Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Sunny California

Last post 04-18-2008, 10:04 AM by arissa. 25 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-14-2008, 04:37 PM 72204

Sunny California

Mai adaug la seria de intrebari despre California.

Stie cineva cum este cu inmatricularea unei masini din afara Californiei? In CA exista legea aceea cu emisiile, trebuie sa adaugi ceva la masina ca sa fie compatibila cu, California? Stie cineva cam cat costa asa ceva?

Pentru schimbatul permisului, este suficient sa mergi la DMW si iti transfera dosarul din statul de originie, sau mai este si altceva?

In CA unde te inregistrezi sa votezi?

Care sunt cei mai buni provideri de internet in zona sud LA (Huntington Beach, Costa Mesa, Laguna Beach)? Cat dureaza sa vina sa iti instaleze netul/tv?

Care sunt cei mai buni provideri de telefonie mobila in CA?

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-14-2008, 06:50 PM 72207 in reply to 72204

Re: Sunny California

TheAlien:

Mai adaug la seria de intrebari despre California.

Stie cineva cum este cu inmatricularea unei masini din afara Californiei? In CA exista legea aceea cu emisiile, trebuie sa adaugi ceva la masina ca sa fie compatibila cu, California? Stie cineva cam cat costa asa ceva?

smog test le gasesti la orice colt de strada rezultatele se duc direct la DMV si daca nu ies bine iti zice mecanicul cum e treaba si cum reduci emisia de gaze 

Pentru schimbatul permisului, este suficient sa mergi la DMW si iti transfera dosarul din statul de originie, sau mai este si altceva?

numai la DMV, dar cred ca poti sa o faci si online sau prin posta vezi www.dmv.ca.gov 

In CA unde te inregistrezi sa votezi?

prin posta, probabil ca poti sa compltezi formularul online pe www.dmv.ca.gov, sau intrebi la DMV 

Care sunt cei mai buni provideri de internet in zona sud LA (Huntington Beach, Costa Mesa, Laguna Beach)? Cat dureaza sa vina sa iti instaleze netul/tv?

pai poti sa ai si fibra sau daca nu ATT merge OK, Time Warner. Cox pe cablu, numai dupa ce va veti muta veti afla care sunt providerii din zona respectiva si alege din ce ofera 

Care sunt cei mai buni provideri de telefonie mobila in CA?

Verzion am eu sunt multumit dar probabil si altii sunt ok.

sunteti hotarati unde va veti muta?

BTW casele in SFV sunt in scadere....poti lua casa acum la 300K-350K 

Never hold your farts in.
    They travel up your spine, into your brain, and that
    is where chitty ideas come from!!!!
  •  04-14-2008, 07:23 PM 72209 in reply to 72207

Pai se pare ca voi toti spuneti ca sud LA este cel mai bine. Asa ca acum directia este Huntington Beach, Costa Mesa, Newport Beach, Laguna Beach.

Intreb insa de providerii de internet pt ca este unul din criteriile de gasit locul de mutat. Pe siteurile online de apartamente am gasit sute de oferte si atunci una din intrebari va fi sa existe internet ok in acel complex.

•  04-14-2008, 07:34 PM 72211 in reply to 72209

eu as face cam asa: as gasi apartamentul/casa (sau apartamentele/casele) unde mi-ar placea sa locuiesc dupa care as intreba pe cei care il inchiriaza  ce provideri sunt in zona respectiva, dupa care as da telefon la provideri si as afla ce optiuni de conexiune ofera bazat pe adresa locuintei.

Un manager de complex de apartament de obicei nu are nici cea mai mica idee ce e ala Internet si cu ce se mananca, iti poate spune ca e sau nu e dar nimic mai mult....

