|
|
schimbare pasaport
Last post 07-30-2008, 12:29 PM by olivia. 103 replies.
-
03-11-2008, 07:05 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 100
-
Points 0
-
|
Buna , Am tot cautat informatii despre schimbarea pasaportului dar nu am inteles mai nimic concret ce ar trebuie sa fac. Ma aflu in pending pentru green card,am trimis de curand actele si mi-au trimis Notice of Action.Nu stiu cat va dura tot procesul asta si pasaportul imi expira in Iulie2008. Ma gandesc ca nu imi vine mie green cardul pana atunci deci nu pot merge in romania sa il schimb. Il pot schimba aici din moment ce nu am inca green cardul sau alt document care sa ateste statutul meu aici,decat certificatul de casatorie?Cred ca aproape de SC nu e nici un consulat,ce trebuie sa fac?E mai bine sa mi-l scoata mama din Romania si daca da ce trebuie sa ii trimit?As vrea deja sa incep demersul sa il schimb sa il am gata cand vine green cardul sa pot calatori. Cum va fi pasaportul ?pe numele sotului,sau tot pe numele meu de fata? mersi mult,sper ca nu am pus preamulte intrebari.
|
|
-
03-11-2008, 08:45 PM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 354
-
Points 0
-
|
punchbug: Buna , Am tot cautat informatii despre schimbarea pasaportului dar nu am inteles mai nimic concret ce ar trebuie sa fac. Ma aflu in pending pentru green card,am trimis de curand actele si mi-au trimis Notice of Action.Nu stiu cat va dura tot procesul asta si pasaportul imi expira in Iulie2008. Ma gandesc ca nu imi vine mie green cardul pana atunci deci nu pot merge in romania sa il schimb. Il pot schimba aici din moment ce nu am inca green cardul sau alt document care sa ateste statutul meu aici,decat certificatul de casatorie?Cred ca aproape de SC nu e nici un consulat,ce trebuie sa fac?E mai bine sa mi-l scoata mama din Romania si daca da ce trebuie sa ii trimit?As vrea deja sa incep demersul sa il schimb sa il am gata cand vine green cardul sa pot calatori. Cum va fi pasaportul ?pe numele sotului,sau tot pe numele meu de fata? Hai ca incerc sa iti raspund eu ca si eu ma aflu cat de cat in aceeasi situatie ca si tine. Uite ce am inteles eu din ce m-am documentat:daca nu ai GC nu iti poti schimba pasaportul aici prin consulat, ci trebuie sa te duci in Romania personal sau trimiti procura . dar procura asta se gaseste numai la consulatul de care apartine statul tau.Eu as astepta pana imi vine GC si as merge in Romania.Vezi ca pasaportul nu ti-l schimba pe noul nume daca nu ai certificat de casatorie romanesc, adica cu alte cuvinte casatoria trebuie inregistrata in Romania.Cu certificatul de casatorie romanesc mergi la pasapoarte si ti-l schimba.Deci pana la urma buba e inregistrarea casatoriei, nu schimbarea pasaportului ca ala ti-l schimba la urgenta daca te duci in Roamnia.Din cate am auzit dureaza cam 2 luni inregistrarea casatoriei, dar imi imaginez ca nu stai 2 luni in Romania. trebuie sa te duci la primaria orasului unde ai avut tu ultimul domiciliu si cu noroc si "rugaminti"ti-l da in cateva zile. Daca totusi iti expira pasaportul pana iti vine GC, nu mai ai ce face, doar trebuie sa astepti procesarea prin consulat sau trimiti mamei tale procura sa ti-l schimbe ea.Din cate am auzit cu procura trimisa in Romania merge mai repede, ca da ca faci prin consulat, ei tot in Roamnia trimit pasaportul si e acceasi chestie. Sper ca te-am lamurit cat de cat. mersi mult,sper ca nu am pus preamulte intrebari.
