Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Aplicare viza H1B/H4 la ambasada

Last post 08-04-2008, 04:42 PM by nergal. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-12-2008, 12:41 AM 72126

Aplicare viza H1B/H4 la ambasada

Salut,

Situatia este urmatoarea, angajatorul sotiei mele aplica la H1B (cap exempt) , noi inainte de aplicare o sa fim in Romania (acum suntem inca in state eu pe H2B ea pe H4).

Cand mergem la ambasada o sa aplicam ea la H1B eu la H4. Are cineva experiente cu o aplicare la o viza noua H1B/H4 ( nu stamping) ?

Pun aceasta intrebare pentru ca am gasit pe unele site-uri ca sotia trebuie sa faca dovada de income cu W2 (singura dovada pe care o avem ar fi contractul pe care l-a semnat cu spitalul).

Multumesc mult 

Filed under: ,
  •  04-12-2008, 04:21 AM 72127 in reply to 72126

Re: Aplicare viza H1B/H4 la ambasada

In primul rand, din cate stiu eu, stamping ineamna stampilare, ceea ce se face la orice viza obtinuta la consulat. Nu se face stamping daca esti in US si decizi sa faci schimbare de statut, dar tot trebuie sa stampilezi viza la prima iesire inafara US, ca sa poti intra inapoi.

In al doilea rand, sotia ta nu poate sa faca dovada cu W2 pentru ca ea nu a lucrat pentru angajatorul care a depus petitia, ar fi fost ilegal sa lucreze. Ea poate lucra doar dupa data aprobata de USCIS. 

La ambasada trebuie sa aveti aprobarea de la USCIS, diplomele ei, si ceva formulare. Sunt trecute toate pe site-ul ambasadei. 

Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
    Filed under: ,
  •  04-16-2008, 08:36 PM 72304 in reply to 72127

Merci mult, 

ceea ce ma interesa era daca e cineva care a trecut prin asa ceva.

Am precizat ca aplicarea la H1B petition va fi facuta dupa ce plecam din US , nu are nici o legatura cu stamping.

Pe mine ma intriga paragraful de pe site-ul ambasadei  :

"Family Members

Spouses and unmarried minor children of H-1B applicants may apply for derivative H-4 visas to accompany or follow the principal H-1B visa holder. Each family member must meet all other visa eligibility requirements, including evidence that they will have sufficient funds for their support, and that they will depart the U.S. when the principal applicant's approved work period ends. Spouses and children of H-1B visa holders may not accept employment at any time. School-age minor children may attend public schools on H-4 status, and are required to attend school if residing in the United States." 

•  04-17-2008, 01:20 AM 72309 in reply to 72304

Ok, voi plecati din US, se aplica pentru voi, primiti acasa aprobare..nu trebuie sa mergeti sa va stampileze viza pe pasaport la Bucuresti?:)

Nu inteleg ce te nedumereste la citatul care l-ai dat. Acolo spune ca restul familiei celui cu H1 pot aplica pentru H4 si il pot insoti pe aplicantul principal in US. Doar ca pe H4 nu ai drept de munca, doar copi au dreptul si sunt obligati sa mearga la scoala. Dar daca ai H4 asta nu te impiedica sa iti gasesti un angajator care sa aplice pentru tine pentru H1 si apoi dupa ce se aproba H1 pentru tine sa faci schimbare de status. Fraza cu "suficient funds" cred ca se refera ca salarul celui cu H1 sa fie suficient de mare sa intretina toti membrii familiei care vin cu H4. Probabil e o problema in cazul familiilor mai numeroase...

Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  04-17-2008, 08:55 AM 72313 in reply to 72126

Hai sa te intreb altceva: de ce nu aplicati pt schimbare de statut aici in US fara a mai merge in Romania?

Pe langa costurile unei asemenea deplasari aveti si riscul de a nu primi viza daca nu dovediti ca veti reveni in Romania la terminarea contractului.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-17-2008, 01:56 PM 72319 in reply to 72313

Alien la H1b nu trebuie sa dovedesti ca vii inapoi la terminarea contractului, e singura viza non imigrant care permite dual intent. Si oricum daca vor sa calatoreasca vor trebui sa isi stampileze viza in pasaport, altfel nu vor putea intra inapoi in US.

•  04-17-2008, 02:03 PM 72320 in reply to 72319

Corect, H1b nu trebuie sa demonstreze, dar vezi paragraful citat. Dependentii lui H1b trebuie sa demonstreze.
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-29-2008, 02:15 AM 72519 in reply to 72320

Multumesc de raspunsuri. 

Asta ma intriga si pe mine ,daca H4 dependent are obligatia de a arata legaturi cu tara si se pare ca nu. 

Cat am cautat pe net nu am gasit nici un refuz de H4 pe motivatie 214(b).

In schimb poti sa fii refuzat cu justificarea 221(g) - adica acte lipsa la dosar sau suspiciunea ca H1B holder nu este de fapt eligibil pentru status H1B. De cele mai multe ori, in astfel de situatii consulatul cere INS sa anuleze petitia H1B.  

Am intrebat si avocata care se ocupa de cazul nevestei mele si a zis ca nu sunt probleme , pentru ca H4 applicant preia statusul de dual intent al detinatorului de H1B.

@Alien - vrem sa mergem acasa pentru o mica vacanta :) . Urmatoarea vacanta pentru sotia mea e undeva in 10 luni.

Am mai vb si cu un cuplu care a fost in aceeasi situatie si am inteles ca totul a fost ok la ambasada. Tot ce cer este dovada de status legal in USA si actele complete de H1B (approval notice/diplome/scoruri USMLE/etc.).

•  08-04-2008, 04:42 PM 74760 in reply to 72519

Final:  

Am fost la ambasada si totul a fost foarte usor, ne-au cerut actele sotiei (LC+petitie) si ceva diplome in original si cam atat. Interviul propriu zis a durat 20-30 sec. Desi aveam extinderi atat eu cat si sotia, nu ne-au intrebat nimic. Si atitudinea din ambasada mi se pare mult mai relaxata decat acum 2 ani de zile.

Filed under:
View as RSS news feed in XML