Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

GC temporar si anularea casatoriei (sau separation agreement)

Last post 04-18-2008, 12:26 PM by Leona. 32 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-02-2008, 06:50 PM 71829

GC temporar si anularea casatoriei (sau separation agreement)

Buna,

sunt intr-un mare impas si va rog sa ma ajutati cu informatii (mai ales cei care stiu bine legile imigrarii in US sau au trecut printr-o situatie asemanatoare).

Am venit in US cu viza K-1, m-am casatorit si am primit GC temporar in august 2007.

La sfarsitul lui februarie 2008 sotul meu a cerut anularea casatoriei la aprox. 10 luni de la casatorie. El are pe altcineva si vrea neaparat sa iasa din casatorie fara prea multe implicatii (pentru ca dupa un an, altfel s-ar pune problema) si ne-avand grounds for divorce (+ in cazul unui divort eu as avea dreptul la spousal support etc.) a cerut anularea (invocand motivul de frauda in vederea obtinerii GC-ului. Acuzatiile sunt false si bineanteles ca nu exista dovezi care sa sustina acuzatiile lui insa, daca Curtea Suprema ii va da castig de cauza, eu nu mai am nici o sansa sa fiu legal aici in US).
    Avocatii vor sa se faca un separation agreement intre parti. Doresc sa stiu:
    - daca semnez separation agreement, statutul meu (de casatorita) se va schimba imediat si va trebui sa aplic pentru ridicarea conditiei de GC temporar sau trebuie sa fac asta inainte de semnarea agreementului ?  Sau numai dupa ce se incheie oficial casatoria adica la un an de la separare voi putea sa aplic pentru ridicarea conditiei ?

- el vrea sa isi decline orice responsabilitate ca sponsor (pentru ca a semnat affadavit of support care il face responsabil financiar pentru mine 3 ani de la data casatoriei) si doreste ca acest lucru sa fie stipulat in agreementul respectiv. Daca  accept, va trebui sa am alt sponsor ca sa pot ramane in US ?

Care ar fi strategia cea mai buna in aceasta situatie.

Mentionez ca locuiesc in statul New York. 

•  04-02-2008, 07:07 PM 71831 in reply to 71829

Re: GC temporar si anularea casatoriei (sau separation agreement)

WoowSad Cred ca poti aplica pentru ridicarea conditiei abia dupa 2 ani cand iti expira GC temporar, cu 3 luni inainte de expirare, trebuie sa aplici dar singura deci sotul tau nu mai e petitionar, impreuna cu un waiver din cate stiu eu.Trebuie sa demonstrezi ca te-ai casatorit cu buna credinta si a fost o casatorie pe bune.Eu din cate am citit nu e usor dar nu e imposibil.

Nu te poti casatori cu altcineva dar asta nu inseamna ca vei fi deportata pana iti expira GC temporar.Pentru ca ai venit cu k1, in caz de divort nu te poate sponsoriza nimeni decat sotul cu care de fapt te-ai casatorit.Nu se poate transforma in GC prin employment sau in altceva, de ex viza de studii.trebuie sa te intorci in Roamnia si aplici de acolo iara.

ce nu sunt sigura sa iti zic, tu ai zis ca e doar separation agreement, deci nu e divort deocamdata, dar daca a zis ca isi declina orice responsabilitate ca sponsor....asta nu mai stiu.Chiar daca divorteaza, el poate veni cu tine la interviul pentru ridicarea conditiei de GC si sa le explice impreuna cu tine ca a fost o casatorie pe bune.

Bafta multa, dar consulta un avocat mai bine!!

•  04-03-2008, 12:44 AM 71835 in reply to 71831

Mihaela situatia ta pare tare complicata. Nu stiu cum sa te ajut. Nu semna nimic , separation agreement nu suna bine pt mine, pt . ca astfel tu trebuie sa te intorci in tara. Auzi ce om! Sa gaseasca pe altcineva dupa 10 luni. De ce te-a adus de la celalat capat al lumii, ca sa te lase pe drum! Daca vrea sa divorteze sa o mearga si sa spuna adevarul, ca a gasit pe altcineva. Doamne ajuta! Am sa ma uit pe immigration laws sa vad cam ce e de facut in cazul tau. 
    "My great victory consists not in never falling but in rising everytime I fall."- from a movie
  •  04-03-2008, 10:53 PM 71892 in reply to 71829

Din pacate cred ca situatia ta depaseste multe persoane care scriu aici pe forum.Un avocat trebuie neaparat consultat.