Providerii mari de date isi impart zonele de obicei, dar sunt si third party providers care se baga peste cei mari si bine cunoscuti unde pingul de fapt este intarziat cu inca cel putin un hop (trece printr-un router de obicei slab pana la nodul respectiv). Considera  optiunile pe fibra:

ex: http://www22.verizon.com/Content/ConsumerFiOS

•  04-15-2008, 01:40 AM 72216 in reply to 72209

Ia in considerare si Marina del Rey, CA. Clima e minunata, nu exista arsitele verii si se simte briza oceanului. Plaja e la 5-7 minute de mers pe jos. E aproape de LAX, dar nu e zgomot de la avioane. Varul meu sta in Mariner's Village care este un complex ca o gradina enorma. Este si internet acolo, dar nu stiu ce provider. Succes!
  •  04-15-2008, 08:55 AM 72220 in reply to 72216

AdrianaLo:
    Ia in considerare si Marina del Rey, CA. Clima e minunata, nu exista arsitele verii si se simte briza oceanului. Plaja e la 5-7 minute de mers pe jos. E aproape de LAX, dar nu e zgomot de la avioane. Varul meu sta in Mariner's Village care este un complex ca o gradina enorma. Este si internet acolo, dar nu stiu ce provider. Succes!

Marina del Rey este la un loc cu Santa Monica, Venice B., Redando B. Preturile la inchirierea unui apartament de exemplu (comparabil cu sud LA de care ziceam eu) pot sa fie si duble.

•  04-15-2008, 10:40 AM 72227 in reply to 72204

De ultima ora. Citez:

"Statul american California ar putea fi afectat de un seism devastator în următorii 30 de ani. Aceasta este concluzia unui studiu al Institutului Geofizic American, care arată că şansele producerii unui cutremur cu o magnitudine de cel puţin 6,7 pe scara Richter sunt de 99%. În acelaşi timp, americanii se pot aştepta şi la un seism care să depăşească 7,5 pe scara Richter.

Potrivit aceluiaşi studiu, un astfel de cutremur are toate şansele să se producă în sudul statului american, unde se află metropola Los Angeles şi zonele învecinate, care reunesc o populaţie de circa 16 milioane de locuitori."

Sursa : Antena3.ro

•  04-15-2008, 11:38 AM 72228 in reply to 72227

Anaicad:

De ultima ora. Citez:

"Statul american California ar putea fi afectat de un seism devastator în următorii 30 de ani. Aceasta este concluzia unui studiu al Institutului Geofizic American, care arată că şansele producerii unui cutremur cu o magnitudine de cel puţin 6,7 pe scara Richter sunt de 99%. În acelaşi timp, americanii se pot aştepta şi la un seism care să depăşească 7,5 pe scara Richter.

Potrivit aceluiaşi studiu, un astfel de cutremur are toate şansele să se producă în sudul statului american, unde se află metropola Los Angeles şi zonele învecinate, care reunesc o populaţie de circa 16 milioane de locuitori."

Poti adauga la asta si probabilitatea unui atac terorist sau a unui atac de peste ocean, dar daca stai sa te gandesti pana la urma, si cand mergi cu masina pe strada si poate intra unul in tine si esti bye bye, sau poti sa mergi la biserica si sa iti cada clopotul in cap.

La o adica cum ne este data soarta, asa va fi, indiferent ca suntem in varful muntelui sau in centrul L.A.-ului.

•  04-15-2008, 01:28 PM 72233 in reply to 72228

in 30 ani pot sa fie cel putin 30 cutremure cu magnitudinea aia...ultimul care a facut mari ravagii in CA a fost 1994 totul depinde de epicentru si de unda seismica cum se propaga, daca trece prin zone locuite e problema. Daca te uiti pe mapa asta o sa vezi ca in ultima saptamana au fost 578 de cutremure in zona CA http://quake.usgs.gov/recenteqs/. http://quake.usgs.gov/info/eqhistory/index.html - istoria cutremurelor din 1769-Prezent

intrebarea nu este , cand va fi cutremur? ci daca l-ai simtit:))

•  04-15-2008, 11:19 PM 72258 in reply to 72228

TheAlien:

Poti adauga la asta si probabilitatea unui atac terorist sau a unui atac de peste ocean, dar daca stai sa te gandesti pana la urma, si cand mergi cu masina pe strada si poate intra unul in tine si esti bye bye, sau poti sa mergi la biserica si sa iti cada clopotul in cap.

La o adica cum ne este data soarta, asa va fi, indiferent ca suntem in varful muntelui sau in centrul L.A.-ului.

Smile  Vreme trece, vreme vine, .... sa-ntelegem ca pana acum nu ai gandit? Smile

Te tachinez, te tachinez...Stick out tongue 

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  04-15-2008, 11:48 PM 72259 in reply to 72258

Ba sigur ca am gandit si pana acum, insa rumeg bine inainte de a muta radacinile la acest mod.

