Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Sumitul NATO - NATO Summit

Last post 04-03-2008, 06:47 AM by Dell. 19 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-28-2008, 03:47 PM 71664

Sumitul NATO - NATO Summit

Dupa cum stiti saptamana viitoare va avea loc sumitul NATO in Bucuresti.

Va fi cel mai mare sumit din istoria aliantei, dar si mai important pt Romania este faptul ca va fi cel mai mare eveniment international organizat de Romania in istoria ei.
    Cu circa 40 de sefi de stat (printre care sefii celor mai importante tari in lume in ziua de azi U.S., Anglia, Franta, Germania, probabil Rusia) si mii de jurnalisti din intreaga lume, pt 3 zile Romania se va afla pe buzele intregii planete.
    Poate doar organizarea unui campionat mondial de fotbal sa mai egaleze o astfel de expunere internationala.

Si acum apare intrebarea mea in special pt cei din Bucuresti, dar si pt toti ceilalti care nu locuiesc in Bucuresti: la modul personal considerati ca se merita sacrificiul din aceste zile (trafic infernal, restrictii, mii de politisti, jandarmi, servicii speciale atat romanesti cat si straine etc.)?

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-28-2008, 09:58 PM 71668 in reply to 71664

Re: Sumitul NATO - NATO Summit

SE MERITA!
  •  03-29-2008, 08:04 AM 71670 in reply to 71668

Orice eveniment international care pune Bucurestiul/Romania intr-o lumina cit de cit favorabila merita inconvenientele de moment. Cu atit mai mult cu cit e vorba de NATO. Numai daca edilii capitalei si romanii in general s-ar abtine de la porcariile cotidiene.
  •  03-29-2008, 09:17 AM 71672 in reply to 71664

TheAlien:
    Dupa cum stiti saptamana viitoare va avea loc sumitul NATO in Bucuresti.

Va fi cel mai mare sumit din istoria aliantei, dar si mai important pt Romania este faptul ca va fi cel mai mare eveniment international organizat de Romania in istoria ei.
    Cu circa 40 de sefi de stat (printre care sefii celor mai importante tari in lume in ziua de azi U.S., Anglia, Franta, Germania, probabil Rusia) si mii de jurnalisti din intreaga lume, pt 3 zile Romania se va afla pe buzele intregii planete.
    Poate doar organizarea unui campionat mondial de fotbal sa mai egaleze o astfel de expunere internationala.

Si acum apare intrebarea mea in special pt cei din Bucuresti, dar si pt toti ceilalti care nu locuiesc in Bucuresti: la modul personal considerati ca se merita sacrificiul din aceste zile (trafic infernal, restrictii, mii de politisti, jandarmi, servicii speciale atat romanesti cat si straine etc.)?

Merita exact cat merita un circ intercontinental.
    RO e in continuare o destinatie exotica pt. majoritatea politicienilor si decision-makerilor marilor puteri, e un fel de Fiji situat geografic relativ aproape de Bruxelles, Schengen si Maastricht.

Dar chiar si-un spectacol de circ poate fi folosit asa incat sa se traga niste foloase, numai ca pt. asta trebuie lasata ciolaniada deoparte. 
    Si asta nu e posibil cu securisti ioroparlamentari si secretari de partid in poll-position la toate nivelele (ce mai face dom' Hrebe?).

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  03-29-2008, 12:21 PM 71678 in reply to 71672

telefoanele sunt bruiate  deja in zona culoarului unic ,circulatia bulversata in tot Bucurestiul,masini ridicate,este un haos in capitala..masuri de securitate aberante,cei care locuiesc de-a lungul traseului nu au voie sa atinga perdelele,sa nu deschida geamurile.......cersetorii urcati in trenuri si trimisi prin tara,aurolacii de asemenea,totul imi aminteste de ceausescu.ramane sa apara Basescu la tv cu urmatorul mesaj catre bucurestenii:va astept in strada sa aplaudati.Big Smile

•  03-29-2008, 02:28 PM 71681 in reply to 71678

Au cules si cainii vagabonzi!?

