Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Lumeee...vine ACTIV la Chicago LUMEE...!!! intr-un final o formatie adevarata!! plus Vali Barbulescu!

Last post 03-13-2008, 11:50 AM by CyberDog. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-11-2008, 06:00 AM 71207

Lumeee...vine ACTIV la Chicago LUMEE...!!! intr-un final o formatie adevarata!! plus Vali Barbulescu!

Vali BARBULESCU (dj-ul #1 din Romania) vine la VISION in downtown Chicago pe 31 Mai 2008

Intra pe www.seararomaneasca.com pentru mai multe informatii....

Si nu uita, Vineri, 14 Martie Corona la $1 Dolar!!!

Photobucket - Video and Image Hosting

•  03-11-2008, 10:31 PM 71220 in reply to 71207

Re: Lumeee...vine ACTIV la Chicago LUMEE...!!! intr-un final o formatie adevarata!! plus Vali Barbulescu!

M-ati spart mai baieti!

Mai ales cu ultimul afis!  Auziti ce bine suna !  SEARA ROMANEASCA - HAPPY ST. PATRICK'S DAY!  Super!  Asocierea asta aduce cu petrecerea de Halloween la care a participat Bourdain cand a facut emisiunea despre Romania.  Iar in afisul nr.2 , chestia cu "english & romaneste" e mortala!  Hai mai, dati-o-n partea stanga!  Cum traduceti voi "english" in limba "romaneste"? "Engleza" sau "englezeste"? In limba romana, "polsky" inseamna "poloneza" sau "polonezeste"?  Ce-i aceea "limba romaneste"?  Voua va suna bine in limba materna?

Afisele aste doua am sa le pun la colectia mea de fotografii tip "din putul gandirii"!

Ca sa nu mai zic de formularea din titlul postarii...."intr-un final o formatie adevarata".  In contextul la care ma refer, romaneste se spune "in sfarsit, o formatie adevarata".  Expresia "intr-un final" de foloseste de obicei in combinatie cu un adjectiv, de exemplu "intr-un final dramatic"  (debordant, tumultos, etc.).

Lumeee, lumeeee, ne cam batem joc de limba romana, la "seara romanesca"!

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  03-12-2008, 01:45 AM 71224 in reply to 71220

Re: Lumeee...vine ACTIV la Chicago LUMEE...!!! intr-un final o formatie adevarata!! plus Vali Barbulescu!

Ouch... Recunosc greseala... asa este.. suna oribil... In febra "creatiei" am dato-n bara cu gramatica.. greseala am rectificato insa... nu am scuza si apreciez foarte mult ca mi-ai pus in vedere greseala... cat despre titlu.. a fost un "sentiment" care la 4:00 AM suna bine... dar acum nu mai stiu cum sa gasesc butonul de "EDIT" :)... Deci: AM RECTIFICAT GRESEALA... MERCI si "Sorry"
  •  03-12-2008, 08:06 AM 71225 in reply to 71224

seararo:
    Ouch... Recunosc greseala... asa este.. suna oribil... In febra "creatiei" am dato-n bara cu gramatica.. greseala am rectificato insa... nu am scuza si apreciez foarte mult ca mi-ai pus in vedere greseala... cat despre titlu.. a fost un "sentiment" care la 4:00 AM suna bine... dar acum nu mai stiu cum sa gasesc butonul de "EDIT" :)... Deci: AM RECTIFICAT GRESEALA... MERCI si "Sorry"

Hmm! Si continui s-o dai in bara... :)

"dato-n" e de fapt "dat-o-n" . Iti pui intrebarea: pe cine ai dat in bara? Pe ea, -o. Si atunci stii ca "o" trebuie sa fie separat. si "-n" e de la "in". Asa ca si asta trebuie sa fie separat.

"rectificato" sufera de aceeasi problema. Pe cine ai rectificat? Greseala, Pe ea, -o. Deci, e separat: :rectificat-o"

De ce pui "sorry " intre ghilimele daca pe "merci" l-ai lasat fara? Ce, merci e in romaneste? Mai bine nu mai pui nimic intre ghilimele.

