Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

TZARA DE KKT

Last post 04-20-2008, 10:20 AM by ambraa. 59 replies.
Page 2 of 2 (60 items)   < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  •  04-03-2008, 07:34 PM 71883 in reply to 71814

Re: TZARA DE KKT

Leona:
    cali girl:
    Leona:

(Din cate stiu eu aici daca un "binefacator" ar face asa ceva sa ajute pe cineva , sa il salveze de ex.: vezi o persoana ca se inneaca si incerci sa o ajuti, dar nu reusesti si acea persoana moare, ei bine legea aici spune ca esti vinovat, pentru ca,  daca nu ai fi intervenit era posibil ca altcineva care stie ce face sa o fi salvat, sau intre timp sa fi venit salvarea si acea persoana sa fi trait inca.)

Nu e chiar asa.  Am urmarit discutia, si vad confuzia in legatura cu Good Samaritan Statutes, pt. ca fiecare stat are propriile sale legi in legatura cu subiectul in speta.  Depinde de foarte multe lucruri daca cel care ajuta si da gres, poate fi acuzat ca are vreo vina.  Eu una am foarte mare respect pt. americanii astia necivilizati in care tot aruncam cu noroi, pt. ca am citit istoria dezbaterilor si adoptarii acestor legi, lucru cu care romanii, cu toata istoria dreptului romanesc, nu si-au batut niciodata capul.  Ideea esentiala e, in statele care au adoptat legile,  ca cel care ajuta trebuie sa exercite "reasonable care."

The best way to protect yourself from possible liability when helping others is to always act on behalf of the victim. That may sound obvious, but if your motivation is to be a hero and not to help out a fellow human, then you risk making the types of mistakes not covered by good Samaritan laws.

Here are some good tips for staying out of court:

• Take a CPR and first aid class
    • Follow your training
    • Use common sense
    • Don't do anything you're not trained to do
    • Get professional help for the victim
    • Do not accept gifts or rewards

Good Samaritan laws do not protect you from everything. It is human nature to make mistakes. Good Samaritan laws take this into account and protect helpful citizens if the mistakes made are reasonable.

http://firstaid.about.com/od/medicallegal/qt/goodsam.htm

Nu te contrazic, dar mi se pare logic, ca atunci cand nu stii ce faci sa nu o faci pentru ca ..... e foarte posibil sa faci mai rau in special cand e vorba de un caz pe viata si moarte. Si mi se pare normal sa existe legi pentru a opri astfel de cazuri.

Ma intreb eu cati romani se duc de buna voie sa ia niste clase de First Aid si CPR?

Si chiar am o intrebare: Daca esti certificat de Red Cross in State pentru First Aid si CPR, daca esti in alta tara, de exemplu Romania, poti sa ajuti in caz de urgenta? Si daca ta da in judecata victima (presupunand ca la pasul din First Aid procedure cu intrebarea: Are u OK?, nu are cine sa iti raspunda ca victima e inconstienta) in tara respectiva, sper ca vei fi judecat in State ca cetatean american si se aplica Legea Bunului Samaritean?

•  04-04-2008, 10:22 AM 71903 in reply to 71883

Eris:

Ma intreb eu cati romani se duc de buna voie sa ia niste clase de First Aid si CPR?

Iti raspund eu.  Nici unul. 

Eris:

Si chiar am o intrebare: Daca esti certificat de Red Cross in State pentru First Aid si CPR, daca esti in alta tara, de exemplu Romania, poti sa ajuti in caz de urgenta?

Raspunsul este NU.  Nu ai voie sa acorzi primul ajutor nici macar in alt stat din USA, ci numai in statul in care a fost emis certificatul Red Cross.  Mai mult, certificarea este valabila maxim un an de zile.  Pentru a obtine recertificarea, trebuie sa treci un test.

Eris:

Si daca ta da in judecata victima (presupunand ca la pasul din First Aid procedure cu intrebarea: Are u OK?, nu are cine sa iti raspunda ca victima e inconstienta) in tara respectiva, sper ca vei fi judecat in State ca cetatean american si se aplica Legea Bunului Samaritean?

Raspunsul este din nou NU, avand in vedere in primul rand faptul ca certificarea nu este valabila in alta tara.

