Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Va rog mult sa ma ajutati si pe mine..am si eu o nedumerire..si vreau sa fiu sigura

Last post 04-04-2008, 06:53 PM by alinaaliss. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-02-2008, 06:09 PM 71826

Va rog mult sa ma ajutati si pe mine..am si eu o nedumerire..si vreau sa fiu sigura

Salutare tuturor!

Wow, super forum, chiar ma bucur ca v-am gasit intamplator.

Numele meu este Andra, am 22 de ani si momentan ma aflu in SUA in vizita la prietenul meu; dreptul meu de sedere este pana in august 2008.. Tipul meu de viza este de vizitator (B1/B2), expira in 2016 (are valabilitate 10 ani). Prietenul meu este tot  roman, lucreaza aici in SUA, iar anul trecut in luna mai a obtinut Green-Card-ul. Am o intrebare ptr. dvs. si sper din tot sufletul sa ma ajute cineva: daca ne casatorim, eu voi obtine automat green-card-ul sau vor mai trece cativa ani pana il voi obtine? cati anume? iar daca va mai dura, eu voi pierde viza de turist si nu voi mai putea sa il vizitez in tot acest timp? exista o alta solutie sa obtin green-card imediat? sau imediat dupa ce ne casatorim eu voi obtine un permis de munca provizoriu si ma voi putea angaja aici oriunde? este foarte important pentru mine sa stiu daca voi putea sa fac un master aici sau chiar sa muncesc. Ar fi foarte bine sa imi pot castiga si eu existenta aici pana la sosirea green-card-ului.....

va multumesc aniticipat, in speranta ca ma va ajuta si pe mine cineva cu aceasta mica problema. O zi placuta mai departe!

•  04-02-2008, 06:55 PM 71830 in reply to 71826

Re: Va rog mult sa ma ajutati si pe mine..am si eu o nedumerire..si vreau sa fiu sigura

El trebuie sa fie cetatean ca sa te poata sponsoriza pe tine.El e rezident acum, trebuie sa astepti sa devina cetatean.Poate depune actele dar o sa zaca acolo pana devine cetatean.tu trebuie sa te gandesti cum iti mentii statutul legal pana devine el cetatean si va casatoriti.aplica la o facultate ceva sau master.daca te casatoresti cu el acum, nu ai abosult nici un drept, nu tu munca, nu tu calatorie, nimica, nici macar statu legal nu stiu daca ai dupa ce iti expira dreptul de sedere, chiar daca esti casatorita cu el.Mai citeste si tu pe forum ca s-a discutat mult pe tema asta.

•  04-02-2008, 11:58 PM 71833 in reply to 71830

Re: Va rog mult sa ma ajutati si pe mine..am si eu o nedumerire..si vreau sa fiu sigura

Pe langa cele zise de Karla, adaug sa fii atenta la faptul cand iti schimbi statutul de visitator in cel de student sau oricare alt statut, mai putin de cel de rezident permanent, nu mai ai drept de calatorie. Daca iti schimbi statutul aici in State, si daca iesi de aici, nu mai poti reintra decat daca aplici pt o viza de la ambasada din nou. Cea mai 'usoara' solutie in cazul tau daca vrei neaparat sa ramai aici langa el e sa aplici pt schimbare de statut in student, si dupa un an de student, poti sa muncesti maxim 20 ore pe saptamana off campus....cel putin asa stiu pt undergrad, si mi se pare pt grad students e la fel.

Live Free or Die.
  •  04-03-2008, 10:42 PM 71890 in reply to 71826

alinaaliss:

daca ne casatorim, eu voi obtine automat green-card-ul sau vor mai trece cativa ani pana il voi obtine? cati anume? iar daca va mai dura, eu voi pierde viza de turist si nu voi mai putea sa il vizitez in tot acest timp? exista o alta solutie sa obtin green-card imediat? sau imediat dupa ce ne casatorim eu voi obtine un permis de munca provizoriu si ma voi putea angaja aici oriunde? este foarte important pentru mine sa stiu daca voi putea sa fac un master aici sau chiar sa muncesc. Ar fi foarte bine sa imi pot castiga si eu existenta aici pana la sosirea green-card-ului.....

va multumesc aniticipat, in speranta ca ma va ajuta si pe mine cineva cu aceasta mica problema. O zi placuta mai departe!

Eu zic sa faci orice numai sa nu te casatoresti.Vor trece probabil ani buni pana cand prietenul tau va putea aplica pentru cetatenie,si numai atunci cand el va deveni cetatean va putea aplica pentru tine ca sotie pentru schimbare de statut.Parerea mea e sa te intorci in tara cand iti expira termenul de sedere si sa ai grija sa nu abuzezi de viza de turist pentru ca daca tot intri si iesi din sua cu viza de turist la un moment dat ei pot chiar sa ti-o ia,daca te suspecteaza ca motivul tau de calatorie e de fapt altul.Ei iti dau 6 luni intr-adevar dar de fapt daca stai cele 6 luni,pleci apoi te intorci si stai iar 6 luni si tot asa,nu le place de loc.

Deci eu zic sa te intorci in romania si sa incerci sa iti iei alt tip de viza,de student sau de munca,daca vrei sa fi cu el in sua.Cam asta ar fi solutia si inca o data ai grija cu viza de turist nu abuza de ea,eu am fost in situatia ta ,am tot calatorit in sua cu viza de turist,am stat cele 6 luni si cam la a 3-a intrare mi-au facut mari probleme,cat pe aci sa imi puna interdictie.Un alt tip de viza ti-ar da mai multa libertate,desi stiu e mult mai greu de obtinut.

Bafta!!

•  04-04-2008, 06:53 PM 71913 in reply to 71890

Multumesc frumos pentru informatiile oferite! Cu siguranta imi vor fi de mare ajutor! Numai bine tuturor...
View as RSS news feed in XML