Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Viza H2R

Last post 04-12-2008, 12:32 AM by nergal. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-09-2007, 02:03 PM 60604

Viza H2R

Salutare Romani!

Am si eu o intrebare pt pt oricine care ar putea sa-mi dea un RASPUNS(SFAT)

De 4 ani de zile vin in State la munca fiind beneficiar al unei vize de lucru H2R,initial avind o viza H2A care s-a transformat in H2R dupa primul contract!

Problema mea e simpla!Asa cred eu!Eu nu doresc neaparat Rezidenta,desi ar fi super.Cum as putea sa obtin o viza pe perioada mai mare minim 2-3 ani cu drept de munca.Inca de la primul contract am obtinut Social Security Number pe baza caruia mi s-a eliberat un CDL pe care trebuie sa il schimb in fiecare an deoarece este valabil numai pe perioada valabilitatii vizei.De aici nemultumirea mea pt ca in fiecare an trebuie sa obtin viza (ceea ce nu mai este o problema) dar trebuie sa cheltuiesc anual o gramada de bani pentru a-mi reinoii actele.Anul asta sunt hotarat ca decat sa cheltui aceeiasi bani anul viitor mai bine incerc sa fac ceva cat sunt aici.

S-a intilnit cineva cu aceasta situatie?

Si cum ar trebui sa fac sa obtin o prelungire de viza sau eventual rezidenta?

multumiri

•  05-09-2007, 02:13 PM 60609 in reply to 60604

H2R

Daca vreunul dintre voi are informatii puteti sa-mi lasati si nr de tel si va sun imediat .
  •  05-17-2007, 05:35 PM 60804 in reply to 60604

Re: Viza H2R

se pare ca nimeni nu stie nimic!!!!!!!!!!!!!

•  05-17-2007, 08:04 PM 60814 in reply to 60804

Din pacate, se pare ca nu stie nimeni nimic. Eu, personal, nici nu stiam ca exista viza H2R, stiam doar de H2B.

Sper sa ai succes si sa gasesti raspuns la intrebarea ta.

Alessia

•  11-23-2007, 05:48 PM 69026 in reply to 60814

Visa H2R - H2A for returning worker.

Nu prea stiu prea bine H2A (munca temporara necalificata agricultural) , dar stiu H2B :) si cel mai probabil seama destul de mult.

Pe H2B (munca temporara necalificata - non agricultural) poti sa iti extinzi viza pana la 3 ani. Presupun ca este la fel si pe H2A. La H2B trebuie sa schimbi angajatorul (pentru ca contractul trebuie sa fie in esenta temporar = nu poti sa 1tai 1 an intreg la un singur agajator). Lucru care il fac agentiile de plasament ( Interexhange / alliance abroad). Banuiesc ca poti face o extensie de genul asta dar numai sa schimbi angajatorii ( si zona ) .

In ceea ce priveste CDL, fa o vizita rapid in Illinois (Chicago) si aplica acolo. (ai nevoie de o scrisoare care sa ajunga pe numele tau in chicago - demonstrezi rezidenta) vb cu prietenii de acolo. Iti vor da carnet pe 5 ani de zile. Din cate se pare toate astea se vor termina in ianuarie 2008 asa ca grabeste-te :).

•  04-12-2008, 12:32 AM 72125 in reply to 69026

Update :  Viza H2R nu mai este available incepand cu Sept 2007 . Exista datorita unei legi care a expirat la 31 sept 2007. Orice incercare de a prelungi acea lege nu a avut success.

Cu alte cuvinte , daca esti in USA pe H2B , singura alternativa este sa iti extinzi viza.

In momentul in care te intorci in tara , trebuie sa aplici  la viza H2B de novo - adica trebuie sa te incadrezi in cap-limit. 

View as RSS news feed in XML