In alta ordine de idei, daca victima este inconstienta si nu iti raspunde la stupiditatea aia de intrebare ( "Are you OK? " ), trebuie sa folosesti asa zisul "common sense" in actiunile tale ulterioare ( presupunand ca esti certificat de Red Cross pentru a face proceduri CPR ), insa OBLIGATORIU dublat de chemarea ajutorului medical specializat ( asta chair si in cazul in care victima mai are suflu sa-ti raspunda la intrebarile tampite, cum ca nu e OK ).

In USA, cel mai des, cei certificati in a executa proceduri CPR sunt lucratorii din domeniul "security".  Certificarea nu inseamna si ca trebuie sa aplice neaparat aceste proceduri, ci doar ca acea persoana are dreptul sa o faca ( chestie de "liability" ).  In principiu, intr-un mediu de lucru in care acesti lucratori isi desfasoara activitatea, ei ar trebui sa rezolve situatiile de urgenta.  Stiti care este regula in security-ul american atunci cand trebuie intervenit in caz de urgenta?  Suna cam asa:  "Assess the situation, and if you think it is unsafe for you, run and save yourself !" Rolling Laugh

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  04-04-2008, 10:53 AM 71905 in reply to 71878

Sa te apuci sa dai cu presupusul e extrem de usor si benefic de n-ai vazut asa ceva; hai sa opinam toti cu 'poate' si cu 'daca' si am rezolvat toate problemele Romaniei si numai ale Romaniei, sau neproblemele SUA si numai ale SUA....

NOSTALGÍE, nostalgii, s.f. Sentiment de tristeţe, de melancolie provocat de dorinţa de a revedea un loc iubit, o persoană apropiată sau de a retrăi un episod din trecut - dedicatie cuiva de aici.

.....Atlfel, bine?

•  04-05-2008, 02:18 PM 71920 in reply to 71905

Poate gasesti si postezi si definitiile slugarniciei, prostiei, spagii, si poate multi o sa inteleaga.

http://youtube.com/watch?v=KGLxJd-GWoM. Sa se odihneasca in liniste!!!! 

Never hold your farts in.
    They travel up your spine, into your brain, and that
    is where chitty ideas come from!!!!
  •  04-05-2008, 02:40 PM 71922 in reply to 71920

Oare pe unde ar trebui sa treaca pietonii daca nu pe o trecere de pietoni???? Oare de ce opreste masina din stanga ta in fatza unei treceri de pietoni???? Nu o avea ce face ..... oare .... cand...... cum..... si cati oameni mai trebuiesc loviti pentru a se face ceva in privinta asta ?????

http://youtube.com/watch?v=N4L0O5h50uM&feature=related

"What nerv's me also destroy me!"
  •  04-05-2008, 10:56 PM 71928 in reply to 71880

Nu e Romania Raiul pe Pamant dar America?....e supraestimata (din ce citesc mai sus)!
  •  04-15-2008, 08:31 AM 72219 in reply to 71928

oricum, trebuie sa recunosc ca Romania are ceva aparte...

Caz socant la Constanta - o fetita de 6 ani a fost ucisa de o haita de maidanez

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
  •  04-15-2008, 06:30 PM 72255 in reply to 72219

fara cuvinte! si fara dispute, aici nu s-a mai pus problema de salvari si tablagari ocupati cu ale dirijatului

Never hold your farts in.
    They travel up your spine, into your brain, and that
    is where chitty ideas come from!!!!
  •  04-16-2008, 08:18 AM 72268 in reply to 72255

si din pacate se pare ca problema devine parte a cotidianului... o alta fetita atacata de maidanezi in Petrosani: link 

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
  •  04-20-2008, 10:20 AM 72380 in reply to 72268

Cel mai tare in legatura cu accidentul asta nefericit ma deranjeaza ca femeia care a omorit-o,o sa scape nepedepsita,cel mai probabil.Deja nu se mai scrie nimic in presa de ea.

Sint in Romania dupa 8 luni petrecute in SUA si nu-mi place.Daca n-ar fi parintii mei aici nici nu m-as mai intoarce,decit rareori.

Page 2 of 2 (60 items)   < Previous 1 2
View as RSS news feed in XML