|
|
Zona Los Angeles
Last post 06-12-2008, 09:14 AM by Furios. 31 replies.
-
04-08-2008, 02:15 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Pentru toti cei din LA dar si cei care cunosc zona foarte bine, am si eu cateva intrebari: 1. Lasand la o parte zonele celebre gen Beverly Hills, Malibu etc., care sunt urmatoarele zone bune si foarte bune? 2. Preferati Nord LA sau Sud LA? 3. Unde sunt (la modul general vorbind) sediile firmelor, nod, sud, est, vest? 4. Cum este San Fernando Valley? (ignorand industria nr. 1 din zona aceea ) 5. Cat timp ziceti ca ar lua, in diverse zile ale saptamanii, drumul dintre San Fernando si Santa Monica de exemplu? (vad cat este distanta in mile, dar efectiv drumul cat dureaza in trafic) 6. Cum sunt Burbank, Glendale? 7. Care este zona voastra preferata, unde daca ar fi sa va mutati ati alege-o? Sigur or sa mai apara si alte intrebari, dar hai sa incepem cu acestea. Multumiri anticipate.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
04-08-2008, 06:58 PM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 146
-
Points 0
-
|
Alien, o sa incep eu; sper ca toti sa inteleaga ca orice opinie este mai mult sau mai putin subiectiva. Spun asta deoarece stiu ca sint multi romani care locuiesc in San Fernando Valley. 1. zone bune: totul depinde de locul unde muncesti pt ca traficul aici e infiorator si de banii care esti dispus sa dai. Oriunde dar nu in S.F. Valley. Vara este cald de mori, zona nu este excelenta. Nu zic, se poate trai asa cum traiesc toti celalti, dar mie personal nu mi-a plact. Clima mi se pare oribila. Zone bune insa chiar daca sint la Nord de LA: Pasadena, Glendale, Woodland Hills (Woodland Hills, numai daca poti rezista caldurii!!!), Sherman Oak, Encino, Studio City. Alte orase dupa parerea mea nu merita daca ai optiunea sa traiesti in alta parte. Pasadena: sint joburi; viata de noapte, gasesti cite ceva de facut fie ca esti singur sau casatorit si cu copii. Distanta este relativ decenta de asemenea daca iti gasesti de munca in downtown LA. Zone bune la Sud de LA: destul de multe. Santa Monica, South Bay Area (Manhattan Beach, Redondo Beach, Torrance, etc), Long Beach (mai putin downtown care abia acum incep sa-l refaca), Lakewood, Cerritos, etc. Sint mult mai multe orase micute care sint bune ca zone de locuit. Sa nu uitam Orange County! 2. Absolut prefer Sud LA 3. Depinde de domeniul in care lucrezi; vei gasi de munca in downtown LA; de asemenea daca esti in IT, Irvine (Orange County) are extrem de multe firme acolo. South Bay de asemenea este o zona cu multe companii in diverse domenii. 4. HOT!!!!! Ma refer la clima. In mare parte mizerie. Am trait acolo in primul an cind am ajuns in U.S. Am fugit mincind pamintul din acea zona. Exact de acolo m-am mutat pt 1 luna in Anaheim (Orange County) si dupa aia in Redondo Beach pt urmatorii 3 ani. Cind am ajuns in South Bay Area a fost o cu totul alta imagine a CA. 5. intre 30 min-2hr in functie de ora la care trebuie sa ajungi pe fwy. Pe 101 si 405 este trafic cam la orice ora. Dupa aia pe Fwy 10 care duce in Santa Monica, incepe un alt cosmar. 6. Glendale e ok. Burbank, mai bine nu. 7. in Sudul LA: Palos Verdes, Redondo Beach, Manhattan Beach, Rossmore. Toate beach cities.
|
|
-
04-08-2008, 07:37 PM |
-
04-08-2008, 11:02 PM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 146
-
Points 0
-
|
Calabasas, Agoura Hills, Thousand Oaks e ok zona. Depinde unde te duci la munca, insa zona este curata si ok. Din Long Beach in Irvine faci in jur de 30 min. Eu a trebuit sa ajung in Irvine din Downey intr-o dimineata si am facut in jur de 45 min (am trecut pe linga Long Beach in drum). Fwy 405 are destul de multe benzi, se aglomereaza un pic la intilnirea cu Fwy 22 dar e suportabil.
