|
|
cat de mult conteaza notele din timpul facultatii la admiterea la master in SUA ?
Last post 04-09-2008, 09:09 AM by Sabina. 12 replies.
-
04-05-2008, 01:51 PM |
-
radurau
-
-
-
Joined on 04-05-2008
-
-
Posts 1
-
Points 0
-
|
cat de mult conteaza notele din timpul facultatii la admiterea la master in SUA ?
Salutare, am fost vara aceasta in Statele Unite cu un program work&travel si m-am "indragostit" de modul de viata american.Am avut ocazia sa stau vreo saptamana in campusul University of Virginia - este ceva ce nu vezi cu siguranta in regie, si mi-a intrat in cap ideea cu masterul peste ocean . Eu sunt anul 3 acum, la calculatoare - in bucuresti, si desi ma consider un tip desteptut :D nu prea m-au interesat notele de la facultate ( media pe ani este intre 7 si 8 )...vroiam sa va intreb cat de mult conteaza notele din timpul facultatii ? Adica daca as scoate un punctaj bun in GRE ,TOEFL si avand in vedere notele de la facultate, credeti ca as mai avea sanse sa fiu admis la un master ? Timpul nu-l mai pota da inapoi ca sa "invat" mai mult pt examene, insa as putea sa trag tare si sa invat mai mult pentru testele standardizate, credeti ca are sens ? Multumesc
|
|
-
04-05-2008, 06:08 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,380
-
Points 6,995
-
|
Re: cat de mult conteaza notele din timpul facultatii la admiterea la master in SUA ?
Din cate m-am intersat eu in ultimul timp, pt un master (ori phd) conteaza toata aplicatia, nu numai notele din timpul facultatii. Deci, GRE, Toefl, essays, recommendation letters fac toate un pachet care-i revizuit per total. Avand notele mai mici din timpul facultatii, normal ca te ajuta sa faci foarte bine la GRE si Toefl, si sa ai niste scrisori de recomandare bazate. Totusi media in 7 si 8 ar trebui sa fie un average B pe aici, adica in jur de 3.0 GPA. Nu-i rau, adica catastrofal cum poate te-ai gandi, dar nici nu-i stralucit. Pt graduate school se recomanda sa ai peste 3.0 GPA, dar nu cred ca esti automat respins daca ai 2.99, dar poate n-ar trebui sa-ti faci sperante la vreun scholarship. Avand in vedere ca esti in anul 3, deci inca unul-doi de parcurs, poate poti sa-ti ridici media in timpul asta, nu strica. Sunt cativa studenti la grad school aici in State, poate iti dau si ei vreo idee. un site referitor la intrebare ta: http://gradschool.about.com/od/admissionsadvice/a/gpa.htm
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
04-05-2008, 06:42 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 487
-
Points 85
-
|
Re: cat de mult conteaza notele din timpul facultatii la admiterea la master in SUA ?
Arissa are perfecta dreptate! este evaluat intreg pachetul la admitere insa, TOEFL e doar un test de barem. Nu conteaza ca iei 300 (maxim) la CBT sau 250 (care pare sa fie limita minima in majoritatea scolilor) atata timp cat iei macar 250. GPA si GRE insa, sunt esentiale. As indrazni sa fac o ponderare chiar, fiecare din ele ar fi cam cate 30% greutate, iar restul de 40% recommendations, essays, work experience, undergraduate background (toate impreuna). Asadar, daca ai media sub 8 mai ai timp inca in anul 3 si 4 (sau faci 5 cumva?) sa recuperezi serios la medie! cu 8.50 deja altfel sta treaba. Mai sus, cu media 9+ poti incepe sa emiti pretentii la scoli rated top50 in US. Apoi la GRE, incearca sa scoti macar 1300-1400 cu maxim la Quant daca se poate (800 Q + 600 V ar fi un scor bun). Toti indienii si chinezii scot 800 la Q asa ca si noi (am auzit ca suntem mai buni ca ei pe la olimpiade) putem! Bafta 
"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
-
04-05-2008, 06:50 PM |
-
ada2006
-
-
-
Joined on 01-13-2006
-
-
Posts 31
-
Points 85
-
|
Bine ar fi si daca ai gasi un prof al carui research sa te intereseze si care ti-ar putea eventual sprijini aplicatia si oferi financial aid. Oricum, graduate school n-are nici o legatura cu work&travel, cel putin in cazul meu e numai munca, zile si nopti pierdute cu proiecte, cursuri, examene, teme, prezentari, teza etc. Daca nu esti pregatit pentru asa un efort, 2 ani de master vor fi un cosmar.
|
|
-
04-06-2008, 01:57 PM |
-
Sabina
-
-

