|
|
am luat viza K3!!!!!!!
Last post 1 hour, 21 minutes ago by Kama. 763 replies.
-
01-17-2008, 11:23 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Re: am luat viza K3!!!!!!!
Buna Scaredbaby, .. daca nu reusesti sa-ti rezolvi din probleme din romania, lasa o procura de administrare a acelui cont si mandatarul tau va putea efectua orice alte operatiuni cu privire la acesta... de altfel poti lasa procura si pentru alte probleme ce s-ar mai putea ivi pe parcurs, pentruca daca se iveste ceva si tu nu esti in tara si nici nu ai lasat procura, e ceva mai complicat sa mergi in state la consulat ...una e "deranjul" si alta pretul. Aici o procura e minim 36 RON.. in state cred ca e vreo 80 usd..poate chiar 100usd. pupici si o zi buna
|
|
-
01-19-2008, 02:09 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna, ...am revenit pentruca am intrat putin in panica[:'(].. se pare ca procesarea dosarelor va fi amanata pentru actele depuse dupa 1 iunie 2007, la noi au trecut cele 6 luni de cand am primit instiintarea ca dosarul a fost transferat la un alt office ..mai e cineva in situatia mea ?? si de cand s-a scurs termenul ?? la noi pe 12 ianuarie 2008.
|
|
-
01-19-2008, 04:16 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 179
-
Points 0
-
|
Daniela_40:Buna, ...am revenit pentruca am intrat putin in panica[:'(].. se pare ca procesarea dosarelor va fi amanata pentru actele depuse dupa 1 iunie 2007, la noi au trecut cele 6 luni de cand am primit instiintarea ca dosarul a fost transferat la un alt office ..mai e cineva in situatia mea ?? si de cand s-a scurs termenul ?? la noi pe 12 ianuarie 2008.
Si la noi s-au implinit cele 6 luni pe data de 9 ianuarie 2008...Dar eu inca nu am intrat in panica,deoarece,zic eu,au decurs bine actele pana aici.A trimis sotul meu luna aceasta cazierul meu,copie dupa certificatul meu de nastere,cel de casatorie si pasaport.Si au zis ca acum mai trebuie sa asteptam plicul cu data programarii...Asta in cazul in care totul este bine si nu mai e nevoie de nici lamurire sau o dovada.Acum asteptam...si speram sa nu mai dureze mult... La voi cum e?Pana unde ati ajuns cu cazul vostru?
|
|
-
01-19-2008, 06:00 AM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Eu abia acum imi traduc acele acte,le voi trimite cel mai probabil saptamana viitoare,inca nu le-au cerut dar le trimit sa fie la indemana sotiei,sa nu mai pierdem timp si din cauza asta.Mariana as vrea sa te intreb cat timp a durat de cand a trimis sotul tau Afiidavit of support si pana la a cere ei documentele amintite mai sus de tine.sau daca mai urmeaza ceva dupa Affidavit .... daca bine imi amintesc imediat ce a trimis sotia affidavit i-a si venit hartie sa plateasca acei 400 de dolari...deci sunt tare curios ce urmeaza acum
|
|
-
01-19-2008, 07:49 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna.. ...noi am depus de la inceput copii legalizate si traduceri dupa actele noastre de stare civila..cazierul meu nu l-am depus inca.. ...am depus I 130 in luna mai, am primit confirmarea de primire in iunie, apoi am trimis pentru I 129F si din 12 iulie de cand am primit instiintarea ca dosarul a fost transferat pentru o procesare mai rapida.. nu mai avem nici o veste...urmaresc statusul dosarului onlline pe site-ul URCIS ..spune ca e in procesare...la voi??? care a fost cursul?
|
|
-
01-19-2008, 11:41 AM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
geez !!! din 12 iulie nu ati primit nici o veste pentru I-129 F?
