|
|
am luat viza K3!!!!!!!
Last post 08-27-2008, 03:21 PM by Kama. 771 replies.
-
02-07-2008, 01:54 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Re: am luat viza K3!!!!!!!
Daniela_40:Buna Mariana, ... eu am mers la medicul de familie si in afara de HIB si hepatita B.. am toate vaccinurile facute, iar fiul meu le are pe toate, pentruca e nascut in 1992 si dupa revolutie a fost un program special care prevedea in primul rand vaccinarea copiilor impotriva mai multor boli ...eu ce pot sa-ti spun este ca am luat deja
avizele ..dar cum sunt o femeie responsabila voi face aceste vaccinuri..dar nu acum!! important este ca nu suntem purtatori de virusul hepatitei B. .. vorbeste cu medicul tau .. explica-i situatia.. eventual fa prima doza si o sa-ti dea avizul epidemiologic cu dovada tuturor vaccinurilor. .. nu te mai stresa si cu asta ca suntem destul de panicati cu asteptarea actelor. Si sotul meu stia ca trebuie sa depun acest aviz ..dar cu vaccinurile facute in decursul anilor....nu stiam de aceasta lista obligatorie,...tot de pe net am aflat de existenta ei...puteam sa ma trezesc ca merg la bucuresti cu avizul incomplet. ... nimic nou nici la mine.. , sotul meu a sunat din nou la ei.. si luni are de gand sa sune iar.. o sa-i streseze pana cand o sa de-a drumul la acte!! S-a hotarat sa le faca si o scrisoare si celor din Missouri si celor din Vermont..la care o sa trebuiasca sa ne si raspunda. Asteptare usoara , pa,pa
Multumesc de raspuns,Daniela.Eu maine voi face vaccinul ROR iar dupa'aia sa vedem...oricum nu le pot face pe celelalte (HIB si HepatitaB) decat peste o luna! Ma bucur ca macar la tine e ok.Dar eu zis sa mergi macar sa le faci cele care nu le ai,ca sa scapi si tu de o grija! La fel iti doresc si eu,asteptare usoara si cat mai multa rabdare!
|
|
-
02-07-2008, 02:42 PM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Eu nu stiu sincer ce sa zic,nici eu nu stiu inca ce vaccinuri am si ce nu ca nu imi amintesc,insa nu am auzit pe nimeni inca sa i se fi amanat interviul cu 6 luni pana isi face nu stiu ce vaccin
|
|
-
02-07-2008, 02:50 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
luckylord:Eu nu stiu sincer ce sa zic,nici eu nu stiu inca ce vaccinuri am si ce nu ca nu imi amintesc,insa nu am auzit pe nimeni inca sa i se fi amanat interviul cu 6 luni pana isi face nu stiu ce vaccin
De asta mi se pare si mie putin aiurea,chestia asta...Nu stiu ce sa zic,mai astept alte pareri...Oricum,am zis ca ma duc si la alti doctori sa intreb,sa ma linistesc eu. M-as bucura mult daca ar putea intra
scaredbaby pe net,sa ne spuna ea cum sta treaba.Of,dar stiu ca numa ce a ajuns in State la sotiorul meu si nu cred ca va mai avea atata timp sa intre pe forum .Oricum,eu totusi sper...
O seara buna tuturor!
|
|
-
02-07-2008, 03:31 PM |
-
kittens
-
-

-
Joined on 04-12-2007
-
US
-
Posts 7
-
Points 0
-
|
Vaccinurile care va lipsesc va sunt administrate la vizita medicala . Este totusi indicat sa va faceti vaccinul pt HepB din timp, prima si a doua doza in functie de timpul ramas pana la interviu, iar rapelul care trebuie facut la 6 luni dupa a doua doza il puteti face in State. Medicul care va face examenul medical va decide ce vaccinuri mai trebuiesc facute, in functie de lista cu vaccinuri pe care o veti prezenta. Prin urmare, dupa cum vedeti, nu este un motiv de asa mare stres vaccinul HepB! Sper ca v-au ajutat putin informatiile pe care vi le-am oferit.
"Beauty lies in the eyes of the beholder"
|
|
-
02-07-2008, 03:43 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
kittens:Vaccinurile care va lipsesc va sunt administrate la vizita medicala . Este totusi indicat sa va faceti vaccinul pt HepB din timp, prima si a doua doza in functie de timpul ramas pana la interviu, iar rapelul care trebuie facut la 6 luni dupa a doua doza il puteti face in State. Medicul care va face examenul medical va decide ce vaccinuri mai trebuiesc facute, in functie de lista cu vaccinuri pe care o veti prezenta. Prin urmare, dupa cum vedeti, nu este un motiv de asa mare stres vaccinul HepB! Sper ca v-au ajutat putin informatiile pe care vi le-am oferit.
