|
|
tocmai am ajuns pe langa LA si vroiam sa va salut
Last post 07-09-2008, 04:01 PM by Madie. 22 replies.
-
02-21-2008, 12:08 AM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
tocmai am ajuns pe langa LA si vroiam sa va salut
hello tuturor, am ajuns de pe la sfarsitul lui ianuarie in state si de abia acum pot sa spun ca nu sunt chiar atat de ametita ca la inceput!!! am urmat sfatul bonepaulei si am intrat si pe alte forumuri decat cel de immigrations..... pana acum oamenii de pe forum au fost nemaipomeniti...m a ajutat enorm....sa nu fac greseli. ia ta ma aici pe pamant american...nu ma plictisesc inca caci am inceput sa gatesc (asa ceva nu faceam acasa!!!) ....si apoi gasesc tot felul de lucruri interesante pe aici....DAR vroiam sa intreb lumea daca exista locuri de intalnire in prezent....prin zona asta.....cum va distrati voi (cred ca f putin ca imi dau seama ca se munceste pe rupte...dar poate totusi....mai exista intruniri de romani.......concerte sau lucruri FUN de facut) o sa mai urmaresc ce se scrie pe forum....si sper sa comunicam. pupici scaredbaby 
|
|
-
02-21-2008, 03:40 PM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Re: tocmai am ajuns pe langa LA si vroiam sa va salut
Bine ai venit in Los Angeles! De intalniri intre romani nu prea stiu. Este insa un restaurant romanesc in Anaheim (Dunarea) si poti gasi ceva romani pe-acolo. Laura
|
|
-
02-21-2008, 05:57 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
Laura25: Bine ai venit in Los Angeles! De intalniri intre romani nu prea stiu. Este insa un restaurant romanesc in Anaheim (Dunarea) si poti gasi ceva romani pe-acolo. Laura
buna laura, multumesc mult de mesaj o sa incercam si Dunarea....voi ati fost pe acolo?? Am fost in Anaheim....la una din cele 2 party cu motiv "mexican" cu ocazia Superbowl ului si am vazut cateva casute superbe acolo....mi ar place sa locuiesc in zona aceea. Noi stam in Santa Ana....limitati de buget dar sunt OK oamenii la care stam...de cand am ajuns eu parca i am schimbat...au inceput sa ne respecte mai mult sa pastreze curatenia si in propria lor casa...sotul meu se mira continuu si cred ca a devenit un pic gelos. Oricum urmeaza sa ne mutam dar imediat ce o sa ma angajez.... te pup si sper sa mai vorbim 
|
|
-
02-26-2008, 01:27 AM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Eu am fost acolo doar de doua ori si asta acum cam trei ani. Nu pot spune ca mi-a placut prea tare, dar daca iti e dor de ceva mancare romaneasca se merita sa mergeti, mai ales ca stati destul de aproape. Noi stam in Culver City si ne-ar lua ceva sa ajungem, asa ca poate si din cauza asta nu am mai fost de asa multa vreme. Poate ne vedem pe-acolo (sau in alta parte) la un moment dat. Scuze ca nu am raspuns mai repede, dar am fost plecata cateva zile.
|
|
-
02-26-2008, 09:42 AM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
Laura25: Eu am fost acolo doar de doua ori si asta acum cam trei ani. Nu pot spune ca mi-a placut prea tare, dar daca iti e dor de ceva mancare romaneasca se merita sa mergeti, mai ales ca stati destul de aproape. Noi stam in Culver City si ne-ar lua ceva sa ajungem, asa ca poate si din cauza asta nu am mai fost de asa multa vreme. Poate ne vedem pe-acolo (sau in alta parte) la un moment dat. Scuze ca nu am raspuns mai repede, dar am fost plecata cateva zile.