-
Joined on 11-18-2007
-
Bucuresti
-
Posts 14
-
Points 0
-
|
Din cate am inteles, conteaza foarte mult si ce ai facut pe langa facultate - activitati extra, slujba etc - pentru justificarea unui GPA mai mic. Eu nu imi dau seama care e mai valoros: un GPA 4.0 cu f putina activitate extra sau un GPA 3.5 cu f multa activitate extra si cu ceva experienta in munca (considerand GRE, TOEFL si alti parametri egali :D)
|
|
-
04-06-2008, 05:09 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 487
-
Points 85
-
|
Sabina:Din cate am inteles, conteaza foarte mult si ce ai facut pe langa facultate - activitati extra, slujba etc - pentru justificarea unui GPA mai mic. Eu nu imi dau seama care e mai valoros: un GPA 4.0 cu f putina activitate extra sau un GPA 3.5 cu f multa activitate extra si cu ceva experienta in munca (considerand GRE, TOEFL si alti parametri egali :D)
Sabina, asta cu extra curricular activities, ar fi inclusa in cele 40% si ar fi un element de departajare a 2 dosare relativ egale in sanse. In rest, nu cred sa conteze asta atat de mult in cazul scolilor de nivel normal (top 100), insa in top 10 (MIT, Stanford, Harvard, etc.) ar face diferenta. Imi mentin parerea, conteaza foarte mult media si unde ai absolvit si apoi GRE/GMAT-ul. In rest se poate improviza mai mult sau mai putin..
"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
-
04-08-2008, 11:13 AM |
-
Sabina
-
-

-
Joined on 11-18-2007
-
Bucuresti
-
Posts 14
-
Points 0
-
|
Sith, am vazut la scoli top 50 oameni admisi la limita, adica cu GPA in jur de 3.0 (asta ar fi cam 7.5, nu?). De unde deduc eu ca au avut un dosar cu extra-academice foarte solid. Doar n-or fi intrat pe pile
|
|
-
04-08-2008, 11:19 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 487
-
Points 85
-
|
Sabina:Sith, am vazut la scoli top 50 oameni admisi la limita, adica cu GPA in jur de 3.0 (asta ar fi cam 7.5, nu?). De unde deduc eu ca au avut un dosar cu extra-academice foarte solid. Doar n-or fi intrat pe pile 
no way pile!  mai sunt si exceptii desigur.. un GPA 3.0 cu GRE 1500+ (cu 800 la Quant) este de ajuns deja pentru multe universitati de top
|
|
-
04-08-2008, 10:47 PM |
-
mishooax
-
-

