niste marafeti....Pai, de ce as dori eu,  Anthony Bourdain, bucatar sef si gazda de emisiunea serioasa, sa ma duc in Romania sa filmez satele tiganesti, doar entru ca am ratat aspectul asta in Rusia?  Ai?

Deja acela este un alt topic de discutie. Daca vrei "Incercarea de prezentare negativa a Romaniei", sau mai stiu eu ce. Este o cu totul si cu totul alta discutie. Aici discutam despre ce s-a filmat, a fost sau nu a fost adevarat? Atata tot.

Daca vrei sa deschidem noul topic si sa vedem si acolo de ce inca mai exista acele satre de tigani in Romania europeana a lui 2008.

•  03-14-2008, 11:54 AM 71320 in reply to 71319

OK. Deschide, pentru ca la topicul asta s-a  cam spus ce era de spus.

•  03-14-2008, 07:50 PM 71341 in reply to 71315

• OanaC is not online. Last active: 09-30-2008, 12:32 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

TheAlien:

Din punctul meu de vedere cred ca se scapa insasi esentialul controversei create.

Ce conteaza unde a filmat? Ce conteaza cine a platit? Ce conteaza daca a vrut sau nu elicopter, microbuz, a mers cu dacii cu numar diferit, caruta?

Toate discutiile pe care le avem si noi aici si sunt si pe blogul lui, nu se bazeaza pe faptul ca ceea ce a filmat ESTE REAL?

Toate aceste extra informatii sunt doar spalare de creier prin care se arata cat de rai sau buni au fost si unii si altii. In final insa, toata emisiunea prezentata este Romania actuala. Nu mi s-a parut nici-o scena de platou sau efecte speciale.

I-am trimis un email dlui Simion Alb. Sunt curios daca vom auzi ceva de la dansul.

NU nu este real...din punctul meu de vedere nu este real tinand cont de faptul ca a generalizat la greu si a filmat doar ce a vrut in asa fel sa reiasa ceea ce vroia el: in Romania e naspa si oamenii nu-s prietenosi , restaurantele sunt goale, mancarea e primitiva si ne bazam turismul pe Dracula. Fleosc... de cand ne bazam noi turismul pe Dracula?  Ca eu de Dracula nu am auzit atat de mult in Romania cat am auzit de pe aici la retardatii astia, poate din punctul lor de vedere ne bazam turismul pe Dracula.  Restaurantele nu-s goale deloc, lumea iese poate mai mult decat aici. Dar spre deosebire de americani care stau pe lista de asteptare la Olive Garden cate  2 ore , romanii nu o fac, ceea ce mi se pare normal. In Constanta barurile si restaurantele si terasele sunt pline tot timpul... SI asa erau si chiar acum 7 ani cand inca locuiam acolo... Da ma rog sunt multe de spus... Uite eu de exemplu am fost in West Virginia  la ski.... si scuza-ma da erau mai inapoiati decat aia de la sate de la noi .. o saracie lucie, oameni fara dinti in gura , trailer parks peste tot, masini de pe vremea lu' Pazvante Chioru' si la 7 seara nu mai gaseai nimic deschis... Hicksville fara doar si poate Note bene era Ski Resort ( ca ma bufneste si rasul cand imi aduc aminte..) Cum ar fi acum sa zic eu la toata lumea cat e de nasol in America bazindua-ma doar pe experienta mea in WV? Ar fi exact la fel cum a facut el : nedrept. Simplu. 

•  03-14-2008, 11:09 PM 71349 in reply to 71341

Perfect de acord cu tine Oana!

Eu si al meu sot am privit show-ul iar el e mai revoltat decat mine...si e american.  Cred ca de zece ori a rabufnit pe parcursul programului: "dar unde s-au dus astia??!!!  Unde e Moeciu de langa Bran cu pensiunile lui extraordinare, cu piata de langa Castelul Bran unde taranii vand branza pastrata in coaja de copac si palinca din care iti dau sa gusti inainte sa cumperi???  Unde e Sighisoara cu restaurantul din incinta cladirii unde e consemnata nasterea lui Vrad Dracul, sau Pensiunea Danes unde am mancat cei mai buni papanasi din lume??!!"  Intrebarile astea nu si le pune un roman, ci un american care a vazut Romania asa cum orice strain ar trebui sa o vada. 

