Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cat dureaza sa obtii un K1 (viza de logodnic)?

Last post 04-02-2008, 02:31 PM by ile. 15 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-25-2003, 11:19 AM 158

Cat dureaza sa obtii un K1 (viza de logodnic)?

Stie cineva cat dureaza obtinerea vizei de logodnic (K1) si care sunt pasii exacti care trebuie facuti? (vine cetateanul american in vizita in Romania, unde depune cererea de viza de logodnic, etc.). Va multumesc anticipat.
  •  08-27-2003, 12:39 AM 1059 in reply to 158

Re: Cat dureaza sa obtii un K1 (viza de logodnic)?

Salut. Primul lucru ... si cel mai important ... daca nu te-ai intalnit cu logodnica pana in momentul aplicarii e destul de greu si poti sa-ti cam iei gandul. In cazul meu, tot procesul a durat cam 2 luni. In aprilie am aplicat pentru viza la INS iar la sfarsitul lui mai eram in NY. Cam acestia sunt pasii: 1-cetateanul american trimite la INS (actualul BCIS) un set de formulare prin care cere viza pentru tine. Pe langa formulare dosarul trebuie sa contina si dovezi referitoare la relatia voastra. Se impune sa va fi intalnit cel putin o data in ultimii 2 ani. Procesarea doasrului dureaza intre 30-45 de zile. Noi am fost norocosi. In 30 zile am primit raspuns ca cererea a fost aprobata. Dosarul de la INS a fost procesat apoi in alt loc in State si de-abia dupa cateva zile a fost trimis la ambasada SUA in Bucuresti. 2. In momentul asta intervine "partea romana". Ambasada iti trimite acasa un set de formulare pe care tu le completezi si mai adaugi si fisa medicala, fotografii si taxa de viza. Trimiti doasrul inaopi la ambasada si in cateva zile primesti prin posta programarea la interviu...care se face in max 10 zile de la primirea dosarului. 3. Te prezinti la interviu si daca demonstrezi ca sunteti cu adevarat "logodnici" ai luat viza. 4.daca ai luat viza si ai ajuns in state ai la dispozitie 3 luni ca sa te casatoresti si sa trimiti cererea de rezident permanent. Punctul forte care conteaza 100% in acordarea acestui tip de viza e affidavit-ul . Cu alte cuvinte daca cetateanul american are bani in mod evident ca sa te sustina si pe tine pe ei altceva nu ii mai intereseaza. Toata chestia e ca tu sa nu cazi in sarcina guvernului american. Practic, cetateanul american, prin semnarea affidavit- ului garanteaza prin lege ca te va intretine in urmatorii 3 ani. Cetateanul american poate sa nu vina in Romania .... dar la urma urmei are un mic procent in acordarea vizei faptul ca logodnicul e acolo cu tine. Cam asta e baza. Daca vrei sa stii mai multe detalii sunt dispusa sa te ajut. Si verifica si urmatorul link de unde obtii formularele initiale ce trebuiesc trimise la BCIS: http://www.immigration.gov/graphics/howdoi/fiance.htm sau http://www.usembassy.ro/InfoR/imm3.htm Multa bafta.
  •  08-27-2003, 09:29 AM 1060 in reply to 158

Pentru Ami: Multumesc mult pentru informatii. Mai am o intrebare, spui la un moment dat ca daca la ambasada demonstrezi ca sunteti cu adevarat logodnici, ai luat viza, cum faci aceasta demonstratie? Multumesc din nou.
  •  08-27-2003, 10:21 AM 1063 in reply to 158

