|
|
am luat viza K3!!!!!!!
Last post 08-27-2008, 03:21 PM by Kama. 771 replies.
-
05-10-2008, 01:15 PM |
-
Rodic
-
-
-
Joined on 10-31-2007
-
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Daniela, Sigur poza 5*5 trebuie la DS230, pe fundal alb, cum au fost cele ptr I130. Si nu uita sa pui numele si case number pe ea. Iti multumesc de incurajari. Am primit chiar azi acea scrisoare si trimitem azi DS230 la NVC. Bafta multa, va pup cu drag! Rodic
|
|
-
05-10-2008, 02:28 PM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 232
-
Points 0
-
|
MarianaNik: Adriana,sa stea linistita sora ta,fiindca nu trebuie sa primeasca nici un plic galben,daca a aplicat pt CR1...la fel a fost si la mine,doar sotul meu a primit un plic de la NVC,iar eu am sunat la ambasada ca sa le zic ca nu am primit nimic si ce trebuie sa fac.Si mi-au zis ca nu trebuia sa primesc nimic,in plicul sotului e data si ora interviului si niste instructiuni...Iar dupa cateva zile,am primit acelasi plic care l-a primit sotul in State,tot de la NVC...si erau trecute vaccinele care trebe facute,ce sa prezint la ambasada si cam atat...Iar formularele care trebuie compleatate de doctori,la analiza medicala (care la altii au fost trimise prin plicul galben) ti le dau de la centrul la care iti faci vizita medicala... Daca mai ai ceva nelamuriri,si te pot ajuta cu ceva,cu mare drag o fac! Muuult succes surorii tale si bafta la interviu.
Iti multumesc Mariana, sora mea are doar o grija, ca nu ii vor da viza si fiicei ei, pentru ea nu are (inca!) emotii. De abia a trimis documentele solicitate de NVC (pachetul cu DS-230), deci banuiesc ca mai are de asteptat pina primeste instructiunile pentru examenul medical, etc. Din cite vad aici pe forum, doar Daniela mai este in situatia de a emigra impreuna cu fiul ei, doar ca ea a aplicat pentru K3, respectiv K4. Ma intreb care ar fi fost procedura in cazul CR1, din pacate nu am gasit nicaieri informatii in legatura cu asta. Numai bine!
|
|
-
05-10-2008, 02:33 PM |
-
Rodic
-
-
-
Joined on 10-31-2007
-
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Daniela, Nu vreau sa te sperii dar poate veniti cu altceva decat tren de acolo...tinand cont de tragicul accident feroviar din dupa-amiaza asta cu acceleratul spre Iasi. Eu locuiesc la 5km de localitatea unde s-a intamplat... Doamne ajuta sa fim impreuna cu sotii cat mai curand, Rodic
|
|
-
05-10-2008, 02:39 PM |
-
Rodic
-
-
-
Joined on 10-31-2007
-
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Adriana, Sora ta nu mai are chiar asa de mult de asteptat: ds230 e ultima etapa. Daca nu primeste un RFE, NVC-ul o programeaza la interview. Si sotul primeste plicul cu instructiuni. La unii procesarea ds-230 a luat 6 zile la altii 2-3 saptamani sau si mai mult. Poate suna la NVC ptr mesajul automat si daca aude Case complete inseamna ca gata e programata. Sau poti vorbi direct cu operator si iti va spune. Bafta multa si poate gasiti o modalitate sa plece si cu fiica. Iti sugerez sa suni la ambasada, ei iti pot spune daca exista posibilitatea asta. Rodic
|
|
-
05-10-2008, 02:41 PM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
... Buna din nou Mariana, ..azi am citit toate postarile de aici mi-am improspatat memoria cu tot ce era scris inainte ca eu sa ajung in faza asta.. la momentul in care s-au postat .. eu eram complet pe dinafara. .. in instructiunile de la examenul medical imi spune sa duc 3 poze tip pasaport... azi am fost si am facut alte fotografii dupa modelul si dimensiunile indicate de ei respectiv alea 5x5, pentru formularul DS 156 si am facut si alte 4 fotografii tip pasaport pentru examenul medical..Nu mai stiu ce sa fac ... oare sa merg sa-mi mai fac cateva poze tot 5x5 si pentru vizita medicala??
