Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Official Transcripts

Last post 03-31-2008, 08:54 PM by luminita. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-31-2008, 12:32 PM 71725

Official Transcripts

Hello,

Intrebarea mea de azi e urmatoarea: cand aplici la master in state ti se cer "official transcripts". Am vb. la Univ. Bucuresti unde mi s-a eliberat diploma si nu au asa sistem.

Eu sunt in posesia foii matricole si a diplomei. Am sunat la fac.americana unde vreau sa aplic si mi s-a zis sa aduc scrisoare de la Univ.Buc. in care e explicat faptul ca nu exista plic sigilat in sistemul romanesc. Si repet, romanii nu mai au nimic in evidenta pt. ca le elibereaza la cateva luni dupa absolvire.

Am sa fac rost de scrisoare , dar mi se pare cam ciudat sa trimit originalele la fac. americana. Ca raman cu mana goala. Si daca aplic la mai multe deodata nici nu am atatea originale.

Voi cum ati facut?

Uof, mersi.

•  03-31-2008, 01:28 PM 71726 in reply to 71725

Re: Official Transcripts

Aceeasi problema am avut-o si eu, si mai naspa ca eu eram aici si ei acolo.Desi le-am explicat ca am foaia matricola tradusa si legalizata, au zis ca le trebe sa vina direct de la universitate in plic sigilat. Vestea buna e ca se poate rezolva, te duci la universitate, platesti sa-ti mai elibereze inca o data foaia, dupa care te duci cu ea la tradus si legalizat, o duci inapoi la scoala, ei o semneza, o pun in plic, il sigileaza si gata. Mie mi l-ai accepatat personal, adica mi l-a adus mama mea, nu a trebuit sa-l trimita ei direct la scoala aici.

Daca aplici la mai multe scoli nu stiu ce sa zic, vezi si tu, le accepta uneori si in copii initial cu conditia sa le duci originalul mai tarziu. Vezi si tu cine te accepta su dupa aia faci rost de original.

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  03-31-2008, 03:43 PM 71731 in reply to 71726

Mersi mult pt raspuns. Termul limita e 30 mai, sper sa aiba timp sa -mi elibereze foaia din nou, cu toate ca i-au spus mamei ca nu au cum.

Sunt in State si am singura foaie matricola existenta, parca e certificat de nastere naibii. Si ma gandeam sa o trimit acasa, a.i. sa o bage in plic si sa o stampileze, hahah...Dar oricum originalul nu-l dau din mana. Singura parte buna e ca e in engleza, pt ca am terminat fac. de engleza.

Dar ma gandeam totusi: trebuie transformate notele din numere in litere?

Da, singura solutie ar fi sa o trimit inapoi la fac. ca sa mi-o stampileze..Asta daca sunt in stare sa -mi elibereze o alta.

Oricum multumesc mult pt. ajutor. Sunt intre doua tari cu sisteme diferite incercand sa le impac pe amandoua.

•  03-31-2008, 03:45 PM 71732 in reply to 71726

Mersi mult pt raspuns. Termul limita e 30 mai, sper sa aiba timp sa -mi elibereze foaia din nou, cu toate ca i-au spus mamei ca nu au cum.

Sunt in State si am singura foaie matricola existenta, parca e certificat de nastere naibii. Si ma gandeam sa o trimit acasa, a.i. sa o bage in plic si sa o stampileze, hahah...Dar oricum originalul nu-l dau din mana. Singura parte buna e ca e in engleza, pt ca am terminat fac. de engleza. Si macar am scapat de traducere.

Dar ma gandeam totusi: trebuie transformate notele din numere in litere?

Da, singura solutie ar fi sa o trimit inapoi la fac. ca sa mi-o stampileze..Asta daca sunt in stare sa -mi elibereze o alta.

Oricum multumesc mult pt. ajutor. Sunt intre doua tari cu sisteme diferite incercand sa le impac pe amandoua.

•  03-31-2008, 04:08 PM 71736 in reply to 71731

Binenteles ca in prima faza iti spun ca nu se poate Smile, si mie mi-au spus la fel cand i-am sunat eu. A trebui sa ma interesez prin cunostinte/prietenii daca stie cineva pe careva de la secretariat la univ. Pana la urma am gasit niste pile si s-a putut :)). Daca e deja in engleza e si mai bine, nu mai trebe sa o legalizezi, trebuie doar sa o puna in plic si sa-l sigileze. Si nu trebe sa transforme notele in litere, asta fac astia aici de la wes cand iti evalueaza creditele din Ro.  Si de ce sa nu se poata elibera o alta copie, daca pierdeai originalul...?
    A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  03-31-2008, 08:54 PM 71743 in reply to 71736

thank you thank you!

are mama tema acum saracuta:)

View as RSS news feed in XML