Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

calatorie dupa juramant: timpi obtinere pasaport

Last post 03-30-2008, 11:02 PM by TheAlien. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-27-2008, 06:13 PM 71647

calatorie dupa juramant: timpi obtinere pasaport

Sa vad daca am inteles bine:

la juramantul ti se ia green card-ul si ca sa poti calatori trebuie sa aplici intai pentru pasaportul american? a fost cineva in situatia de a avea nevoie de pasaport foarte rapid (pentru ca avea deja planurile de calatorie stabilite, biletul cumparat) si sa apeleze la una din Passport Agencies pentru a-si lua pasaportul in 2 saptamani? http://www.travel.state.gov/passport/get/processing/processing_1740.html

poti calatori fara probleme in perioada dintre interviul pentru cetatenie si juramant? 

multumesc 

•  03-28-2008, 07:43 AM 71656 in reply to 71647

Re: calatorie dupa juramant: timpi obtinere pasaport

Cand depui juramantul ti se da o foaie (seamana cu o diploma :-)) si cu aia poti sa calatoresti. Bineinteles daca ai si alt pasaport, de exemplu romanesc. Banuiesc ca vrei sa te duci in Romania sau o tara unde nu se cer vize pentru romani. Deci, cu pasaportul romanesc calatoresti normal si cu "diploma" respectiva poti sa re-intri in State fara nici o problema.

Si da, poti sa calatoresti fara probleme intre interviu si juramant. La juramant numai o sa completezi un formular unde o sa listezi toate calatoriile din aceasta perioada mai lungi de 24 hrs. in afara US.

•  03-28-2008, 09:00 AM 71657 in reply to 71647

Luna trecuta eu l-am cerut la urgente si mi-a venit in exact o saptamana.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-28-2008, 09:04 AM 71658 in reply to 71656

Eris:

Cand depui juramantul ti se da o foaie (seamana cu o diploma :-)) si cu aia poti sa calatoresti. Bineinteles daca ai si alt pasaport, de exemplu romanesc. Banuiesc ca vrei sa te duci in Romania sau o tara unde nu se cer vize pentru romani. Deci, cu pasaportul romanesc calatoresti normal si cu "diploma" respectiva poti sa re-intri in State fara nici o problema.

Nu cred ca poti folosi certificatul de naturalizare la intrarea pe aeroport. Acela il poti folosi daca mergi in Canada sau Mexic cu masina.

Pt aeroport iti trebuie pasaportul.

•  03-28-2008, 09:45 PM 71667 in reply to 71658

TheAlien:
    Eris:

Nu cred ca poti folosi certificatul de naturalizare la intrarea pe aeroport. Acela il poti folosi daca mergi in Canada sau Mexic cu masina.

Pt aeroport iti trebuie pasaportul.

Mama mea  a plecat in Romania exact in ziua cand a depus juramantul. Evident ca avea decat foaia respectiva. Si pasaportul romanesc. S-a intors dupa cateva saptamani tot cu foaia. Si pasaportul romanesc.

Iar sa intri din Canada si Mexic in US acum e tot la fel cum intri din Romania in US. Aceleasi cerinte. Iti trebuie pasaport american dar se accepta si foaia.

•  03-29-2008, 05:56 PM 71693 in reply to 71667

Multumesc Eris, m-ai linistit. Auzisem ca se poate asa, sa iesi doar cu foaia respectiva, dar ca se poate si intampla sa ai probleme totusi la intoarcere. Dar atata timp cat cineva a putut calatori doar pe baza foii respective inseamna ca se poate.
  •  03-30-2008, 10:25 AM 71705 in reply to 71667

Eris, mama ta a avut noroc. Legea spune ca este obligatoriu sa ai pasaport cand vi dintr-o tara din afara emisferei vestice (emisfera vestica = Canada, Mexico, Caribbean, Central and South America). Poti folosi certificatul de naturalizare din emisfera vestica, deci pt Canada si Mexic nu este INCA obligatoriu pasaportul.

Vedeti aici documentele necesare pt international travel pe site-ul U.S. Customs and Border Protection:

If traveling from outside the Western Hemisphere, all U.S. citizens MUST present a passport, including children and infants.

http://help.cbp.gov/cgi-bin/customs.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_sid=SaCZTj*g&p_lva=&p_faqid=74&p_created=1043364936&p_sp=cF9zcmNoPSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9NTAwJnBfcGFnZT0x&p_li=

•  03-30-2008, 08:25 PM 71714 in reply to 71705

Alien, ma stii f bine pe mine si stii ca eu nu las nimic la voia intamplarii... Normal ca n-am trimis-o pe maica-mea in Romania decat cu foaia fara sa consult un avocat inainte. Mi s-a spus ca nu e nici o problema. Banuiesc ca avocatul respectiv mai avusese cazuri de astea. DAR e mai bine pentru doamna care a pus intrebarea sa consulte dansa personal un avocat daca are de gand sa faca o calatorie in Romania avand decat certificatul de cetatenie SAU sa sune la un 1-800 numar - il poate lua de pe travel.gov si sa intrebe.

Noi doi, nelucrand in bransa nu putem face decat supozitii.

•  03-30-2008, 11:02 PM 71716 in reply to 71714

Eu nu am facut o supozitie, si nici consultarea unui avocat nu este solutia cea mai buna. Nu un avocat te va controla la intoarcere pe aeroport.

Am dat linkul direct de la Customs and Border Patrol. Este site-ul lor oficial, cu instructiunile lor oficiale. Scrie clar acolo ca pt calatoriile din afara emisferei vestice este obligatoriu pasaportul.

Acum, este logic ca fiind cetatean american nu se pune problema sa nu te lase sa intri. Ca doar nu or sa te trimita inapoi cu avionul de unde ai venit. Dar este foarte probabil sa te trezesti ca te trag pe dreapta si stai cine stie cate ore pe acolo ca sa ti se dea drumul. Se merita? Sau cine stie ce proceduri or avea in astfel de situatii.

Eu zic ca cel mai bine este sa respecti instructiunile date de ei, pt ca ei sunt cei care te verifica la intrare.

View as RSS news feed in XML