Acum am avut putin "fun" de dimineatza pe pielea ta. Scuze daca te-am ofensat. Dar nu m-am putut abtine. LOL

•  03-12-2008, 10:18 AM 71228 in reply to 71225

Eris:

Acum am avut putin "fun" de dimineatza pe pielea ta. Scuze daca te-am ofensat. Dar nu m-am putut abtine. LOL

De ce pui tz la dimineatza dar folosesti doar t la abtine si putin? Smile Big Smile Smile Big Smile Smile Big Smile Smile Big Smile Smile Big Smile Smile Big Smile

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-12-2008, 11:00 AM 71229 in reply to 71228

TheAlien:
    Eris:

De ce pui tz la dimineatza dar folosesti doar t la abtine si putin? Smile Big Smile Smile Big Smile Smile Big Smile Smile Big Smile Smile Big Smile Smile Big Smile

Asa coane, bravo!

Vad ca devine intereasant si eficient trasul de maneca!  Mai in gluma, mai in serios.  Macar atat sa facem pentru limba romana....Sper sa nu se supere nimeni, deoarece nu exista nici un fel de intentie rea.  As dori sa consideram interventiile de acest tip drept un ajutor reciproc si nimic mai mult.

Uite, pe mine expresia "am avut fun" ma deranjaza profund.  Cum vine aia ?  Ce am avut? Si probabil, ce am pierdut! Sa nu-mi spuna nimeni ca nu exista echivalent in limba romana.  "M-am distrat" e simplu si romaneste corect.

Chiar, mi-am adus aminte ceva.  Si pe mine m-a tras cineva de manecuta mai acum cateva zile referitor la scrisul cu diacritice.  Crezi ca ar fi interesant sa explicam ce si cum pe forum?  Sau ne pierdem timpul?! 

•  03-12-2008, 10:20 PM 71257 in reply to 71229

CyberDog:

Uite, pe mine expresia "am avut fun" ma deranjaza profund.  Cum vine aia ?  Ce am avut? Si probabil, ce am pierdut! Sa nu-mi spuna nimeni ca nu exista echivalent in limba romana.  "M-am distrat" e simplu si romaneste corect.

O bila rosie pentru CyberDog pentru ca si-a dat seama ca am folosit expresia asta tampita cu "avutul de fun". De fapt si pe mine ma deranjeaza si de asta nici nu o folosesc. Eu folosesc romanescul "ne-am distrat". Speram sa isi dea seama nick-ul cu anunturile. Cand am scris-o de dimineatza m-am gandit sa o pun in ghilimele complet dar era prea cu ochi si cu sprancene ca voiam sa o scot in evidenta. Asa ca am pus doar "fun".

Si scriu cateodata cu "tz" ca sa se inteleaga mai bine. As vrea sa pot folosi caracterele romanesti.

•  03-13-2008, 11:50 AM 71272 in reply to 71257

Eris,

Daca vrei sa scrii cu diacritice, va trebui sa deschizi un fisier "Word".  Din meniu, alegi "Insert/Symbol".  Apare o fereastra, unde navighezi la fiecare caracter romanesc, il alegi si apesi "Shortcut key".  Fiecare caracter are deja desemnata o combinatie de chei, insa daca doresti sa ii desemnezi o alta, pe care o consideri mai la indemana pentru tine, apesi "Shortcut key" si faci definirea acolo.  Apoi, scrii textul in fisierul "Word", dupa care faci copy/paste  in fereastra de editare Romportal.  Stiu, e mai complicat si mananca timp. 

Nota:  Cel ce foloseste supranumele "CyberDog"   nu are nici o legatura cu latratul la vreo luna virtuala si nici  nu doreste sa devina cainele de paza cibernetic al limbii romane.  El este doar un simplu "caine" de internet, care maraie atunci cand nenorocita aia de echipa dinamovista isi da cu stangul in dreptul. Realitatea ma face sa marai destul de des in ultima perioada  Big Smile.  Iar dragostea pentru pastrarea intacta a limbii romane se amplifica atunci cand citesc declaratiile de tip "analfabet cu bani" ale oficialilor dinamovisti.

View as RSS news feed in XML