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  03-29-2008, 02:37 PM 71682 in reply to 71678

roxy:

telefoanele sunt bruiate  deja in zona culoarului unic ,circulatia bulversata in tot Bucurestiul,masini ridicate,este un haos in capitala..masuri de securitate aberante,cei care locuiesc de-a lungul traseului nu au voie sa atinga perdelele,sa nu deschida geamurile.......cersetorii urcati in trenuri si trimisi prin tara,aurolacii de asemenea,totul imi aminteste de ceausescu.ramane sa apara Basescu la tv cu urmatorul mesaj catre bucurestenii:va astept in strada sa aplaudati.Big Smile

Fiind direct afectata, care este raspunsul la intrebare, se merita sau nu se merita tot acest efort (ma refer aici la omul de pe strada, cel care locuieste in Bucuresti si sufera in aceste zile mai mult decat inainte)?

Va ramane ceva pozitiv la terminarea acestui eveniment? Mai putini caini vagabonzi, poate mai putini cersetori, strazi aranjate, ceva cat de cat mai bun decat era inainte?

•  03-29-2008, 04:43 PM 71685 in reply to 71682

cred ca nimic nu va ramane pozitiv.ma tot gandesc sa nu apara vreun caine pe calea victoriei cand va trece domnul sarkozi nicolasBig Smile

deja la prietenii sau rudele de pe traseul unic nu poti intra decat daca ai fost anuntat si pe baza de buletin.la fiecare intrare de bloc sta un politist.

apropo:daca un eveniment de asemenea amploare are loc in america sau ij franta se impun  aceleasi restrictii?

•  03-29-2008, 04:54 PM 71686 in reply to 71685

roxy:
    deja la prietenii sau rudele de pe traseul unic nu poti intra decat daca ai fost anuntat si pe baza de buletin.la fiecare intrare de bloc sta un politist.

apropo:daca un eveniment de asemenea amploare are loc in america sau ij franta se impun  aceleasi restrictii?

La intrarea la circ ti se cere biletul. Cei care locuiesc pe strazile alea pe unde va trece alaiul oficial sunt in perimetrul circului, intr-o proximitate periculoasa fatza de menajerie deci trebuie sa arate biletul de voie, season ticketul, abonamentul.

Mai bine intreaba-te ce rol mai poate avea o organizatie ca NATO in contextul actual (si al ultimilor 13 ani - de cand s-a incheiat retragerea ruseasca dinEuropa Centrala si de E) - cat de Nord-Atlantic si anti-comunist mai e NATO din moment ce are ca membri tari cu regimuri comuniste (sigur, nedeclarate) care sunt la capatul celelalat al Europei fatza de cartierul general al organizatiei, iar inamicul nr. 1 - fosta URSS reprezentata de actuala Rusie sovietica putinista - e declarat oficial stat democratic (ce fel de democratie o fi acolo?!) de catre toate partile - de USofA, de UE, de NATO, you 
    name it.

PE CINE SI DE CE ANUME MAI APARA NATO?

•  03-30-2008, 01:44 AM 71697 in reply to 71686

eu ma -ntreb cat costa acest summit ....deciziile sunt luate .aceasta intalnire e o formalitate.prea mult efort pentru nimic.ca sa vada altii ca nu traim in copaci ?

pe cine apara  NATO si de ce  anume nu-i treaba mea.Big Smile

•  03-30-2008, 10:16 AM 71703 in reply to 71697

Cum adica prea mult efort pt nimic, ca e doar ca sa nu vada altii ca traim in copaci?

Saptamanile trecute a fost mare scandal cand emisiunea lui Tony Bourdain a aratat doar o parte a Romaniei lui 2008. Acum cand se arata dintr-un alt punct de vedere, cealalta parte, este pt nimic?

Ma uitam pe Antena3 ieri, si am vazut Bucurestiul filmat noaptea pe culoarul unic. In mod sigur nu lipsea nici-un bec de la vreun stalp, si ma intreb daca nu cumva au mai fost si altii montati. Arata acel bulevard ca o fluviu de lumina. Mai vezi asa ceva doar in marile orase ale lumii. Sunt convins ca si toate strazile, trecerile de pietoni, semnele, totul a fost curatat aranjat.