Te pup
|
|
-
05-10-2008, 02:44 PM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna Rodic, Ma bucur ca te apropii si tu de data interviului, slava Domnului!!!.. in cele din urma s-a intamplat!! Ma gandeam sa mergem cu maxi-taxi ...din pacate nu am auzit de accident..o sa ma uit la stiri. Tu de unde esti?? Te pupacesc si multa bafta
|
|
-
05-10-2008, 02:56 PM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Draga AdrianaLo ... noi avem ambele petitii aprobate si I 129 F si I 130, si in ambele petitii am trecut copilul, chiar daca mergeam pe varianta lui I 130, copilul fiind mai mic de 21 de ani si necasatorit isi insotea parintele. Cred ca inainte de a fi chemata la interviu ar trebui sa sune si sa intrebe ce e de facut.. poate evita sa o ia de la capat cu procedura greoaie de la USCIS... asta pana fetita nu implineste 21 ani.. ca apoi e al naibii de greu sa o aduca si dureaza f. mult timp, am citit ca exista dosare pentru copii mai mari de 21 ani.. frati, surori, parinti.. care stau in asteptare si din anul 2001. Nu vreau sa o sperii dar e mai bine sa faca acum demersurile ..chiar daca o mai tine putin in loc si sa rezolve si problema fetitei. Mult succes si bafta!!
|
|
-
05-10-2008, 04:35 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Daniela_40:... Buna din nou Mariana, ..azi am citit toate postarile de aici mi-am improspatat memoria cu tot ce era scris inainte ca eu sa ajung in faza asta.. la momentul in care s-au postat .. eu eram complet pe dinafara. .. in instructiunile de la examenul medical imi spune sa duc 3 poze tip pasaport... azi am fost si am facut alte fotografii dupa modelul si dimensiunile indicate de ei respectiv alea 5x5, pentru formularul DS 156 si am facut si alte 4 fotografii tip pasaport pentru examenul medical..Nu mai stiu ce sa fac ... oare sa merg sa-mi mai fac cateva poze tot 5x5 si pentru vizita medicala??
Te pup
Daniela,eu am dus 4 poze (parca) la vizita medicala (dimensiunea pozei era de 5x5).Altele nu,fiindca le aveau ei deja in dosar (le-am trimis sotului si atunci el le trimitea mai departe,unde erau cerute)...
|
|
-
05-10-2008, 04:41 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Daniela_40:Buna Rodic, Ma bucur ca te apropii si tu de data interviului, slava Domnului!!!.. in cele din urma s-a intamplat!! Ma gandeam sa mergem cu maxi-taxi ...din pacate nu am auzit de accident..o sa ma uit la stiri. Tu de unde esti?? Te pupacesc si multa bafta
Daniela,mergi la Bucuresti cu ce ti se pare tie mai OK...eu una nu cred in chestiile astea si anume daca s-a intamplat un accident feroviar,nu mai merg cu trenul.E complet aiurea... Peste tot se intampla accidente,cu orice ne-am deplasa...Cate prabusiri de avioane au fost pana acum?O gramada...asta inseamna ca nu mai mergem cu avionul?Daca e ceva de SUS pregatit,oricum se intampla,oricat am incerca noi sa evitam asta... De tine e fain ca stai mai aproape de Bucuresti si te poti deplasa mai usor si repede...Eu de exemplu sunt din Timisoara si fac ore bune pana in capitala...Noi am mers cu Intercity,la clasa 1,vagonul de dormit (2 paturi in compartiment,chiuveta,masuta,etc)...Ne-am urcat in tren,am dormit si ne-am trezit in Bucuresti ...A fost super ok,am ajuns odihniti si fara nici un stres... Tu alegi varianta care te avantajeaza pe tine si fiul tau! Numai bine iti doresc Poooop
|
|
-