|
|
-
03-11-2008, 09:08 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 100
-
Points 0
-
|
mersi mult, m-ai lamurit si intre timp am mai citit si ai dreptate,pana nu avem green cardul nu putem aplica. problema mea e urmatoarea:cred ca nu o sa imi vina cardul pana expira pasaportul in iulia.eu speram sa pot face pasaportul intre timp ca sa pot calatori deja cand vine green cardul. in ceea ce priveste certificatul de casatorie,asta nu stiam,ca trebuie schimbat.dar cum il schimb daca nu pot merge in romania in ?tot prin procura presupun.Presupun ca trebuie mai intai tradus in romana!probabil e mai simplu sa luam pasaportul cu numele de fata,si apoi cand calatorim sa avem certificatul de casatorie impreuna cu pasaportul si green card. complicat proces! mersi mult si bafta
|
|
-
03-12-2008, 09:04 AM |
-
trinity
-
-

-
Joined on 01-25-2004
-
Boston, MA
-
Posts 357
-
Points 4,270
-
|
Mai multe info gasesti si pe site-ul consulatului din New York. http://www.romconsny.org/ Chiar daca nu apartii de New York tot pe acest site vei gasi unde anume trebuie sa mergi care este cel mai apropiat consulat de zona ta. Inregistrarea casatoriei poate fi facuta si acolo.Daca nu este departe de tine macar te duci si iti inregistrezi casatoria pana iti soseste green cardul.
|
|
-
03-12-2008, 10:15 AM |
-
03-12-2008, 11:10 AM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 100
-
Points 0
-
|
mersi mult alien,cred ca varianta ta e cea mai buna.Pana imi vine green cardul sigur imi expira pasaportul.presupun ca in romania la urgenta o sa fie mult mult mai usor sa il schimb. pot the schimb certificatul de casatorie in unul romanesc in romania?sau e mai indicat sa fie inscris aici?trebuie sa te prezinti personal?din cate am inteles pasul asta trebuie facut inainte de schimbarea pasaportului. oare se poate obtine titlul de calatorie prin posta?washington e departe de SC,sincer nu am nici o dorinta sa vizitez washington doar pentru asta!! mersi mult.
|
|
-
-
03-12-2008, 04:18 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 100
-
Points 0
-
|
mersi mult! inca o intrebare daca se poate: nu se poate aplica pentru titlu de calatorie(sau eventual pasaport la ambasada) decat atunci cand ai deja green cardul nu? ok,2 intrebari:).oare pot sa o pun pe mama in romania sa imi transcrie certificatul american de casatorie,sa il am deja cand ma duc eu in romania?deja am pus apostila necesara pe el.am tot sunat la ambasada sa intreb despre asta si nimic nici un raspuns.ma gandeam sa am deja certificatul romanesc intre timp. mersi mult.
|
|
-
03-12-2008, 06:36 PM |
-
03-12-2008, 07:36 PM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 354
-
Points 0
-
|
punchbug: ok,2 intrebari:).oare pot sa o pun pe mama in romania sa imi transcrie certificatul american de casatorie,sa il am deja cand ma duc eu in romania?deja am pus apostila necesara pe el.am tot sunat la ambasada sa intreb despre asta si nimic nici un raspuns.ma gandeam sa am deja certificatul romanesc intre timp. mersi mult.
Daca o pui pe mama ta sa se ocupe de transcriere, ii trebuie procura din partea ta, ca tu nu esti prezenta si in felul asta o delegi pe ea sa transcrie acte oficiale in numele tau.Iar procura asta poti sa o iei numai de la consulatul Romaniei de aici din SUA, depinde care e mai aproape de tine.Cel putin mamei mele asa i s-a spus, ca s-a dus la primarie si a intrebat acolo si i s-a spus ca daca nu sunt prezenta ii trebuie procura din partea mea. Acum vezi si tu care e cel mai aproapiat consulat de orasul tau.Eu stau in Colorado si cel mai apropiat e cel din Los Angeles...nu m-am indurat sa bat drumul pana acolo, iar de sunat a sunat sotul si i s-a spus ca nu se poate face nimic prin posta, nu se dau procuri prin posta.O sa vad ce pot face cand m-oi duce in Romania.