Wow,multumesc de lamurire,kittens!Sper sa nu fie nici o problema...Scuza'ma ca te intreb,dar ai fost la interviu?Sa nu crezi ca te intreb cu gand rau,ci dimpotriva...Poate ne poti explici si noua prin ce ai trecut tu! Multumesc oricum !
|
|
-
02-07-2008, 03:56 PM |
-
kittens
-
-

-
Joined on 04-12-2007
-
US
-
Posts 7
-
Points 0
-
|
Am avut interviul in ianuarie , dar nu pentru K3 ci pentru CR1. Nu stiu daca este vreo diferenta intre cele doua la nivelul actelor, etc. Interviul a fost foarte simplu, nu au fost "tricky qs" sau ceva de genul asta. Daca pot sa va ajut cu vreo informatie, cu tot dragul. Am vazut ca erati foarte agitate in privinta vaccinurilor si chiar nu cred ca e cazul.
|
|
-
02-07-2008, 04:01 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
kittens:Am avut interviul in ianuarie , dar nu pentru K3 ci pentru CR1. Nu stiu daca este vreo diferenta intre cele doua la nivelul actelor, etc. Interviul a fost foarte simplu, nu au fost "tricky qs" sau ceva de genul asta. Daca pot sa va ajut cu vreo informatie, cu tot dragul. Am vazut ca erati foarte agitate in privinta vaccinurilor si chiar nu cred ca e cazul.
Te rooog,zi-ne cat mai multe despre cazul vostru ...Si noi tot pt CR1 am aplicat.Chiar ne-ai fi de mare ajutor,ca sunt mai multi aici pe forum care au aplicat pentru aceasta viza...Daca ne poti spune timpii de procesare,intrebarile care ti-au fost puse...etc,etc.Tot ce ne spui,ne e de un mare ajutor!Iau,ca abia astept raspunsul tau,ca deja nu mai stiu ce sa fac de emotii,nervi,nerabdare (toate mi's adunate)... Multumesc muuuuult!
|
|
-
02-07-2008, 04:19 PM |
-
kittens
-
-

-
Joined on 04-12-2007
-
US
-
Posts 7
-
Points 0
-
|
:) Ok, cu timpii de procesare nu prea pot sa te ajut. Noi am depus actele in Aprilie, cred ca 26/27. Nu mai tin minte cand si ce au aprobat. Ideea e ca in decembrie in jur de 15??!!, am primit programarea la interviu. Interviul a fost la mijlocul lunii ianuarie. Intrebarile care mi s-au pus... cum/unde/cand ne-am cunoscut,unde vom lucui in US, cum comunicam,ce tari am vizitat impreuna,ce lucreaza,unde lucreaza si altele in genul asta. Singurele acte pe care mi le-au cerut au fost certificatul de casatorie, respectiv de nastere in original si dovezi ale relatiei. Restul aveau deja, se pare ca s-a schimbat procedura pt CR1/IR1. Partea buna este ca aveam 2 ani de la casatorie si am primit viza IR1. Am scapat de nebunia schimbarii statutului in State. Sper sa-ti fie de folos si emotiile la interviu sunt inutile, toti sunt f draguti, eu a trebuit sa ies de doua ori din Consulat si tot a fost in regula-pozele nu erau ok, a trebuit sa fac altele si nici analizele medicale n-au fost gata la timp, deci am iesit din Consulat sa ridic plicul cu analize. Numai bine!
|
|
-
02-07-2008, 04:30 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
kittens::) Ok, cu timpii de procesare nu prea pot sa te ajut. Noi am depus actele in Aprilie, cred ca 26/27. Nu mai tin minte cand si ce au aprobat. Ideea e ca in decembrie in jur de 15??!!, am primit programarea la interviu. Interviul a fost la mijlocul lunii ianuarie. Intrebarile care mi s-au pus... cum/unde/cand ne-am cunoscut,unde vom lucui in US, cum comunicam,ce tari am vizitat impreuna,ce lucreaza,unde lucreaza si altele in genul asta. Singurele acte pe care mi le-au cerut au fost certificatul de casatorie, respectiv de nastere in original si dovezi ale relatiei. Restul aveau deja, se pare ca s-a schimbat procedura pt CR1/IR1. Partea buna este ca aveam 2 ani de la casatorie si am primit viza IR1. Am scapat de nebunia schimbarii statutului in State. Sper sa-ti fie de folos si emotiile la interviu sunt inutile, toti sunt f draguti, eu a trebuit sa ies de doua ori din Consulat si tot a fost in regula-pozele nu erau ok, a trebuit sa fac altele si nici analizele medicale n-au fost gata la timp, deci am iesit din Consulat sa ridic plicul cu analize. Numai bine!