La 101 Marketing te invata ca unul din cele mai importante lucruri pe care le poti face intr-o organizatie (firma, club, etc.) este NETWORKINGUL. NATO inainte de orice altceva (ca si UE) este un club de ELITA. Romania este membra a acestor doua cluburi. Cluburi private, cu taxa de membru pe masura, cu sacou si cravata, fotolii de piele, ceiuletul si cafeluta necesare.

Asa cum am spus mai sus, NICIODATA in istoria ei (si includ aici si existenta tarilor romane, a voievodatelor si/sau dacilor) Romania nu a stat la acea masa. Saptamana viitoare, nu numai ca sta la masa, dar este si gazda. Presedintele Romaniei VA PREZIDA acea intalnire. Beneficiile sunt ENORME. Toate acele mari firme multinationale au venit si vin in Romania datorita apartenentei Romaniei la aceste cluburi (NATO si UE). Toate aceste firme vor face presiuni pt o infrastructura mai buna (autostrazi), o birocratie mai mica. In  final omul de rand are (si va avea) un standard de viata cu mult mai ridicat.

Uitati-va peste Prut sau peste Dunare la sarbi, sa vedeti diferentele dintre Romania 2008 si Serbia. Si ne aducem destul de bine aminte cum era Iugoslavia acum 20 de ani si cum era Romania acum 20 de ani.

•  03-30-2008, 03:58 PM 71708 in reply to 71697

roxy:

eu ma -ntreb cat costa acest summit ....deciziile sunt luate .aceasta intalnire e o formalitate.prea mult efort pentru nimic.ca sa vada altii ca nu traim in copaci ?

pe cine apara  NATO si de ce  anume nu-i treaba mea.Big Smile

Daca retin bine minte, parca am citit undeva ca Summitul costa Romania ...26 mil EUR.

•  03-31-2008, 03:56 PM 71734 in reply to 71703

TheAlien:
    La 101 Marketing te invata ca unul din cele mai importante lucruri pe care le poti face intr-o organizatie (firma, club, etc.) este NETWORKINGUL. NATO inainte de orice altceva (ca si UE) este un club de ELITA. Romania este membra a acestor doua cluburi. Cluburi private, cu taxa de membru pe masura, cu sacou si cravata, fotolii de piele, ceiuletul si cafeluta necesare.
    Yo (ca sa-l parafrazez pe dl. presedintele tau), sunt doua NATO-uri si 2-3 UE-uri. 

Este NATO-ul membrilor permanenti, plini (al celor cu nukes si putere de decizie) si NATO-ul membrilor supleanti (al celor acceptati/tolerati care au numai putere numai de aprobare a unuia sau altuia dintre mebrii plini).

Este UE-ul de V, UE-ul Central si UE-ul de E (care aproape se confunda cu cel Central).

Mai pe scurt, exista cluburile membrilor si cluburile aderatilor la cluburile membrilor.

La toate cluburile astea taxa de membru e pe masura, indiferent de tipul de membership (plin sau supleant). 
    La fel si tinuta obligatorie la costum & cravata, statul in fotolii de piele, cafeluta si ceiuletul la purtator. 
    Dar ce-i mai important, drepturile reale le au numai membrii plini si respectiv membrii UE-ului de V. Pt. restul aderatilor ramane aceeasi unica si
    obsedanta intrebare: EU CU CINE VOTEZ?

Astea fiind zise, iti dau dreptate la un punct: in situatia de fatza, Romaniei ii e mai bine ca membru supleant decat fara nici un fel de membership sau mai rau, ca republica sovietica in CIS-ul rusesc.
    Deci zecile de milioane de Euro cheltuite cu summit-ul NATO s-ar putea sa merite din plin, dar asta numai daca exista si-un folow up, vreun obiectiv cat
    de cat precis si urmarit cu consecventa de autoritatile RO. Altfel toata tevatura cu organizatul sumit-ului ramane la stadiul de contracte lucrative "castigate" de firmele stim noi cui (gura lor ce mananca?).

•  03-31-2008, 04:04 PM 71735 in reply to 71734

Uite ca aici nu te inteleg. Tu traiesti de ceva vreme pe meleagurile Tamisei. De unde mentalitatea de membru de rangul doi?

