|
|
Planuri de vacanta
Last post 06-25-2008, 12:01 AM by arissa. 60 replies.
-
07-07-2005, 11:29 AM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
Ma gandeam sa deschid acest topic in speranta ca vom impartasii intre noi planuri de vacanta atat in Us cat si in Romania.
1.Eu as vrea sa vizitez un pic ( timpul nu imi permite, probabil doar o saptamana si aceea impartita) statul Mi si Chicago.A fost cineva in Upper Peninsula? cum vi se pare? am vazut preturile la hoteluri incepind cu $150-$300 poate si mai mult, ce parere aveti, sunt scumpe?Vreau sa vad cascada Niagara ( pe partea americana, chiar daca nu e asa spectaculoasa), unde trebuie sa ma duc in Detroit?Stiu ca sunt ceva parcuri naturale pe aici, care merita vazut primul?Muzeul de arta din Chicago are opere a lui Brancusi?
2. Cumnata mea va merge in tara si vrea sa viziteze Bucurestiul.S-a uitat pe internet si a gasit ceva hoteluri dar cam scumpe ( ex.Casa Capsa).A mai descoperit unul "Opera" ( eu nu am auzit de el), ce parere aveti voi cei din Bucuresti? Ce poate vizita in Bucuresti, in cateva zile ( in afara de Casa Poporului)?
Va astept cu sugestii.
![Geeked [8-|]](/emoticons/emotion-15.gif)
www.sdphotoartgallery.com
|
|
-
07-07-2005, 11:50 AM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
Este foarte frumos in UP. Acolo traiesc doar vreo 200.000 de oameni, in toata UP, asa ca o vezi o multime de locuri absolut libere. La hotel cauta ceva gen Days Inn si gasesti si preturi mai bune.
Nu am inteles intrebarea ta despre Detroit si cascada Niagara. Te gandeai sa iei viza de Canada ca sa mergi? Daca da, asta ar fi de departe cel mai bine si mai frumo. Cascada se vede cel mai bine de pe partea canadiana. Ca sa iei viza mergi la consulatul Canadei in Detroit.
In Chicago sunt o multime de vazut. M-as gandii acum la Sears Tower si la muzeul de stiinta. Dar acum vara e si plaja. Poate un restaurant romanesc :)
In Bucuresti, cel mai bine pt cumnata ta cred ca ar fi sa inchirieze un apartament in regim hotelier, incepand de la $30/zi (http://www.bucharest-accommodation.ro )
De vizitat? Depinde ce ii place, ce stil de om este. Vrea muzee sau restaurante, terase, cluburi care nu exista in Michigan?
Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale. Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
07-07-2005, 02:28 PM |
-
roxy
-
-

-
Joined on 04-26-2005
-
Bucuresti
-
Posts 763
-
Points 10,020
-
|
Draga P,
In Bucuresti sunt f multe hoteluri acum.Cunosc unul INTERNATIONAL se numeste,situat pe la ARCUL DE TRIUMF.Mi s-a parut f bun pentru cei care vin de afara.Nu cunosc preturile.
In BUCURESTI sunt multe de vizitat.Ex:MUZEUL SATULUI,MUZEUL DE ISTORIE,MUZEUL ANTIPA,PARCUL HERASTRAU si vorba Osiriei depinde ce-i place ,ce fel de om este.La baruri si discoteci nu pot sa-i dau sfaturi pentru ca nu frecventez.
Si eu vreau sa plec in vacanta .Puteti sa ma sfatuiti ce sa aleg intre Grecia si Franta?
|
|
-
07-07-2005, 02:43 PM |
-
07-07-2005, 02:50 PM |
-
thana
-
-

-
Joined on 03-05-2005
-
Clinton Twp, Mi
-
Posts 831
-
Points 8,360
-
|
Priscila, eu de cate ori am fost in UP, am inchiriat cate o cabanutza pe malul unui lac. E frumos intr-adevar. Da cautare cu google pentru cabins and cottages in UP Michigan si o sa ai de unde alege. In timpul verii, in majoritatea cazurilor inchiriaza pentru o sapataman cel putin dar preturile nu sunt mari deloc si unde mai pui ca ai si plaja, te poti plimba pe lac cu vreo barcutza sau ce mai e, poti sa faci un gratar, langa cabana, sa mananci afara, e rustic. De asemenea iti recomand sa te uiti de ceva atractii in jurul localitatii unde esti. Orasele vechi, ferme de cai, etc. Ca in 2-3 zile te plictisesti de atat stat si de facut gratare si o sa vrei sa iesi. Avand deja destinatia in fatza ta si directii te ajuta f mult.