-
Joined on 04-30-2006
-
Lumea Noua
-
Posts 171
-
Points 0
-
|
Sith: Sabina:Sith, am vazut la scoli top 50 oameni admisi la limita, adica cu GPA in jur de 3.0 (asta ar fi cam 7.5, nu?). De unde deduc eu ca au avut un dosar cu extra-academice foarte solid. Doar n-or fi intrat pe pile 
no way pile!  mai sunt si exceptii desigur.. un GPA 3.0 cu GRE 1500+ (cu 800 la Quant) este de ajuns deja pentru multe universitati de top
ok, vin si eu cu o parere (personala, desigur). din discutiile cu membrii comitetului de admitere de la departamentul meu (din care face parte si adviserul meu), cam astea sunt lucrurile pe care se uita inainte sa ia o decizie: scoala de origine (undergrad school), undergrad GPA, activitati de cercetare (internships pe vara, participari la proiecte in facultate, papere publicate in conferinte / sesiuni de comunicari / jurnale, si nu altceva, ci doar chestii potential relevante pentru programul la care aplici). apoi urmeaza scrisorile de recomandare. astea-s extrem de importante, mai ales daca vin de la profesori pe care cei de la grad school-ul la care aplici ii cunosc. my 2 cents on GRE: un scor bun da bine la dosar, dar nu este foarte relevant la o scoala buna. chestia e ca aproape toata lumea care aplica vine cu scoruri mari (760+ la quant). scorul poate servi insa la departajarea intre doi candidati, unde este preferat cel cu scorul mai mare. la fel, daca ai scor mic la partea de limba, e un punct negativ la dosar. repet, cei din admission committee de la dept meu considera GPA-ul din cei 4 ani mult mai important decat scorul la GRE. un GRE subject ar putea sa ajute, sa compenseze un GPA mai slab (dar in nici un caz 3.0). toefl-ul e total irelevant (aici sunt de acord cu Sith). trebuie sa faci doar baremul minim, si chiar daca nu ai luat 250 sau cat este, poti fi admis daca un profesor insista pentru tine (bineinteles, asta inseamna ca l-a impresionat restul dosarului tau). orice grad student de aici stie ca sunt multi grad students chinezi (nu e o discriminare) care nu vorbesc deloc bine engleza, deci so much for the language proficiency criterion... Sabina, despre cei cu gpa 3.0 trebuie mentionat si de la ce scoli veneau si daca au primit bursa? din cate am citit mai sus baiatul intreba si de posibilitatile de financial support din partea grad school. UVA, de exemplu (ca tot o mentioneaza el) are tuition fees foarte ridicate. pe de alta parte, da, Charlottesville e mai fain ca Regia .
in alta ordine de idei, Sith - sper ca esti bine sanatos - cum merg studiile?
|
|
-
04-08-2008, 11:23 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 487
-
Points 85
-
|
mishooax:my 2 cents on GRE: un scor bun da bine la dosar, dar nu este foarte relevant la o scoala buna. chestia e ca aproape toata lumea care aplica vine cu scoruri mari (760+ la quant). pai asta face toata diferenta, nu crezi? ai GRE/GMAT aproape de maxim, iti permiti sa aplici sus de tot!  mishooax:in alta ordine de idei, Sith - sper ca esti bine sanatos - cum merg studiile?
sunt bine, super sanatos. i'm already done with school (dar ma bate gandul de inca un master). peste o luna imi incepe OPT-ul deja  tu cum mai esti? cat mai ai?
|
|
-
04-08-2008, 11:37 PM |
-
mishooax
-
-

-
Joined on 04-30-2006
-
Lumea Noua
-
Posts 171
-
Points 0
-
|
de permis iti poti permite, dar eu nu am zis ca ai si sanse sa fii admis doar pe baza scorurilor la GRE. in fond, e un test accesibil oricarui elev de clasa a 10-a... cu suficiente cunostinte de engleza. chestia e ca marea majoritate dintre cei care aplica la scoli top 50 pe engineering au scoruri foarte mari la GRE (quant, nu verbal). accept / reject (si eventual scholarship/fellowship) se dau insa pe alte criterii, si GPAul e unul din ele. GRE-ul (general), cel putin la engineering top50 schools, nu e mai mult decat un simplu "pons asinorum"....
|
|
-
04-09-2008, 12:53 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 487
-
Points 85
-
|
Sith: mishooax:in alta ordine de idei, Sith - sper ca esti bine sanatos - cum merg studiile? sunt bine, super sanatos. ... tu cum mai esti? cat mai ai?
|
|
-
04-09-2008, 09:09 AM |
-
Sabina
-
-

-
Joined on 11-18-2007
-
Bucuresti
-
Posts 14
-
Points 0
-
|
Eu am ametit de tot. Concret cazul meu: media pe 2 ani de studiu 9, sau, cel putin, asa sper sa ramana. Zic 2 ani pentru eu fac parte din generatia Bologna care face doar 3 ani de facultate. GRE/TOEFL inca nu am dat. Asta e ce conteaza cel mai mult, din cate am inteles. In dosar o sa vina scrisorile de recomandare (eu am vorbit deja cu 3 profesori - voi ce imi recomandati? 3 profesori sau 2 profesori + 1 sef de la munca? Sau 1+2? ). Am aproape 1 an experienta in munca, voluntariate destul de multicele (+ activez intr-un ONG de mai bine de 1 an), 1 proiect de cercetare (in colaborare cu facultatea) in care coordonez 72 oameni.
De mentionat ca nu vreau engineering, vreau in domeniul social. Si vreau sa aplic in septembrie (sper sa se poata), ca dupa voi pleca in Spania cu o bursa de studii. Il sfatuiesc si pe radurau sa faca la fel ca mine, sa ne intelegem mai usor
|
|
|
|
|