|
|
-
01-19-2008, 03:06 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 179
-
Points 0
-
|
luckylord:Eu abia acum imi traduc acele acte,le voi trimite cel mai probabil saptamana viitoare,inca nu le-au cerut dar le trimit sa fie la indemana sotiei,sa nu mai pierdem timp si din cauza asta.Mariana as vrea sa te intreb cat timp a durat de cand a trimis sotul tau Afiidavit of support si pana la a cere ei documentele amintite mai sus de tine.sau daca mai urmeaza ceva dupa Affidavit .... daca bine imi amintesc imediat ce a trimis sotia affidavit i-a si venit hartie sa plateasca acei 400 de dolari...deci sunt tare curios ce urmeaza acum
Din cate imi amintesc,am primit scrisoare pt cazier si celelalte cam dupa 3-4 saptamani dupa ce a trimis sotul meu cei 380$...Imi pare rau ca nu iti pot da explicatii clare,dar cum am mai spus aici pe forum nu stiu engleza ...Si atunci nici sotul meu nu mi-a zis numerele de formulare si demunirea lor...Ci numai mi-a explicat fiecare ce sunt si ce anume trebuie trimis...imi pare chiar rau ca nu te pot ajuta cu nimic...Stiu ca e ciudata chestia ca sunt casatorita cu un american si nu stiu engleza...Dar el a crescut in Romania si stie romaneste la perfectie :)
|
|
-
01-19-2008, 04:00 PM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Eh,nu te stresa,inveti tu engleza...de voie,de nevoie:))pai daca imediat ce a platit cei 380 a trebuit sa trimita cazierul si celelalte,din cate am citit eu pe site la nvc acela e ultimul pas....deci te programeaza la interviu...sa ne tii la curent si pe noi
|
|
-
01-19-2008, 04:39 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 179
-
Points 0
-
|
luckylord:Eh,nu te stresa,inveti tu engleza...de voie,de nevoie:))pai daca imediat ce a platit cei 380 a trebuit sa trimita cazierul si celelalte,din cate am citit eu pe site la nvc acela e ultimul pas....deci te programeaza la interviu...sa ne tii la curent si pe noi
Stiu ca o voi invata oricum,dar mi ciuda ca nu mi-am dat deloc silinta pana acum...Dar ce sa fac?O voi invata acolo,cu timpul! Da,asa am inteles si eu,ca e ultimul pas.De fapt asta i-au scris sotul meu cand au cerut actele astea,ca dupa ce le va trimite,sa astepte scrisoare de la ei cu data programarii la Bucuresti si ca imi vor trimite si mie un plic...Acuma sper sa nu mai fie alte probleme... Oricum va tin la curent si va zic cat pot despre cazul meu,macar sa puteti aproxima ce va fi la voi!Cu toate ca nu sunt toate cazurile la fel,macar aveti un exemplu:) Sa ne "auzim" cu bine :)
|
|
-
01-19-2008, 04:57 PM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
mai ai un pic,parca vad ca luna viitoare esti pe avion:)
|
|
-
01-19-2008, 07:43 PM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna Luckylord, ...da ..de pe 12 iulie nu mai stim nimic, sotul meu a depus si banii tot atunci cand a trimis actele , a verificat si cecul a fost incasat. de atunci nu mai stim nimic.. am dat telefoane ...ne uitam pe site-ul USCIS , iar la dosarul nostru e aceeasi chesie postata de atunci. Voi cand ati depus??si ce ati primit??
|
|
-
01-20-2008, 01:33 AM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
prin 14 iunie am depus noi.Dar nici noua nu ne-a venit hartia aceea cu numarul cazului cum stiam noi ca trebuie sa fie,adica hartia aia care trebuie sa iti vina acasa ca sa poti depune pentru I-129 F.Si abia undeva prin toamna ne-au dat acel numar prin telefon.acum nu stiu ce sa zic,pe mine nu ma mai mira nimic la astia sincer
|
|
-
01-20-2008, 06:18 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna Luckylord, .. noi am primit confirmarea de primire pentru I 130 si numarul cazului si am putut sa depunem pentru I 129F. Pe 25 iunie am primit notificare ca s-a primit petitia, iar pe 12 iulie am primit o alta notificare ca dosarul nostru I 129F a fost transferat la un alt office pentru o procesare mai rapida si ni s-a dat iar un numar unde putem verifica onlline statusul, de atunci tot asteptam si nu stim ce sa facem, sotul meu suna foarte des la ei dar nu poate lua legatura personal cu un operator, tasteaza numarul cazului si primeste aceeasi informatie de luni de zile..cum ca dosarul nostru este in "pending" la biroul unde a fost transferat... de aceea nu stiu ce sa mai cred...pe aici au fost postate date.. timpi de procesare..ce am mai citit eu pe site-ul USCIS ma cam ingrozeste pentruca se face referire strict la dosarele depuse dupa 1 iunie 2007 si la o intarziere de procesare. la statusul dosarului vostru ce scrie????????????? multumesc!!
|
|
-
01-20-2008, 06:37 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 179
-
Points 0
-
|
luckylord:prin 14 iunie am depus noi.Dar nici noua nu ne-a venit hartia aceea cu numarul cazului cum stiam noi ca trebuie sa fie,adica hartia aia care trebuie sa iti vina acasa ca sa poti depune pentru I-129 F.Si abia undeva prin toamna ne-au dat acel numar prin telefon.acum nu stiu ce sa zic,pe mine nu ma mai mira nimic la astia sincer
Wow,inseamna ca noi am depus actele dupa voi.Sotul meu le-a trimis pe data de 26 iunie 2007,dar a primit instiintare (sau cum se numeste aia) ca din data de 9 iulie 2007 s-a inceput lucrul...Acum nu stiu care e treaba!Depinde de caz...si banuiesc ca si de locul unde au fost depuse.Eu nu stiu exact in ce loc l-a depus,dar el locuieste in Pennsylvania!...Nu mai stiu numele centrului,sau ce e ala...