Multumesc mult de raspunsuri,sper sa fie la fel de draguti si cu mine.Si sper sa nu am emotii... O seara buna si iti doresc sa fii cat mai repede alaturi de jumatatea ta (asta in caz de nu esti deja)!
|
|
-
02-07-2008, 04:56 PM |
-
dani80
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 22
-
Points 0
-
|
buna mariana la inceput cind am trimis la uscos formularul i 130 am trimis si poze dar nu mai stiu cite 2 sau 4 dar acum astia de la nvc mi-au cerut astea vezi sa le trimiti si tu din timp la sotul tau sa aiba daca nu are eu am avut norocul ca am am dat sotiei mele mai multe foto si a avut ea si le-a trimis poate nu o sa-ti ceara dar eu iti spun povestea mea pin ce am trecut ca la rindul meu si eu am fost ajutat enorm de mult de postarile altora domnul sa ne ajute in asteptarea noasta daniel
|
|
-
02-07-2008, 05:06 PM |
-
dani80
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 22
-
Points 0
-
|
buna luckylord se pare ca e ceva nou in legatura cu pozele eu va spun cea ce am facut si ce ne-au cerut ca o sa fie pt toti valabil aceasta informatie asa nu stiu iar cu certificatul de nastere pot sa-ti spun ca acu 2 ani la-m schimbat pe cel vechi in certificat european si intradevar certificatul nou e si in engleza numai bine la toti
|
|
-
02-08-2008, 05:38 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
dani80:buna mariana la inceput cind am trimis la uscos formularul i 130 am trimis si poze dar nu mai stiu cite 2 sau 4 dar acum astia de la nvc mi-au cerut astea vezi sa le trimiti si tu din timp la sotul tau sa aiba daca nu are eu am avut norocul ca am am dat sotiei mele mai multe foto si a avut ea si le-a trimis poate nu o sa-ti ceara dar eu iti spun povestea mea pin ce am trecut ca la rindul meu si eu am fost ajutat enorm de mult de postarile altora domnul sa ne ajute in asteptarea noasta daniel
Buna,Daniel.Si eu am trimis la inceput 4 poze tip pasaport,dar na...poate mai trebuie inca 2.E ok oricum,ca sotul meu mai are poze,ca si-a scos mai multe (eu le-am trimis pe net si el le-a scos acolo). O zi buna!
|
|
-
02-08-2008, 05:11 PM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Azi a primit si sotia in sfarsit scrisoare de la nvc in care ii cereau (adica mie) sa completez DS-230.E drept ca nu ma mai mira nimic cand vine vorba de Uscis sau Nvc,dar totusi am intrebat-o daca mai cere si altceva in afara de acel formular,imi zice ca nu.Am pus-o sa sune la nvc,eu stiind de la ei de pe site ca Ds230 se trimite impreuna cu cazierul,certificate etc....bun.A sunat, a intrebat,la care foarte natural i s-a raspuns ca sigur ca trebuie sa le trimita impreuna cu restul....ba chiar mai mult de atat si tot la fel de natural i s-a mai spus sa fie linistita ca in cazul in care lipseste ii trimit ei scrisoare.asta bineinteles dupa alte 2-3 saptamani daca nu mai mult.adica sa stai linistit,ca nu e nici o graba.Pur si simplu sunt am ramas siderat.Dar sa trecem peste,ma bucur ca am ajuns si in faza asta,cu siguranta nvc si uscis sunt 2 institutii cu care nu imi doresc sa mai am de a face....  (asta dupa ce scap de ei).
|
|
-
02-09-2008, 03:52 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
luckylord:Azi a primit si sotia in sfarsit scrisoare de la nvc in care ii cereau (adica mie) sa completez DS-230.E drept ca nu ma mai mira nimic cand vine vorba de Uscis sau Nvc,dar totusi am intrebat-o daca mai cere si altceva in afara de acel formular,imi zice ca nu.Am pus-o sa sune la nvc,eu stiind de la ei de pe site ca Ds230 se trimite impreuna cu cazierul,certificate etc....bun.A sunat, a intrebat,la care foarte natural i s-a raspuns ca sigur ca trebuie sa le trimita impreuna cu restul....ba chiar mai mult de atat si tot la fel de natural i s-a mai spus sa fie linistita ca in cazul in care lipseste ii trimit ei scrisoare.asta bineinteles dupa alte 2-3 saptamani daca nu mai mult.adica sa stai linistit,ca nu e nici o graba.Pur si simplu sunt am ramas siderat.Dar sa trecem peste,ma bucur ca am ajuns si in faza asta,cu siguranta nvc si uscis sunt 2 institutii cu care nu imi doresc sa mai am de a face....  (asta dupa ce scap de ei).