Una peste alta, am inteles premisa show-ului, si nici nu vreau sa ma gandesc la dedesubturile care exista in orice business, nu numai in entertainment, si din care ati dezvaluit si voi putin aici.  Cu ce trebuie sa ramanem noi din toata povestea asta e, cred eu, ca depinde numai de noi, individual, sa le facem cunoscute americanilor/comunitatilor in care traim, adevaratele noastre valori, fie ca sunt culturale, fie culinare.  Cel putin aici, unde sunt eu, nu m-am lovit de prejudecati, chiar si dupa ce cunoscuti si prieteni au vazut emisiunea.  Le-am explicat ca ceea ce a fost acolo nu e reprezentativ pentru tara mea, si dupa o salata de vinete, o sarmaluta si o palinca, nu mai conteneau cu "wow, that guy was sooo unfair to your people!"

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  03-15-2008, 11:33 AM 71353 in reply to 71341

OanaC:
    NU nu este real...din punctul meu de vedere nu este real tinand cont de faptul ca a generalizat la greu si a filmat doar ce a vrut in asa fel sa reiasa ceea ce vroia el: in Romania e naspa si oamenii nu-s prietenosi , restaurantele sunt goale,  

Hmm... foarte ciudat. Acum un an cand am fost in Romania, am vazut exact masini din alea cu, care a mers el. Si aceleasi drumuri, si carute. Si babute pe strada. Si mici la gratar care aratau foarte dubios asa pe strada. Si carciumioare ca cea prezentata. Si sunt sigur ca nu eram la Universal Studios, sectiunea pt Romania. C'mon.. Nu este real ...... ?!?!?!

Si spui ca generalizeaza. Pai ia sa vedem, conform statisticilor OFICIALE in Romania 55% din oameni traiesc in mediul rural. Adica la sate. Dar, sa nu uitam ca localitatile un pic mai maricele care au statut de oras nu intra in acea categorie. Si apoi avem orasele mai mari, chiar si capitale de judet, care iarasi nu au mare lucru prin ele. Deci generalizeaza? Nicidecum. Aceea ESTE majoritatea Romaniei. Sau ar trebui sa ne referim la Romania doar prin orase gen Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Brasov, Timisoara, Cluj, etc. (daca ma gandesc bine nici nu stiu daca sunt 10 cate degete am la maini).

Oana, vorbesti de Constanta. Poti sa imi recomanzi si mie un restaurant cool in Constanta? Dar 2, 3? Am cautat unul la greu, si am ajuns la o pizerie in final (la Scoica), iar de bar la Crazy. In rest .... Si sa nu imi spui de Constanta din sezonul estival, ci de Constanta de luna Martie de exemplu.

Efectiv nu inteleg de ce incercam sa bagam praful sub pres si sa prezentam DOAR realitatea dorita de NOI?!?!

Iar daca cineva vine si prezinta altceva, spunem ca e rauvoitor. Daca este din afara are ceva cu Romania, daca este roman, atunci nu este patriot si a uitat de unde a plecat.

•  03-15-2008, 01:02 PM 71357 in reply to 71353

TheAlien:

OanaC:
    NU nu este real...din punctul meu de vedere nu este real tinand cont de faptul ca a generalizat la greu si a filmat doar ce a vrut in asa fel sa reiasa ceea ce vroia el: in Romania e naspa si oamenii nu-s prietenosi , restaurantele sunt goale,  

Hmm... foarte ciudat. Acum un an cand am fost in Romania, am vazut exact masini din alea cu, care a mers el. Si aceleasi drumuri, si carute. Si babute pe strada. Si mici la gratar care aratau foarte dubios asa pe strada. Si carciumioare ca cea prezentata. Si sunt sigur ca nu eram la Universal Studios, sectiunea pt Romania. C'mon.. Nu este real ...... ?!?!?!

