Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Aplicare pt Green Card din H1B status-HELP!

Last post 04-19-2005, 03:27 PM by immea. 12 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-19-2005, 09:15 AM 7080

Aplicare pt Green Card din H1B status-HELP!

Buna ziua tuturor!O sa va expun pe scurt situatia mea si nelamuririle legate de ea!Sunt in State din oct 2004 cu H1B visa,lucrez ca inginer de sistem in cadrul unei scoli.Doresc sa incep procesul aplicarii  pt Green Card pt mine,sotia mea si copil care sunt aici cu H4visa!Avocatul cu care am luat legatura m-a sfatuit sa incep acum,cat de repede procesul.Ideea e cam de terminat un master in Romania si voi pleca pe 18 iunie acolo si revin in State pe 11 august .La fel si sotia si copilul vor fi in Romania pana pe 11 august!Avocatul nu a vazut nici o problema in a fi in Romania cateva luni chiar daca am incepe procesul in curand.Am auzit insa din diverse surse ca nu e recomandabil sa pleci din SUA cand incepi procesul de GC ,pana vine dreptul de munca si calatorie.Ceea ce nu stiu eu e ca poate sunt niste etape la inceput care dureaza si nu ne afecteaza(postarea in ziarea a anunturilor privind locul de munca etc),si schimbarea de status va incepe mai tarziu,dupa august cand ma intorc!Sunt cam nelamurit si ingrijorat,as vrea sa incep procesul dar nici nu vreau sa fac ceva gresit.De mers in Ro trebuie sa merg ,am si bilete cumparate,viza H1B e cu intrari multiple.Astept un sfat,un temei legal legat de neclaritatile mele privind primele faze din procesul Green Card!

Cat costa de obicei un astfel de proces,noi fiind 3 persoane?

Va multumesc mult de tot!Daca se poate astept si sfaturile avocatilor care participa la acest forum!Sau as putea suna la numarul indicat pt dna Milaci sau dl Triculescu?Chiar am nevoie de ajutor cat mai rapid!Pe curand,Maximus

•  04-19-2005, 10:14 AM 7085 in reply to 7080

Re: Aplicare pt Green Card din H1B status-HELP!

In primul rand nu stiu daca stii toti pasii pt obtinerea GCului prin munca (LCA, I140, I485).

Recomandarea avocatului cu, care ai vorbit ca sa incepi cat mai rapid este FOARTE BUNA. Cu cat incepi mai repede cu atat mai bine. Va dura ani de zile pana vei obtine GCul.

Cine anume ti-a spus ca nu e bine sa calatoresti in situatia ta? Raspunsul este ca nu ai nici-o problema, asa cum ti-a spus si avocatul tau. Poti merge linistit si te intoarce. Oricum nici nu se stie daca vei aplica pt GC efectiv pana la acel moment cand vrei sa mergi in Ro (mai intai este LCAul de facut, si de abia apoi se trimite I140, I485 care inseamna GCul).

Sigur ca poti suna la domnii avocati, doar ca probabil va trebui sa iti stabilesti o intalnire la care poti discuta aceste intrebari pe care le ai.

Succes.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  04-19-2005, 10:25 AM 7088 in reply to 7085

Merci tare mult de raspunsul promt!Dar sa stii ca nu sunt familiar absolut deloc cu termenii LCA,I140,I485.cat dureaza aprox pt fiecare etapa in parte!?

Si cat COSTA procesul!!!!!!!!!!!!!!

Merci

•  04-19-2005, 10:30 AM 7089 in reply to 7088

Am uitat sa intreb pe cat TIMP se acorda GC-ul prin munca!Merci mult!
  •  04-19-2005, 10:54 AM 7090 in reply to 7089

Maximus wrote:
    Am uitat sa intreb pe cat TIMP se acorda GC-ul prin munca!Merci mult!