•  04-15-2008, 11:57 PM 72260 in reply to 72259

LOLLOLLOL Hahhhaaaa, iar m-ai facut sa rad:)))

Da` ce serios esti!

Ei, poti sa pui si tu un zambet acolo, macar unul asa, din colul gurii.[>:P]Stick out tongue

PS: serios vorbind:), ce ti-e scris, in frunte ti-e pus . Sunny sau nu, tot scrie ceva pe fruntea ta( nu a ta, Alien, ci in general) 

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  04-16-2008, 12:08 AM 72262 in reply to 72259

TheAlien:
    Ba sigur ca am gandit si pana acum, insa rumeg bine inainte de a muta radacinile la acest mod.

Da mandria aia de michigander unde-o lasi? mandria legata de county cu bogatia cea mai mare pe cap de locuitor, de Detroit MotorCity, de echipele alea valoroase de la voi (matzele alea de la voi cum le mai zice, Pistons, RedWings) Big Smile.   Mandria asta unde-o pui? se face relocation si la ea? Smile

Intreb si eu, daca suntem la capitolul intrebari pierdute in spatiu...nu ca am eu treaba cu tine, dar baiul e ca nu pleci singur Stick out tongue.

"If [man] is not to stifle his human feelings, he must practise kindness towards animals, for he who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals."
    Immanuel Kant
  •  04-16-2008, 12:16 AM 72264 in reply to 72262

Da ce crezi ca plec fara tricourile de aici.

Pistons, Red Wings, Tigers and Lions tot acolo raman.

•  04-16-2008, 08:12 PM 72302 in reply to 72264

hello,

ma bucur ca vad putini "fellow californians" discutand si vroiam sa mi fac simtita prezenta, ca sa stiti ca va spionez din umbra...

si noi urmeaza sa ne mutam...imediat ce facem rost de bani....adica dupa cateva salarii de ale mele care pot incepe din mai sau din iunie....si speram sa gasim o pereche de romani sau nu sa impartim cumva un etaj al unui imobil caci ar fi o varianta mai ieftina.

am cautat deci si  noi si de ex este un complex in huntington beach unde a stat sotul meu inainte sa ma cunoasca prin 2005 si i a placut la nebunie, insa am mers si ne am interesat in februarie 2008: rentul era 1300 usd pe o "garsoniera" adica un dormitor si un living dar la care se adauga utilitati....cam 500 usd e superb acolo...o mica oaza cu palmieri si multa vegetatie si flori am si poze dar nu stiu cum sa le postez, se numesc Maddox Apartments sunt la 7051 Maddox Drive, Huntington Beach, CA 92647.Property supervisor: Wilna J Fogle (714) 842-8788 si stiu ca incepand cu martie era un liber la etajul 1 (adica primul deasupra parterului romanesc...caci stiu ca aici parca se numara altfel).

noi ne am fi dorit mult sa ne mutam acolo insa nu ne permitem asa un rent cel putin nu acum...poate in cativa ani cine stie....oricum inchiriaza si 2 dormitoare cu un living (in varianta asta a stat sotul meu si pe atunci prin 2005 dadea 500 usd si impartea cu roommate  ). au asigurata parcarea si e o piscina in mijloc...sunt oameni linistiti doar un nene mai "rebel" care vorbea cu un caine...de fapt asta era singura lui rebeliune si toti radeau de el....Smile

sper sa fi ajutat un pic! e o varianta....caci tot ce am vazut prin ziare in orase mai "de capatai" au de asemenea renturi de genu 1500-1800-2000 sau peste.

•  04-16-2008, 08:25 PM 72303 in reply to 72227

Anaicad:

De ultima ora. Citez:

aaa si inca o chestie anaicad...ca am uitat in postarea de sus sa precizez ca mama mi a zis inainte sa plec...vezi ca o sa te muti pe o viitoare insula caci o sa se rupa de sua in curand california...chestia cu faliile/cutremurele...si in fond asta e...fiecare isi asigura riscuri....asta e daca ne a fost scris sa traim mai aproape de asia decat resul americanilor..asa sa fie!