buna laura, nu i problema....mai are lumea si treburi...eu acum am destul timp si stau mai mult pe calculator...dar cand oi incepe munca...cred ca nu o sa am timp nici sa respir!!! multumesc de reply....noi am fost sa ne plimbam un pic prin imprejurimi...cat am putut pe fuga caci sotul meu va trebui sa termine facultatea in mai si acum e in focuri....nu avem nici weekendurile libere...cand il prind mergem la cumparaturi si un pic la sport la ocean sau prin parcuri....in rest am vizitat zona "napoli" chiar duminica...am fost la ocean in mai multe locuri si imi place...ma linisteste si am vizitat si disney town...duminica seara cand sunt artificiile...a fost superb....la ora 21 incep si se termina in jur de 22....noi credeam ca o sa mai inceapa o runda la 22 insa ne am inselat amarnic...am inteles gresit de la gazde...dar ne am limbat prin oraselul acela si a fost frumos mai ales ca ne place muzica live...si erau formatii care inca mai candtau la ora aia in frig...hihihi.... despre mancare romaneasca.....am venit cu retetele de acasa...nu de alta dar mi le a scris maicameape un carnetel..si daca tot am timp experimentez....asa ca avem in fiecare saptamana cate ceva caci eu nu suport fast food urile....stau prost la capitolul "stomac" si "digestie" dar cand vine vorba de o ciorbita de burta....eu nu ma pricep si mi e si frica sa incerc...oricum mananc o data pe an...dar se pare ca voi astepta sa ajung acasa in romania sa mananc....caci am citit mai multe critici pe net despre restaurantul dunarea.....si celalalt restaurant de pe la hollywood....sabina...sabrina....nici nu mai stiu..... ce imi place insa la mancarea de aici sunt dulciurile si sunt asa usurata ca nu trebuie sa le faci in casa.....sunt asa bune afara....mai ales pie urile...si mini torturile....sunt nemaipomenite!!! sper sa ma mai ajutati voi sa descopar si alte bunatati....sau sa mi spuneti cum faceti voi....v ati adaptat la mancarea de fast food de aici? acum inchei ca nu vreau sa va plictisesc! sa ne auzim cu bine
|
|
-
02-26-2008, 07:19 PM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
N-as zice ca mancarea de aici e fast-food, decat daca mergi la fast-food :). In rest, sunt destule restaurante care imi plac. Plus ca am ocazia sa incerc mancare din tot felul de tari, ceea ce in Romania nu prea puteam. In schimb, mie chiar dulciurile nu prea imi plac aici, in general pentru ca sunt cam prea dulci ... fiecare cu gusturile lui :). P.S. ti-am trimis un mesaj privat.
|
|
-
02-26-2008, 08:19 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
Laura25: N-as zice ca mancarea de aici e fast-food, decat daca mergi la fast-food :). In rest, sunt destule restaurante care imi plac. Plus ca am ocazia sa incerc mancare din tot felul de tari, ceea ce in Romania nu prea puteam. In schimb, mie chiar dulciurile nu prea imi plac aici, in general pentru ca sunt cam prea dulci ... fiecare cu gusturile lui :). P.S. ti-am trimis un mesaj privat.
ti am zis ca am incercat mancare mexicana...si zic eu autentica caci traiesc cu mexicani in casa....oricum mi a fost rau..mi e si frica sa ma apropii de vietnameza...dar sotul m a "amenintat"cu un sandwich cu cilantro...eeewww!! ca mie nu mi place deloc cum miroase cand e cultivat caci de dragul lui ...soacra mea a cultivat la ea la tara si mirosea ingrozitor....in plus l am mirosit si prin magazine si am o problema!!! NU MI PLACE! .....DAR am de zis si ceva de bine pentru BURRITOOOOO traiascaaa ...ca mi place si mi se pare mie ca aduce o idee cu shaorma de romania...ca aspect caci ca si compozitie nici gand...insa am de cand sa pregatesc pentru mexicani o data o saorma facuta acasa....ca tare mi e dor de party urile cu prietenii in care ne mozoleam cu shaorme si ne ispalam gatul cu bere cu tequilla...si daca shaorma nu le place mexicanilor pun pariu ca berea o sa o adore!!! cu dulciurile e alta poveste...sunt inebunitaaaaa!! numai dulce