Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pentru mamici si viitoare mamici

Last post 07-28-2008, 12:47 AM by spera70. 828 replies.
Page 1 of 17 (829 items)   1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป
Sort Posts: Previous Next
  •  05-16-2006, 07:12 PM 44339

Pentru mamici si viitoare mamici

As vrea ca acest topic sa vina in ajutorul mamicilor si viitoarelor mamici, cu  informatii diverse , de la hainute pana la vizita la doctori.

Fiind viitoare mamica, de curand sosita pe plaiuri americane , o sa pun mai mult intrebariSmile [:)], deocamdata. Si sper sa gasesc bunavointa de a impartasi informatii, la alte mamici cu mai multa experienta.

Dragi mamici, spuneti-mi va rog , de ce lucrusoare am nevoie cand se nasc bebicii. Aici sunt atatea varietati de hainute si paturici, ca nici nu stiu la ce se folosesc si de care as avea nevoie, adica INTR-ADEVAR nevoie. De cate sticlute, scutecele, biberoane, care cum se cheama in engleza si la ce folosesc? Ce fel de strollere si carseats folositi? Care sunt cele mai bune? De la ce magazine cumparati lucrurile pentru bebici? Ce brand-uri sunt de buna calitate si au produse la preturi convenabile? 

Confused [*-)] Cred ca am mai multe sa va intreb...dar deocamdata atat.

Astept sugestii/sfaturi cu maaaare nerabdare.Smile [:)]

The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
  •  05-17-2006, 01:13 AM 44350 in reply to 44339

Re: Pentru mamici si viitoare mamici

Delfinuta felicitari si multe sanatate !Right Hug [}]

Iti raspund cu placere la ce nelamuriri ai ... count on me Wink [;)] Acum e relativ tarziu si trebuie sa merg la somn dar maine promit ca vin cu sfaturi eventual cu o lista Smile [:)].

In ce luna/anotimp vei naste?

•  05-17-2006, 09:44 AM 44378 in reply to 44350

Magazinele unde sunt departamente pentru bebei :

BabiesRUs - pentru mine asta e cel mai bun magazin pentru viitorii parinti; noi de aici am cumparat produse de gen scaun de masina, changing table, crib, rocking chair si jucarii .Au absolut totul iar preturile sunt rezonabile.

BuyBuyBaby (din experienta iti spun ca asta e putin cam pricey la haine si jucarii desi gasesti si lucruri ieftine la ei)

Target - au un departament foarte bine pus la punct si gasesti strictul necesar .Preturile sunt mult mai ieftine decat in magazinele de mai sus.

WallMart - eu de aici rareori am cumparat lucruri in afara de jucarii, diapers sau produse pentru toaleta lui bebe. Intr-adevar preturile sunt exrem de ieftine dar WallMart e celebru pentru chinezarii si la capitolul haine le-am preferat pe cele de calitate.

Layette / hainele pentru nou nascut(iti scriu doar strictul necesar):

- cam 6 pana la 10 onesies; sunt bluzite din bumbac , foarte comode pentru bebe, se vand in pachete din alea economice si sunt destul de ieftine

-4-5 costumase/ body suits ... in functie de anotimp ti le iei groase sau subtiri, cu panatalon sau maneca scurta sau lunga, etc.

-3-4 receieving blankets ... astea sunt un fel de paturici mai mici, din bumbac, se vand si ele in pachetele economice si o sa le folosesti multa vreme; eu chiar si acum le folosesc .

- 1 pulover/ hainuta mai groasa preferabil cu nasturi in fata. Cele cu fermoar sunt destul de periculoase si ar trebui sa le folosesti ceva mai tarziu

-2,3 caciulite din bumbac

- 1 paturica  mai groasa pentru outdoor

In afara de astea tu poti sa ii mai cumperi cate haine vrei dar sa stii ca ei cresc foarte repede si ai sa te trezesti ca ai dat bani pe lucruri  pe care le-a purtat foarte putin sau chiar deloc. Eu asa am patit; plus ca nu am luat in calcul ca multi iti trimit haine cadou inainte sau dupa nastere (rude, prieteni).