Romanul, istoric vorbind, sufera de aceasta boala cronica, dar eu credeam ca cei plecati odata cu trecerea vremii se vindeca si nu mai gandesc ca in calitatea lor de cetateni romani sunt de fapt cetateni de rangul doi ai Europei.

•  03-31-2008, 04:30 PM 71737 in reply to 71735

Coane, eu apreciez realitatea si mai putin dorintele visate.

Egalitate nu exista, nu in lumea asta. In lumea asta, unii ie mai egali decat altii pe baza de forta. 
    Toate tarile din Europa de E (am inclus si pe cea centrala aici) sunt departe in spatele celor din V, capabilistic vorbind.
    Daca ar fi un echilibru aproximativ al capabilitatilor (e vorba de potenta statelor, nu a unuia sau altuia dintre indivizi), atunci ar fi altfel. Dar nu e un echilibru aproximativ, e un dezechilibru aproape total.

PS: Cum e cu Mexicul si NAFTA? Sau hai sa zicem cu USofA si Canada? N-o sa-mi zici acuma ca ce stima si mandrie au americanii fatza de canadieni si pe ce picior de egalitate ii privesc ei pe kanatezi... Apropos de asta, nemtii ii privesc pe austrieci ca pe un fel de tigani - asa zice lumea pe-acolo prin poporu' german. Bineinteles, membrul UE Osterreich e egal cu membrul UE Deutschland c-asa scrie in statutul UE.

•  03-31-2008, 04:40 PM 71739 in reply to 71737

Uite ca nu sunt de acord cu tine. Intr-o democratie, spre deosebire de totalitarism sau monarhie, hotararile se iau prin vot, iar minoritatea se supune majoritatii, indifirent daca in minoritate se afla unul cu spatele mai tare.

In NATO si UE nu functioneaza sistemul "ori faci ca mine ori te dau afara". Totul se negociza. Cei mari discuta cu cei mici pt ca au nevoie de voturile lor pt a putea sa se justifice la randul lor in fata propriilor cetateni. Apoi ai tari ca U.S. care se vor purta foarte frumos cu cei din Estul Europei pt a putea sa isi rezolve agenda in Vestul Europei. In mod similar vei avea tari ca Franta, Germania, Anglia, care vor face acelasi lucru ca sa se impuna in fata altora. S.a.m.d. Totul este un joc. Quid pro quo.

Ei bine in tot acest joc, Romania nici macar nu este o tarisoara mica. Este a doua tara ca marime in Centru/Est. Este in prima treime in INTREAGA Europa. Voturile romanilor sunt extrem de importante.

Problema este ca romanii insisi nu stiu sa se vanda. Nu isi cunosc interesul si nu stiu sa ceara. Este una din marile probleme ale acestei natiuni. Si stii cum este, daca nu ceri, nimeni nu iti da.

•  04-01-2008, 01:32 PM 71757 in reply to 71739

Ce zic si altii de noi:

NATO Summit Spurs Bucharest Ban on Stray Dogs, Puddles, Pranks

By Adam Brown

April 1 (Bloomberg) -- Bucharest has outlawed stray dogs, puddles and April Fools' Day pranks as the city prepares to host its biggest international event.

The Romanian capital is the site of a NATO summit that starts tomorrow and features U.S. President George W. Bush, Russian President Vladimir Putin, French President Nicolas Sarkozy and other leaders. Bucharest officials ordered the city's largest cleanup yet to rid communist-era buildings of grime.

``You can feel an enormous difference,'' said Iulian Solomon, a 46-year-old taxi driver parked beside freshly dug flower beds in Piata Presei square, which summit participants will pass on their way to five-star hotels. ``Everything works. Police control the traffic. All the street lights are fixed and people are even littering less. It's not normal.''

Romania's government is deploying 23,000 police officers, thousands of street cleaners, about two dozen dog catchers, social workers, secret agents and snipers to secure the capital and give it a makeover.

Heads of the 26 North Atlantic Treaty Organization member states and leaders from about 20 other nations will arrive in Bucharest accompanied by 3,500 journalists and thousands of aides for the April 2-4 summit, organizers say.