Alea iacta est.
|
|
-
07-07-2005, 02:54 PM |
-
07-07-2005, 03:03 PM |
-
07-07-2005, 03:11 PM |
-
07-07-2005, 03:27 PM |
-
07-07-2005, 04:13 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
osiria wrote: | |
Nu am inteles intrebarea ta despre Detroit si cascada Niagara. Te gandeai sa iei viza de Canada ca sa mergi? Daca da, asta ar fi de departe cel mai bine si mai frumo. Cascada se vede cel mai bine de pe partea canadiana.
Nu vreau sa merg in Canada, pt ca imi trebuie viza si sincer am devenit cam comoda cand vine vorba de vize si consulate.Prefer sa astept pana primesc GC .am inteles ca poti sa vezi Niagara si de pe partea americana, dar unde este? ma gandeam ca e pe langa Detroit sau in UP?
In Chicago sunt o multime de vazut. M-as gandii acum la Sears Tower si la muzeul de stiinta.
Am vazut Sears Tower, super mi-a placut tare mult.Cel mai mult mi-a placut vederea asupra orasului din toaleta domnelor.Sa tot stai pe wc acolo .Superba!!!!!!!!!!Nu stiu intre ce sa aleg: expozitia aceea de "cadavre" ( sotul meu nu mi-o recomanda, el a vazut-o si a zis ca nu e pt mine ) sau ce muzee mai au pe acolo?
De vizitat? Depinde ce ii place, ce stil de om este. Vrea muzee sau restaurante, terase, cluburi care nu exista in Michigan?
Nu ii plac discotecile, nici barurile.Muzee, restaurante bune,cluburi,terase,nu |
|
|
|
-
07-07-2005, 04:26 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
thana wrote: | | Priscila, eu de cate ori am fost in UP, am inchiriat cate o cabanutza pe malul unui lac. E frumos intr-adevar. Da cautare cu google pentru cabins and cottages in UP Michigan si o sa ai de unde alege. In timpul verii, in majoritatea cazurilor inchiriaza pentru o sapataman cel putin dar preturile nu sunt mari deloc si unde mai pui ca ai si plaja, te poti plimba pe lac cu vreo barcutza sau ce mai e, poti sa faci un gratar, langa cabana, sa mananci afara, e rustic. De asemenea iti recomand sa te uiti de ceva atractii in jurul localitatii unde esti. Orasele vechi, ferme de cai, etc. Ca in 2-3 zile te plictisesti de atat stat si de facut gratare si o sa vrei sa iesi. Avand deja destinatia in fatza ta si directii te ajuta f mult. |
|
sunt de acord cu cabanuta dar eu nu gatesc nici moarta.Pai si in concediu la cratita .m-am saturat, daca e vacanta sa fie si la bucatarie, nici macar sa pun condimentele pe carne nu vreau.Sper ca sunt si restaurante in apropiere nu?
thana, eu cred ca traiesc aici in Paradis, am de toate: lacul cu plaja langa mine, ferme cu caluti si blueberry, Michigan Adventure la doi pasi, cu barca merg in fiecare sambata, la plaja merg duminica,Ce mai, ii multumesc in fiecare seara lui D-zeu ca am nimerit aici.va recomand sa veniti celor din Detroit si nu numai.
Multumesc de informatii tuturor, osiriei, roxy si tie.