Daca al tau copil se va naste vara trebuie sa ii cumperi o palarie de soare . Trebuie sa fie dintr-un material usor si sa ii acopere gatul si urechile. Noi le-am folosit pe astea http://www.babysunprotection.com/shop/prodview.asp?idproduct=284 . Chiar si acum, la 2 ani, acelasi tip de palarie avem; mi se pare cea mai buna si ii protejeaza de soare cel mai bine; ei au pielea sensibila si imediat pot face arsuri.

O sa mai ai nevoie de bibs (daca il hranesti cu sticla) si burp cloths- astea sa-ti iei cat mai multe ca o sa ai nevoie de ele nu glumaSmile [:)].

Hai ca mai revin putin mai tarziu...Smile [:)]

•  05-17-2006, 10:53 AM 44396 in reply to 44378

Ami, multumesc mult pentru felicitari si pentru raspuns!Smile [:)]

Eu pe la Target merg de obicei, nici nu m-am uitat in alta parte. Sincera sa fiu, ne uitam dupa lucrusoare rezonabile ca pret si bune calitativ, pentru ca stim ca ei o sa creasca repede si prea mult nu o sa le foloseasca. De aceea intreb mai mult de strictul necesar, ca degeaba imi fug mie ochii dupa fel si fel de hainute, ca daca le poarta de doua ori, n-are rost sa le cumperi.

La ce se foloseste "receiving blanket''? ca e o paturica asa mititica... La bodysuits le mai zice sleepsuits si sunt costumasele alea ca onesies numai ca au maneci si picioare? Am mai vazut gowns si citit pe net ca mamicile sunt incantate de ele, ca le trag repede peste piciorute, mai ales cand trebuie sa schimbe bebelul noaptea si sunt comode si usor de folosit. Cum e bine sa iei hainutele astea, pentru varsta scrisa pe ele sau un pic mai maricele? ( adica daca bebele e abia nascut sa iau pt 0-3 months sau pentru 3-6 months, pentru ca am gasit pe net ca e bine sa cumpar de exemplu 6 sleepers :3 de 0-3 months si 3 de 3-6 months ).

Booties/socks cam de cate as avea nevoie? Si paturica pentru outdoors cum se cheama, simplu blanket sau are vreo denumire speciala? ( sa nu razi de mine ca intreb asa, dar chiar sunt atatea sortimente ca nu stiu ce sa aleg ).

Bibs ma gandesc ca tot o sa le foloseasca la un moment dat, cand o sa diversific alimentatia, un pachet de 6 bucati pentru fiecare e de ajuns? Si burp clothes cam cate? Vad ca sunt tot asa pachete de 6 bucati. Cam cate sa iau? O doamna mi-a zis sa iau si scutece simple de bumbac si sa le folosesc drept burp clothes.

Asa...asta a fost cu layette. Sa trecem la beddingAngel [O:-)].Avem nevoie de crib bumpers? Ce este quilted matress pad? un fel de salteluta /plapumioara care se pune peste salteaua din patut? Cum e mai convenabil: sa folosesc waterproof sheets? sa-ti spun cum am inteles eu din instructiuni: peste salteaua patutului se pun fitted crib sheets, iar peste astea se pune waterproof sheet/sheet saver, care se schimba in mod regulat. Inteleg eu aici ca acest regulat inseamna ca se schimba de cate ori nazdravanii fac pozne, nu o data la 3 zile, sau ceva de genul asta. Light blanket e o paturica asa mai subtire cu care ii invelesc cand ii pun in patut?

Am o lista de pe net cu lucrusoare necesare, dar cum am mai spus, unele nu stiu ce sunt si la ce folosescConfused [8-)]. Asa ca prefer sa imi spuna o mamica ce si cum clipind [;;)].

Te mai intreb de restul ( cribs, strollers, bath, diapering, feeding si altele ) in alte mesaje. Multumesc mult inca o data si sanatate la bebic si tie!Big Kiss [:k]

•  05-17-2006, 12:48 PM 44406 in reply to 44396

• OanaC is not online. Last active: 08-07-2008, 07:39 PM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 621
    • Points 980

Delfinuta,

Eu am avut pentru fica-mea cate-n luna si in stele primite de la baby-shower asa ca un an de zile nu a trebuit sa cumpar mai nimic.  Dar vreau sa iti zic ca jumatate din lucruruile pe care le-am primit nici macar nu le-am folosit si nici macar nu mi-au trebuit. Cele mai multe sunt la vanzare si se cumpara pentru ca le plac parintilor nu ca ar avea bebelusii nevoie de ele.
    Despre hainute ti-a zis AMi destule - de baza sunt onesies - cat mai multe.