As recently as two weeks ago, the city of 2 million people suffered from construction site dust, traffic jams, stray dogs, beggars, potholes and mud puddles, Solomon said.

`Stiff Punishment'

Now, thousands of NATO and Romanian flags flutter over swept streets. Police in clean uniforms, thousands shipped in from outside Bucharest, direct traffic at intersections that are often chaotic, the Interior Ministry said in an e-mail on March 18.

The Foreign Ministry is spending $8 million on the summit and the Health Ministry about $1 million. Romania's gross domestic product per capita is about 33 percent of other EU members. The government isn't releasing the costs of the security measures.

``I seriously advise young people to refrain from making jokes for April Fool's Day,'' Romanian Foreign Minister Adrian Cioroianu said last week, warning of ``stiff punishment.''

Romania, which joined the European Union last year and entered NATO in 2004, aims to use the summit in part to raise its profile and attract tourists, President Traian Basescu said in an interview with foreign journalists last week.

Beggars and stray dogs will be given shelter and food outside of the city center, Bucharest Mayor Adriean Videanu said.

`Back to Normal'

Medical, police and military helicopters are patrolling the skies of Bucharest this week and many of the city's main streets have been closed to traffic.

Romania's central bank minted special gold, silver and copper ``NATO coins'' to commemorate the summit, while the government declared a week-long holiday for most public servants in the city. Bucharest's two airports halted many flights to handle the summit air traffic.

``Everything is cleaner,'' said Simona Ghinea, a 31-year-old social worker who helped move street people to shelters in preparation for the visit. ``Unfortunately, the cleanliness won't last. Next week, everything will go back to normal.''

To contact the reporter on this story: Adam Brown in Bucharest at abrown23@bloomberg.net

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evident romanii sunt obisnuti cu 'normalitatea' aia chaotica si sunt derutati, bulversati de curatenie, everything works type of things.....

Imi place propozitia asta :  "tray dogs will be given shelter and food outside of the city center" .....suuuuuurrrrrreeeeee......how about a lethal injection?!?!   it's way cheaper for those mutts.

Cred ca trebuia sa planific sa vizitez Bucurestiul tocmai acum, poate ramaneam si eu placut impresionata. Big Smile 

Live Free or Die.
  •  04-02-2008, 03:54 PM 71802 in reply to 71739

TheAlien:
    Intr-o democratie, spre deosebire de totalitarism sau monarhie, hotararile se iau prin vot, iar minoritatea se supune majoritatii, indifirent daca in minoritate se afla unul cu spatele mai tare.
    Desigur, poporu' american l-a sustinut pe Bush & Co in Irak 2 de bine ce-a fost informat, v. basmele cu WFM transformate in Al-Qaeda irakiana (dupa cum se stie regimul saddamist numai aliat cu organizatii alqaediste nu era).

Coane, moralitatea trambitata prompt si des de guvernele de peste tot e o lozinca folosita in conjunctie cu frica. Ca e frica de regimul propriu (ca-n totalitarism) sau frica de-o amenintare externa (ca-n democratie), asta nici nu mai conteaza asa mult. Ce conteaza e insuflarea sentimentului de nesiguranta, de implementarea angoasei in ceafa alegatorului pt. ca, nu-i asa?, un individ angoasat si un pic infricosat voteaza exact cum i se sugereaza, pardon, cum trebuie. Instinctul de autoconservare e cel mai puternic instinct (fiziologic vorbind).

TheAlien:
    In NATO si UE nu functioneaza sistemul "ori faci ca mine ori te dau afara". Totul se negociza. Cei mari discuta cu cei mici pt ca au nevoie de voturile lor pt a putea sa se justifice la randul lor in fata propriilor cetateni. Apoi ai tari ca U.S. care se vor purta foarte frumos cu cei din Estul Europei pt a putea sa isi rezolve agenda in Vestul Europei. In mod similar vei avea tari ca Franta, Germania, Anglia, care vor face acelasi lucru ca sa se impuna in fata altora. S.a.m.d. Totul este un joc. Quid pro quo.
    Of-of, tot la vise tragi.