PS.Subscriu pt Franta offfffffffff!! Daca mergeti cu autocarul pe Coasta de Azur, atentie la toaletele din benzinarii.Nici in Gara de Nord nu sunt asa de infecte.Chiar si in Monaco (in port, acolo era mai curata ca in Gara de Nord dar nu cu mult),pacat .
|
|
-
07-07-2005, 04:27 PM |
-
thana
-
-

-
Joined on 03-05-2005
-
Clinton Twp, Mi
-
Posts 831
-
Points 8,360
-
|
Am analizat toate optiunile si cred ca prima, "Paris, un vis posibil" e cea mai buna varianta. Cuprinde si orasul Munchen, frumos de vazut si intr-o jumatate de zi ai cam vazut tot. Te urci in turnul primariei, te duci la beraria lui Hiter, iti cumperi o halba ca suvenir si cam asta e. :)Si include si Versailles, doar ast aiti doreai. E cam ciudat ca de acolo, in aceeasi zi va duceti spre Reims, nu stiu cum o sa avetzi timp, dar ma rog. Sa-ti iei cu tine gel de durere musculara. De asemenea vedetzi orasul Salzburg care e o minunatie, am vazut traseul si e OK chiar daca nu va opriti sa vizitati cine stie ce. Senzatia ce ti-o creeaza stradutele inguste intesate de lume e unica. Tin minte ca in Salzburg m-am speriat pentru prima oara in viatza, Eram langa un magazin de suveniruri si am vrut sa fac o poza langa o armura de cavaler, Amica mea ce facea poza mi-a spus sa ma uit galesh in ochii armurii ca si cand ar fi un cavaler in armura nu doar tabla. Cand m-am uitat in sus, in armura ce inconjura capul ii pusesera o masca ce reprezenta chipul unui om si am inceput sa tip ca o tembela. Toata lumea care trecea pe stradutza a vazut faza, au inceput sa rada, eu m-am simtit incredibil de prost. Dar a fost funny. De asemenea, ti-as recomanda sa nu te duci sa vezi Disneyland-ul, e doar un parc de distractii, in definitiv. In timpul ala poti sa te mai plimbi prin Paris, manaci o clatita imensa cu frisca in vechiul Montmartre, sunt niste magazine arabesti, poti sa bei ceva pe Champs d'Elysee, ce sa mai chestii pariziene :). Si turul cuprinde si Viena, in care e inclus si palatul Hofburg. In cealalta excursie nu era inclus.
Mai vazusem o excursie interesanta dar se vizita Venetzia in mai putin de o zi. Asta chiar ca nu e posibil. Venetzia, in mai putin de 2-3 zile minim nici sa nu te gandesti. De fapt eu pe la vreo 20 de ani mi-am zis ca e timpul sa vad lumea si am inecput sa plec in excursii. De fiecare data ma axam pe cate o tara (regiune), sa stiu ca am vazut-o cat am putut de bine, nu sa vad 10 locuri dar cand am terminat de vizitat nu mi-a ramas "gustul" lor. Ca o sa vezi, uiti basoreliefurile de la biserici, forma acoperisului, pata de culoare din tablouri dar ramai cu sustul specific locului.
Sa ai o vacantza placuta! Ti-as mai da si eu o tura prin Europa mai ales ca am acum 2 sapt de vacantza dar nu cred ca juniorului meu i-ar face placere, mai ales ca mai are vreo 3 luni pana sa se nasca.
Alea iacta est.
|
|
-
07-07-2005, 04:30 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
thana wrote: | |
mai ales ca mai are vreo 3 luni pana sa se nasca.
|
|
hopa, apare primul puiut "Romportal".Sa va traiasca!ii trimit un tortulet ![Cake [^]](/emoticons/emotion-49.gif)
|
|
-
07-07-2005, 04:34 PM |
-
07-07-2005, 04:37 PM |
-
07-07-2005, 04:37 PM |
-
-
07-07-2005, 04:56 PM |
-
07-07-2005, 06:23 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
thana wrote: | | Acum am vazut ca esti din Michigan. Pai atunci de ce vrei UP? Dispari de aici, din Michigan daca ai mai mult de 4-5 ziel la dispozitie! E America mare. Du-te in Montreal, pe bune! Atmosfera europeana, mancare buna, mers pe jos ... sa nu mai spun si de alte... atractii. Mie imi place, bag cate un Montreal de 2 ori pe an. |
|
Draga mea, toate au un inceput.Eu incep cu statul in care locuiesc apoi ma duc in toata America.Si nici nu imi perimte foarte mult protofelul anul asta.