05-11-2008, 12:27 AM |
-
Rodic
-
-
-
Joined on 10-31-2007
-
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Buna, Evident ca se intampla numeroase accidente pe toate mijloacele de transport si daca ar fi sa nu mai circule nimeni cu masina, sau trenul, sau avionul, probabil am asista la un crash financiar si social. Poate planeta ar fi cea mai avantajata. Nu am vazut inca rezultatul anchetei, dar nu cred ca motivul este unul tehnic (nu exista in Romania o technologie high-speed cum o au germanii, francezii, coreenii si multi altii ) ci se speculeaza un motiv frecvent in Romania: furtul de sine ptr fier vechi. Forumul asta este super si multumesc voua care mi-ati dat atatea informatii utile si incurajari. Insa cand e vorba de o decizie, cred ca fiecare o ia cum crede si simte el, indiferent de ce se spune pe forum. O duminica frumoasa, Rodic
|
|
-
05-11-2008, 08:43 AM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 232
-
Points 0
-
|
Daniela_40: Draga AdrianaLo ... noi avem ambele petitii aprobate si I 129 F si I 130, si in ambele petitii am trecut copilul, chiar daca mergeam pe varianta lui I 130, copilul fiind mai mic de 21 de ani si necasatorit isi insotea parintele. Cred ca inainte de a fi chemata la interviu ar trebui sa sune si sa intrebe ce e de facut.. poate evita sa o ia de la capat cu procedura greoaie de la USCIS... asta pana fetita nu implineste 21 ani.. ca apoi e al naibii de greu sa o aduca si dureaza f. mult timp, am citit ca exista dosare pentru copii mai mari de 21 ani.. frati, surori, parinti.. care stau in asteptare si din anul 2001. Nu vreau sa o sperii dar e mai bine sa faca acum demersurile ..chiar daca o mai tine putin in loc si sa rezolve si problema fetitei. Mult succes si bafta!!
Multumesc, bafta si tie si tuturor celor care asteapta sa plece, precum si celor care au ajuns deja! 
|
|
-
05-11-2008, 11:05 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Rodic:Buna, ..... Forumul asta este super si multumesc voua care mi-ati dat atatea informatii utile si incurajari. Insa cand e vorba de o decizie, cred ca fiecare o ia cum crede si simte el, indiferent de ce se spune pe forum. O duminica frumoasa, Rodic
Evident,Rodic,ca fiecare face cum vrea...Noi aici doar ne dam cu parerea sau spunem ce am patit noi,ce am auzit...Dar fiecare decide in dreptul ei...Toti gandim,toti judecam si hotaram ce e mai bine pt noi. Eu nu am scris mesajul dinainte pt a o convinge pe Daniela samearga cu trenul...Chiar am scris ca sa faca cum vrea ea si cum e mai usor pt ea si fiul ei.Si am dat exemplul meu: nu aveam cum sa vin din TM pana in Buc. cu maxi-taxi de exemplu...Mai bine veneam cu masina proprie,decat asa...Dar am ales trenul din comoditate .... Si eu iti doresc o duminica frumoasa...
|
|
-
05-11-2008, 02:56 PM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna fetelor.. ,
..azi am completat formularele DS 230 partea I si DS 156.. am avut
ceva emotii, mai ales ca am citit ca unii au mai facut greseli , dar sa
speram ca totul o sa fie ok, maine dimineata voi pune plicul la posta. Formularul
DS 156 l-am completat dar il voi lua cu mine la Ambasada impreuna cu celelalte documente.. asa e ?? Nu
trebuie sa-l trimit impreuna cu DS 230..Eu asa am inteles!!!!. Scaredbaby, daca citesti ...ma ajuti?? stiu ca doar tu ai mai fost cu I 129F
pupici la toate si multa bafta!