Din cate stiu eu daca casatoria se desface inainte de implinirea celor 2 ani conditionali poti aplica si singura,eventual cu un alt sponsor,e mult mai greu dar nu imposibil.cred ca va trebui sa demonstrezi ca te-ai casatorit cu buna credinta eventual ca ai avut de suferit(' battered wife'),nu stiu daca a fost cazul,dar din moment ce are pe altcineva cred ca e in avantajul tau foarte mult.

Eu zic sa nu semnezi nimic,mai ales daca nu ai un avocat.

•  04-04-2008, 04:12 PM 71910 in reply to 71892

punchbug:

Din pacate cred ca situatia ta depaseste multe persoane care scriu aici pe forum.

Din cate stiu eu daca casatoria se desface inainte de implinirea celor 2 ani conditionali poti aplica si singura,eventual cu un alt sponsor

Cred ca situatia te depaseste mai mult pe tine.Nu poate aplica cu nici un alt sponsor daca divorteaza, trebuie sa aplice singura, demonstrand ca a intrat in casatorie cu buna credinta(au platit taxe impreuna, au avut conturi bancare impreuna, poze, scrisori, vacante pe unde au fost impreuna, declaratiile prietenilor si rudelor, etc...).

•  04-08-2008, 11:31 AM 71984 in reply to 71910

ai dreptate,my bad dar nu trebuie sa fi rautacoiasa,pana la urma nimeni aici nu e avocat,asa ca ne dam cu parerea.
  •  04-08-2008, 07:59 PM 72001 in reply to 71984

Multumesc celor care mi-au raspuns,

am observat ca moderatorul forumului (Alien) daca nu ma insel, nu a facut nici un comentariu Saddesi este o persoana care se pare ca este destul de in tema cu legislatia in US. 

Avocatul meu de divort insista sa fac un setelment insa un avocat de imigrari mi-a zis ca singura sansa ar fi sa am certificatul de divort inainte de implinirea celor 2 ani, ca sa pot aplica singura. Asta inseamna ca cea mai buna alternativa ar fi sa cer divort. In momentul asta nu se poate pentru ca inca nu s-a retras cererea de anulare din parte sotului meu (+inca nu avem un an de casatorie - ca asa se cere in NYS. Ca sa nu mai mentionez ca, trebuie sa ai si grounds de divort ... care nu sunt prea multe in NY. Chiar daca el are deja o prietena, trebuie prins in flagrant si apoi cu dovada respectiva se poate merge la divort. Asta din start inseamna un private detective angajat ... ). ...

Stiu ca sunt multe fete care citesc pe acest forum, cum am fost si eu cand am luat inerviul pentru K-1 ...

O recomandare: intodeauna sa aveti o rezerva de bani (cateva mii de dolari) de care sotul/logodnicul nu trebuie sa stie ...

iubitul meu sot nu stia ca am resurse financiare sa imi pot angaja avocat. M-a ,,lovit,, cu cererea de anulare chiar dupa ce imi cumparasem bilet sa plec inapoi in Ro. sa imi vizitez parintii dupa un an de cand nu ii mai vazusem ... .... si imi cumparasem si un laptop ... si ce si-a zis el?! ... Acum e momentul ! ...Am avut 20 de zile la dispozitie sa imi angajez avocat care sa raspunda la acuzatii. Cel mai ieftin m-a cerut 3.500usd retaining fee (adica trebuie sa ai banii in cont in momentul in care il angajezi. E plata in avans. ...si daca nu ai banii si nu reusesti sa angajezi un avocat in asa scurt timp ... too bad for you
    El castiga prin ,,default,, . Adio nevasta (adica nu trebuie sa plateasca nici spousal support nici nimic pentru ca urmatorul lucru care ti se va intampla este sa fi deportata). Anulam totul ca si cum un an din viata noastra nici nu s-ar fi intamplat. ... Credeti-ma, e incredibil cum viata ti se poate schimba intr-o fractiune de secunda ... El poate sa o ia de la capat linistit si fara implicatii sau responsabilitati, iar tu, shipped back to where you came from. Easy and cheep pentru american. 

