Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

EXTINDERE VIZA

Last post 03-19-2008, 09:01 AM by bonepaula. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-17-2008, 11:33 PM 71395

EXTINDERE VIZA

Am ajuns (pentru a 3-a data) in America cu o viza pentru 10 ani (B1/B2). La vama am solicitat o perioada de sedere in SUA de 6 luni, insa ei mi-au dat numai pentru 3 luni (ceea ce ma face sa cred ca ei sunt suspiciosi fata de mine). Curios este faptul ca mi-au pus acum pe pasaport si o stampila cu data plecarii din SUA (ceea ce nu s-a intamplat in cazurile precedente). Acum am o serie de intrebari, la care va rog mult sa-mi raspundeti:

- am vreo sansa sa prelungesc viza in conditiile in care ei deja mi-au pus pe pasaport stampila cu data plecarii din SUA? (La celelalte doua intrari in SUA, data limita de parasire a SUA (care era de 6 luni) a fost mentionata numai pe formularul I-94, atasat la pasaport);

- de unde as putea sa procur formularul I-539 pentru prelungirea perioadei de sedere in SUA? (am cautat pe USCIS.GOV, dar nu l-am gasit);

- ce inseamna litera M din dreptul rubricii Entries si litera R din dreptul rubricii Visa (de pe viza)?

- am voie sa conduc autoturismul in SUA cu permis de conducere din Romania?

In speranta primirii unui raspuns, va multumesc!

•  03-18-2008, 10:37 AM 71400 in reply to 71395

Re: EXTINDERE VIZA

1.Nu stiu care-i faza cu stampila de pe pasaport. Ti-au pus-o si pe I-94 sau numai pe pasaport? Daca au pus-o numai pe pasaport, ma gandesc ca au gresit ei si de fapt trebuiau sa ti-o puna pe I-94.

2.Formularul I-539 il gasesti aici.

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=94d12c1a6855d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD&vgnextchannel=db029c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD

Insa, asa ca un sfat prietenesc....nu da banii degeaba. Raspunsul n-o sa-ti vina inainte de a-ti expira viza. Sunt niste canalii astia de la USCIS.

3.Aici gasesti model de viza cu explicatii

http://mcckc.edu/includes/international/newstudent/VisaSample.jpg

4. La intrebarea cu permisul romanesc sunt nesigura. Din cate stiu fiecare stat are regulile proprii. Mergi pe site-ul DMV al statului in care esti si citeste ce spun ei. Daca nu gasesti, spune-mi statul si caut eu.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  03-18-2008, 03:32 PM 71404 in reply to 71400

Am cautat pe site-ul DMV al statului Tennessee (aici am ajuns), insa nu am gasit ceva in legatura cu conducerea autoturismelor cu permis romanesc...

Si mai am o intrebare: dupa ce voi pleca in Romania, va trebui sa stau acolo o anumita perioada de timp, ca apoi sa ma pot intoarce din nou? Sau as putea sa fac doar intrarea in Romania si sa ma intorc in cateva zile, saptamani (cu riscul ca aceasta sa bata la ochi)?

V a multumesc mult!!!

•  03-19-2008, 09:01 AM 71413 in reply to 71404

Nu am gasit nici eu sa scrie ceva clar. Tot ce am gasit e asta.

• Drivers license. As a tourist, your foreign license is valid in most states for up to one year. Some states offer a shorter grace period, but regardless of your length of stay, make sure the license contains photo identification. If your home license comes in several pieces, bring them all.

• International Driver Permit (IDP). The IDP is typically not required to drive in America. Some states and car rental agencies do request the IDP, so it's never a bad idea to have one at hand. You must get your IDP in your home country, before making the trip abroad.

Deci presupun ca se aplica si pt Tennessee, din moment ce e scris pe site-ul lor.

Nici nu stiu daca e vreo regula scrisa pe undeva, in legatura cu perioada cat trebuie sa stai in Romania, dupa o vizita in US. Insa, te gandesti si tu, ca daca, tu vii in US in vizita pt 3 luni si te duci in Romania si stai numai o saptamana sa zicem, si apoi vii iar in US...deja nu te mai poti numi turist in US, caci stai mai mult aici decat in tara ta. 

Am auzit cum ca ai avea voie o intrare si o iesire pe an. Sau 6 luni in US, 6 luni in Romania. Pana acum cum ai facut? Daca ai stat in Romania prea putin, e posibil ca de aceea sa-ti fi dat numai 3 luni tura asta. Si ai grija mare, caci daca te-au luat la ochi, si iar stai prea putin in tara, exista marea posibilitate sa nu te mai primeasca in US cand te intorci (adica te trimit cale-intoarsa de unde ai venit chiar de acolo din aeroport) sau si mai rau sa-ti anuleze si viza pt ca ai abuzat de ea. 

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
View as RSS news feed in XML