|
|
-
01-20-2008, 07:33 AM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Daniela nu stiu ce scrie acum la status ca eu din cate stiu la Nvc deja nu mai poti verifica dosarul online ca la USCIS. Mariana,dupa cum ziceam mai devreme nu ma mai mira nimic cand vine vorba de actele astea.Insa cred si eu ca depinde de centrul la care au fost trimise prima data
|
|
-
01-20-2008, 07:39 AM |
-
Rodic
-
-
-
Joined on 10-31-2007
-
-
Posts 138
-
Points 0
-
|
Hello, Eu zic sa nu va impacientati cei care ati trimis in iunie. Sunt deja atatea luni si sigur se lucreaza la cazurile voastre acum sau in urmatoarele saptamani. Sigur pana in martie sunteti acolo ! Va tin pumnii ! Eu am trimis, in fine sotul meu, in septembrie si de-abia pe 21 dec am primit receipt fara a fi specificata vreo data estimativa ptr procesare. Am vazut ca vor sa angajeze sau au angajat deja 1200 de persoane.... poate ne vor scapa curand de infernul asta al asteptarii. Nu stiam ca treb sa trimit cazierul si copie pasaport ? Cand se trimit acestea ? Sotul meu nu a primit nimic deocamdata. Le pot trimite de pe acum sau ar trebui sa astept pana ce primeste notice of approval sotul meu ? Multumesc, si curaj tuturor ! Rodic
|
|
-
01-20-2008, 07:56 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 179
-
Points 0
-
|
Rodic:Hello, Eu zic sa nu va impacientati cei care ati trimis in iunie. Sunt deja atatea luni si sigur se lucreaza la cazurile voastre acum sau in urmatoarele saptamani. Sigur pana in martie sunteti acolo ! Va tin pumnii ! Eu am trimis, in fine sotul meu, in septembrie si de-abia pe 21 dec am primit receipt fara a fi specificata vreo data estimativa ptr procesare. Am vazut ca vor sa angajeze sau au angajat deja 1200 de persoane.... poate ne vor scapa curand de infernul asta al asteptarii. Nu stiam ca treb sa trimit cazierul si copie pasaport ? Cand se trimit acestea ? Sotul meu nu a primit nimic deocamdata. Le pot trimite de pe acum sau ar trebui sa astept pana ce primeste notice of approval sotul meu ? Multumesc, si curaj tuturor ! Rodic
Rodic,mie mi-au cerut cazierul,copie dupa pasaport,dupa certificatul de casatorie si dupa cel de nastere.Astea trebuie sa fie traduse si legalizate la un notar (la noi,sotul meu le-a legalizat si tradus,deoarece certificatul meu de nastere si cel de casatorie sunt la el)... Deci mie mi le-au cerut dupa 5 luni jumate dupa ce au inceput procesarea actelor.Mai exact,dupa ce a platit sotul taxa aceea de 380$,fiind taxa de calatorie.Acum,dupa cum bine observi depinde de la caz la caz...De exemplu eu sunt cu actele inaintea lui luckylord si normal el trebuia sa fie inaintea mea,deoarece s-au depus cu aproape o luna diferenta!Acuma nu stiu ce sa mai zic...Fiecare cu norocul lui si cum o vrea Dumnezeu...
|
|
-
01-20-2008, 07:56 AM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Rodic,copie dupa pasaport tradus si legalizat,certificat de nastere,de casatorie si cazier....dar astea sunt ultimul pas.Cel putin la Cr/Ir1.La k3 nu stiu.In orice caz e bine sa le trimiti din timp sotului tau
|
|
-
01-20-2008, 07:57 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 179
-
Points 0
-
|
luckylord:Daniela nu stiu ce scrie acum la status ca eu din cate stiu la Nvc deja nu mai poti verifica dosarul online ca la USCIS. Mariana,dupa cum ziceam mai devreme nu ma mai mira nimic cand vine vorba de actele astea.Insa cred si eu ca depinde de centrul la care au fost trimise prima data
Asa e...Dar oricum,in curand vom scrie pe forum din SUA,nu?:)
|
|
-
01-20-2008, 08:49 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna Rodic,.. ... mie nu mi s-a cerut nici cazierul si nici copie dupa pasaport... aceste acte impreuna cu altele le vom prezenta la interviu... pana acum sotul meu a depus pentru I 129F aceleasi acte ca pentru I 130 la care a adaugat notificarea ca se lucreaza la petitia I 130.