as manca ....sunt genul care isi pune 3 lingurite de zahar romanesc in cana de ceai!! si apropos zahar dulce de romania..ca aici nu este decat de trestie si nu e dulce deloc...nu stiu ce sa ma fac...folosesc mai mult si pana la urma se indulceste si ceaiul meu sub privirile ingrozite ale "my better half"ului.... in plus sunt moarta dupa ciocolata, si dupa cea de aici dar si in general, insa aici am descoperit o noua notiune de FRISCA si VANILIE ...nu ma atingeam in tara de aceste 2 arome..aici au alt gust...mie totul mi se pare ca are gust .....e f ciudat cum toata lumea insa se plangea ca in state mancare nu are gust!! e adevarat ca noi ne luam legumele de la mexicani (avem o mica piateta si un EL SUPER pe langa noi) dar nu toate....mai luam si de la JONS si in perioada asta sunt ananasi, capsuni si piersici si un fel de prune rosii care aduc (mai slab ce i drept....dar se simte!) cu aroma prunelor de la noi din tara....apropos uram sa mananc prune in tara...din cauza ca aveam la discretie..acum e altceva...totul e diferit aici si m a surprins in mod placut cum au legumele si fructele gust...cand eu ma asteptam din povestile altora sa aiba gust de GUMILASTIC  scaredbaby 
|
|
-
02-28-2008, 01:33 PM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Eu nu ma omor cu mancarea mexicana, mai ales ca nici mie nu-mi place cilantro si nici avocado. Tin minte ca la putin timp dupa ce am venit aici am facut prima mea ciorba si din greseala am pus cilantro in loc de patrunjel. Nu mi-a placut deloc si imi faceam griji ca asa e gustul patrunjelului aici :). Si mie imi place ciocolata, dar nu cea americana in general. De-aia imi aduc provizii insemnate de fiecare data cand merg in Romania si cumpar Milka de aici de cate ori o gasesc. De asemenea, la Trader Joe's mai gasesc ciocolata europeana. De altfel, asta e magazinul meu alimentar preferat. Imi place sa merg la Jons si magazine asemanatoare ca sa iau branza si mezeluri. Din pacate, acum nu am nici unul prea aproape, asa ca nu pot merge prea des.
Ti-am trimis un mesaj privat. Il poti citi daca mergi in Inbox.
|
|
-
03-04-2008, 01:35 PM |
-
hilifire
-
-

-
Joined on 01-07-2008
-
las vegas
-
Posts 12
-
Points 0
-
|
hehe...eu locuiesc in las vegas...maine cica e un concert romanesc aici...o sa merg si eu sa beau o bere si sa maninc sarmale...:) vroiam sa-ti spun de restaurantul romanesc sabina...nu-mi aduc aminte exact pe unde e....ca nu am mai fost de f mult timp pe-acolo...cel mai bun restaurant romanesc la care am fost in state...si pt ca spuneai ca nu-ti plac dulciurile de aici...ei sa shtii...ca au acolo si savarine si amandine...:) este al unui cuplu fff dragut...ea gateste si el se ocupa de servit....:) ar trebui sa-l incerci...si vei cunoaste multi romani acolo....bafta in continuare.... poti sa te uiti prin yellow pages...sau sa suni la info....RESTAURANT SABINA!!!!!
|
|
-
03-04-2008, 01:41 PM |
-
hilifire
-
-

-
Joined on 01-07-2008
-
las vegas
-
Posts 12
-
Points 0
-
|
k hai ca ti-am gasit si adresa intre timp...:) ...i'm so nice :P...am i not?!?!?! Sabina's European Restaurant 1253 N. Vine Street Hollywood , CA 90038 1 323 469-9522
|
|
-
03-04-2008, 03:41 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
hilifire: hehe...eu locuiesc in las vegas...maine cica e un concert romanesc aici...o sa merg si eu sa beau o bere si sa maninc sarmale...:) vroiam sa-ti spun de restaurantul romanesc sabina...nu-mi aduc aminte exact pe unde e....ca nu am mai fost de f mult timp pe-acolo...cel mai bun restaurant romanesc la care am fost in state...si pt ca spuneai ca nu-ti plac dulciurile de aici...ei sa shtii...ca au acolo si savarine si amandine...:) este al unui cuplu fff dragut...ea gateste si el se ocupa de servit....:) ar trebui sa-l incerci...si vei cunoaste multi romani acolo....bafta in continuare.... poti sa te uiti prin yellow pages...sau sa suni la info....RESTAURANT SABINA!!!!!