Daca ai sa  folosesti biberoane iti recoand biberoanele de la Dr. Brown - sunt extraordinare si le poti vedea aici - fica-mea nu a avut probleme cu durerile  de burta sau ureche  dupa ce am inceput sa le folosesc pe astea.   http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00078ANK2/qid=1147883489/br=1-7/ref=br_lf_ba_7//102-1460807-2494544?v=glance&s=baby&n=542278  -

Ai nevoie de un monitor ca sa poti auzi copilul cand plange daca esti in alta camera. Cand s-a nascut fetita mea stateam intr-o casa foarte mare  si daca eram in basement la masinile de spalat nu auzeam nimic . Asa ca aveam in permanenta monitorul dupa mine. Acum casa mea e mult mai mica si fica-mea are 2 ani deja asa ca nu il mai folosesc.
    E foarte importat sa iti iei un carucior bun pentru copil, chiar daca sa zicem ca ai sa dai in jur de 200 de dolari pe el.  Carucioarele de care vorbesc sunt cele care se cumpara la pachet - car seat + carucior. Car-seatul se va pune peste carucior cand il scoti din masina si copilasul va calatorii foarte comfortabil cu fata la tine. Chiar si cand nu o sa mai folosesti car-seatul respectiv ( in jur de un an in functie de marimea copilului) caruciorul il vei putea folosii linistita pentru inca un an.  Il recomand pe cel de la Graco $199 si il poti vedea aici http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00005NZ2K/qid=1147884090/br=1-1/ref=br_lf_ba_1//102-1460807-2494544?v=glance&s=baby&n=542442  . 
    Si daca vrei sa ai liniste in casa recoamand un leagan ca cel atasat - fica-mea ar fi stat cu orele in el si o adormea foarte repede, plus ca e usor si se strange repede asa ca il poti lua din camera in camera.
    Pack and play - a fost cea mai proasta investitie pentru mine - dupa ce ca a costat o mica avere, nu l-am folosit deloc si fica-mea urla ca muscata de sarpe cum il vedea. O sa mai revin daca imi aduc aminte de ceva.
    Multa sanatate!

•  05-17-2006, 01:54 PM 44413 in reply to 44406

Multumesc Oana! Ce este un baby shower?Confused [*-)] Cum nu am prea multe cunostinte aici si nici nu o sa imi fac,pentru ca trebuie sa stau in pat pana la nastere, nu ma astept sa primim cadouri, asa ca trebuie sa le cumparam pe toate de la cel mai mic lucrusor pana la cel mai mare.

Am luat niste sticle/biberoane de la Gerber, pentru ca am citit pe net ca sunt bune. Acum ce sa zic, om vedea...I dunno [id]

Sa cumparam lucruri pe care nu o sa le folosim, chiar nu vreau, nu vad rostul deloc, chiar daca ar fi la sales la un pret super. Mai ales ca noi trebuie sa cumparam dublu, pentru fiecare, asa ca trebuie sa fim practici si eficienti la cumparaturi.

Big Kiss [:k] si Flower [F] pentru bebici si mamici.

•  05-17-2006, 01:58 PM 44414 in reply to 44406

Ahhhh, ce topic dragut!!!!

Felicitari fetelor care veti deveni mamici Party!!! [<:o)] si multa sanatate, la fel si puilor deja nascuti!

Abia astept sa devin mamica...atunci bombardez si eu cu mii de intrebari!

Pupici si toate bune!

•  05-17-2006, 02:06 PM 44415 in reply to 44396

Sunt de-acord cu Oana in privinta carutului ... mai bine dai bani mai multi dar iti iei ceva bun. Noi am luat un PegPergo . si separat scaun de masina de la Graco. Acum 2 ani, Garco SnugRide Infant seat era cel mai safe car seat pe piata asa ca il recomand. Mai nou am vazut ca cei de la Britax au cele mai bune reviews. Noi am luat al doilea scaun de la ei si partea buna e ca sunt "FAA aproved" deci il poti lua cu tine in avion daca ai de gand sa calatoresti.