|
|
-
-
04-09-2008, 11:11 AM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Eu am stat in Huntington Beach o perioada si mi-a placut foarte tare. Inca mai traiescu cu nostalgia locului respectiv. E parca mult mai curat decat in LA county, strazile mai largi. Multa lume se vaita insa ca Orange County e foarte plictisitor si macar intr-o anumita masura e adevarat. Daca vrei sa vezi un concern, opera, teatru, trebuie sa mergi de multe ori spre centrul Los Angeles-ului infruntand traficul. Ca avantaj, chiriile si probabil preturile la case sunt cred ceva mai mici decat in zonele bune ale LA-ului. Trebuie sa recunosc insa ca am stat destul de putin in HB (cam 6 luni) si poate nu am apucat sa-i descopar partile negative. Daca insa vei lucra in Irvine, eu zic ca HB e o alegere mai buna decat Long Beach pentru ca e mai aproape. Si eu mergeam tot spre Irvine: dimineata era ok, dupa-amiaza mai greu, incat de multe ori preferam sa ies de pe autostrada si sa iau alte strazi. Chiar daca imi lua cam la fel ca timp, macar ma miscam. In ceea ce priveste LA county, si mie zona South Bay imi place cel mai tare. Redondo Beach e locul in care am stat cand am venit prima data aici, dar foarte putin si eram inca foarte dezorientata, asa ca nu pot spune ca imi aduc aminte mare lucru din experienta respectiva. Prietenului meu i-a placut insa foarte tare. In plus, zice ca acolo mai gasesti si case cu o curticica, pe cand in Hermosa Beach si Manhattan Beach tind sa fie aproape lipite una de alta si foarte scumpe. Mie mi-a mai placut si Palos Verdes. Iti da cumva impresia ca ai ajuns la munte, dar apoi intorci capul si vezi oceanul. Singurul dejavantaj e ca e parca un pic izolat, dar asta se poate transforma si intr-un avantaj pana la urma. Nu stiu prea multe despre partea de nord a LA-ului. Pasadena mi se pare frumos, dar nu am petrecut prea mult timp acolo.
|
|
-
04-09-2008, 11:26 AM |
-
04-09-2008, 11:49 AM |
-
04-09-2008, 11:57 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Laura25:In general ma refeream la zonele celebre de care pomeneai (Beverly Hills, Malibu), Santa Monica, dar chiar si orasele din South Bay. Toate cred ca tind sa fie mai scumpe decat Huntington Beach cand vine vorba de locuinta. Pentru noi a fost un soc cand a trebuit sa ne mutam de-acolo in LA county. Am gasit un apartament in Culver City pana la urma, intr-un complex care are ce-i drept mai multe dotari, dar cu un apartament similar ca suprafata si care in nici un caz nu ne place asa de tare, si a trebuit sa platim cam cu $2-300 pe luna mai mult. Asta era acum aproape 3 ani. De-atunci ne tot gandim sa ne mutam, dar e greu sa renuntam la faptul ca apartamentul e situat cam la mijloc intre scoala mea si serviciul prietenului pe rute usor de parcurs in ciuda traficului din zona.
Interesant, zona Culver City a fost una din primele zone la care m-am uitat doar ca nu mi-a ramas o impresie de cand am fost acolo (nici nu am petrecut timp in acea zona). Deci sa inteleg ca Mar Vista, West LA, Century City, Culver City este o zona ok? Culver City mi se pare destul de aproape de LAX, nu este zgomot?
|
|
-
04-09-2008, 01:20 PM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Eu una nu as recomanda Culver City. Unde stam noi as zice ca e destul de dragut pentru ca e o zona cu apartamente, case si destula verdeata. Totusi ceva nu ma atrage foarte tare la orasul asta si asta mai ales in comparatie cu Huntington Beach, unde am stat inainte. Nu pot defini foarte bine ce nu imi place si nici nu vreau sa intru in detalii care sa ma faca sa par rasista, dar parca uneori ai sentimentul de ghetto, desi de fapt zona e destul de sigura. Daca nu ar fi asa convenabil ca locatie, nu stiu daca as vrea sa stau aici. Downtown Culver City se dezvolta destul de mult, apar foarte multe restaurante, dar nu stiu cum e sa locuiesti acolo. Mar Vista nu imi place. West LA mi se pare o zona cam mare si imi e cam greu sa definesc ce anume include. Century City nu prea cunosc; cred ca e o zona destul de buna, aproape de Beverly Hills, dar si mai scumpa.