buna hilfire, imi aduc aminte de tine parca mi ai mai raspuns o data la un mesaj acum ceva timp cand spuneam ca ajung in cali si mi ai propus sa ma mut in las vegas ca toata lumea face asta lately...hihihi iata ca am ajuns in sfarsit in state...si nu o sa ne mutam in las vegas inca.... insa putem sa facem excursii acolo!!! ce rau imi pare ca nu suntem mai aproape ca as fi venit si eu la concert romanesc!!! cine canta??? as fi vrut sa ti spun ca din postarile de pe forum...mai ales cele mai vechi de un an parca...am auzit ca restaurantul sabina nu ar fi cine stie ce...adica chiar e negativ cotat. tu ai mancat acolo de curand??? acum depinde si de gust...desigur.....dar poate unele lucruri sunt universale... mie personal imi plac dulciurile de aici la nebunie dar nu pot sa zic ca nu mi e pofta de o savarina si de preferata mea AMANDINAAA!!! sper sa ne mai auzim,
|
|
-
03-04-2008, 09:07 PM |
-
hilifire
-
-

-
Joined on 01-07-2008
-
las vegas
-
Posts 12
-
Points 0
-
|
hmmmmmm....bai...sabina...e un local micut...nu e cine stie ce...dar mincarea mi se pare ffff buna....nu stiu...eu nu prea apuc sa maninc mincare romaneasca...si nu are cine sa-mi gateasca sarmale...:P iar eu nu o sa ma apuc de asta ...:P...cand vine vorba de mincare eu recomand sabina...i guess...the only way to find out is to check out the place yourself...:) si ca sa-ti raspund la intrebare....o sa cante maria dragomiroiu....ummm inca cineva cu muzica populara....si Raul... si oricum....daca vrei sa vii esti doar la 4 ore condus departare...:D hai pofta mare oriunde alegi sa mergi sa maninci :P
|
|
-
03-05-2008, 02:55 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
hilfire, multumesc!!! inseamna ca o sa incerc sa merg la sabina....merita incercat si eu am un nas bun.....imediat imi dau seama de mancare....mai ales ca am probleme cu bila...si imediat mi se face rau...si in plus am si prostul obicei sa fac si "bube" daca exista ceva in mancare ce nu a fost proaspat...de exemplu o farama de ou!! si avand in vedere istoria mea......eu am fost fortata sa gatesc cand am ajuns aici...in romania nici nu ma gandeam!!!! doar o aveam pe mama nuuu?? ca oricare dintre noi de altfel. acum sa nu te gandesti ca oi fi vreo experta, cred ca o sa ma incumet la un moment dat sa fac si sarmale.....dar cum la noi in casa se mancau sarmale de craciun doar....nu o sa ma agit prea devreme!!! aaa interesant a muzica asta populara...cum isi schimba omul optica cum depaseste oceanu si e departe de casa...parca tot ce e in romaneste suna bine.....ca eu eram inebunita dupa muzica veche in limba engleza...de abia dc ascultam muzica romaneasca acasa!!! acum mai cult un radio de romania sa vad ce a mai aparut nou...e asa de bine...s auzi vorbe romanesti!!!! as fi venit eu...dar deocamdata nu am carnet si sotul meu are examene perioada asta.....si apoi are practica...nu ne putem desparti de casa pana in mai cand in final o sa graduate si atunci ne facem de cap....chiar daca eu o sa am drept de munca pana atunci!!! multumesc de info si de urari....si tie pofta buna!!!! si spor la munci!! cu drag, scaredbaby 
|
|
-
03-07-2008, 12:26 AM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 148
-
Points 0
-
|
Hey Scaredbaby, bine-ai venit printre noi in LA! Santa Ana nu-i cea mai buna zona dar temporar e ok. Beneficiaza daca poti de gazdele tale si invata spaniola. O sa-ti prinda bine as putea sa spun. Eu din pacate sint lenesa, inteleg, vorbesc daca sint fortata cit de cit dar nu sint in stare sa port o conversatie. Ei sint prietenosi si apreciaza oricum foarte tare ca incerci si nu vor ride de tine cind gresesti. Avantajul la cumparaturi este ca aveti un JONS aproape, in Huntington Beach; daca vrei magazin super, ieftin si produse proaspete, este unul numit SUPER KING in Anaheim pe Magnolia cu Cerritos. Socrii mei stau in Anaheim si noi desi stam la vreo 15 mile distanta tot de acolo ne cam face cumparaturile daca ajungem prin zona. Parerea mea cel putin, burrito este mai bun decit shaorma din Ro, in special cea de pui (desi mie imi place la nebunie carnea de pui); asta cel putin acum vreo 10 ani cind eram eu in Ro. In Santa Ana este un restaurant foarte bun mexican, nu-mi aduc aminte acum cum se numeste, este parca pe Tustin Ave. Dunarea, nu-ti recomand, ca sa nu mai vorbesc ca sincer, eu poate si pt ca sint aici de destul timp, nu m-as duce la restaurant sa maninc mincare care o pot gati de fapt acasa dupa retetele mamei sau sa mi le gateasca soacra care este de asemenea romanca. Incearca de asemenea mincarea chinezeasca; nu este cu adevarat chinezeasca traditionala pt ca aia traditionala nu ne-ar tenta pe noi, dar mai mult comerciala americano-chinezeasca dar poti sa gasesti si ceva care sa-ti placa. Ai apucat deja sa-ti faci aplicatie pt SS# sau inca nu? Am impresia ca-ti trebuie pt a-ti luat DL. Dupa cum ai vazut probabil pe aici esti cam mort fara masina. Daca ai intrebari si te pot ajuta, cu multa placere.