Preturile la Britax sunt relativ mai mari dar parerea mea e ca la capitolul asta nu trebuie sa te uiti la bani. E vorba de siguranta copilului tau, mai ales ca pe sosea nu esti tu in control total si la cati nebuni si adolescenti necopti conduc pe-aici, better be safe than sorry Smile [:)]

Pentru mine leaganul a fost mana cereasca. Si puiului meu i-a placut la nebunie si chiar mi-a fost de mare ajutor.

Referitor la PackNplay ... noi am luat asta de la inceput, in loc de crib. Stiam ca in primele 3 luni va sta cu noi in dormitor si nu am avut spatiu destul pentru imensitatea de crib. Asa ca am luat un pack'nplay cu basinet in el  http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0008JIMEE/qid=1147887114/sr=1-1/ref=sr_1_1/102-9925483-6009763?v=glance&s=baby Pentru noi a fost o investitie buna. 6 luni a dormit bebeul in el dupa care l-am transformat intr-un fel de tarc in care se juca atunci cand nu puteam sa-l supraveghez. Depinde si de copil, probabil ca nu le place la toti sa stea in el. Si-apoi l-am folosit de fiecare data cand am calatorit undeva, in Romania, in vacante, la rude. Chiar si acum il folosim pentru ca e portabil.  De fapt asta  a fost si un al doilea motiv pentru care l-am cumparat .

delfinuta:

La ce se foloseste "receiving blanket''? ca e o paturica asa mititica... La bodysuits le mai zice sleepsuits si sunt costumasele alea ca onesies numai ca au maneci si picioare? Am mai vazut gowns si citit pe net ca mamicile sunt incantate de ele, ca le trag repede peste piciorute, mai ales cand trebuie sa schimbe bebelul noaptea si sunt comode si usor de folosit. Cum e bine sa iei hainutele astea, pentru varsta scrisa pe ele sau un pic mai maricele? ( adica daca bebele e abia nascut sa iau pt 0-3 months sau pentru 3-6 months, pentru ca am gasit pe net ca e bine sa cumpar de exemplu 6 sleepers :3 de 0-3 months si 3 de 3-6 months ).

Receiving blanket o folosesti la multe; sa stii ca nu e chiar asa de mica; e de marimea unui batic din ala normal. Iar bebele e atat de mic la inceput ca patura o sa ti se para imensa in comparatie cu el LOL [:))]. Poti infasa bebele in ea, il poti acoperi in carut cu o astfel de paturica, chiar si in patut la el poti sa o pui sub el. Mie mi-au placut mult pentru ca sunt subtirele si bebele nu se infierbanta in ele.

Night gowns... am avut si eu 3 dar nu le-am folosit prea mult pentru ca in somn copilul era mereu cu picioarele goale si mi-era sa nu-i fie frig. Dar sunt practice in ceea ce priveste schimbatul pampersilor.

Hainele le iei la inceput 0-3 months. Dupa ce mai creste el putin ai sa vezi ca poti lua haine cam cu 3 luni mai maricele . La inceput insa ai sa constati ca cele de la 0-3 sunt cam maricele pentru ei.

Eu i-am schimbat garderoba o data la 3 luni, dupa aia la 6 si apoi la 1 an. Si la un an majoritatea hainelor erau pentru 18 months.

delfinuta:

La bodysuits le mai zice sleepsuits si sunt costumasele alea ca onesies numai ca au maneci si picioare? 

Exact. Poti sa iei cu booties sau fara. Eu am avut majoritatea cu booties si nu a mai trebuit sa-i pun sosetele.

delfinuta:

Booties/socks cam de cate as avea nevoie? Si paturica pentru outdoors cum se cheama, simplu blanket sau are vreo denumire speciala? ( sa nu razi de mine ca intreb asa, dar chiar sunt atatea sortimente ca nu stiu ce sa aleg ).