Iti scriu aici lista cu actele | 1. |
Payment as required by USCIS. Use a check so you can track the payment. |
| 2. |
Form I-130, Petition for Alien Relative (see example form) |
| 3. |
Copy
of the Birth certificate for the US Citizen (front and back) or a copy
of ALL pages of the US Citizen's passport. This is used to establish
citizenship. You may use a copy of your naturalization certificate or
certificate of citizenship issued by USCIS. |
| 4. |
A copy of your marriage certificate (If not in English then again get a translation) |
| 5. |
If
either you or your spouse were previously married, submit copies of
documents showing that all prior marriages were legally terminated. |
| 6. |
A copy of a prior spouse's death certificate. (If one or both were married before, and the prior spouse died) |
| 7. |
G-325A (all four pages) filled out by the US Citizen signed and dated |
| 8. |
One passport-type photo (see specification) of the US Citizen. Write the full name of the US citizen on the back. Place in a plastic bag and label the bag "Photo of ". Attach the bag to a sheet of paper and place behind the corresponding G-325A. |
| 9. |
G-325A (all four pages) filled out by the foreign spouse signed and dated |
| 10. |
One passport-type photo (see specification)
of the foreign spouse. Write the full name of the foreign Spouse on the
back. Place in a plastic bag and label the bag "Photo of ". Attach the
bag to a sheet of paper and place behind the corresponding G-325A. |
| 11. |
Evidence of a bonafide marriage (see note below for what to include) |
|
|
-
01-20-2008, 08:58 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna Luckylord, ... am scris si pentru Rodic.. si poate ma repet putin.. cazierul are valabilitate redusa..ala nu trebuie decat la interviu si copia la pasaportul nostru nu trebuie ci doar al cetateanului american, deocamdata. ..eu zic ca sunt reguli clare, si nu prea inteleg de ce unii au trimis si altii nu.. de ce de la unii au cerut si de la altii nu.. Centrul unde este dosarul nostru in procesare este cel din Vermont .. si sotul meu este din Pennsylvania!! (Mariana se intreba la care cen tru poate fi ??) Te rog sa ma lamuresti putin ce e cu NVS...please!!
|
|
-
01-20-2008, 09:22 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 179
-
Points 0
-
|
Daniela_40:Buna Luckylord, ... am scris si pentru Rodic.. si poate ma repet putin.. cazierul are valabilitate redusa..ala nu trebuie decat la interviu si copia la pasaportul nostru nu trebuie ci doar al cetateanului american, deocamdata. ..eu zic ca sunt reguli clare, si nu prea inteleg de ce unii au trimis si altii nu.. de ce de la unii au cerut si de la altii nu.. Centrul unde este dosarul nostru in procesare este cel din Vermont .. si sotul meu este din Pennsylvania!! (Mariana se intreba la care cen tru poate fi ??) Te rog sa ma lamuresti putin ce e cu NVS...please!!
Daniela,cazierul si copia dupa buletin si etc,nu mai trebuiesc duse la interviu.E o lege noua,asa ne-au scris!...Ca din ianuarie 2007 nu se mai depune nici un fel de act la ambasada din Bucuresti. Toate trebuie trimise in SUA,ca cei de acolo sa ne verifice si apoi sa ne programeze tot ei la interviu in Bucureste...Eu v-am explicat si v-am zis cazul nostru,daca voi stiti altceva,asta e!Eu v-am zis concret,nu din auzite si din banuieli... Eu le-am trimis,fiindca i-au trimis scrisoare sotului meu si i-au zis ce fel de acte trebuie depuse acum!...Nu le-am trimis ca asa am avut eu chef!
|
|
-
01-20-2008, 10:43 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Draga Mariana, .... nu "sari" ca nu am avut nici o intentie .. daca ai sesizat acolo ma intrebam de ce unora le-au cerut si altora nu... evident ca le-ai trimis la cerere ..numai ca una scrie pe site si alta e realitatea.. mai sus am postat toate documentele cerute de ei.. printre care nu se afla nici copia la pasapost si nici cazierul. Si eu sunt in dilema ..de aceea sunt pe acest forum. Avand in vederea ca se pare ca avem dosarele in acelasi centru cel din Vermont, cred ca ar fi frumos sa avem o comunicare pozitiva si sa ne intrumam una pe alta nicidecum sa ne "intepam". Cat despre copia la buletin..nu stiu ce ar cauta in USA.. poate o copie la pasaport.
|
|
-
01-20-2008, 11:02 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Mariana,... am citit cateva postari din urma.. se poate ca la tine sa fie altfel procedesul.. din cate am inteles tu ai aplicat pentru I 130???.. la noi avem amandoua petitii facute si I 130 si I 129F... ma gandesc ca or fi diferite...nu stiu!!
|
|
-
01-20-2008, 12:10 PM |
|
|