Noi stam chiar in partea de sud a Culver City, deci destul de aproape de LAX. Desi se mai aud avioane, zgomotul chiar nu mi se pare asa de puternic incat sa deranjeze. Am fost in vizita la cineva in El Segundo care sta chiar langa aeroport si e o mare diferenta. Acolo chiar ai impresia ca avionul trece pe langa fereastra ta si s-ar putea sa te trezesti cu el in dormitor. Un avantaj al Culver City ar fi totusi ca e chiar cam intre sudul si nordul LA-ului, intre est si vest, incat poti ajunge relativ usor si la plaja, dar si la teatru, opera, concert in downtown sau Hollywood.
|
|
-
04-09-2008, 03:06 PM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 146
-
Points 0
-
|
Alien, daca vrei sa te duci la un concert la Disney Hall de exemplu in LA poti sa o faci indiferent pe unde stai. Mult mai importanta este locatia decit faptul ca trebuie sa conduci un pic mai mult sa ajungi la un concert in Downtown. Asta e cel putin parerea mea. In ce priveste Long Beach sint zone si zone; ca sa ma fac un pic mai explicita: stai departe de downtown. Au curatat totul de la Ocean Blvd pina pe la 4th St in downtown si au facut superb. O gramada de baruri, restaurante, lofturi moderne, dar dupa 4th ST, mai este mult de curatat. Zona aia a fost in trecut vandalizata, cu o gramada de homeless, gangs, etc, acum dupa cum am spus city a intrat tare de tot sa ridice si partea aia. Signal Hills este chiar ling Long Beach este ok. Long Beach este un oras frumos cu exceptia dupa cum am spus downtown si North Long Beach. Aia este zona saraca. De asemenea, stai departe de Compton sau Willmington! Sint zone ca si Inglewood depre care s-au facut si cintece despre gangs. In special fiind alb, nu vrei sa mergi prin Compton sau Inglewood seara. "It's the Hood!" . Lakewood este curat, linistit si destul de convenabil ca preturi. Torrance, linga Redondo Beach si Rolling Hills este de asemenea o zona buna. Face parte din South Bay area. Asa cum a spus si Laura, Palos Verdes este prima pe lista preferintelor si la mine dar, preturile sint pe masura. Este un pic mai departe de Fwy, linistita pe deal, poti sa ai inclusiv vedere la ocean. In general orasele la ocean sint pline de tineri care isi doresc sa fie "in the middle of action" si vor da oricit sa stea acolo. Este o cu totul alta atmosfera. HB, Costa Mesa, Newport B, este o zona f buna. HB este un pic mai convenabila la pret decit celelalte. Newport este renumit pt nr de blonde pe metru patrat. Este un fel de moda banuiesc. Anaheim este o zona decenta si mult mai buna ca preturi decit orasele de la ocean, normal, fiind mai spre centru. Sint multi romani in zona. Socrii mei locuiesc acolo. Anaheim Hills este de asemenea o zona foarte curata, mai scumpa, dar nu exagerat. Case mari la preturi decente pt piata de aici. E drept vei folosi A/C acolo pt ca temperaturile sint mai ridicate.
|
|
-
-
04-09-2008, 04:26 PM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Iti pot da ca exemplu locul unde stam noi. E un complex mare, cu destule dotari (piscina, terenuri de tenis, sala de sport...). Apartamentul este ok, cu un dormitor, cu masina de spalat vase, dar nu si washer/ dryer (care din pacate sunt destul de rare in zona asta). Acum platim $1450/ luna, dar daca ai inchiria apartamentul in momentul asta ar fi cam cu $100 mai mult pe luna. Uite ca idee apartamente in zona noastra: http://www.meadowsapts.com/index.asp ; http://www.theheightsapthomes.com/ ; http://www.brevillaazure.com/9970content/BRE/cms/BREProp/ctm_displaypage.asp?page=HOME&PageGroup=LAX1245&flag=-1&Virtual=1 Noi am incercat sa ne mutam acum cateva luni si ni s-au parut foarte mari chiriile in general. Ne-ar fi placut ceva cu washer/ dryer, dar atunci chiria ajungea lejer spre $2000/ luna pentru un 1 bedroom (ne-am uitat mai ales in Marina del Rey, Playa del Rey, Playa Vista). Poti gasi si apartamente ceva mai ieftine, sau la un pret asemanator dar pe langa plaja, insa in cladiri mai mici si fara dotari comune prea mari. Probabil ca e de preferat sa folosesti banii in plus ca sa ai o locatie mai buna sau inca un dormitor, decat sa platesti pentru dotari pe care sincer noi nici nu prea le folosim. Desi ne dam seama ca e o risipa, ne e cam greu sa renuntam la ele. Dupa cum spuneam insa, cred ca in Orange County, Huntington Beach in particular, poti gasi apartamente asemanatoare la preturi ceva mai mici.