|
|
-
05-11-2008, 03:02 PM |
-
Daniela_40
-
-
-
Joined on 01-14-2008
-
-
Posts 151
-
Points 0
-
|
Buna Rodic si Mariana,  .. am vazut la stiri despre accidentul feroviar.. ei zic ca a fost o defectiune la macaz... Doamne fereste.. adevarul e ca ce iti este scris sa se intample.. SE INTAMPLA!!!.. indiferent cu ce mijloc de transport vom calatori daca e sa ni se intample ceva.. va pup si va doresc o saptamana buna
|
|
-
05-11-2008, 06:55 PM |
-
05-11-2008, 07:05 PM |
-
Laura6999
-
-

-
Joined on 05-11-2008
-
Romania
-
Posts 46
-
Points 0
-
|
Scuze,Daniela vroiam sa zic. La interviul care in sfirsit se aproprie Sa ne povestesti tot,tot,tot
|
|
-
05-11-2008, 08:20 PM |
-
05-12-2008, 01:06 AM |
-
05-12-2008, 02:46 PM |
-
Madie
-
-
-
Joined on 04-17-2008
-
-
Posts 21
-
Points 0
-
|
Ciao fetelor! Si eu astept tot dupa plicul galben. Stiti cumva daca plicul este trimis la domiciliul stabil mentionat in I-129f sau la ultima adresa mentionata pe G-325A? Am locuit o vreme in alt oras si sper sa nu mi-l trimita acolo ci la domiciliul stabil mentionat atat in I-130 cat si in I-129f. Aveti vreo idee? Inca o intrebare: la consultul medical ne vor face toate vaccinurile pe care nu le avem facute? Inclusiv cel pentru Hepatita B care am inteles ca se face in mai multe doze? Mult succes in continuare! Madie
|
|
-
05-13-2008, 12:47 AM |
-
Rodic
-
-
-
Joined on 10-31-2007
-
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Bafta multa Daniela sa va programeze cat mai repede ! Iti tin pumnii ! Bafta multa si asteptare cat mai scurta tuturor ! Madie, cred ca iti vor trimite la domiciliul stabil. Cred ca d-asta si cer un domicil stabil sa fie siguri ca va ajunge. Sotul meu nu avea adresa temporara si a pus To be determined, si a scris doar adresa permanenta in I130. Sper sa fie la fel si ptr tine, sa iti trimita doar la adresa stabila. Ptr vaccinuri, am inteles ca toate se pot face la clinica medicala. Cel putin asa mi s-a spus cand am sunat la una din clinicile recomandate. Dar ptr Hepatita B, mai bine iti faci tu dinainte, caci de obicei se face o analiza de sange ptr a se stabili daca ai anticorpi Hepatita B. Daca ai, nu mai ai nevoie de vaccin. Daca nu ai, trebuie sa faci in mai multe doze. Cred ca in cel mai rau caz, ti-ar ramane sa le faci in State. Mai ales daca vrei sa faci honeymoon la safari in Africa :-) sau prin Asia e important sa il ai facut ! Parca tu Mariana ai venit in Bucuresti ptr analiza nu ? Mai exista si acel vaccin nou ptr cancer de col uterin... Tie ti l-au facut pana la urma la clinica Mariana ? Va pup si bafta multa Rodic
|
|
-
05-13-2008, 06:24 AM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Rodic:Ptr vaccinuri, am inteles ca toate se pot face la clinica medicala. Cel putin asa mi s-a spus cand am sunat la una din clinicile recomandate. Dar ptr Hepatita B, mai bine iti faci tu dinainte, caci de obicei se face o analiza de sange ptr a se stabili daca ai anticorpi Hepatita B. Daca ai, nu mai ai nevoie de vaccin. Daca nu ai, trebuie sa faci in mai multe doze. Cred ca in cel mai rau caz, ti-ar ramane sa le faci in State. Mai ales daca vrei sa faci honeymoon la safari in Africa :-) sau prin Asia e important sa il ai facut ! Parca tu Mariana ai venit in Bucuresti ptr analiza nu ? Mai exista si acel vaccin nou ptr cancer de col uterin... Tie ti l-au facut pana la urma la clinica Mariana ? Va pup si bafta multa Rodic
Buna,Rodic.Eu am avut toate vaccinurile facute cand am mers la analiza medicala,chiar si cel de col uterin (care se face pana la varsta de 26 de ani)...Am ales sa il fac la medicul de familie,fiind cu 2 mil. mai ieftin si stiam sigur ca imi este administrat si nu dau banii degeaba. Dar sincer,nu cred ca e buna lista aceea de vaccinuri.Eu de exemplu am dus si foaia cu vaccinurile facute si ambalajele de la cele care le-am facut in ultimul timp,ca sa fiu sigura ca ma cred.Si cand s-a uitat o doamna pe ele,mi-a zis de vreo 3 ca nu trebuiau facute.Dar nu stiu exact care,fiindca toate erau trecute pe lista primita de la NVC...Stiu ca eu am facut in ultimele luni HIB,ROR (rujeola,oreion,rubeola)si 2 doze de Hepatita B + cel de cancer de col uterin...Si din astea,3 nu trebuiau facute...