•  04-08-2008, 08:05 PM 72002 in reply to 72001

Ai dreptate Mihaela,multe fete depind exclusiv de sotul lor,la mana lor cum se zice.Sper ca totul sa fie bine si sa iesi din situatia asta cu bine.Multa bafta si gandeste-te ca poate e spre mai bine ca s-a intamplat acum si nu mai tarziu,dupa ani pierduti cu un astfel de barbat.

In ceea ce il priveste pe Alien cred ca poti sa ii trimiti un mesaj personal,daca are adresa de email inregistrata,daca vrei opinia lui.Eu am vorbit cu mai multe fete direct pe email,dupa ce le-am trimis un mesaj privat.

Multa bafta!

•  04-09-2008, 08:56 AM 72020 in reply to 72002

Pai cum adica tu ai nevoie de grounds pt divort si el nu are pt anulare?? Lui nu i se cer motive?

Tu stii ca el are pe cineva, da? Pai de ce nu te urci tu frumusel in masina, il urmaresti si il prinzi cu ea. Sau poate aveti vreun prieten comun care stie de relatia lui si i-a vazut impreuna si poate depune marturie. 

In alta ordine de idei...

Din Affidavit nu se iese chiar asa usor. Ai citit formularul?

Your obligation to support the immigrant(s) you are sponsoring in this affidavit of support will continue until the sponsored immigrant becomes a U.S. citizen, or can be credited with 40 qualifying quarters of work in the United States.Although 40 qualifying quarters of work (credits) generally equate to ten years of work, in certain cases the work of a spouse or parent adds qualifying quarters. The Social Security Administration can provide information on how to count qualifying quarters (credits) of work.The obligation also ends if you or the sponsored immigrant dies or if the sponsored immigrant ceases to be a lawful permanent resident and departs the United States. Divorce does not end the sponsorship obligation.

Da-i cu asta de cap pana pricepe. Si nu-i vorba ca vrei banii lui sau sa -ti plateasca alimony, ci pur si simplu de faptul ca EL este vinovat si de ce trebuie sa platesti tu?

Apoi nu stiu cam in ce stadiu te afli cu adaptarea in US, tre sa te gandesti si la asta. Crezi ca vrei sa ramai aici? Te poti descurca singura? Sau crezi ca in Romania iti va fi mai bine? Daca esti 100% convinsa ca aici vrei sa-ti traiesti viata, ia si lupta pt drepturile tale si nu semna porcariile lui.

Ai dovezi ca ai intrat in mariaj cu buna credinta, right? Tu ai GC-ul temporar, da? Cred ca poti intra in categoria battered  wife, si poti aplica pt scoaterea conditiei pe acest motiv. Nu stiu in ce masura un avocat de divort cunoaste toate legile imigratiei, poate e mai bine sa contactezi pe cineva care lucreaza in acest domeniu.

In rest, ce sa-ti spun? Sh*t happens. What doesn't kill you makes you stronger. Fruntea sus si mergi mai departe.  E o chestie in Universul asta pe care oricat as incerca sa o inteleg, nu pot. Atunci cand crezi ca totul e ok, si ca nimeni nu-ti poate incurca viata si planurile, exact atunci totul se schimba. Believe me, I know what I'm talking about.

Succes ! 

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  04-09-2008, 10:20 AM 72022 in reply to 71829

Nu imi este clar daca exista vreo diferenta intre anulare si divort din punct de vedere al legii emigrarii. Din tot ce am citit pana acum nu am vazut niciodata mentionata anularea, dar in cazul divortului sau al decesului sotului cetatean american, poti sa aplici singura pt scoaterea conditiei. Aceasta scoatere a conditiei o poti face doar dupa ce obtii divortul si va trebui sa demostrezi ca a fost o casatorie de buna credinta.

Deja ti-a spus Bonepaula cum sta cu affidavitul. Nu este vorba de 3 ani de la data casatoriei, ci pana cand tu ajungi la 40 credite de munca sau devii cetatean american. Probabil confuzia cu 3 ani este pt ca dupa 3 ani poti sa depui pt cetatenie si odata ce esti cetatean dispare affidavitul. Daca insa va despartiti atunci sunt fie 5 ani cealalta varianta a obtinerii cetateniei, sau 10 ani pana cand ajungi la 40 de credite.