|
|
-
03-12-2008, 11:57 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 100
-
Points 0
-
|
Mersi mult de informatii!Ce complicatura! Asa e ,nu iti dau procura prin posta,trebuie sa ne prezentam personal pentru procura,ceea ce mi se pare stupid!Ideea delelgarii e sa nu facem drumul aiurea la ambasade,dar nu, tot tebuie sa te deplasezi pentru o simpla procura.Daca tot facem un drum pana acolo,foarte bine putem aplica acolo pentru transcriere si scutim astfel mamele de alergaturi.Eu apartin de washington si nu am nici cel mai mic chef sa merg pana acolo. Alien a zis ca tiltul de calatorie ti-l dau prin posta!in cazul meu cred ca o sa astept sa imi expire pasaportul in cateva luni,apoi scot titlul si ma duc in romania sa transcriu certificatul direct acolo si scot apoi pasaportul.mi se pare cel mai rapid asa.Sunt sigura ca in romania,cu 'rugaminti si altele' o sa se rezolve mai repede.Alien dc citesti asta,am dreptate??
|
|
-
03-13-2008, 09:01 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
La pasapoarte prin lege ei trebuie sa ti-l faca in maximum 3 zile. Cum ti-am zis insa mie mi l-au facut intr-o singura zi. Sa te interesezi insa din timp de tot ce trebuie sa ai cu tine (si sa faci asta chiar atunci in perioada cand te pregatesti sa mergi, pt ca se pot schimba lucrurile). La certificat sa o rogi pe mama ta sa mearga sa afle detaliile. Sa spuna ca mergi tu dar sa stie exact daca se poate, chiar si cu "rugamintile" de rigoare, si exact de ce hartii este nevoie. Daca ajungi acolo si nu ai cine stie ce hartie, iti poti complica toata excursia. Dar, da, poti sa obtii titlu de calatorie aici prin posta, si cu acel titlu poti sa mergi, doar dus, in Romania. Cand ai intrat in Romania acel titlu isi pierde valabilitatea (este OBLIGATORIU sa obtii pasaportul in Romania pt a putea sa te intorci). 
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
03-13-2008, 10:43 AM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 100
-
Points 0
-
|
mersi alien.cred ca asa o sa fac,decat daca poate ma razgandesc si vizitez washington desi nu prea cred.nu e printre destinatiile mele de vacanta. ideea delegarii e absolut inutila din moment ce tot trebuie sa te deplasezi la ambasada pentru o procura.(decat pentru cei care se afla aproape si pe care acum ii invidiez:)
|
|
-
03-13-2008, 01:12 PM |
-
dee2701
-
-

-
Joined on 04-10-2007
-
Dallas,TX
-
Posts 68
-
Points 0
-
|
punchbug:mersi mult! inca o intrebare daca se poate: nu se poate aplica pentru titlu de calatorie(sau eventual pasaport la ambasada) decat atunci cand ai deja green cardul nu? ok,2 intrebari:).oare pot sa o pun pe mama in romania sa imi transcrie certificatul american de casatorie,sa il am deja cand ma duc eu in romania?deja am pus apostila necesara pe el.am tot sunat la ambasada sa intreb despre asta si nimic nici un raspuns.ma gandeam sa am deja certificatul romanesc intre timp. mersi mult.
Buna, am si eu o intrebare....de unde obtin apostila pe certificatul de casatorie?
|
|
-
03-13-2008, 03:44 PM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 354
-
Points 0
-
|
dee2701: punchbug: mersi mult! inca o intrebare daca se poate: nu se poate aplica pentru titlu de calatorie(sau eventual pasaport la ambasada) decat atunci cand ai deja green cardul nu? ok,2 intrebari:).oare pot sa o pun pe mama in romania sa imi transcrie certificatul american de casatorie,sa il am deja cand ma duc eu in romania?deja am pus apostila necesara pe el.am tot sunat la ambasada sa intreb despre asta si nimic nici un raspuns.ma gandeam sa am deja certificatul romanesc intre timp. mersi mult.
