|
|
Transcriere certificatd e casatorie la consulat sau in tara ?!?!?!
Last post 03-27-2008, 04:29 PM by olivia. 17 replies.
-
04-03-2006, 06:26 PM |
-
spera70
-
-
-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 379
-
Points 2,975
-
|
Transcriere certificatd e casatorie la consulat sau in tara ?!?!?!
Stiu ca s-a mai discutat problema asta dar separat si m-ar interesa care deja a-ti facut-o, ce recomandati.
Eu o sa merg in tara cam in 3 luni, sper, iar aici am avut o tentativa sa fac operatiunea la Consulatul din Chicago numai ca am prins-o pe o tanti de acolo in toane proaste si mi-a cam trecut cheful.
Acum sunt in faza ca trebuie sa o fac dar nu ma pot decide unde e mai putina ameteala de acte.
Multumesc.
|
|
-
04-03-2006, 07:03 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,993
-
Points 11,645
-
|
Re: Transcriere certificatd e casatorie la consulat sau in tara ?!?!?!
Initial eu am vrut sa-l fac in tara cu procura pentru mama ; dupa ce s-a interesat ea pe-acolo a aflat ca dureaza vreo 3 luni, si asta fara timpul pe care ti-l ia trimisul actelor. Plus ca nu mi-a placut ca-mi cereau certificatul original pe cand aici la consulat mi-au oprit doar copia lui.
Asa ca am ales consulatul de aici din State. A durat cateva minute sa-mi adun actele doveditoare si 7 zile pana sa-mi iau certificatul romanesc de la ei.
Mi se pare de departe cea mai simpla varianta.
|
|
-
04-04-2006, 11:21 PM |
-
sim
-
-
-
Joined on 05-11-2005
-
-
Posts 3
-
Points 50
-
|
Eu am facut transcrierea in tara , asta pentru ca madame consul mi-a spus ca ei nu mai fac transcrieri la consulat .
Toata procedura a durat aproximativ 4 luni ,bataie de cap prea mare nu a fost, doar ca a trebuit sa traduc si sa legalizez cerificatul de casatorie si certicatele de nastere, apoi a trebuit sa fac o procura prin care o imputerniceam pe mama sa ridice actele.
Acum ma pregatesc sufleteste pentru o noua vizita la consulatul din Chicago![Super Angry [8o|]](/emoticons/emotion-39.gif)
|
|
-
04-05-2006, 01:41 AM |
-
radacos
-
-
-
Joined on 09-04-2005
-
Seattle, WA
-
Posts 309
-
Points 2,775
-
|
Ami, mai spune-ne odata, te rog, de ce acte ai avut nevoie pentru
transcrierea certificatului de casatorie. Consultatul din NY este cel
mai accesibil pentru mine, si ma gandeam sa obtin un certificat de
casatorie romanesc de acolo si, de vreme ce pasaportul imi expira in
Mai 2007, sa mi-l reinnoiesc cand voi fi in tara la vara. Multumesc
mult!
Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
|
|
-
04-05-2006, 09:32 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,993
-
Points 11,645
-
|
radacos:Ami, mai spune-ne odata, te rog, de ce acte ai avut nevoie pentru transcrierea certificatului de casatorie.
Am avut nevoie de :
- certificat casatorie S.U.A. in original
- copie xerox a certificatului de casatorie SUA
- o traducere a certificatului (pe asta am facut-o eu acasa si nu au fost probleme, mi-au legalizat ei traducerea)
- 2 copii ale fiecarui pasaport (sot-sotie)
- 2 copii ale fiecarui certificat de nastere (sot-sotie)
- o cerere si o declaratie pe care ti le dau ei la consulat
- am platit o taxa cash (din pacate nu-mi mai aduc aminte cat ) si plus o taxa pentru legalizarea traducerii (parca 35$)
Mi-au spus sa revin dupa o saptamana sa-l iau.
