Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

H1b depozit

Last post 04-03-2008, 05:54 AM by marioana. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-02-2008, 01:57 PM 71794

H1b depozit

Firma care mi-a promis ca aplica pentru mine vrea sa depun un depozit ca sa fie sigura ca voi ceni la ei daca se aproba viza.
    Ei spun ca banii vor fi depusi intr-un cont la un avocat si avocatul va dispune de ei, adica daca viza se aproba si nu ma duc primesc ei banii, in celellate cazuri ii primesc eu inapoi.
    Vroiau 3000$ dar le-am spus ca nu am atatia bani, si au spus ca pot fi si mai putini doar suficienti de multi sa fie siguri ca vin la ei.
    Acum nu stiu ce sa fac, ii alesesm pe ei tocmai pentru ca nu cerusera bani, dar chiar vreau viza asta...si nu stiu cat de sigur e faptul ca voi primi banii inapoi chiar daca totul se face prin avocat ...
    Poate ma ajuta cineva cu niste sfaturi ...
    Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  04-02-2008, 01:59 PM 71795 in reply to 71794

Re: H1b depozit

Foloseste un "letter of credit".

http://en.wikipedia.org/wiki/Letter_of_credit

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-02-2008, 02:44 PM 71798 in reply to 71795

dar e aplicabil si la persoane fizice? ca exemplul e pentru persoane juridice...si apoi m-am uitat in Romania la brd si nu am gasit serviciul asta :( ...

Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  04-02-2008, 05:29 PM 71821 in reply to 71798

Da-le un telefon si intreaba-i. De asemenea intreaba de escrow account.

Si vezi si la banci de afara cu toate ca si BRDul este parca in proprietatea cuiva din afara acum.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-02-2008, 05:39 PM 71824 in reply to 71798

Marioana, stiu sigur ca ING are serviciul de escrow, pt. ca l-am folosit.  BRD m-a dezamagit in toate tranzactiile cu ei, si nu le-as mai da business-ul meu nici sa ma pici cu ceara.  Hope it helps!
    On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  04-03-2008, 05:54 AM 71838 in reply to 71824

Am fost la o sucursala ING, s-a uitat aia la mine de parca as fi picat din luna :P cand i-am pomenit de escrow. Oricum am mai citit despre escrow, pare tot ceva ca letter of credit doar ca trebuie un third party. Oricum ma gandeam sa il pun pe prietenul meu sa faca depozitul si eu o sa ii trimit banii prin transfer, datorita timpului scurt. Si vestea buna e ca banca lui ofera serviciu de escrow, deci sunt mai linistita daca ei sunt third party, nu un avocat ales de firma. Acum sa vedem daca accepta si firma...
View as RSS news feed in XML