sotul meu nu vrea sa paraseasca california inca, eu nu m am obisnuit atat de mult incat sa nu vreau sa plec...insa in ultima perioada incepe sa se cam strice pe aici si clima (anul asta a fost ploaie mai multa decat in alti ani...exact cand am ajuns eu aici...in plus la vara o sa fie mult mai cald..ne gandim la posibilitatea cumpararii unui aer conditionat portabil cat de curand caci in ultimile 2 wkendurti au fost cate 90 F si e cald de mori la noi in camera...se incinge rau..ma gandesc cu groaza cum o sa fie la vara pe la 100F in fiecare zi...), in plus benzina creste ca in fiecare stat dar cu precadere aici...de ex vezi ieri cel mai mare pret/galon in SF dar si in orange county nu se lasa mai prejos...si oricum cum te apropii de HB creste pretu creste la benzina...nu stiu de ce am impresia ca si cu recesiunea care cica in vara o sa ne pocneasca destul de tare o sa se scumpeasca mult mai mult preturile decat deja s au scumpit...si pe la mancare pe aici....insa cu pasi repezi ne indreptam spre situatia din romania....daca nu se trezesc si fac ceva...cei ce ar trebui sa faca....) plus ca taxele sunt cele mai ridicate...pe nonfood mai ales si asta o simtim din plin caci in ultima per am tot achizitionat si electrocasnice si se simte 7.5% din plin....

uf deci situatia nu e prea roz in california dar totusi tre sa fim optimisti sa mergem inainte nu?  ca n o fi dracu atat de negru pan la capat si am inteles ca au mai fost per triste si negre in state si ca a revenit NORMALUL....poate va fi si de data asta nu?

•  04-16-2008, 11:55 PM 72307 in reply to 72303

Stai ca nu este dracusorul chiar atat de negru. Smile

Daca te uiti la celalalt post al meu cu taxele in diverse state o sa observi ca adunand state+federal California si Michigan sunt unul langa celalalt. Diferenta de preturi la piata este de cel mult 10% in plus in California, dar in acelasi timp venitul este cu MULT mai mare comparativ (evident depinde de ce munca faci).

SINGURA problema este locuinta. Chiar si daca inchiriezi platesti dublu in CA fata de MI. O casa, la fel, dublu sau mai mult comparativ.

Cat despre recesiune, don't worry, nu este chiar asa. Mai este putin pana la vara si vorbim atunci :).

Iar situatie ca in Romania nu este prea usor de duplicat in alta parte a lumii. Romania este unica (de fapt, poporul roman este unic). Trebuia sa il asculti astazi pe Geana vorbind despre "obligativitatea rezolvarii redistribuirii averilor in Romania".

•  04-16-2008, 11:56 PM 72308 in reply to 72307

Apropos de inchiriat. Stie cineva daca si unde exista townhouses in zona HB - Newport Beach?

Toate cautarile online au scos doar apartamente.

•  04-17-2008, 11:50 AM 72315 in reply to 72308

In legatura cu cutremurele anuntate, sincer era si timpul. Am mai zis ca sintem cam de mult "due" la unul mare. Treaba este asa cum a spus si Furiosul ca vor fi, vor trece, asta nu inseamna ca cei care locuiesc aici s-au mutat in valuri afara dupa cutremurul din '94.

Alien, casele au scazut in preturi peste tot nu numai in SFV si sincer, indiferent de ce-ti spunem fiecare dintre noi sti bine ca sintem subiectivi. Cel mai bine iti inchiriezi ceva intr-o zona la Sud de LA si pe urma te decizi chiar tu ce zona-ti place cel mai mult.

Uite incearca si aici pt townhouse, doar am dat search pe yahoo.

http://www.apartmenthunterz.com/california/townhouse/Huntington-Beach/Huntington-Beach.html

Macar iti faci o idee de preturi. Treaba este ca in general townhouse va fi un pic mai scump decit apt normal.

In privinta masinilor tot ce trebuie este sa treaca testul la inregistrare. Daca este o masina recenta de 6-8 ani nu ar trebui sa ai nici o problema.

Iar in privinta DL tot ce trebuie sa faci este sa te duci la DMV completezi forma si presupun ca-l predai pe cel vechi. Ideal este sa-ti faci programare ca sa nu astepti mult la cozi (uneori se mai intimpla). 

•  04-17-2008, 01:48 PM 72317 in reply to 72315

Da stiu ca parerirle sunt subiective si este si normal sa fie asa. Insa din experientele voastre se pot invata foarte multe.