P.S. daca ai mai fost casatorita mai sunt si alte acte pe care ti le cer; daca-i suni iti vor da ei detaliile (212-682-9120 / 212-682-9121). In ultima vreme sunt destul de dragutzi la telefon.
|
|
-
04-05-2006, 02:24 PM |
-
radacos
-
-
-
Joined on 09-04-2005
-
Seattle, WA
-
Posts 309
-
Points 2,775
-
|
Multumesc foarte, foarte mult!
Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
|
|
-
04-07-2006, 02:31 PM |
-
spera70
-
-
-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 379
-
Points 2,975
-
|
Multumim ami pentru detalii dar mai am o nelamurire. Am citit pe site-ul lor cum ca certificatul de casatorie american trebuie sa aiba ceva apostila de la secretariatul de stat american sau asa ceva parca.
Tu nu ai scris de asta. Cum e oare pana pana la urma?![Zip it! [:#]](/emoticons/emotion-16.gif)
|
|
-
04-07-2006, 03:06 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,993
-
Points 11,645
-
|
spera70:
Multumim ami pentru detalii dar mai am o nelamurire. Am citit pe site-ul lor cum ca certificatul de casatorie american trebuie sa aiba ceva apostila de la secretariatul de stat american sau asa ceva parca.
Tu nu ai scris de asta. Cum e oare pana pana la urma?![Zip it! [:#]](/emoticons/emotion-16.gif)
Imi aduc aminte ca atunci cand am cerut eu info la consulat tipa m-a intreabt de asa ceva. Si cum probabil se vedea pe fatza mea ca habar nu aveam despre ce vorbeste, a reformulat totul si m-a intrebat daca certificatul e emis de primaria din New York. Cand i-am raspuns "da" mi-a spus ca totul e ok atunci.
Deci eu am prezentat certificatul la ei asa cum l-am primit eu de la primarie. Nu a trebuit sa ma duc nicaieri sa-l stampilez sau faze din astea.
Mi-e greu sa cred ca lucrurile se rezolva in mod diferit la consulatele romanesti de pe teritoriul USA. Probabil ca functionarii carora le lipseste comunicarea si le abunda sictirul fac ca lucrurile sa para altfel de la un consulat la altul.
Spera70, tu la ce consulat te vei duce?
|
|
-
04-10-2006, 07:55 PM |
-
spera70
-
-
-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 379
-
Points 2,975
-
|
La cel din Chicago unde am mai fost odata pentru aceeasi problema si am fost tratati ca niste gunoaie.
|
|
-
04-13-2006, 06:26 PM |
-
spera70
-
-
-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 379
-
Points 2,975
-
|
Am sunat la consulatul din Chicago azi. Spre surpriza mea am vorbit....adica am ascultat robotul 15 minute ca au inregistrat tot ce ai avea nevoie ca sa nu se mai deranjeze cineva sa vorbeasca cu tine ca probabil sunt surmenati de atata munca. Deci nu am avut pe cine intreba detaliile care le mai doresc iar acolo spune clar ca ai nevoie de apostila de la Haga pe certificatul de casatorie romanesc si asta o obtii de la biroul secretariatului de stat al statului unde esti.
Le-am scris si e-mail dar nu a raspuns nimeni. De fapt nici nu ma asteptam.
De ce oare la Chicago trebuie apostila iar in alte locuri nu. Asta mor de nerabdare sa-i intreb dar n-am pe cine fratilor......![Oh my gosh [omg]](/emoticons/emotion-70.gif)
|
|
-
04-13-2006, 08:09 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,993
-
Points 11,645
-
|
Spera ... de ce nu mergi la cel din NY? eventual suna-i si intreaba-i daca poti trimite actele prin posta.