Intre state puternice si state slabe nu se negociaza mai nimic. Se negociaza numai chestiuni secundare, de importanta cel mult locala. Chestiunile importante nu se negociaza - acolo este take it or leave it.
    Chestiunile principale se negociaza numai intre state puternice. In momentul cand o asemenea chestiune principala si de interes pt. un stat puternic priveste un stat slab care este sub suzeranitatea altuia puternic (relatia asta de vasalitate este mai nou diplomatic numita "alianta"), negocirea are loc
    intre cele doua state puternice. Intelegerea finala e facuta fara sa se tina seama de statul slab care e folosit ca moneda de schimb, desi are, moraliceste vorbind, cele mai mari drepturi in chestiunea negociata.

Dar cum ziceam, in politica moralitatea e o lozinca trambitata.

•  04-02-2008, 04:45 PM 71813 in reply to 71802

Din ceea ce spui tu eu inteleg o mentalitate de tara mica, insignifianta si nu pot sa nu ma gandesc la tari precum Israel (care este de 3 ori mai mica ca Romania) si/sau Canada, similara cu Romania la populatie. Si multe alte tari de prin vestul Europei care sunt mai mici ca Romania dar au un cuvant mai greu.

Din ceea ce spun eu, nu vreau sa se inteleaga trecerea in cealalta extrema, a romanului care are fixatia de mare natiune.

Deci, de ce nu putem sa fim la mijloc, sa facem o valoare romaneasca, sa o recunoaste, sa o promovam, si sa tinem spatele drept si privirea sus cand negociem cu ai nostri parteneri? Mereu spunem ca este de vina Guvernul, Presedintele, clasa conducatoare, pai scuza-ma, dar cine i-a votat? Acum imi spui ca nea Vasile si tanti Lenuta din Coboratii din Deal?!?

Totul porneste de joc, de la fiecare dintre noi. Nu este ok sa spunem ca Romania este de kkt, dar este mai mult decat ok sa prezentam tot ce este negativ, sa analizam tot ce nu functioneaza cum trebuie. Doar asa putem sa indreptam lucrurile. Aruncarea cu noroi sau ascunderea capului in nisip nu vor duce la nimic bun pt acea natiune.

•  04-03-2008, 06:47 AM 71839 in reply to 71813

TheAlien:
    Din ceea ce spui tu eu inteleg o mentalitate de tara mica, insignifianta si nu pot sa nu ma gandesc la tari precum Israel (care este de 3 ori mai mica ca Romania) si/sau Canada, similara cu Romania la populatie. Si multe alte tari de prin vestul Europei care sunt mai mici ca Romania dar au un cuvant mai greu.
    Nu e vorba de mentalitate sau perceptie, e vorba de realitate.

Exemplele date de tine nu sunt relevante: nu Israelul are importanta, ci diaspora everiasca din America de N si Europa de V (fara ei statul Israel n-ar fi existat azi); Canada fara regina e la fel de independenta fatza de USofA ca si Mexicul (apropos ce putere si influenta are Mexicul cu o populatie de 4 ori cat a Canadei?); tarile mici ca marime din Europa de V... Beneluxul - influenta globala zero la fel ca Austria (asta nu prea e in V, geografic vorbind), Andorra, Danemarca sau Elvetia (nu confunda statul elvetian cu bancile de-acolo - bancile rulz, statul doar executa). Nu marimea geografica sau a populatiei conteaza, ci muschii: deterrentul, knowhow-ul si networkingul. Si RO, ca si restul Europei de E sta relativ rau la toate capitolele astea.

TheAlien:
    Nu este ok sa spunem ca Romania este de kkt, dar este mai mult decat ok sa prezentam tot ce este negativ, sa analizam tot ce nu functioneaza cum trebuie. Doar asa putem sa indreptam lucrurile. Aruncarea cu noroi sau ascunderea capului in nisip nu vor duce la nimic bun pt acea natiune.
    Bineinteles ca e rau sa injuri sau sa proslavesti Romania. In schimb e f. indicat sa se critice ce e de criticat, deci critica, nu bashuire.

O tara si-o societate solida nu pot exista in absenta criticii sau cu o critica de complezenta gen nu-i bine, da' merge si-asa.

View as RSS news feed in XML