|
|
-
03-07-2008, 09:36 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
hey dixy2k, iti multumesc de sfaturi....sunt f pretioase...si chiar am aflat ceva nou!!! maine o sa ma duc cu sotul meu la fullerton sa conduc caci in vreo 2 sapta dau si driving test. de Super King nu auzisem inca...dar cred ca o sa l incercam cat de curand. JON's este magazinul nostru PRINCIPAL.....fara el nu stiu ce m as fi facut..chiar weekendul trecut am gasit acolo un "ham" care semana la fix cu cel de acasa...mai putin ca era un picut cam sarat....dar mie imi place sarat deci nu ma plang...ci doar nu mai pun sare pe rosii de exemplu ca sa compensez!!! In principiu gatesc acum..cu toate ca de abia am inceput....si nu am servici, deci am timp...cand voi lucra..cred ca o sa fie "gatitul de weekend" care sigur nu ne ajunge toata saptamana deci o sa adoptam si alte tipuri de mancare...nu ca nu ne am infipt deja in cateva fast fooduri si restaurante pe aici..dar nu pot sa ma laud ca am decoperit ceva extraordinar. despre gazdele mele spaniole....pe tineri de abia ii vad...caci ajung acasa seara tarziu si se arunca in bratele celor 3 copii, insa cu parintii gazdelor ma descurc (bunicul vb f bine engleza, insa bunica nu prea...chiar am venit de afara acum unde am avut o conversatie de vreo jumatate de ora in spaniola in care eu m am balbait jumate in spaniola si jumate in engleza...dar batrana m a incurajat si m a invatat cuvinte noi....si ea vorbeste o spaniola mai rara ca sa zic asa ca sa inteleaga si tuta de mine....in plus vrea sa o invat engleza ca a observat ea ca ma descurc i vrea sa profite un pic....ceea ce nu ma supara caci am timp deocamdata!!!) In Anaheim ne dorim si noi sa ne mutam (suntem constienti ca santa ana nu e o zona buna....un hint ar fi sirenele de politie pe care le aud din 2 in 2 zile aproape de strada noastra...iar cand ele lipsesc vad cum survoleaza elicopterul politiei pe deasupra noastra...) dar pana nu ma angajez nici o sansa caci aici stam la fel d ieftin cum statea si sotul meu inainte. suntem norocosi....si sincer deocamdata imi place ca intru in contact cu oameni mai ales ca aici in fiecare weekend vin rude de ale gazdelor pentru diferite party uri si sunt prezentata la toti!!! mancare chinezeasca deocamdata nu am incercat aici...si nici in romania...caci am avut norocul ca acum 3 ani aproape.....tot in perioada pastelui sa ajung in Shanghai intr o delegatie. Am mancat 2 zile mancare chinezeasca de Shanghai (totul la ei este dulce si iute....pe baza de sosuri de soia de la un moment dat mi s a aplecat...apoi prima oprire a fost la Pizza Hut....a fost divin...cea mai buna pizza mancata vreodata in viata mea...ciudat dar a foost in CHINA....si un shake de fructe de padure...care a fost f gustos...). Am inteles de la omologii mei de acolo ca in Beijing mancarea era mult diferita fata de cea din Shanghai. In Beijing totul e mai sarat si chiar si mai iute.....dar asta nu m a incantat cu nimic....de abia asteptam sa ajung acasa sa mananc o ciorba ca la mama acasa!!! Eu am ajuns aici cu K3, deci am avut la inceput doar dreptul la a ajusta statutul....asta am si facut, am aplicat pt ajustare I485 in acelasi plic cu aplicatia pt dreptul de munca I765 si le am trimis pe amandoua la Chicago Illinois...deja a venit raspunsul de la ei ca au primit actele apoi la vreo saptama am primit si programare la biometrics...saptamana trecuta am si fost si le am dat amprentele mele si fata mea obosita.....conversandu ma cu tipul de acolo care m a intrebat daca imi place mancarea mexicana si care este mancarea traditionala romaneasca...acum astept. Am fost si la SS Admin chiar a 2a zi dupa ce am aterizat, am vrut sa cer un SSN si a spus tipa de acolo ca fara dreptul de munca aprobat nu poate sa mi l dea.....insa am fost