Chiar imi pare rau pentru tine ca ai atata bataie de cap cu cei din Chicago![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif)
|
|
-
04-14-2006, 05:36 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Legalizarea documentelor cu Apostila
|
-
02-15-2008, 11:47 AM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 300
-
Points 0
-
|
Vreau sa imi inregistrez casatoria si in Romania si mi-am pus parintii sa umble.S-au intors si au zis ca fara procura din partea mea nu se poate.dar cel mai apropiat consulat romanesc de aici e Los Angeles, eu fiind in Colorado.Chiar trebe sa ma duc pana acolo?Si daca ma duc am inteles ca se da pe loc certificat de casatorie romanesc si nu mai trebuie procura trimisa in Romania.Am inteles eu bine. Eu vreau sa fac lucrul asta doar pentru schimbarea pasaportului, imi expira in 2011 dar ma gandesc sa nu fie problema ca numele din pasaport nu coincide cu cel d epe GC.Stiu ca sunt persoane d epe forum care calatoresc asa chiar daca numele din pasaport nu coincide cu cel d epe GC.A avut cineva probleme pana acum? Noi vrem sa mergem in Romania in iunie.
|
|
-
02-16-2008, 12:23 AM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,267
-
Points 6,995
-
|
Nici eu nu mi-am transcris nici un certificat de casatorie. Nici sa ma platesti nu vreau sa am de a face cu birocratia romaneasca decat fortata de imprejurari. Si eu am GC pe numele sotului si pasaportul pe numele de fata. Am calatorit fara probleme si in Romania, Italia. Doar biletul de avion l-am avut pe numele de fata tot timpul. Sa ai la tine o copie legalizata a certificatului de casatorie, doar asa daca ti l-or cere. In rest, drum bun si sanatate, ca nu ai probleme.
"If [man] is not to stifle his human feelings, he must practise kindness towards animals, for he who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanuel Kant
|
|
-
02-17-2008, 12:53 AM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 129
-
Points 0
-
|
Karla, poti sa astepti linistita pina te duci tu in tara si sa-ti inregistrezi casatoria acolo. Eu am facut-o acum vreo 4-5 ani cind am ajuns in tara dar la mine am rezolvat totul in mai putin de 2 saptamini. Spaga traditionala sa traiasca ca mi s-au deschis usile si a mers extrem de rapid. A facut fite o cucoana la oficiul starii civile (sector 4 ca de acolo apartineam cu ultimul domiciliu) pt ca in certificatul de casatorie american nu sint trecute informatiile parintilor (romanii dupa cum sti in certificatele de casatorie identifica oamenii pe forma veche " Maria, fata lui Ghe. si a lui Ileana, etc), dar in final totul a fost bine. Tot ce trebuie sa faci eventual cind mergi in Ro este sa ai si certifcatul de casatorie la tine, in cazul in care dai peste necunoscatori pe la aeroport.
|
|
-
03-26-2008, 12:14 PM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 394
-
Points 2,835
-
|
Sunt in acceasi situatie, imi expira pasaportul luna viitoare si fara certificat de casatorie transcris la autoritatile romane, nu pot obtine un nou pasaport. Am incercat varianta inregistrarii acolo, intamplator mama cunostea persoana care lucreaza acolo dar raspunsul primit a fost mai mult decat descurajator. Persoana cu pricina i-a spus ca dureaza foarte mult prin ei, chiar i-a ratat 2 cazuri care aplicarea in august 2007 si abea acum erau rezolvate, au dat ca termen in jur de 6 luni. Din ce i-a spus persoana in cauza ei le trimit la ambasada si de acolo durata mare de procesare ca ce depinde de ei fac urgent..... Cred ca lucrurile s-au mai schimbat lucrurile intre timp.... Aveam de gand sa merg in Romania sa le rezolv pe amandoua, pica acum pentru ca pana imi elibereaza de acolo certificatul imi expira pasaportul. In final o sa aplic prin consulat, a aplicat cineva recent pentru certificat de casatorie romanesc, se poate prin posta? Cam cat a durat?
|
|
-
03-26-2008, 05:52 PM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 300
-
Points 0
-
|
La consulat daca ne ducem sa transcriem casatoria se da certificat de casatorie romanesc pe loc?Ca totusi cei care nu au consulatul in orasul lor, trebuie sa bata drumul pana acolo si nu e chiar la indemana oricui.
|
|
-
03-27-2008, 04:29 PM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 394
-
Points 2,835
-
|
Am primit ieri e-mail de la consulat, intrebasem acelasi lucru. raspunsul de la Chicago a fost ca da se elibereaza in aceeasi zi daca imi fac inainte programare.
|
|
|
|
|