Un laptop din Romania se poate folosi si aici. Baietii de pe forum iti dau mai multe detalii tehnice despre cum faci asta, mie imi lipseste limbajul tehnic, dar eu personal am venit cu laptopul de acolo (desi era cumparat din Germania).
Dupa ce ajungi in State, cu GC, iti cauti servici. Daca esti norocos, gasesti servici cu o companie care ofera ceea ce se numeste aici "benefits", care include printre altele si asigurare de sanatate. NU toate firmele ofera asigurare de sanatate. Depinde de asigurare, iti poti adauga parintii. Dar in general, doar sotul/sotia. Nu stiu nimic despre cum iti poti cumpara asigurare de sanatate pe cont propriu si cat costa, dar e mai scump decat cea oferita prin companie.
Asigurarea oferita de firma se face voluntar, dar esti eligibil dupa o perioada predeterminata de ei (30, 60, 90 zile), nu automat.
Daca esti doar posesor de GC, iti poti aduce parintii doar in vizita (viza de turist) pe o perioada de pana la 6 luni. Sa ii aduci de tot poti doar dupa ce primesti cetatenia.
DIn cate stiu eu, daca suferi de o boala cronica (cancer, etc), companiile de asigurari de sanatate nu iti vand asigurare. Daca sa zicem ca reusesti sa iti faci asigurare desi ai asa o boala, asigurarrea va avea exceptii care nu vor acoperi asa boli daca le ai inainte de a cumpara sigurarea. Daca sa zicem ca reusesti sa eviti si obstacolul asta, orice boala pe care o ai inainte de ati face asigurare intra la categoria "pre-existing conditions". In acest caz, asigurarea ori nu plateste nici o cheltuiala legata de acea boala, ori trebuie sa astepti 1 an
Toate astea pentru ca tratamentul pentru cancer, dializa si alte asemenea, si in general costul sanatatii aici in State este unul dintre cele mai scumpe din lume. Nu as sti sa iti dau o suma, dar cu siguranta vorbim de mii si zeci de mii de dolari pentru asemena proceduri (dializa, chimoterapie). Nimic nu este gratuit aici.
Am incercat sa iti raspund la toate intrebarile cat am stiut eu de bine. Daca parintii tai sufera de asa boli, va trebui sa ii lasi sa se trateze in Romania.
Failure is Never quite as frightening as Regret!