Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

INFO Request

Last post 05-16-2008, 04:19 AM by Adrian.B. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-28-2008, 04:17 PM 71665

INFO Request

Am intentii sa emigrez in Australia sau New Zelanda. (Nu traisc in Romania de mai multi ani, vorbesc limba engleza si am studii superioare)
    Puteti sa-mi dati informatii referitoare la:

Cam cat timp dureaza sa obtii visa de emigrare si de acolo pana la cetatenie? Unde este mai simpla si mai scurt in timp sa te stabilesti?
    Puteti sa-mi recomandati firma/firme care se ocupa (cu succes) cu aranjarea asemenea situatii?

Va multumesc!
  •  05-16-2008, 04:19 AM 72954 in reply to 71665

Re: INFO Request

Salut,

Sunt unul carea aplicat la o astfel de firma si care se ocupa pe piata din romania de vreo 12 ani de asa ceva. Eu unul am aflat de aceasta firma in 2006 dar acum m-am apucat de "treaba" ca sa zic asa. Firma la care am apelat e Perfect Land Viza cu adresa in Dr Felix Nr 61 dar gasesti detalii la contatct pe www.perfectlandviza.ro iar pe consultant il cheama Gabriel Stefanoiu. Acum el te cam rupe la bani ca daca iti dai la el toate atele sa ti le traduca sa le legalizeze in romaneste si apoi si in engleza sunt o gramada de bani si plus DHL sa trimita in Australia sa iti recunosti studiile si apoi faci din nou dosarul cu toate actele legalizate pentru a trimite aplicatia pentru viza de rezident permanent.

Cum ar sta lucrurile:

1. Tre sa iti iei recomandari de toate locurile de munca unde ai lucrat si sa fie ceva care sa fie cat mai exact ce ai facut ce responsabilitati ai avut precum ca ai lucrat "FULL TIME" si fisa postului unde sunt trecute cat mai indetatliu acele responsabilitati si cunostinte de care ai nevoie sa ocupi acel post(pe foaie cu antet si stampila), asta pentru a acoperi 4 din ultimii 5 ani de munca, (10puncte la experienta si 50-60 puncte la profesie din lista SOL care o gasesti pe immi.gov.au);

2. Mai trebuie sa ai diplomele de Bacalaureat si Facultate plus foaia matricola de la facultate si alte diplome care le-ai obtinut in urma unor cursuri,

3. Trebuie sa dai examen de limba la British Council de IELTS (General Training) la care tre sa iei 6 minim la toate probele (listening, reading, writing and speaking) pentru care obtii 15 puncte pentu 7 la toate probele obtii 25puncte;

4. Te mai costa si trimiterea cu DHL a actelor pentru recunoastere (90Euro) si inca pe atat cand trimiti si aplicatia pentru viza;

5. Comisionul firmei este de 900Euro(atat mi-a cerut mie cand am aplicat cu toate ca prima data la tel imi zisese ca e 800);

6. Inainte de a trimite al doilea dosar pentru viza trebuie sa ai si poze tip pasaport si a celor din familie cu datele de nastere si locul nasteri plus cazierul tau  care va trebui si ala tradus si legalizat in engleza plus legalizarea primei pagini din pasaport (asta va trebui sa o adaugi si prima data la trimiterea actelor pentru recunoasterea studiilor);

7. cam dupa 2-3 luni de la trimiterea actelor pentru obtinerea vizei tre sa mergi sa faci examenul medical care il cer ei si care te va anunta cumva de la centrul medical de aici cu care lucreaza cei din Australia(aici nu mai sunt intermediari)

8. Banii care tre sa ii dai la consultant sunt 450-500 la semanrea contractului si inca 450 la obtinerea recunoasterii studiilor cand trimiti aplicatia de viza ca pe urma el nu mai are de a face cu tine practic ca cei din Australia iti vor cere ei pasaportul sa il duci la consulat ca sa il trimita al Belgrad sa iti puna viza de rezident permanent cu drept de munca si care apoi peste 3 ani iti da posibilitatea de obtinere a cetateniei.

Poate mi-a mai scapat ceva dar daca mai vrei lamuriri poti sa ma contactezi!

Eu inca mai astept momentan la venirea recunoasterilor de studii care dureaza cam mult in ultima vreme ca sunt o gramada de aplicatii si se misca greu aia din Australia de la autoritatile de recunoastere. Acum am dat IELTS dar am luat 6 la 3 probe si am dat gres la reading ca sunt intrebari trike (inselatoare )  care daca nu esti foarte atent iei punctaj mic (4.5 am luat eu) si tre sa il dai din nou. Eu acum am 30 de ani si va trebui sa iau 7 la toate ca imi scade punctajul odata cu varsta si in loc sa am 30 acum am 25 si tre sa compensez prin nota la limba. Daca ai locuit in Anglia si ai vb nu  va fi o problema sau ai pasaport intr-o tara unde se vorbeste engleza nu mai ai nevoie de IELTSSmile

Good luck! 

Adrian
View as RSS news feed in XML