Mda....mereu va fi de discutat pe aceasta tema. Sa-ti expun o situatie traita chiar de mine la actualul loc de munca. Eram angajata de aprox. o saptamana si una din fete (singura europeanca) a tinut sa ma invite la masa de pranz impreuna cu grupul ei, deja format. Toate bune si frumoase, tin sa spun ca nu am vorbit prea mult la masa (sunt genul care imi place sa ascult mai intai, sa vad ce are fiecare de "oferit"). O saptamana mai tarziu, trec pe un coridor si o vad pe una din tipele cu care fusesem la masa, vorbind cu cineva...salut grupul si trec mai departe , fara sa aud insa vreun raspuns. Ei bine, eu personal am un principiu....daca ma deranjez si imi consum din timpul si energia mea sa dau buna ziua si nu mi se raspunde....a doua oara nu-l va mai primi garantat. Ulterior intamplarii, am mers sa imi fac un ceai si aceeasi tipa era in zona. Nu am salutat, binenteles INSA, dupa o oarecare pauza, a facut-o ea.
Ce sa spun? Sunt de parere ca persoanele de la locul de munca (si ma refer aici la americani iar noi pe cealalta baricada, veniti din afara lumii lor) vor sa ne testeze, sa vada cum ne vor aborda pe viitor, ca pe un egal, sub sau peste nivelul lor.
Invatatura: cu cat arati mai multa slabiciune, cu atat vei fi mai mult calcat(a) in picioare.
Nu te considera mai prejos sau ca e ceva in neregula cu tine! Atata timp cat ai fost angajata, esti perfect capabila de munca. Asta e cel mai important in fond, nu gloata needucata sau impertinenta. Si inca ceva: Nu te stresa sa iti pui intrebari din cauza frustratelor/geloaselor (majoritatea femeilor sunt asa in tara asta).
Succes!