Eu i-am luat o pereche de booties dar nu i-au stat niciodata in picioare. Iar soseste ... un pachetel de 3 sau 5 e de-ajuns.

delfinuta:

Bibs ma gandesc ca tot o sa le foloseasca la un moment dat, cand o sa diversific alimentatia, un pachet de 6 bucati pentru fiecare e de ajuns? Si burp clothes cam cate? Vad ca sunt tot asa pachete de 6 bucati. Cam cate sa iau? O doamna mi-a zis sa iau si scutece simple de bumbac si sa le folosesc drept burp clothes.

Cum adica sase bucati pentru fiecare? Ai gemeni cumva? Surprise [:O]Smile [:)] Refreiotr la burp clothes nu stiu exact cate sa iei dar imagineaza-ti ca dupa fiecare masa bebe regurgiteaza, si de asta ai nevoie de ele. eu imi luasem 10 bucati si de fiecare data ramaneam fara ca erau toate murdare si ajungeam sa folosesc receiving blankets in loc.

delfinuta:

Asa...asta a fost cu layette. Sa trecem la beddingAngel [O:-)].Avem nevoie de crib bumpers? Ce este quilted matress pad? un fel de salteluta /plapumioara care se pune peste salteaua din patut? Cum e mai convenabil: sa folosesc waterproof sheets? sa-ti spun cum am inteles eu din instructiuni: peste salteaua patutului se pun fitted crib sheets, iar peste astea se pune waterproof sheet/sheet saver, care se schimba in mod regulat. Inteleg eu aici ca acest regulat inseamna ca se schimba de cate ori nazdravanii fac pozne, nu o data la 3 zile, sau ceva de genul asta. Light blanket e o paturica asa mai subtire cu care ii invelesc cand ii pun in patut?

Daca il pui in crib ... ar fi bine sa iei bumpers. Noi am avut bumpers si in basinet.

Quilted mattress pad e chiar salteaua pe care o pui in crib.  Hai sa-ti spun cum e la mine. Avem salteaua, dupa care am pus un fitted watterproof pad (http://graphics.samsclub.com/images/products/0040614291059_LG.jpg) si peste asta, fitted crib sheet.

Bebeii sa stii ca nu fac asa multe accidente incat sa trebuiasca sa schimbi asternuturile o data la 2 zile. Doar au pampers, nu?  Eu spalam  wattreproof pad cam o data la luna, desi de multe ori chiar nu era nevoie.

Referitor la light blanket ... nu ai nevoie de ea cand ii pui la somn in patut. In principiu nu ii acoperi cu paturi pentru ca exista pericolul de sufocare.

•  05-17-2006, 02:55 PM 44420 in reply to 44413

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 621
    • Points 980

delfinuta:

Multumesc Oana! Ce este un baby shower?Confused [*-)]  ....

Baby shower este o petrecere (surpriza de cele mai multe ori) care se organizeaza in cinstea bebelusului care urmeaza sa se nasca. De obice petrecerea este organizata de catre viitoarele bunici si se face cam in ultima parte a sarcinii cand deja se stie daca e fetita sau baietel. Toata lumea trebuie sa aduca un cadou - majoritatea celor care organizeaza astfel de ptereceri fac si un registry la Babies'r us sa zicem,  ca sa stii de ce are nevoie viitoarea mamica sau sa nu se aduca acelasi cadou de mai multe ori.  Deci se mananca, se vorbeste despre copii, se desfac cadouri si cam atata. La americani participa doar femeile, la mine la petrecere au fost si femei si barbati si copiii si a fost o petrecere foarte reusita. Mi-a fost de mare ajutor pentru ca am primit si patutul, caruciorul, high chair  si toate lucrurile mai mari si mai costisitoareEmbarrassed [:$]. A fost o surpriza si pentru mine - a fost organizata de sotia tatalui meu si de sotul meu. Nu intelegeam eu de ce nu vrea sotul meu sa cumparam nimic pentru copil - ma tot lua pe mine cu " e ghinion sa cumperi inainte sa se nasca" Big Smile [:D]

Petrecerea se face in general la primul copil, nu se mai repeta pentru ca se presupune ca pastrezi lucrusoarele si pentru ceilalti copii.  

Mi se pare mie sau o sa ai gemeni? Prietena mea trebuie sa nasca zilele astea, din clipa in clipa si are gemeni : fetita si baietel.