In mod cert cel mai bine pt tine este sa contactezi un avocat de emigrari. Avocatul de divort este mai mult doar daca vrei sa obtii ceva de la al tau sot, dar altfel nu are cu ce sa te ajute prea mult. Insa asistenta unui avocat de emigrari cred ca este esentiala pt un caz ca al tau.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-09-2008, 11:56 AM 72033 in reply to 71829

Mihaela,

Imi pare tare rau sa vad un om, daramite o romanca in situatia ta.  Uite cum stau lucrurile din research-ul pe care l-am facut:  daca sotul tau obtine anularea casatoriei, casatoria e considerata null and void ab initio (de la inceput), si se creaza prezumtia de deportare.  USCIS va incerca sa te trimita acasa imediat.  Tu ai doua optiuni, dupa cum vad eu lucrurile:  fie sa lupti pt. divort, care e preferabil, pt. motivele pe care ti le-a spus bonepaula, fie sa accepti anularea casatoriei, si sa ai un avocat de imigrari gata pregatit atunci cand USCIS iti va trimite notice-ul sa pleci, sa lupte pt. tine. 

Argumentul USCIS-ului va fi unul simplu: ai intrat in US prin casatorie cu cetatean american si casatoria a fost anulata in mai putin de doi ani, deci esti out of status (see Sideropoulos).  Apoi va fi randul tau (al avocatului) sa dovedesti cu "sufficient evidence" (see Baliza) ca aceasta casatorie a fost pe bune.  Ce inseamna sufficient evidence?  Orice, prin care un om normal vede buna ta credinta, inclusiv lucruri care dovedesc reaua lui credinta (ai e-mailuri, fotografii, orice care sa dovedeasca, in fata USCIS, nu family court, pt. ca acum casatoria e deja anulata, ca ai venit pe bune).

Eu una as incepe sa adun dovezi.  Si cele mai neinsemnate lucruri pot sa convinga un judecator sa decida in favoarea ta.  Mult succes iti doresc.

P.S. La Curtea Suprema nu ajungi de la inceput, stai linistita.  Cazul tau va avea infatisare in Immigration Court, in cadrul unei District Court (federala), depinde unde in NY locuiesti.  Va fi un judecator federal care va decide cauza ta, si e putin probabil, daca vei castiga, ca USCIS sa faca recurs  Daca nu vei castiga in District Court, vei avea sansa sa faci recurs, si de-abia atunci vei fi la Curtea Suprema.  Nu te speria, sunt doar proceduri.

B.Fraudulent Marriage

Return to Topic List 177. Burden of proof

Burden, under provisions of 8 USCS § 1251 [redesignated 1227] former subsection (c), is upon alien to establish that marriage was not contracted for purpose of evading provisions of immigration law when Service has once shown by substantial evidence that alien entered United States on non-quota immigrant visa based on marriage to U.S. citizen entered into two years before entry and terminated within two years after entry. Sideropoulos v Immigration & Naturalization Service (1966, CA6) 357 F2d 642.

Burden is upon alien to come forward with sufficient evidence to rebut presumption that visa was procured on basis of fraudulent marriage where government shows that marriage took place less than 2 years prior to entry and that marriage was judicially terminated within 2 years after entry. Baliza v Immigration & Naturalization Service (1983, CA9) 709 F2d 1231, 12 Fed Rules Evid Serv 759.

In deportation proceedings against alien charged with entry to United States with immigrant visa procured by fraud on basis of marriage judicially annulled or terminated within 2 years of entry, and for failure or refusal to fulfill marital agreement, sham marriage is found where bride and groom do not intend to establish life together at time they are married; sham marriage is properly found if supported by substantial and probative evidence. Bu Roe v Immigration & Naturalization Service (1985, CA9) 771 F2d 1328.

After Government has established prima facie case of deportability under 8 USCS § 1251 [redesignated 1227] former subsection (c)(1), respondent has burden of establishing by preponderance of reasonable, substantial, and probative evidence that he did not marry citizen of United States for express purpose of evading any provisions of immigration laws. In re T---- (1957, BIA) 7 I & N Dec 417.

