Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

salutare

Last post 03-20-2008, 09:03 AM by TheAlien. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-19-2008, 01:42 PM 71417

salutare

Ce as vrea sa stiu:in SUA tratamenul pt cancer,dializa si alte asemenea boli care in RO sun gratuite acolo cum sunt?Fiind posesor de green card pot sa-mi aduc rudele de gr 1 dupa ce ajung eu?De ex parintii?Pot primi ingrijiri medicale pe asigurarea mea de sanatate?La cat timp dupa primirea green cardului imi pot face asigurare de sanatate?Asigurarea se face din momenul in care esti angajat?E obligatorie? O ultima intrebare:un laptop din Ro se poate folosi si acolo?Mii de multumiri.
    ”Mergi tot inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista,fi sigur ca D-zeu il va creea,doar pt a-ti rasplati increderea.”
  •  03-19-2008, 02:02 PM 71419 in reply to 71417

Re: salutare (asigurare medicala)

Un laptop din Romania se poate folosi si aici. Baietii de pe forum iti dau mai multe detalii tehnice despre cum faci asta, mie imi lipseste limbajul tehnic, dar eu personal am venit cu laptopul de acolo (desi era cumparat din Germania).

Dupa ce ajungi in State, cu GC, iti cauti servici. Daca esti norocos, gasesti servici cu o companie care ofera ceea ce se numeste aici "benefits", care include printre altele si asigurare de sanatate. NU toate firmele ofera asigurare de sanatate. Depinde de asigurare, iti poti adauga parintii. Dar in general, doar sotul/sotia. Nu stiu nimic despre cum iti poti cumpara asigurare de sanatate pe cont propriu si cat costa, dar e mai scump decat cea oferita prin companie.

Asigurarea oferita de firma se face voluntar, dar esti eligibil dupa o perioada predeterminata de ei (30, 60, 90 zile), nu automat.

Daca esti doar posesor de GC, iti poti aduce parintii doar in vizita (viza de turist) pe o perioada de pana la 6 luni. Sa ii aduci de tot poti doar dupa ce primesti cetatenia.

DIn cate stiu eu, daca suferi de o boala cronica (cancer, etc), companiile de asigurari de sanatate nu iti vand asigurare. Daca sa zicem ca reusesti sa iti faci asigurare desi ai asa o boala, asigurarrea va avea exceptii care nu vor acoperi asa boli daca le ai inainte de a cumpara sigurarea. Daca sa zicem ca reusesti sa eviti si obstacolul asta, orice boala pe care o ai inainte de ati face asigurare intra la categoria "pre-existing conditions". In acest caz, asigurarea ori nu plateste nici o cheltuiala legata de acea boala, ori trebuie sa astepti 1 an
    Toate astea pentru ca tratamentul pentru cancer, dializa si alte asemenea, si in general costul sanatatii aici in State este unul dintre cele mai scumpe din lume. Nu as sti sa iti dau o suma, dar cu siguranta vorbim de mii si zeci de mii de dolari pentru asemena proceduri (dializa, chimoterapie). Nimic nu este gratuit aici.

Am incercat sa iti raspund la toate intrebarile cat am stiut eu de bine. Daca parintii tai sufera de asa boli, va trebui sa ii lasi sa se trateze in Romania.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  03-19-2008, 02:37 PM 71421 in reply to 71417

Re: salutare

Ce as vrea sa stiu:in SUA tratamenul pt cancer,dializa si alte asemenea boli care in RO sun gratuite acolo cum sunt?
    Sistemul medical american este de tip privat. Absolut totul se plateste. Trebuie sa ai fie asigurare privata, fie daca esti in varsta te poti califica pt asigurare de la stat. In diverse state exista asigurari pt sume mici pt rezidentii/cetatenii americani, care au venit foarte mic.

Fiind posesor de green card pot sa-mi aduc rudele de gr 1 dupa ce ajung eu?
    Doar sotul/sotia si copiii unui rezident permanent. Daca nu au venit cu tine, timpii de asteptare sunt in jur de 4-5 ani.

De ex parintii?
    Nu.

Pot primi ingrijiri medicale pe asigurarea mea de sanatate?
    Nu. Pe asigurarea ta poti sa adaugi doar sotul/sotia si copiii.

La cat timp dupa primirea green cardului imi pot face asigurare de sanatate?
    Nu are legatura green cardul cu asigurarea. Asigurarea poti sa o obtii fie de la locul de munca fie sa platesti tu pt ea. Daca ti-o cumperi singur o faci si a doua zi dupa ce ai ajuns aici. Te costa cateva sute de dolari bune lunar.

Asigurarea se face din momenul in care esti angajat?
    Vezi mai sus.

E obligatorie?
    Nu.

O ultima intrebare:un laptop din Ro se poate folosi si acolo?
    Da, iti trebuie doar un convertor de curent de la 110 la 220. Aici totul este in 110.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-19-2008, 05:44 PM 71429 in reply to 71417

suiramus:
    E obligatorie?
    (asigurarea medicala)

Depinde de statul in care esti: din 2008, asigurarea medicala in Mass a devenit obligatorie.

Succes!

•  03-20-2008, 07:27 AM 71454 in reply to 71417

suiramus:
    O ultima intrebare:un laptop din Ro se poate folosi si acolo?Mii de multumiri.

Sa te uiti pe spatele laptop-ului. Daca scrie ca merge de la 110 la 220 atunci merge aici fara convertor. Numai trebuie sa-i cumperi un adaptor de priza. Aici le poti cumpara cu $1 de la Dollar Store. Si sunt peste tot. Si in Romania sunt f ieftine, am cumparat eu acum 2 ani un set ca il uitasem aici pe al meu. Note: Toate laptop-urile mele merg si in Romania fara convertor de tensiune. Inclusiv unul cumparat in 1999 de aici si unul cumparat in 2007.

•  03-20-2008, 07:41 AM 71456 in reply to 71454

multumesc pt informatie
    ”Mergi tot inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista,fi sigur ca D-zeu il va creea,doar pt a-ti rasplati increderea.”
  •  03-20-2008, 09:03 AM 71457 in reply to 71429

geani_23:

suiramus:
    E obligatorie?
    (asigurarea medicala)

Depinde de statul in care esti: din 2008, asigurarea medicala in Mass a devenit obligatorie.

Succes!

MA este singurul stat in care exista o astfel de lege, fiind ceea ce am spune ca este exceptia care confirma regula. :)

Dar si in MA poti obtine o derogare daca dovedesti ca nu ai putut gasi o asigurare convenabila.

The only real security in life is to be very good at what you do.
View as RSS news feed in XML