Buna, am si eu o intrebare....de unde obtin apostila pe certificatul de casatorie?
dee, apostila se ia de la Secretary of State (Texas in cazul tau).se poate si prin posta.daca vrei sa iti transcrii certificatul de casatorie in Romania, se cere apostila !!!
|
|
-
03-14-2008, 10:28 AM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 100
-
Points 0
-
|
DEE apostila o obtii cum a zis karla de la secretary of state.Mai intai trebuie sa obtii o copie certificata a certificatului de casatorie( SA NU TRIMITI ORIGINALUL PE CARE IL AI TU ACASA!)de la probate court de unde te-ai casatorit(sau alta institutie,depinde cum e in texas,eu in SC de la probate court am luat,probabil din county-ul tau. Copia asta certificata sa fi atenta sa aiba semnatura probate judge-ul pe ea.Nu e doar o copie certificata ,ca de exemplu pe cea pe care am trimis-o la USCIS.Ca eu am trimis o copie certificata fara semnatura ca o aveam acasa extra si nu au pus apostila pe ea.Sa le explici bine celor de la probate court la ce anume iti serveste copia si vor sti ce sa iti dea. Apoi copia asta certificata si cu semnatura judecatorului,impreuna cu o cereze tipizata(va trebuie sa cauti on line la secretary of state din texas,eu am dat un search pe google pentru SC si am gasit repede) , o taxa(poti pune cash in plic,e ieftin intre2-5 dolari pe copie) si un plic autoadresat cu timbru si trimiti prin posta.Cam in vreo 2 -3zile iti trimit inapoi cu apostila.Daca vrei mai multe exemplare sa ia just in case, trebuie sa trimiti mai multe copii certificate.O apostila per copie. Bafta!
|
|
-
03-14-2008, 10:37 AM |
-
03-14-2008, 11:09 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 100
-
Points 0
-
|
si eu simt la fel:) washington nu e pe lista mea de destinatii de vacanta,desi am auzit ca e interesant de vizitat,multe muzee:) anyway..transcrierea certificatului de casatorie trebuie facuta indiferent daca iti trebuie pentru pasaport sau nu.eu am aflat de treaba asta cercetand pentru pasaport,altfel nici nu aflam.asa ca daca faci un trip in romania ocupa-te de asta.suna dinainte la primaria din orasul unde ai avut ultimul domiciliu in romania si intreaba ce alte acte iti mai trebuie,sa ai totul la tine cand te duci. bafta.
|
|
-
03-15-2008, 12:13 PM |
-
03-24-2008, 06:57 PM |
-
-
03-26-2008, 05:49 PM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 354
-
Points 0
-
|
TheAlien: Suna la ambasada aici si intreaba cum se poate face de aici fara sa mergi in Romania. Mi se pare cam ciudat ca dureaza 3 luni, mai ales ca au inceput sa mai rezolve din aceste probleme birocratice. Care a fost explicatia lor ca dureaza atat de mult? I s-a spus ca esti plecata? Care a fost solutia prezentata? Nu are cum sa fie legea doar la genul ca obligatoriu trebuie sa mergi impreuna cu sotul sa depui si va dura 3 luni. E ilogic pt o casatorie in strainatate.
Au zis ca actele sotului trebui trimise la ambasada SUA din Bucuresti si de aia dureaza asa mult Eu stiu ca unii au rezolvat in 1 sapt, 2 sapt dar aia mi-a zis 3 luni.Nici un fel de solutie nu a dat, a zis 3 luni si atata. Acum alta baliverna:cica la pasapoarte cand ma duc sa imi treaca numele nou in el, trebe sa imi scot buletin mai intai cu numele nou si apoi cu certificatul de casatorie si buletinul nou ma duc si imi trece numele nou in pasaport.Asta chiar ca nu am mai auzit-o.Numai de idioti dai pe acolo.Unde scrie ca trebuie sa imi schimb buletinul cu numele nou?voi ati auzit de asa ceva?
|
|
-
03-26-2008, 06:20 PM |
-
-
03-26-2008, 09:00 PM |
|
|