Nu mai vorbii de Montreal, verisoara mea sta acolo toata ziua ma intreaba cand mergem la ea.Am auzit ca au trotuare mai multe fata de noi. Si cum i-am scris osiriei, am devenit comoda in ceea ce priveste mersul pe la consulate pt vize. .Mai bine banii pe viza ii dau la un hotel.Apropo de mancare buna, eu tot incerc tot felul de mancaruri pe aici dar nu reusesc sa gasesc un restaurant care sa imi placa.Nu imi place decat la fratii nostrii chinezii.The best, pana acum.In rest....toate mancarurile sunt spicy.
Vin la tortulet si la "baby shower" .
|
|
-
-
07-07-2005, 07:05 PM |
-
thana
-
-

-
Joined on 03-05-2005
-
Clinton Twp, Mi
-
Posts 831
-
Points 8,360
-
|
Priscila, eu niciodata nu am avut nevoie de viza de la consulat pt Canada. Am avut greencard vreo 7 ani acum sunt cetatean american si niciodata n-am intrat cu viza. Ba chiar dupa ce mi-am luat cetatenia, nu am avut nici un act decat driver license si m-au lasat sa intru in Canada si inapoi in State fara nici o problema. De fapt, ce vorbesc, ca nici acum nu am. Tocmai am sunat sa-i intreb ce se intampla.
Nu stiu in ce parte din Michigan stai, dar in Port Huron e un restaurant, Bangkok Star si mancarea o ceri spicy sau nu. Eu, din cauza juniorului o cer nu, dar de-abia astept sa ma arda pe gat iar. :) E bun. Ala e restaurantul la care ma duc la lunch de obicei. In interior arata urat dar are niste spring rolls, wow!
Altul e La Shish. Sunt vreo cateva prin Michigan. E mancare arabeasca. Sosul de usturoi e f bun si gratarul de miel. De fapt sunt mai multe bune acolo, depinde de gusturi.
Si am vazut intr-un ziar ca s-a deschis un restaurant romanesc prin Dearborn, cred. Are un nume ciudat: La HUNGRY BOYer.
Alea iacta est.
|
|
-
07-07-2005, 07:08 PM |
-
07-07-2005, 07:41 PM |
-
trinity
-
-

-
Joined on 01-25-2004
-
Boston, MA
-
Posts 348
-
Points 4,270
-
|
Priscila wrote: | osiria wrote: | |
Nu am inteles intrebarea ta despre Detroit si cascada Niagara. Te gandeai sa iei viza de Canada ca sa mergi? Daca da, asta ar fi de departe cel mai bine si mai frumo. Cascada se vede cel mai bine de pe partea canadiana.
Nu vreau sa merg in Canada, pt ca imi trebuie viza si sincer am devenit cam comoda cand vine vorba de vize si consulate.Prefer sa astept pana primesc GC .am inteles ca poti sa vezi Niagara si de pe partea americana, dar unde este? ma gandeam ca e pe langa Detroit sau in UP?
|
|
|
|
Priscila, cascada Niagara se afla in statul New York in orasul numit chiar "Niagara Falls".
Eu si sotul meu chiar saptamana trecuta am fost si am vizitat. Am vazut cascada de pe partea US. Oricum cand o sa fii acolo o sa iti imaginezi cat de superb s-ar vedea de la canadieni...
Dar se vede f frumos si de pe partea americana. Exista niste vaporase micute care te duc chiar in mijlocul cascadei, in "horseshoe"-potcoava...e superb! Seara este luminata....este deosebit de fain!
Daca vrei da-mi o adresa de mail si iti trimit poze ....!
|
|
-
07-12-2005, 04:05 PM |
|
|