|
|
-
04-09-2008, 04:33 PM |
-
04-09-2008, 05:06 PM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 146
-
Points 0
-
|
In Anaheim de exemplu sint in jur de 1,145 pt 1 bd, 1,350 pt 2 bd. apartments.com este unul din site-uri cu apt de inchiriat, si la care nu trebuie sa platesti ca sa ai access. Mai era unul care incerc sa-mi aduc aminte care este pt South Bay Area dar la care stiu ca plateai ca sa-ti dea informatiile despre adresa. Orange County Registry este un ziar in care property management mai dau anunturi cu apt de inchiriat. Universitati sint peste tot in LA. Poti de exemplu sa te uiti pe site si la University of Phoenix care are destul de multe locatii si este acreditata. In Long Beach este univ mare, de asemenea in Orange este Chapman University (acolo merge frate-miu). Prin Irvine cred ca mai este ceva. Uite aici un site ca exemplu. http://www.50states.com/college/losangeles.CA.htm
|
|
-
04-09-2008, 05:15 PM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Site-ul cu apartamente de inchiriat la care insa trebuie sa platesti cred ca este www.westsiderentals.com. Eu am venit aici la doctorat, asa ca experienta mea cu undergraduate este destul de limitata. Eu merg acum la University of Southern California. Este o scoala buna, dar cred ca foarte scumpa daca trebuie sa o platesti tu. O alegere mai buna ar fi universitatile publice pentru ca daca aveti cetatenie/ green card, ati obtine statutul de rezidenti ai Californiei si ati plati mai putin. In cazul USC, ca universitate privata, asta nu are importanta (oricum eu am viza de student, asa ca nu as beneficia de statutul de rezident). Universitati publice mai bune ar fi cele din sistemul University of California - Los Angeles, Irvine. Pe langa cursurile la zi, au si ceva numit Extension, dar nu imi este foarte clar ce presupune asta. Cred insa ca e in general o varianta pentru cei care si lucreaza in acelasi timp. Cele mai ieftine stiu ca sunt Community Colleges. In Culver City este West LA College, am mai auzit de Santa Monica College, si probabil mai sunt destul de multe, dar nu stiu nimic despre calitatea studiilor.
|
|
-
04-09-2008, 05:28 PM |
-
-
04-09-2008, 06:49 PM |
-
Furios
-
-
-
Joined on 12-26-2003
-
LA, CA
-
Posts 892
-
Points 8,305
-
|
TheAlien: Pentru toti cei din LA dar si cei care cunosc zona foarte bine, am si eu cateva intrebari: 1. Lasand la o parte zonele celebre gen Beverly Hills, Malibu etc., care sunt urmatoarele zone bune si foarte bune? depinde unde iti place, in general in LA zonele sunt impartite cam aiurea din cauza abundentei de populatie, la 2 strazi de o zona buna exista o zona foarte rea, o casa in zona buna este cu $100k mai mult decat alta la 200 de metri distanta, iti recomand sa cauti zone unde stau asiatici, dar nu te apropii de downtown (si acolo sunt foarte multi asiatici) dar spre exemplu Pasadena, Glendale (nu peste tot) sunt ok, la fel spun si despre zonele unde stau evrei, rusi cum ar fi Thousand Oaks, Agoura Hills, Woodland Hills, Granada Hills, mai scumpe sunt Calabasas unde gasesti spre ex: la $2000/luna, am stat sau muncit prin fiecare. Poti cauta online dupa varsta, meserie, ce natie sunt etc... 2. Preferati Nord LA sau Sud LA? prefer sudul californiei - sud fata de LA, pentru caldura, apa buna la ocean, atractii, distractie mai mare dar prefer si nordul californie pentru multe alte motive 3. Unde sunt (la modul general vorbind) sediile firmelor, nod, sud, est, vest? peste tot:) cauta online si vei gasi. De obicei companiile bune inchiriaza in zone bune iar cele mai putin bune in zone mai putin bune:) 4. Cum este San Fernando Valley? (ignorand industria nr. 1 din zona aceea ) este bine, cald foarte rau (la fel ca in bucuresti 40 de grade) cam o luna pe an - anul asta e cam friguros in schimb si e minunat - depinde de zona in valea asta unde stai, cu toate ca ar fi bine sa stai mai pe langa ocean SFV are o gramada de zone acceptabile 5. Cat timp ziceti ca ar lua, in diverse zile ale saptamanii, drumul dintre San Fernando si Santa Monica de exemplu? (vad cat este distanta in mile, dar efectiv drumul cat dureaza in trafic) daca nu e trafic (depinde cand mergi, dimineata, la pranz si dupa 3 pm e trafic) si mergi cu 65 pe autobanda cat vezi pe mapquest, daca e trafic depinde poate sa iti ia si 45 min - 1 h 6. Cum sunt Burbank, Glendale? sunt ok 7. Care este zona voastra preferata, unde daca ar fi sa va mutati ati alege-o? laguna beach, huntington beach exact pe malul baltii:)) Sigur or sa mai apara si alte intrebari, dar hai sa incepem cu acestea. Multumiri anticipate.