...Am ramas fara cuvinte.Nu inteleg de ce e atat de diferit.La unii le cere o chestie,la altii altele,cand la toti ar trebui sa fie aceleasi acte...Bine,asta depinde si de actele pe care le-am bagat si pt ce viza.Dar din cate imi amintesc si tu tot pt CR1 ai bagat...E ciudat cum nu ii intereseaza de nimic si ne tine dupa acte luni bune...Noi deja am ajuns in a 7 a luna [:'(] ...Speram sa se termine in 6 luni,dar vad ca nu...Inca mai dureaza si cine stie cat.Deocamdata noi nu am mai primit nici un raspuns.Inca asteptam...
|
|
-
02-09-2008, 03:17 PM |
-
kittens
-
-

-
Joined on 04-12-2007
-
US
-
Posts 7
-
Points 0
-
|
MarianaNik, Toti trebuie sa trimita aceleasi acte. Odata cu DS-230 trebuie trimise certificatele de nastere si casatorie( originale sau copii legalizate), cazierul tradus si legalizat. Formularul DS-230 trebuie semnat , dar doar Part I pentru ca Part II va fi semnat de tine in fata ofiterului consular. In privinta pozelor,chiar nu mai tin minte cate am trimis.In general, fiecare instiintare de la NVC vine si cu instructiuni clare.Noi nu ne-am ocupat singuri de acte, dar in emailurile din partea avocatului erau intotdeauna scanate si atasate toate informatiile care ne-au trebuit. Bafta multa si sa treaca timpul cat mai repede si cu folos si pentru tine!!!
|
|
-
02-11-2008, 06:40 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Buna,revin cu vesti...Sambata (9 febr.2008) a primit sotul meu o scrisoare de la NVC,in care ii cerea 2 poze tip pasaport (cu mine,bineinteles) si certificatele originale dupa cel de nastere si casatorie,sau copii stampilate de la primaria de unde s-au emis...Deci avea dreptate Daniel,cand zicea ca i le-a cerut in original...Dar eu parca nu am incredere sa trimit originalele,ca nu se stie niciodata,poate se pierd si raman fara ele.Imediat ma duc pana la primarie sa vad ce pot face,si daca imi dau copii stampilate si le trimit prin posta rapida DHL...Sper sa rezolv ceva.Iar daca nu am incotro,le voi trimite originalele.Deci nu trebuie copii traduse si legalizate (alea le-am trimis o data),ci copii cu stampila primariei unde au fost emise... Va mai tin la curent cu ce se intampla!Sper sa fie totul bine..
|
|
-
02-11-2008, 07:27 AM |
-
luckylord
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Seattle
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Eu nu mai comentez....nu are sens.Se pare ca unii nu pricep.De la primarie nu cred ca iti vor da nici un fel de copie stampilata.Desi v-am dat clar link la site unde scrie clar "original SAU copie certificata-ceea ce tradus in romana vine o traducere legalizata la notar....Dar mariana,tu poti trimite si originalele,poate ti le rataceste vreun aiurit de pe la NVC,sa vezi pe urma distractie pana iti scoti altele.Pe de alta parte as fi tare curios sa ii vad fata la vreun chinez de ala incercand sa citeasca de pe certificatul tau de nastere
|
|
-
02-11-2008, 07:54 AM |
-
kittens
-
-

-
Joined on 04-12-2007
-
US
-
Posts 7
-
Points 0
-
|
Mariana, Este riscant sa trimiti originalele. Avocatul nostru ne-a spus sa trimitem originalele doar in cazul in care avem 2 exemplare originale. Altfel NU. Am facut copii si le-am legalizat. Certificatul de nastere este de tip nou si datele sunt scrise si in engleza si in franceza. Poti sa-l preschimbi la primarie in timp scurt. Sfatul meu este sa NU trimiti originalele ci doar copii legalizate si va fi ok. Originalele le vei avea cu tine la interviu la Consulat. Noi nu am riscat sa ne rataceasca actele si sa umblam apoi sa le scoatem din nou. Acum fiecare face cum crede dar te asigur ca nu vei avea nici o problema daca trimiti copii legalizate.