In deportation proceedings under 8 USCS § 1251 [redesignated 1227] former subsection (c), Government has burden of establishing alienage and that relationship and point of time of marriage, entry, and annulment exist; after Government has done this, burden is upon alien to show that he is within exemption by establishing that marriage was not contracted for purpose of evading immigration laws. In re V---- (1957, BIA) 7 I & N Dec 460.

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  04-09-2008, 01:51 PM 72038 in reply to 72022

Nu incetez sa ma minunez cum romancutele care vin in US aduse doar de "dragoste, pasiune si altruism", refuza sa plece inapoi cind barbatii isi dau seama ce "podoabe" sint.Smile.

It makes one viscerally sick.

•  04-09-2008, 02:30 PM 72040 in reply to 72038

Ia o lamaie.

Si tot ma intreb si eu CE-TI PASA TIE???? Iti aftecteaza cumva viata ta?  Presupun ca esti constient ca poti sa arunci tu cu noroi pe internet cat vrei, n-or sa plece ele romancutele inapoi ca asa vrei tu.

•  04-09-2008, 05:14 PM 72048 in reply to 72038

Poate ca unul din motivele pt care romancutele nu vor sa se intoarca este pt ca au obosit sa asculte comentari asemanatoare cu cele facute de tine. Rusine.....fata aceasta este deja destul de suparata si nu cred ca ceea ce ai scris  '' Mr Prism  '' este ceea ce un om cu mintea la cap ar trebui sa faca.
  •  04-09-2008, 08:33 PM 72056 in reply to 72038

Prism:

Nu incetez sa ma minunez cum romancutele care vin in US aduse doar de "dragoste, pasiune si altruism", refuza sa plece inapoi cind barbatii isi dau seama ce "podoabe" sint.Smile.

Hai ca ma gasesc si eu sa comentezSmile da tu de unde stii ca nu sotul e "podoaba" de fapt?Confused

•  04-10-2008, 10:03 PM 72087 in reply to 72038

Prism:

ce lume!de c eoare lumea comenteaza cand trebuie sa taca?pai i-a stricat fetei rostul,a adus-o aici si normal ca ea nu vrea sa mai plece,la ce sa se intoarca.Si-a facut deja planuri de viitor aici.Daca mie mi s-ar intampla una ca asta si eu as vrea sa raman,nu neaparat ca e america si umbla cainii cu covrigii in coada ci pentru ca deja am prieteni aici,planuri de viitor,am lasat in urma tot cand am venit aici pentru sotul meu si probabil si ea la fel.

•  04-10-2008, 10:46 PM 72088 in reply to 72087

Buna tuturor celor implicati pe topicul asta. Cei care au ceva ani asimilati pe acest forum, poate isi reamintesc de povestea unui baietel tare drag mie. Intra cu nick-ul Aphro sau Afro nu mai retin. Povestea lui era tare duioasa. V-o mai amintiti?! O casatorie inceputa in Ro si terminata inm State. Si apoi a plecat in Ro iarasi. sa dau un search poate va amintiti macar finalul. http://forum.romportal.com/forums/thread/55834.aspx

E foarte greu de dat sfaturi in cazurile astea .Mi-aduc aminte ca The Alien i-a scris sa contacteze un avocat de immigration. Mi se pare ca nu a contactat si e in tara. Afro daca mai esti pe undeva pe aici , te rog mai posteaza. Si daca citesti randurile astea , urari de sanatate si tie si familiei tale.

•  04-10-2008, 11:41 PM 72090 in reply to 72088

Nu prea se compara cazurile dupa parerea mea .In primul rand afro s-a casatorit cu o persoana mult mai in varsta si din start a dat de banuit motiv pentru care nici nu a reusit sa ia green cardul.Intre timp a divortat apoi vroia green card desi nici macar nu mai era casatorit, apoi vroia sa depuna K1 cu noua prietena(se pare ca a gasit marea dragoste in timp util),deci..mult mai complicat si sincer dupa mine,nu ca judec, dar afro parea mai mult interesat sa ramana in sua cu orice pret.Cei de la USCIS sunt buni psihologi si e clar ca atunci cand o persoana de 20 de ani se casatoreste cu una de 60 ani sunt interese la mijloc.

cazul fetei asteia e mult mai straightforward,desi dificil in esenta.