•  05-17-2006, 05:19 PM 44430 in reply to 44420

Avem gemeni, fetita si baietel. Ieri am aflat ca avem si fetita si am ametit de bucurie. Vreo 5 minute n-am mai auzit ce zicea tanti acolo la sonograma.

Si da, trebuie sa luam pentru fiecare, pe culoareclipind [;;)], ca asa-s obisnuiti, fiecare cu sacul lui amniotic, cu placenta luiStick out tongue [:P]. Oricum trebuie numar dublu de toate cele, mai putin patut si stroller, ca acolo ii pun impreuna.

De strollere am gasit pe net tot de Graco ,din aprecierile parintilor, ca ar fi cele mai bune. Azi mi-a zis cineva de paturici de alea cu care se imbraca bebelul noaptea ( trebuie sa ma uit sa vad cum se cheama ), cum ca ar fi super, safe si comode, bagi bebelul in paturica , paturica sta pe el tot timpul, nu poate sa scoata piciorutele, nu si-o trage peste cap, asa ca mai adaugam si astea pe lista.Smile [:)]

Burp clothes cred ca trebuie vreo 15 per bebel, dupa cum spuneti voi.

Rocking chair cum e? Chiar e necesar? Sau este vreun alt accesoriu care usureaza alaptarea?

Trecem la baita... Ce fel de bath tub ati luat? Trebuie neaparat prosoape speciale pt bebei sau si astea care le avem noi sunt bune?Unde gasesc forfecuta sau nail clipper pentru bebei? Ce fel de detegent special pentru spalat lucrusoarele lor folositi?( stiu ca trebuie un detergent special pentru bebici care e non-alergenic ).

Pacifier ati folosit ? Dar teething rings ce sunt? Cam cand le trebuie jucarele si ce fel? ( nu ma pricep defeeeel)

Breastpump ati folosit/folositi? Din ce am citit eu, cele de la Medela sunt cele mai bune. Sunt si mai scumpele, dar daca sunt bune si trebuie, trebuie. Dar breastfeeding bras?  Care sunt cele mai comfortabile si practice? am vazut ca au niste preturi maaaari, si ca trebuie sa nimeresti marimea BINE, daca nu vrei sa dai 50 de dolari pe apa sambetei, sa-l porti o data de doua ori si gata.

Va pup  mamiciBig Kiss [:k]

•  05-17-2006, 07:50 PM 44439 in reply to 44430

Delfinuta, departe de mine gndul de a jigni, dar poti incerca cu incredere si la mina a doua. Nu uita ca micutii poarta lucrurile cam o luna, dupa care-s prea mici. Assitant comptroller tocmai s-a intors din maternity leave, si desi-i primul copil, au cumparat strollerul de la Salvation Army cu $25, si-i ca si nou. La fel si hainute. O nepoata a sotului "ruleaza" hainutele cu inca 2-3 mamici prietene, care au copii de virste apropiate. Americanii nu-s simandicosi. Incearca simbata la garaj sale, gasesti destul de multe lucruri aproape noi, la 25% din pret. De fapt nici eu nu am fost, ca pe vremea aia nu prea gaseam in Ro mai nimic. Am fost bucuroasa cind prietena mea din Italia imi trimitea hainutele baietelului ei.
  •  05-17-2006, 07:52 PM 44440 in reply to 44430

M-am luat cu sfaturile, si am uitat esentialul: Felicitari! Sa va traiasca, sa fie sanatosi, si voi la fel, sa-i puteti creste. Flower [F]Flower [F]Flower [F]
  •  05-17-2006, 08:05 PM 44442 in reply to 44439

Girbova:
    Assitant comptroller tocmai s-a intors din maternity leave, si desi-i primul copil, au cumparat strollerul de la Salvation Army cu $25, si-i ca si nou..

Eu cred ca pentru nou nascuti e destul de riscant sa iei haine mana a doua.