la DMV si am cerut drept de a conduce si ei au fost cei mai draguti oameni de pana acum...am luat "scrisul" si in curand sunt programata la "driving test". Sper sa l iau...caci desi conduc din 2003 in romania...am inteles ca aici romanii pica in general din cauza "stilului" in care conduc..oricum eu gandesc pozitiv!! consider ca esti f norocoasa ca o ai pe soacra ta aici....eu de abia astept sa treaca timpul sa le chemam pe mamele noastre sa ne viziteze cate 4-6 luni....sa ne mai gateasca din cand in cand o mancare "ca la mama acasa"...ca parca e mai gustoasa mancarea facuta de altul nu??? hihihi apropos vine pastele...voi sunteti catolici sau ortodocsi? stiu ca pe aici multa lume nu se duce la biserica...si eu nu sunt f bisericoasa dar in noaptea de inviere as vrea sa merg cu sotul meu la o biserica macar acolo 20 de minute sa luam lumina..as am fost invatata de mica si parca nu as zice pas anul asta cel putin... insa cum el este catolic si eu ortodoxa o sa mergem de 2 ori adica acum in martie si o data in aprilie....si am descoperit o biserica ortodoxa in anaheim..."adormirea maicii domnului"....stii cumva ceva de ea? iti multumesc de sfaturi si de gandurile bune, cu drag, scaredbaby aaaaaaaaaaa si sa nu uit "La multi ani de 8 martie" si tie si tuturor femeilor de pe FORUM. stiu ca nu se practica in US insa e o chestie romaneasca pana la urma.....asa ca e bine sa ne aducem aminte de ea nu??
|
|
-
03-08-2008, 03:01 AM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 148
-
Points 0
-
|
Scaredbaby, este o biserica ortodoxa in Anaheim, nu cunosc locatia dar o intreb miine pe soacra-mea si-ti spun. Noi sintem ortodox amindoi dar nu practicam deci pe la biserica nici o sansa sa ajung. In general incerc sa stau cit mai departe de toata birfa care se incinge la biserici, prefer sa aud din cind in cind birfa despre unul si altul din gura soacra-mii. In Anaheim locuiesc destul de multi romani, dar cel putin cei pe care-i stim noi sint de virsta parintilor nostrii sau poate de fapt ai mei pt ca tu presupun ca esti mult mai tinerica decit mine  Sa inteleg ca si sotul tau este tot roman, de zici ca abia astepti sa puteti sa va aduceti mamele cite 4-6 luni/an?Sincer, noi sintem ceva mai dificili si mai mult de 1 luna nu prea putem sa stam cu cineva in casa fie ei si parinti. Asta o spun din experientele anterioare cind au venit ai mei in vizita si parca 3 sapt a fost cea mai perfecta durata. Santa Ana este renumit pt numarul de latini ilegali; Santa Ana si Los Angeles. Sint zone in Santa Ana, unde oamenii dorm pe saltele care le string la perete dimineata, fiecare cu periuta de dinti si sulul de hirtie igienica la cap si platesc chirie pt coltul respectiv. Nu glumesc; sint genul de ilegali "temporari"; altii si-au creat anumite "radacini" aici. Mexicanii sint oameni foarte prietenosi in general si au familii numeroase. Sint mult mai loiali si mai placuti in opinia mea decit asiaticii de exemplu. Poate este doar opinie personala de vreme ce frate-miu acum vrea sa se insoare cu o asiatica iar mama e complet disperata. Sa nu uit ca ai mentionat de condus: in primul rind la stop, opresti complet. Asta este ce vor astia sa vada. Pe urma cind esti la examen intorci chiar mai mult decit necesar (sa fie evident), capul sa te asiguri cind schimbi benzile. Partea buna aici este ca vei da examenul pe masina ta personala, deci ai timp sa fi mai mult decit familiarizata cu masina. Respecti regulile la stop in privinta prioritatii si ai grija unde te opresti in mijlocul intersectiei daca te pune sa faci stinga. Nu prea-mi vin alte reguli acum in cap care ar fi diferite de Ro; este cam mult timp de cind m-am confruntat cu asta. Aaaa... sa nu uit! Nu te astepta sa incerce sa te incurce asa cum faceau pe vremuri politistii in Ro.