Si spui ca generalizeaza. Pai ia sa vedem, conform statisticilor OFICIALE in Romania 55% din oameni traiesc in mediul rural. Adica la sate. Dar, sa nu uitam ca localitatile un pic mai maricele care au statut de oras nu intra in acea categorie. Si apoi avem orasele mai mari, chiar si capitale de judet, care iarasi nu au mare lucru prin ele. Deci generalizeaza? Nicidecum. Aceea ESTE majoritatea Romaniei. Sau ar trebui sa ne referim la Romania doar prin orase gen Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Brasov, Timisoara, Cluj, etc. (daca ma gandesc bine nici nu stiu daca sunt 10 cate degete am la maini).

Oana, vorbesti de Constanta. Poti sa imi recomanzi si mie un restaurant cool in Constanta? Dar 2, 3? Am cautat unul la greu, si am ajuns la o pizerie in final (la Scoica), iar de bar la Crazy. In rest .... Si sa nu imi spui de Constanta din sezonul estival, ci de Constanta de luna Martie de exemplu.

Efectiv nu inteleg de ce incercam sa bagam praful sub pres si sa prezentam DOAR realitatea dorita de NOI?!?!

Iar daca cineva vine si prezinta altceva, spunem ca e rauvoitor. Daca este din afara are ceva cu Romania, daca este roman, atunci nu este patriot si a uitat de unde a plecat.

Am reusit si eu sa vad in sfarsit partea 2 si 3 din documentarul asta. Scriu si eu ceva impresii ca voi ati umplut pagini aici. In primul rand, titlul emisiunii spune tot, "No Reservations" deci e clar ca tipul nu cauta hoteluri de 5 stele si vrea sa aiba experienta omului de rand. Eu am urmarit o emisiune de-al lui prin Rusia, nu mai stiu exact pe unde era, cand Tony impartea cu un rus de pe strada un covrigel, si acum ma prapadesc de ras, cand ma gandesc la imaginea lui cum infuleca din cornul ala..concluzie: tipul nu calatoreste de picior mare, el vrea sa experimenteze viata de zi cu zi a unui turist fara pre multi bani.  Oricum, mie nu mi s-a parut foarte jignitor documentarul, ci pur si simplu ce a trait el si oricare roman care are de-aface cu sistemul turistic de o stea sau o margareta. Ospatarii sunt sictiritii de felul lor, nu mi-a spus nimic nou, iar mititeii aia care i-a mancat eiIck! nu as pune gura pe ei nici moarta. E adevarat ca are o tenta subiectiva, cand au filmat in Bran, sa fim seriosi, depinde cum filmezi, din ce unghiuri, ora, etc, iar el nu a facut altceva decat sa arate o anumita parte de Bran, adica cea mai nasoala. Am citit si pe blogul lui comentariile unor americani, iar cine pune botul la filmultelui lui despre Dracula e un om incuiat la minte fara prea multa cultura. Gresala  lui e ca s-a dus cu rusul dupa el, trebuia sa mearga cu un ghid roman, nu cu un rus, dar l-a iertat pr Tony ca nu e singurul american care nu stie istorie, ci doar unul in plus care confirma ceea ce stim deja: ca aproape toti americanii sunt bata la cultura generala. 

Eu nu sunt de acord cu ceea ce a vrut el sa filmeze in Ro, adica tiganii, si mi se pare ca Ministerul Turismului ( sau cu cine au discutat astia de la emisiune) a luat o atitudine corecta: pe noi ne nu reprezinta tiganii. Daca Travel Channel vroia sa filmeze tiganii, trebuia sa-l cheme pe tipul ala de la emisiunea "Going tribal" si atunci faceau o emisiune depsre tiganii in general, nu numai aia din Ro. Tigani sunt si in Italia, Spania, Franta, asa ca puteau sa filmeze oriunde in Europa. 

Eu cred ca Ministerul Turismului sau Dl. Alb nu au fost foarte bine informati despre cine e AB si ce fel de emisiune face. Eu urmaresc foarte mult Travel Channel, iar daca intradevar Romania vroia sa promoveze tara nostra pe Travel Channel trebuia sa o cheme pe Samantha Brown " Passport to Europe" iar atunci imaginea Romaniei era cu totul alta. Samantha calatoreste numai pe "picior mare": Spa, Fitness, hoteluri de 5 stele, mancare buna, etc,etc.       

www.sdphotoartgallery.com
Page 2 of 2 (70 items)   < Previous 1 2
View as RSS news feed in XML