|
|
-
02-11-2008, 08:18 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Fiecare face ce crede...Uite eu acum am venit de la Primarie,si aveti dreptate,nu se pune nici o stampila pe copie.Si ne-au zis ca ne scot in 48 de ore duplicitare (aia e acelasi lucru ca si originalele),dar am zis ca nu are rost.O sa trimit originalele si in caz ca se pierd,scot altele si gata... Si mie mi aiurea sa le trimit,dar intelegeti ca am trimis copii traduse si legalizate,dar ne-au cerut originalele.Ce pot face eu in cazul asta?Degeaba tot imi ziceti ca nu inteleg si ca mi-ati trimis link-uri...Eu va zic ce scrisoare am primit si gata.Ei au copii traduse si legalizate,dar le mai trebuie si originalele...Si le voi trimite.Pana la urma asta e...In cazul ca se pierd,imi scot altele in 48 de ore si rezolv problema!
|
|
-
02-11-2008, 08:21 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
luckylord:Eu nu mai comentez....nu are sens.Se pare ca unii nu pricep.De la primarie nu cred ca iti vor da nici un fel de copie stampilata.Desi v-am dat clar link la site unde scrie clar "original SAU copie certificata-ceea ce tradus in romana vine o traducere legalizata la notar....Dar mariana,tu poti trimite si originalele,poate ti le rataceste vreun aiurit de pe la NVC,sa vezi pe urma distractie pana iti scoti altele.Pe de alta parte as fi tare curios sa ii vad fata la vreun chinez de ala incercand sa citeasca de pe certificatul tau de nastere
luckylord,degeaba imi spui ca nu pricep.Chiar pricep foarte bine si stiu ce mi-au cerut...O sa vezi si tu cand vei ajunge in faza in care sunt eu cu altele...Pana atunci tu iti poti da doar cu parerea...
|
|
-
02-11-2008, 10:43 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna.., dosarul meu inca nu a ajuns la NVS, dar citind ce ati mai postat pe aici referitor la documentele care trebuiesc depuse ori in original ori in copie legalizata, va spun din experienta ca, copia legalizata tine loc de original oricand si oriunde !!!!! (lucrez in domeniu)...asa ca puteti trimite copia legalizata de notar fara nici cea mai mica problema... Sper ca voi ajunge si eu la stadiul la care voi deja ati ajuns!!! ..astept cu nerabdare o veste... pe curand..
|
|
-
02-11-2008, 10:48 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Daniela,nu vreau sa te contrazic.Dar eu stiu ce ne-au cerut si ce am trimis...Si astazi am vb cu o doamna de la Primarie si ne-a zis ca ei (adica Primaria) nu i-au in considerare nici macar originalele daca nu au apostila (parca asa se numea,daca nu ma insel),care se face la Prefectura...Dar noi am trimis copie tradusa si legalizata la notar,dar ne cer si originalele...Avem noi vreo vina pt asta?Eu le trimit oricum...daca nu o sa fie in regula,asta e!Copii traduse au,o sa aibe si originalele,fie ce-o fi!
|
|
-
02-11-2008, 10:50 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
.. revin... pentruca nu am lamurit un aspect... in urma cu ceva ani si la noi in tara se faceau legalizari de catre primarii.. din 1995 cand s-au infiintat notariatele publice s-a interzis acest lucru, iar legalizarea actelor a devenit in exclusivitate treaba notarilor (cu exceptia sentintelor judecatoresti). In alte state ( tot din experienta va spun)... se pot face legalizari si in primarii...de aceea ezista aceasta confuzie. Stampila care o cereau pe documentele tale Mariana, cu siguranta este de fapt legalizarea la notar, stampila si semnatura notarului care certifica ca, copia xerox depusa la dosar este identica cu originalul. ... pe curand,
|
|
-
02-11-2008, 10:58 AM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Pentru actele noastre de stare civila nu trebuie apostila la Prefectura!!! Romania a semna impreuna cu mai multe state tratatul de la Haga in urma caruia actele de stare civila ,documentele incheiate de notar de judecatorie trebuie sa poarte aceasta APOSTILA..care nu face altceva decat sa certifice ca cel care a semnat documentul pe care se aplica apostila, exista inregistrat cu functia pentru care si-a dat semantura. In cazul nostru Romania a semnat cu Statele Unite ale Americii un PROTOCOL.. in care nu mai este necesara aceasta apostila.
|
|
-
|
|