Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Schimbare J2 in H1b

Last post 03-08-2008, 02:44 AM by ticoloco. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-04-2008, 01:34 AM 71053

Schimbare J2 in H1b

Hello!

Profit si eu de bunavointa Dvs ptr a afla un raspuns simplu unei intrebari care ma framanta!

Eu si sotul meu suntem "exchange" teacher + spouse cu vize J1( eu) si J2 dependent ( el).

Anul viitor intentionez sa-mi obtin waiver si sa-mi gasesc sponsor ptr H1B....sper ca voi si reusi.

Sotul meu isi doreste si el sa lucreze in continuare( dupa ce eu mi-as obtine H1b),iar asta nu se poate face cu viza dependent H4.

Ati intalnit vreodata situatia unui spouse care-a reusit sa treaca de pe J2 pe H1???

Va multumesc mult ptr orice reply sincer!!

Filed under:
  •  03-04-2008, 07:01 PM 71085 in reply to 71053

Re: Schimbare J2 in H1b

Sigur ca poate sa treaca din J2 in H1B (asta cu conditia ca tu sa obtii waiverul) pentru ca el depinde de tine si in privinta asta.

Este si el profesor? Ce anume predai? Multi prieteni de-ai mei si-au gasit anul trecut job-uri pe H1B. Nu este usor, este adevarat, dar se poate.

Succes!

•  03-05-2008, 01:48 PM 71089 in reply to 71085

In primul rand ,multumesc ptr reply!

Sotul meu nu e profesor dar a avut un job bun cat am fost in State,iar acum se gandeste la unul si mai bun,in domeniul IT ( network admin).

Ne dorim s-o luam de la capat peste un an..adica eu profesor cu J1 si el J2 ,si cum am putea sa ne gasim totusi un drum mai lung..adica sa depasim momentul venirii obligatorii acasa ptr 2 ani.

Multumesc mult inc-o data si succes si tie...whereever you are,whatever you do!

•  03-05-2008, 06:34 PM 71095 in reply to 71089

Pentru ca am fost in situatia voastra, imi permit sa iti spun ca in locul tau nu m-as complica pentru alti doi ani cu o alta viza J. E adevarat ca sotul tau nu poate lucra cu H4. De ce nu va cautati amandoi job pentru H1B? Sau si mai bine, in momentul in care unul dintre voi are job, aplica pentru H1B, celalalt automat obtine H4 doar pana cand gaseste si el un job si poate aplica pentru H1B. Este cea mai buna varianta, eu nu m-as mai complica din nou cu viza J pentru nimic in lume.

In plus, daca unul dintre voi are cinci ani experienta in domeniul in care lucrati, puteti aplica de Green Card; la categoria EB2 il puteti primi cam intr-un an. Ganditi-va...

•  03-06-2008, 11:24 AM 71100 in reply to 71095

Multumesc mult ptr sugestii...cam la asta ma gandeam si eu,acum ca m-am mai informat putin,am mai citit din experientele altora.Dezavantajul ( cred eu) este ca mult mai greu poti fi employed si sponsorizat ptr h1 daca -ti propui sa faci asta din Romania....;in vreme ce,daca te afli deja acolo,ai avantajul de a putea merge la interviuri face-to-face ! Din pacate ,s-ar mai pierde ceva ani de stat pe J,asa cum spui si tu.

cam aici se da "lupta" interioara; mai am insa vreun an de gandire si de informare..si-apoi poate vom avea sansa s-alegem ce-i mai bun( caci trebuie sa recunoatem,e o sansa in toate)

Appreciate it a lot..

•  03-06-2008, 08:43 PM 71109 in reply to 71100

Nu cred ca inteleg prea bine ce anume te ingrijoreaza: De ce sa aplici din Romania? Ideea este sa aplici de waiver inainte sa iti expire viza J si sa iti cauti job cu cateva luni inainte de a-ti expira viza. Asa nu mai trebuie sa plecati. e suficient ca unul dintre voi sa isi gaseasca un job, apoi va fi mai usor pentru celalalt pentru ca va avea timp sa isi caute fara grija de a ramane fara viza.
  •  03-08-2008, 02:44 AM 71143 in reply to 71109

Cand am postat prima intrebare,  cu scopul de face economie de detalii,am prezentat pe scurt situatia ipotetica in care eu si soutul meu eram deja cu J1 si ne  doream sa facem o schimbare;asta ptr ca, e foarte posibil sa ne regasim in aceasta situatie si vroiam sa stim ce-avem de facut.

Nenorocirea este ca,neimaginindu-ne ce ne-asteapta acasa, noi ne-am intors in Romania dupa 3 ani petrecuti cu J1.....si nu ne-a fost deloc usor.De aceea ne tot gandim la scenariul reintoarcerii cu J1 si acelasi sponsor si-apoi de a ne face planuri de H, GC si lucruri serioase.De fapt,aici a fost si prostia noastra, aceea de a nu lua foarte in serios ocazia pe care-am avut-o.....si-acum platim pretul asteptarii si-al pierderii timpului.

Scuze ptr confuzia creata ...si inc-o data multumiri ptr interes!

View as RSS news feed in XML