Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cetatean american in Romania timp de 6 luni.

Last post 03-24-2008, 05:36 PM by geani_23. 9 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-22-2008, 05:30 AM 71483

flag [**==] Cetatean american in Romania timp de 6 luni.

Salut la toata lumea!

Eu sunt in Romania din Septembrie. O sa plec acasa(Chicago) la inceputul lui Aprilie. Intrebarea mea este daca o sa am vreo problema la aeroportul din Bucuresti ca am stat jumatate de an in Romania fiind cetatean american? A mai trecut cineva prin asa ceva? Eu am stat jumatate de an in Romania ca am asteptat viza logodnicului meu.

Astept raspuns.

VA MULTUMESC! 

•  03-22-2008, 11:55 AM 71494 in reply to 71483

Re: Cetatean american in Romania timp de 6 luni.

Ai si cetatenie romana?

Daca da, nu vei avea nici-o problema. Daca nu, puteai sa stai maxim 90 de zile in Romania. Dupa 90 de zile ar fi trebuit sa mergi sa soliciti prelungirea vizei.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-22-2008, 03:19 PM 71499 in reply to 71494

Mersi pt raspuns TheAlien.

pai nu stiu daca mai  am cetatenia romana. am fost nascuta in Romania, si de 6 ani sunt plecata in state.. anul trecut am luat cetatenia americana.. odata cu primirea cetateniei americane mai am si cetatenie romana? pot sa am dubla cetatenie? I dunno

in romania cand am venit am intrat cu pasaport romanesc.. dar mia expirat acum si o sa ies cu pasaportul american din tara. 

•  03-22-2008, 04:41 PM 71503 in reply to 71499

Din moment ce ai intrat cu pasaport romanesc, evident ca esti cetatean roman.

Cetatenia romana nu o mai ai decat daca renunti la ea, nu o pierzi asa pur si simplu.

Si da, ai dubla cetatenie, atat Romania cat si US permit acest lucru. Deci nu vei avea nici-o problema. Ar fi fost bine sa iti reinnoiesti pasaportul romanesc. Daca o faci la urgente il primesti in maximum 3 zile.

•  03-23-2008, 06:13 PM 71509 in reply to 71499

Geostefan:

pai nu stiu daca mai  am cetatenia romana. am fost nascuta in Romania, si de 6 ani sunt plecata in state.. anul trecut am luat cetatenia americana.. odata cu primirea cetateniei americane mai am si cetatenie romana? pot sa am dubla cetatenie? I dunno

Cetatenia romana ai capatat-o prin nastere (evident, in Romania) si nu o pierzi chiar daca ai devenit cetatean american intre timp. Doar pentru ca locuiesti in State de 6 ani nu inseamna ca nu mai esti cetatean roman (legal).

•  03-24-2008, 11:57 AM 71526 in reply to 71499

Ce cred eu ca o sa fie mai interesant, este cum o sa le explici romanilor ca iesi din Romania cand nu ai intrat (conform pasaportului cu care vei iesi, de cetatean strain) si americanilor unde ai fost tu plecata de n-ai nici o viza de intrare intr-o tara straina pe pasaportul american.

Americanii iti zic ca o data ajuns cetatean nu ai voie sa iesi si sa intri in SUA cu alt pasaport, dar sunt curioasa ce se va intampla in cazul tau. Daca nu te deranjeaza sa intri sa ne scrii dupa ce ajungi in state...

•  03-24-2008, 02:06 PM 71531 in reply to 71526

Eu la aeroport o sa le arat pasapoartele amandoua. Ala romanesc mi-a expirat. Am mai vb cu o fata care a procedat la fel ca mine numai ca ea a stat 1 an jumatate in Romania nu 6 luni cat am stat eu. O sa va povestesc cand ajung in State ce mi-au spus ;)
  •  03-24-2008, 02:08 PM 71532 in reply to 71526

irinuca:

Ce cred eu ca o sa fie mai interesant, este cum o sa le explici romanilor ca iesi din Romania cand nu ai intrat (conform pasaportului cu care vei iesi, de cetatean strain) si americanilor unde ai fost tu plecata de n-ai nici o viza de intrare intr-o tara straina pe pasaportul american.

Americanii iti zic ca o data ajuns cetatean nu ai voie sa iesi si sa intri in SUA cu alt pasaport, dar sunt curioasa ce se va intampla in cazul tau. Daca nu te deranjeaza sa intri sa ne scrii dupa ce ajungi in state...

Pai din SUA am iesit cu pasaportul american si voi intra tot cu pasaportul american. 

A si TheAlien. M-am gandit si eu sa imi reinnoiesc pasaportul romanesc dar nu are rost pentru ca in May am cununia civila si o sa port alt nume dupa aia...Si asa trebuie sa il schimb pe cel american sa ma pun pe numele viitorului sot. 

•  03-24-2008, 02:12 PM 71533 in reply to 71532

Cum crezi. Nu uita ca pasaportul romanesc inseamna pasaport european, si oriunde ai merge in EU incepand de la faptul ca poti intra pe la portile EU Citizens, si pana la tot felul de alte facilitati, le poti avea ca cetatean roman. Pasaportul albastru sta la coada cu indienii :)

Cat despre iesire nu vei avea nici-o problema.

•  03-24-2008, 05:36 PM 71537 in reply to 71533

TheAlien:

Pasaportul albastru sta la coada cu indienii :)

Rolling Laugh Yes

View as RSS news feed in XML