E ciudata si chestia asta,odata le cere,odata nu...Dar pana la urma eu zic sa asteptati sa le faceti acolo,macar stiti ca nu faceti ceva degeaba...Aaaa,si mi-au mai scris ca neaparat sa continui doza de cancer de col in SUA...Mi-au scris pe o foaie denumirea in engleza.... Acum voi faceti cum vreti,eu numai v-am spus cum a fost la mine... Va doresc o zi cat mai buna!
|
|
-
05-13-2008, 01:15 PM |
-
05-13-2008, 01:45 PM |
-
Rodic
-
-
-
Joined on 10-31-2007
-
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Scuzati, am probleme cu netul cateodata :-) Mariana, vroiam sa iti multumesc ptr informatii. Am sunat la Centrul Medical Unirea si da treb sa fac si acest vaccin impotriva cancerului de col uterin intrucat nu am implinit 26. Tu ai gasit in farmacie acest vaccin ? Varianta ta cu doctorul de familie e cea mai ieftina, vaccinul asta fiind asa de scump. Care este denumirea in lb engleza a vaccinului ? Ptr celelalte vaccinuri, le voi face acolo la clinica, sa le fac doar pe cele obligatorii. Lista o luasem de pe site-ul lor, lista oficiala ptr imigrare... Va pup si bafta multa oriunde va aflati, Rodic
|
|
-
05-13-2008, 04:14 PM |
-
MarianaNik
-
-
-
Joined on 12-02-2007
-
Macungie,PA
-
Posts 181
-
Points 0
-
|
Rodic:Scuzati, am probleme cu netul cateodata :-) Mariana, vroiam sa iti multumesc ptr informatii. Am sunat la Centrul Medical Unirea si da treb sa fac si acest vaccin impotriva cancerului de col uterin intrucat nu am implinit 26. Tu ai gasit in farmacie acest vaccin ? Varianta ta cu doctorul de familie e cea mai ieftina, vaccinul asta fiind asa de scump. Care este denumirea in lb engleza a vaccinului ? Ptr celelalte vaccinuri, le voi face acolo la clinica, sa le fac doar pe cele obligatorii. Lista o luasem de pe site-ul lor, lista oficiala ptr imigrare... Va pup si bafta multa oriunde va aflati, Rodic
Rodic,nu ai de ce sa imi multumesti.Am zis si repet: cu mare drag va raspund,daca stiu! Nu stiu daca se gaseste in farmacii,dar vorbeste cu medicul de familie,ca el sigur face rost de el muuult mai usor.La fel am procedat si eu: am sunat,au facut comanda si in 2 zile mi l-au administrat...E mai usor asa,zic eu. In engleza se numeste: GARDASIL (Silgard)...exact asa mi-a scris doctorita pe foaie + datele la care trebe sa le fac urmatoarele doze...sper sa fie ok si sa nu te induc in eroare. Bine faci ca nu iti faci alte vaccinuri,din experienta iti zic asta...Oricum,dupa parerea mea,HepatitaB nu trebuie facuta,nu e obligatoriu.Altfel,nu vad care ar fi fost cele 3 vaccinuri care nu trebuia sa la fac,ca erau doar astea: HIB,ROR,HepatitaB 2 doze...exact hepatita + mai unul... In fine,nu e rau ca le-am facut,dar ma enerveaza ca nu e lista buna.Si e la fel ca cea de pe net,ca eu am primit un plic de la NVC si mi-au zis ce trebe sa prezint la interviu,eu nu am primit plicul galben,fiindca am avut viza CR1.... O zi buna va doresc tuturor si muuuult succes!
|
|
-
05-14-2008, 07:02 AM |
|
|