|
|
-
04-16-2008, 07:40 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
dixy2k, am aflat despre biserica din anaheim in sensul ca am ajuns pana in fata ei exact in ziua in care mi am luat carnetul (chiar am facut full stop si numaram..1,2,3,4..nu iubeam pe nimeni in acel moment caci aveam niste emotii...hihihi). povestea mea cu examenul e pe alt topic insa important e ca l am luat!! la biserica era inchis, insa am numarul de telefon si sunt convinsa ca o sa aiba slujba de inviere dar vreau sa ma asigur de ora caci mie nu mi place sa ma duc acolo sa ascult toata slujba...doar la "miezul noptii" cand se scoate lumina afara si apoi se canta si apoi se intra si se da paste sper sa fie la fel si aici....daca nu ne adaptam!! cu mexicanii mei...tocmai am aflat ca sunt legali..norocul nostru sau nu..si cu batrana si fetita cea mica care de abia a inceput sa vb ca la cei aproape 4 anisori nici in "mexicana" nu o intelege propria familie ce zice...ne am apucat sa ne uitam la dvd uri imprumutate de la biblioteca cu "learning english as a second language". e supertare caci ce e pe dvd uri pt mine e usor (posesive, adjective, timp prezent, trecut....) insa acum le invat in 2 limbi si cuvinte si timpuri si verbe si tot ce se mai poate...caci tre sa i explic batranei (care de altfel a mai luat cateva cursuri de engleza inainte si mai intelege nu e pe dinafara.....la fel cum sunt eu cu spaniola invatata de mica din telenovle...hihihi). deocamdata e bine si imi astept deja SSN caci a venit dreptul de munca deci cat de curand o sa ma arunc in randul lumii cu minca...asa ca de abia astept sincer (cu toate ca toata lumea zice ca mi s nebuna....dar asta e adevarul de abia astept primul job aici)
|
|
-
06-15-2008, 10:11 AM |
-
Madie
-
-
-
Joined on 04-17-2008
-
-
Posts 21
-
Points 0
-
|
Buna tuturor, buna Scaredbaby! In 10 iunie am primit viza K3 si in 27 voi ajunge in State!! Sunt super entuziasmata si nerabdatoare desi, trebuie sa recunosc, traiesc emotiile premergatoare unui nou inceput. Eu si sotul meu vom locui in Anaheim. Scaredbaby, am citit ca si tu ai trecut prin procesul ajustarii de statut dupa K3. Ti-am scris si pe thread-ul "Am luat viza K3", dar stiu ca threadul ala e cam aglomerat si probabil n-o sa remarci ca am avut o rugaminte personala pt tine. Imi poti spune, pas cu pas ce ai facut pt ajustarea de statut? Am citit instructiunile pt I-485 si pt EAD si ma socheaza cate acte trebuiesc trimise din nou impreuna cu ele. Dar partea buna este ca, din cate am observat, nu mai trebuie sa platim taxa pt EAD daca aplicam pt I-485, care era si aia aproape $400. Am inteles bine? In total te-a ajuns la $1010 tot procesul? Aaaa..si am vazut ca trebuie atasat si un medical examination. Este bun cel pe care l-am facut in tara pt viza? Si daca poti,te rog tare mult sa-mi spui cum ai facut sa-ti iei permisul. Ai putut sa-l iei si fara SSN? Si eu conduc in Romania tot din 2003.  Orice informatie va fi mai mult decat utila si iti multumesc anticipat. Va doresc numai bine, Madalina
|
|
-
06-17-2008, 03:38 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