Never hold your farts in. They travel up your spine, into your brain, and that is where chitty ideas come from!!!!
|
|
-
04-10-2008, 08:52 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Furios: 2. Preferati Nord LA sau Sud LA? prefer sudul californiei - sud fata de LA, pentru caldura, apa buna la ocean, atractii, distractie mai mare dar prefer si nordul californie pentru multe alte motive 7. Care este zona voastra preferata, unde daca ar fi sa va mutati ati alege-o? laguna beach, huntington beach exact pe malul baltii:))
Wow! Si eu aveam senzatia ca tu preferi nordul.
|
|
-
04-10-2008, 06:18 PM |
-
Furios
-
-
-
Joined on 12-26-2003
-
LA, CA
-
Posts 892
-
Points 8,305
-
|
Problema cu nordul este frigul iar apa la ocean este mai rece, dar cum am mai scris din 10 oameni pe strada in silicon valley 8 au studii superioare si probabil ca 7 lucreaza in electronica sau IT, automat nivelul de viata este mai ridicat, totul este mai scump, cu toate ca se anunta vremurile grele si in telecom si electronica si in IT se pare ca multi si muta productia in China. Nu pot compara zonele din nord cu LA, discutia este foarte generala iar viata de zi cu zi este cu mult mai detaliata decat pare. Scoli klumea sunt peste tot, depinde cat esti dispus sa platesti pt cursuri, cum iti produci banii, iti place la munte sau la mare, mai rece sau mai cald sau foarte cald, ce e frumos aici le cam ai pe toate si de unde alege. Posibilitati sunt multe, probabil ca veti avea nevoie de cateva luni sa intelegeti cum sunt distribuite zonele, la inceput eu unu nu m-as baga la nimic pe termen lung, poate numai dupa cativa ani dupa ce sunteti siguri ce vreti si unde va va fi mai bine...fiecare pe forum spune ce vrea si legat de experientele prin care a trecut. Eu cred ca numai voi veti descoperi CA si va veti gasi locul dorit. Va urez bafta!
Never hold your farts in. They travel up your spine, into your brain, and that is where chitty ideas come from!!!!
|
|
-
04-10-2008, 09:49 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Inteleg perfect ce spui si sunt intru totul de acord. Intrebarile mele sunt insa tocmai pt inceputul de acolo, dar inceput din perspectiva cuiva de aici, din US. De aici si intrebarile de unde este de preferat sa incepi, in sud LA sau nord LA (cand spuneam ca preferai nordul ma gandeam la nord LA nu la nordul Californiei). Evident gandul este de a inchiria ceva undeva pt cel putin 6 luni - 1 an, timp in care poti sa incepi sa iti faci o idee cat de cat despre zonele in care vrei sa te asezi pe termen lung. Ei bine aceste 6 luni - 1 an sunt de preferat in S.F. Valley, sau in Long Beach/Huntington Beach? Din ce vad se pare ca de preferat este Long Beach/Huntington Beach. 
|
|
-
04-11-2008, 12:00 PM |
-
Furios
-
-
-
Joined on 12-26-2003
-
LA, CA
-
Posts 892
-
Points 8,305
-
|
parerea mea , atentie la Long Beach (zona portuara industriala, multe sunt comparative cu east LA). Huntington Beach, Laguna beach dar si Agoura Hills, Calabasas, Thousand Oaks pe land San Fernando Valley la fel Burbank, Pasadena sunt Ok.
|
|
-
06-03-2008, 07:55 PM |
|
|