Pentru Anonim....eu am ajuns in State prin viza K1...si s-a intamplat curanddeci cam stiu despre ce e vorba . Pentru Miha...ca sa demonstrezi ca sunteti logodnici" de-adevaratelea" e bine sa va fi intalnit inainte. In cazul meu el venise in Romania de 3 ori, am locuit cam o luna impreuna in Romania si am fost si in Franta pentru o saptamana. Asta in interval de 7 luni-de cand ne-am cunoscut. Ofiterul de la ambasada a glumit cu mine in timpul interviului, a luat putin la misto facultatea de litere pe care am absolvit-o si in 2 minute mi-a dat viza.Am facaut totul ca sa demonstram ca noi chiar suntem seriosi si vrem sa ne casatorim odata ce ajungem in State. Tot ceea ce demonstreaza ca voi aveti o relatie serioasa care se poate sfarsi printr-o casatorie e de bun augur. Noi am avut foarte multe fotografii-si nu numai cu noi ci si cu familia si prietenii mei-facturi telefonice detaliate care au demonstrat ca am vorbit zilnic din ambele parti, factura inelului de logodna plus multe altele. Absolut tot ce ati facut impreuna si poate fi demonstrat nu strica...am vazut oameni la ambasada in ziua interviului efectiv cu sacose sau genti pline de dovezi. Au fost doua cazuri pe care le-am vazut acolo in care fetele au declarat ca si-au intalnit logodnicul pe internet, nu s-au vazut niciodata dar vorbesc pe chat si la telefon.Nu le-a fost data viza. E mult de discutat pe tema asta. In cazul vizei K1 in primul rand INS din SUA are puterea de decizie. Daca ei iti aproba dosarul e ok si poti sa zici ca ai luat viza 50% . Intr-adevar e la atitudinea ambasadei sa-ti dea viza dar ei o pot respinge in cazul in care nu esti ligibil--fie ai hiv sau sifilis, un cazier bogat si faze din astea-- ori le pari lor suspect. Or fetele respective erau inca studente si cereau viza de logodnic in cazul in care nici nu il vazusera la fata pe respectivul. Odata ce ai luat viza in alea 3 luni pe care le ai in State trebuie sa te casatoresti cu respectivul altfel esti deportat... Sper ca te-am lamurit...asa cat de cat.. Daca vrei sa faci chestia asta sa stii ca e metoda cea mai buna si rapida in acelasi ca sa ajungi in State. Eu nu am crezut asta pana nu am vazut cu ochii mei. ok. Daca mai e ceva...eu sunt prin preajma. Bafta
  •  08-27-2003, 11:41 AM 1064 in reply to 158

Multumesc mult pentru toate informatiile.
  •  11-01-2003, 08:48 AM 1720 in reply to 158

Nu stiu cum spui tu AMI ca dureaza 2 luni eu astept actual pt asta ,si se poate verifica si pe internet dupa ce se trimite dosarul la INS si scrie clar ca dureaza intre 120-160 zile ... nu vreau sa dezamagesc pe nimeni dar si eu sunt foarte dezamagit pt a astepts atit de mult , si tinind cont ca platesc si avocat pt. asta ...
  •  11-01-2003, 09:27 PM 1721 in reply to 158

Termenul dat de INS este un termen general .... si noua ni s-a spus la inceput ca dureaza pana la 90 de zile pentru procesarea dosarului. Dar asta inseamna ca poate fi rezolvat cazul in 90 de zile sau in 2 saptamani ... pentru ca nici ei nu stiu exact ce termen sa iti dea ... asa ca s-au oprit la unul aproximativ dar pe care il respecta. In al doilea rand ... de ceva timp INS s-a schimbat in BCIS si odata cu schimbarea numelui institutiei s-au schimbat si cateva reguli. Probabil ca si termenele s-au prelungit. Pot sa ma dau ca exemplu ... dupa ce am ajuns aici in State si am depus dosarul pentru schimbarea de statut mi s-a spus ca in 30 de zile voi primi o instiintare acasa. Au trecut aproape trei luni si inca nu au aparut, iar la BCIS mi se spune ca sunt foarte aglomerati si sa am rabdare. Asa ca asta este. Iar daca tie ti se pare ciudat ca am rezolvat asa repede totul cu K-1 (crede-ma ca si noi am fost foarte surprinsi) ... suna penibil dar pot sa-ti trimit notificarile ca sa te convingi. Asta pe langa faptul ca nu inteleg ce rost ar avea sa tai frunza la caini pe site-ul asta cand as putea sa bat strazile din Manhattan ... ceea ce ar fi mult mai interesant. P.S. Nu inteleg de ce ai angajat un avocat ... dar ma rog, nu e treaba mea ... din cate stiu eu avocatul iti completeaza formularul in locul tau si iti ia banul ... dar la interviul de la ambasada unde e cel mai decisiv moment tu te duci si nu avocatul. El se duce la o bere probabil.
  •  11-13-2003, 01:35 PM 1755 in reply to 158