Madie: Buna tuturor, buna Scaredbaby! In 10 iunie am primit viza K3 si in 27 voi ajunge in State!! Sunt super entuziasmata si nerabdatoare desi, trebuie sa recunosc, traiesc emotiile premergatoare unui nou inceput. Eu si sotul meu vom locui in Anaheim. Scaredbaby, am citit ca si tu ai trecut prin procesul ajustarii de statut dupa K3. Ti-am scris si pe thread-ul "Am luat viza K3", dar stiu ca threadul ala e cam aglomerat si probabil n-o sa remarci ca am avut o rugaminte personala pt tine. Imi poti spune, pas cu pas ce ai facut pt ajustarea de statut? Am citit instructiunile pt I-485 si pt EAD si ma socheaza cate acte trebuiesc trimise din nou impreuna cu ele. Dar partea buna este ca, din cate am observat, nu mai trebuie sa platim taxa pt EAD daca aplicam pt I-485, care era si aia aproape $400. Am inteles bine? In total te-a ajuns la $1010 tot procesul? Aaaa..si am vazut ca trebuie atasat si un medical examination. Este bun cel pe care l-am facut in tara pt viza? Si daca poti,te rog tare mult sa-mi spui cum ai facut sa-ti iei permisul. Ai putut sa-l iei si fara SSN? Si eu conduc in Romania tot din 2003.  Orice informatie va fi mai mult decat utila si iti multumesc anticipat. Va doresc numai bine, Madalina
Madalina, Bine aproape c-ai venit . Ma bucur ca mai am pe cineva in plus cat de cat aproape aici in CALI. Despre ajustare acum: I 485 si I 765 sunt cele 2 formulare care trebuie depuse cu DA o groaza de alte acte. Mi se pare ca am pus in pachet si o copie dupa foaia cu vaccinurile care mi s a dat la ambasada sa le inmanez aici dr de familie. Cecul a fost intr-adevar de 1010 usd si nu include taxa ptr Employment Auth Card. Dupa ce depui (cred ca tot la Chicago IL dar tre sa suni la uscis sa verifici) o sa primesti o scrisoare cu programarile la Biometrics. Daca respecti data programata de ei o sa primesti in mai putin de 2 luni(de la data aplicarii) EAC prin posta (eu l am primit din Missouri Service Center dc iti vine sa crezi) si cu el te duci la Social Security Administration si iei SSN. Intre timp eu mai astept inca GC insa am drept de munca. Tot intre timp (fara SSN) poti sa te duci la DMV si sa aplici ptr un nou DL platind o taxa de 28 usd dc imi amintesc bine. Eu am declarat ca am carnet in Ro de 5 ani si nu mi l a cerut nimeni (dar dc mi l cerea cineva ziceam ca e in tara ). Acolo la DMV o sa gasesti gratis cartea cu regulile de circulatie pe care o iei si o citesti (de vreo 2-3 ori am citit eu) dar unora le e suficient si o data apoi in alta zi te duci si dai examen scris (fara programare: intrii si dai ex). daca ai luat examenul scris ai dreptul sa conduci cu sotul tau in dreapta. Sau cu orice care are un valid DL de California. Eu am mai condus cam o luna dupa ce am luat scrisul sau poate mai mult. Am intrat si pe freeway...sa stii ca e diferit aici pe freeway..vezi ca mai mai postat si in alt loc aici pe forum despre DL si experienta mea de examen (dar cica pe unii ii urca pe freeway chiar in timpul examenului deci sa fii pregatita si pt asta). La examen o sa te intrebe examinatorul probabil de cati ani ai carnet si tu ii spui...si apoi a mers totul smooth. vezi ca mai sunt online niste filmulete pe youtube despre cum sa conduci safe in calif. De acolo am invatat eu ce sa fac la examen si cum se aplica regulile din carte la viata de zi cu zi de pe sosea a fost ca un mic instructor.... apoi am mai fost la DMV sa le prezint SSN ul si ei au zis ca nu mi trebuie si nu l au trecut in sistem..ceea ce e f ciudat dar a zis cand imi reinoiesc carnetul ca expira in 2 ani....sa ii anunt iar!!! asta dupa ce tot ei imi spusesera ca at cand o sa am un SSN sa i anunt...nu i mai inteleg dar merg cu sitemul si eu 
|
|
-
-
06-17-2008, 03:54 PM |
|
|