Cum adica sa iti faci programare la DMV?

•  04-17-2008, 03:52 PM 72325 in reply to 72317

e simplu cu programarea la dmv. suni la un numar gasit pe net, dai peste un robot ingrozitor cu care uneori e bine sa vorbesti ca sa treci mai departe...sa l auzi pe sotul meu cum tipa cateodata YES sau NO sa treaca in meniul urmator...eu tot timpul rad de chestia asta, apoi dai de un operator la finalul meniului.....si cu el discuti ce problema ai si cand are loc ptr o programare si la ce DMV ca poti sa te duci in orice orasel si sa alegi pe loc la teefon cu operatorul care e f dragut ca intotdeauna (spre deosebire de robot!!!)LOL....locul sa fie mai aproape de tine de preferat...te duci direct la ghiseul unde ti a zis doamna/sau domnul la telefon le zici numele tau si ca ai programare si de acolo e simplu ca ai intaietate. DMV urile din Westminster si Fullerton sunt f aglomerate in special dimineata la 10 si trebuie sa stai la coada sa iei un bilet si apoi sa astepti cca o ora sau 2 ore in fct de problema aia,  te cheama la un ghiseu si mai e si asta o varianta...deci e mult mai bine cu programare!!! eu am avut programare ptr driving test sa mi iau DL. cand am aplicat ptr DL am asteptat o ora jumate sa mi vina randul.....deci din experienta mea recomand programarile. de asemenea orice info este gasita pe dmv.ca.gov e destul de complet site ul pe mine m a ajutat cu absolut orice pana acum.
  •  04-17-2008, 03:56 PM 72326 in reply to 72317

Poate s-au mai schimbat regulile de atunci, dar stiu ca in 2003 cand s-a mutat prietenul meu in CA din Colorado a trebuit sa dea testul scris pt a-si lua permisul de CA. Nu vreau sa induc in eroare, dar probabil ar trebui sa verifici, sa nu te trezesti cand ajungi la DMV ca tb sa dai si testul scris. Nu ca ar fi prea greu, dar trebui sa citesti o data cartulia aia.
  •  04-17-2008, 04:20 PM 72327 in reply to 72326

am gasit info despre registration a masinilor out of state :

OUT-OF-STATE VEHICLES

Vehicles registered in another state or foreign country must be registered in California within 20 days after you become a resident or get a job. (See page 1.)

Nonresident military personnel and their spouses may operate their vehicles in California with valid home state license plates or until the plates issued from their last duty station expire. They may renew the registration in their home state before it expires or register the vehicle in California.

The items needed to register any out-of-state vehicle are:

• Completed and signed Application for Title or Registration (REG 343).
    • Verification of the vehicle completed by DMV or an auto club employee.
    • Out-of-state title and/or last issued out-of-state registration card, if the title is not submitted.
    • Smog certification (1976 and newer motor vehicles only).
    • Weight certificate for commercial vehicles only.
    • Appropriate DMV fees and use tax, if applicable.
    • Completed Odometer Mileage Disclosure statement, if applicable.

linkul este: http://www.dmv.ca.gov/pubs/hdbk/pgsvehreg.htm

alta info este despre new residents:

New Residents

When you make your home here or take a job and you want to drive in California, you must apply for a California driver license within 10 days.

Residency is established by: voting in California elections; paying resident tuition at a California college or university; filing for a home owner’s property tax exemption; obtaining a license; or receiving any other privilege or benefit not ordinarily extended to nonresidents.

link: http://www.dmv.ca.gov/pubs/hdbk/pgs01thru03.htm

si de asemenea ptr out of state licence:

ADULTS’ LICENSE REQUIREMENTS

If you have an out-of-state or out of-country license, you must:

• Be at least 18 years of age.
    • Complete all the steps required for a permit. (A temporary li cense will not be issued if your visual acuity is worse than 20/70 in both eyes together.)
    • Surrender your valid out-of-state driver license. Your out-of-state license will be invalidated and returned unless you are applying for a commercial license.

NOTE: Driving tests for holders of out-of-state or U.S. territory licenses are normally waived. However, the department may require a driving test for any type of application. Driving tests are required for out-of-country license holders.

link: http://www.dmv.ca.gov/pubs/hdbk/pgs06thru12.htm 

</