Cu viza de turist e destul de riscant ... dupa cum spuneai si tu, probabil ca ai vazut pe site ca s-a scris mult despre asta si cat de greu se obtine. Intr-adevar nu cred ca ai nici o sansa sa obtii un K1 chiar daca va stiti de un an. Daca esti norocoasa si obtii viza de turist cred ca ai putea sa te casatoresti aici ... nu imi aduc aminte sa ma fi intrebat cineva la primarie care e statutul meu legal . Ideea e ca s-ar putea sa ai probleme la INS cand depui actele pentru permis de rezident permanent. Insa nu stiu exact ce sa-ti spun...da, cu siguranta te poti casatori dar ce urmeaza exact dupa aia nu stiu ... in afara de faptul ca sotul tau va trebui sa indeplineasca conditiile din Affidavit si sa te poata intretine pentru urmatorii trei ani. Parerea mea e ca ar trebui sa mai ai rabdare si sa incercati intr-un fel sau altul sa va vedeti in RO... chiar si pentru cateva zile ... doar sa va vedeti. Termina-ti scoala, ia-ti licenta si nu te grabi. Fa totul cu cap si se va rezolva intr-un fel sau altul. Daca dragostea e mare din ambele parti intotdeauna se gaseste o solutie. Si nu spun asta ca mi se pare mie ca suna bine ... am vazut cel putin trei cazuri concrete pana acum in care distanta si serviciul si orice altfel de bariere au fost doborate ... daca a existat dorinta respectiva. Nu vreau sa te dezamagesc dar ceea ce vrei tu sa se intample e destul de greu si nu se obtine asa cu una cu doua in situatia in care esti. Cum au mai spus si altii aici, sunt familii cu copii care sunt despartiti de un ocean si asteapta luni de zile sau chiar ani ca sa poata fi impreuna. Oricum, multa bafta.
  •  11-13-2003, 03:50 PM 1756 in reply to 158

Bineinteles ca te poti casatorii daca reusesti sa vii cu viza aici, singura problema este ca dupa casatorie, trebuie sa astepti sa iti vina actul de calatorie (advance parole) pt a putea sa te intorci in Ro ca sa revii apoi inainte de a primii greencardul. Mai concret. Vii cu viza de turist, te casatoresti aici, depui actele pt greencard (I130, I485), impreuna cu ele depui actele pt dreptul de munca si dreptul de calatorie. Ultimele doua iti vin cam in 2-3 luni cu putina sansa, green cardul insa poate dura si pana la un an sau un an jumate. Deci daca ai licenta in februarie stai sa iti dai licenta si incearca sa iei viza turistica apoi, dar asa cum s-a mai spus este extrem de dificil in ultima vreme de obtinut, exceptand cazul in care ai o situatie foarte buna acolo. Cel mai sigur este sa vina el in Ro si sa depuneti actele pt K1 si apoi sa vii pe K1 si sa va casatoriti in 90 de zile de la intrarea ta in State. Bafta.
    Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  03-23-2004, 10:28 PM 2151 in reply to 158

Vermont Service Center (pentru New York) Multa bafta!
  •  10-14-2007, 04:15 PM 68168 in reply to 2151

Nu a mai scris nimeni pe aici  Confused  Vreo inbunatatire ceva in 2007?..tinand cont ca sa facut 450$ taxa pentru a aplica pentru K1...Hmm  
  •  12-12-2007, 05:24 AM 69347 in reply to 68168

Nu a mai scris nimeni aici... se pare ca K1 se lasa asteptat... de exemplu noi facem 3 luni imediat decand am aplicat... am primit doar  NOA1 si asteptam.... [:'(]
  •  03-30-2008, 05:42 AM 71700 in reply to 69347

Raspund tot eu:)

Septembrie 18 2007 am aplicat

Februarie 7 2008 NOA2(aprobare)

March 20 2008 Interviu la Bucuresti.

In total a durat cam jumatate de an.. destul de mult Oh my gosh 

•  03-30-2008, 08:55 AM 71702 in reply to 71700

Buna Georgiana,

Felicitari si o cat mai scurta asteptare pentru obtinerea GC.

Noi am aplicat pe 27 februarie, iar pe 20 martie ne-au trimis un formular I 797 in care spun ca petitia a fost aprobata.

Voi incerca sa sun luni la ambasada sa verific daca au ajuns hartiile si daca pot ridica plicul galben.

Sa speram ca totul va fi bine si in continuare si soarele va zambi si pe strada noastra.

clipind

Multa bafta

ile

•  03-31-2008, 07:40 AM 71721 in reply to 71702

Wow ce repede v-au aprobat!

FELICITARI! Party!!!

Bafta si voua in continuare Stick out tongue 

•  04-02-2008, 02:31 PM 71797 in reply to 71721

Multam Smile

Si totusi Georgiana, voi cat ati asteptat de la primirea approval petition for fiance pana la receptionarea magnificului "plic galben"? La noi au trecut deja doua saptamani si nici o veste, poate pentru ca e si nebunia cu summit-ul. Evident ca si eu sunt o fire rabdatoare...da` sa nu divagam de la subiect.

Nu ma grabesc, da` nici nu-mi place sa astept si sa las treburile asa neispravite. Istetul nostru de avocat zice sa nu-i sun, sa am rabdare ca soseste minunea soon. Da` ma indoiesc ca el chiar e constient de cum merg treburile la noi, la romani.

Sper sa ai timp sa-mi raspunzi la intrebarea asta, ca tare nedumerita sunt...

Sa ai o nunta ca-n povesti, o viata ca-n rai si cat mai multe bucurii Big Kiss

View as RSS news feed in XML