Pe tot restul vietii, este permanent si fara nici-o conditie (cum ar fi cazul la cel prin casatorie unde poate fi conditional pe 2 ani)

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  04-19-2005, 10:58 AM 7091 in reply to 7088

Maximus wrote:

Merci tare mult de raspunsul promt!Dar sa stii ca nu sunt familiar absolut deloc cu termenii LCA,I140,I485.cat dureaza aprox pt fiecare etapa in parte!?

Si cat COSTA procesul!!!!!!!!!!!!!!

Merci

LCA se obtine de la Department of Labor, este un certificat prin care firma arata ca nu a gasit un angajat american sau rezident permanent (dupa ce da anunt la ziar), ca are nevoie de tine si ca te plateste la nivelul la care trebuie. In trecut dura si pana la 2 ani obtinerea unui LCA, dar acum sunt niste zvonuri ca s-ar obtine in 45 de zile.

Dupa ce se obtine LCAul se aplica pt green card prin munca (I140), si o data cu el pt ajustarea de statut (I485) si pt drept de munca (EAD-I765) si drept de calatorie (AP-I131), fiecare din aceste formulare avand o multime de acte aditionale.

Cat costa? Smile [:)] Fiecare avocat are preturile lui. Vorbeste cu avocatul care se va ocupa de dosar si el/ea iti va spune cat costa. Vezi daca iti spune doar comisiunul lui sau acel comision va include si taxele pt fiecare formular in parte (GC, EAD, AP fiecare are o taxa de procesare, poti vedea pe siteul CISului cat costa fiecare azi).

•  04-19-2005, 11:14 AM 7092 in reply to 7091

Multumesc mult de informatiiBig Smile [:D]!Mai astept si parerile celor care au trecut sau trec prin acest proces acum!Maximus
  •  04-19-2005, 11:15 AM 7093 in reply to 7092

Smile [:)]
  •  04-19-2005, 11:21 AM 7095 in reply to 7093

Vad ca tot imi amintesc cate ceva de intrebat.Astept un copil in decembrie,se va naste aici in SUA!Care sunt drepturile lui/ei?Devine automat cetatean american si apoi pot sa ii cer si cetatenie romana?Sau obtine dubla cetatenie direct?Indifferent [:|]Multumesc mult Osiria!Wilted Flower [W]pe curand!
  •  04-19-2005, 11:32 AM 7096 in reply to 7095

Obtine automat cetatenia americana. Pentru cetatenia romana va trebui sa faci cerere la consulat/ambasada.
  •  04-19-2005, 11:35 AM 7097 in reply to 7095

Maximus wrote:
    Vad ca tot imi amintesc cate ceva de intrebat.Astept un copil in decembrie,se va naste aici in SUA!Care sunt drepturile lui/ei?Devine automat cetatean american si apoi pot sa ii cer si cetatenie romana?Sau obtine dubla cetatenie direct?Indifferent [:|]Multumesc mult Osiria!Wilted Flower [W]pe curand!

Maximus, bine ai venit in grupul H1Wink [;)], macar acum suntem doi si ne mai sfatuim.Referitor la copil, avocatul nostru ne-a spus ca daca vom avea copii in Us vor primi cetatenie americana, dar nu si noi.Cat despre tarife, as putea sa iti trimit un MP?, sincer mi-ar prinde tare bine dar nu indraznesc fara permisiunea ta.  Merci anticipat.

Geeked [8-|]

www.sdphotoartgallery.com
  •  04-19-2005, 12:06 PM 7098 in reply to 7097

Astept cu nerabdare acel MP,nu stiu ce inseamnaEmbarrassed [:$]merci de raspuns!
  •  04-19-2005, 03:27 PM 7107 in reply to 7098

Maximus wrote:
    Astept cu nerabdare acel MP,nu stiu ce inseamnaEmbarrassed [:$]merci de raspuns!

MP = mesaj personal Smile [:)]

Alina.
View as RSS news feed in XML