Ma surprinde mereu cum barbatii romani se grabesc intotdeauna sa judece fetele romance.Daca nici macar noi intre noi nu avem pareri bune unii despre altii,pai atunci cum sa mai avem pretentia la straini sa ne respecte?

•  04-11-2008, 08:00 AM 72094 in reply to 72038

Prism:

Man, acum ai dat-o-n bara rau. Tu crezi ca barbatii romani sunt mai buni? Sau barbatii si femeile de oriunde? Eu am stat mult in Europa, cand eram tanara, frumoasa si slaba si.... "americanca"... Si ce ma stresa cel mai mult era sa separ prietenii (iubitii) care ma placeau pe mine si cei care placeau ideea de a ajunge in America prin mine. Si stii ce? E dreptul fiecarui om sa vrea o viatza mai buna. In Romania inca nu exista sanse pentru fiecare. Si poate fetele astea s-au saturat de mitocanii de barbati din Romania. Balcanici, ignoranti, nespalati, etc. Sau poate voiau decat o sansa (in cazul asta "americanul" trebuia sa deschida ochii mai bine). Nu stii tu... Nu detii adevarul suprem asa cum vrei sa arati. Esti tot unul dintre ei (barbatii romani).

Nota 1: Si numai sa indraznesti sa te plangi la moderatori de atac la persoana... Cand faci afirmatii ca ale tale, sa fii pregatit sa primesti si raspunsuri pe masura.

Nota 2 Pentru moderatori: Daca stergeti postarea mea, rog sa se stearga toate celelelate referitoare la mitocania spusa de Prism (inclusiv a lui).

•  04-11-2008, 08:37 AM 72095 in reply to 72090

punchbug:

.Daca nici macar noi intre noi nu avem pareri bune unii despre altii,pai atunci cum sa mai avem pretentia la straini sa ne respecte?

Nu atitudinea asta de turma i-a adus pe romani unde sint azi ? Admiratia pentru cine fura mai mult, minte mai frumos si e mai puturos ?

Respectul se cistiga prin fapte, ce-ar fi sa inceapa sa citeasca, sa se cultive, sa inteleaga ca exista niste principii (crestine) care stau la baza intregii lumi civilizate pentru care alte natii se lupta de mai bine de o mie de ani ?

Cit depre romance...ce s-a intimplat cu juramintul pe Biblie ca isi vor urma sotul "la bine si la rau" pina la capatul vietii?

Ps. Nu ma astept sa existe multe romance care inteleg dar intrebarea merita pusa.

•  04-11-2008, 11:48 AM 72100 in reply to 72095

Prism:
    Cit depre romance...ce s-a intimplat cu juramintul pe Biblie ca isi vor urma sotul "la bine si la rau" pina la capatul vietii?

Prism, de ani de zile vii si sustii aceeasi idee..... cred ca ar fi cazul sa raspunzi si tu la intrebarea : E posibil ca intr-o relatie sa fie vinovat barbatul intr-o masura mai mare decat femeia???? Si cred ca asta ar spune tot.

PS. E clar ca in cazul de fata el e cel care nah.... s-a plictisit vrea alta "prospatura" si cum poti sa stai "la bine si la rau" pana la capatul vietii ??? cand el e cel care spune : hei ... m-am plictisit de tine , mi-am gasit alta ???? Il legi de pat ??? ca sa urmezi juramantul pe Biblie?

"What nerv's me also destroy me!"
  •  04-11-2008, 11:59 AM 72101 in reply to 72095

Prism:
    [

Respectul se cistiga prin fapte, [...]

Dau doi bani pe vorbe, juraminte etc. Cum bine spui faptele sunt importante. Si cum in cazul de fatza, EL a calcat pe bec, hai sa lasam prostiile la o parte, ok?

Pot sa dau din gura pana nu mai pot si sa jur pe 10 Biblii deodata. N-am sa stau cu un om care vrea sa stea cu alta si nici eu n-as cere cuiva sa stea cu mine dupa ce l-am inselat.