Nu mai zic de gear ...  eu zic ca cele mai importante lucruri care tin de siguranta unui bebe sunt carutul, patutul si scaunul de masina. Si ar trebui sa fie noi sau cel putin de la o susrsa sigura. Se merita sa dai 25$ pe un stroller care nu stii pe mainile cui a fost?? Si nu ma refer la faptul ca e nou ... ca la urma urmei se pot spala la masina padurile si dupa 2 ani si carutul meu arata ca nou. Dar numai eu stiu cat de tare l-am zgaltait si zdruncinat prin toate gropile. Si nu m-as risca sa pun un bebe in el. Unei prietene de-ale mele i s-a crapat roata la carut in doua ... avea un maclaren. deci stroler cu reputatie ... si a ramas in mijlocul trotuarului fara roata, cu carut nou, luat din magazin. Daca vrei sa iei un carut de la o prietena poate ca mai merge ca stii cine si cum l-a folosit .

Nou nascutii sunt atat de fragili  si se pot imbolnavi atat de usor !!! Com'on !Cry [:((]

P.S. nu-mi luati mesajul in nume de raupraying [[-O<]

•  05-17-2006, 08:40 PM 44444 in reply to 44430

delfinuta:

De strollere am gasit pe net tot de Graco ,din aprecierile parintilor, ca ar fi cele mai bune. Azi mi-a zis cineva de paturici de alea cu care se imbraca bebelul noaptea ( trebuie sa ma uit sa vad cum se cheama ), cum ca ar fi super, safe si comode, bagi bebelul in paturica , paturica sta pe el tot timpul, nu poate sa scoata piciorutele, nu si-o trage peste cap, asa ca mai adaugam si astea pe lista.Smile [:)]

Burp clothes cred ca trebuie vreo 15 per bebel, dupa cum spuneti voi.

Rocking chair cum e? Chiar e necesar? Sau este vreun alt accesoriu care usureaza alaptarea?

Trecem la baita... Ce fel de bath tub ati luat? Trebuie neaparat prosoape speciale pt bebei sau si astea care le avem noi sunt bune?Unde gasesc forfecuta sau nail clipper pentru bebei? Ce fel de detegent special pentru spalat lucrusoarele lor folositi?( stiu ca trebuie un detergent special pentru bebici care e non-alergenic ).

Pacifier ati folosit ? Dar teething rings ce sunt? Cam cand le trebuie jucarele si ce fel? ( nu ma pricep defeeeel)

Breastpump ati folosit/folositi? Din ce am citit eu, cele de la Medela sunt cele mai bune. Sunt si mai scumpele, dar daca sunt bune si trebuie, trebuie. Dar breastfeeding bras?  Care sunt cele mai comfortabile si practice? am vazut ca au niste preturi maaaari, si ca trebuie sa nimeresti marimea BINE, daca nu vrei sa dai 50 de dolari pe apa sambetei, sa-l porti o data de doua ori si gata.

Va pup  mamiciBig Kiss [:k]

Felicitari pentru gemeniParty!!! [<:o)]Party!!! [<:o)] Sa fie sanatosi dragii de ei si sa doarma mult si sa planga cat mai putin ! Big Smile [:D] ... am si eu in cladire la mine doi gemeni, un baietel sai o fetita ... acum au 3 ani si asa-mi place sa ma uit la ei!!  Intr-un fel esti norocoasa. La inceput va fi mai greu (si pe parcurs ce-i dreptStick out tongue [:P]) dar cand cresc mai maricei se vor avea unul pe celalalt iar tie o sa-ti fie mai usor.

De caruturile de la Graco am auzit si eu ca sunt bune. Am folosit de la ei alte produse dar intotdeauna am fost mai mult decta multumita; asa ca imi maginez ca si cu caruturile e la fel.

Rocking chair am cumparat si noi dar am dat banii de pomana. Mie imi era foarte incomod sa-l hranesc in el si dupa vreo doua luni l-am dat la altcineva. Nu cred ca se merita banii. Am incercat si perna din aia gen colac de se pune in jurul taliei si tot asa, mai mult ma incurca.

Detergent special pentru bebei nu am folosit. Am folosit normal si a fost ok... plus ca citisem pe undeva ca toata povestea asta cu detergent hipoalergenic e un mit. Eu ii spalam hainele separat si puneam putin mai putin detergent decat de obicei; si nu foloseam balsam.

Cadita ... eu de asta am luat la inceput http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000A32PNW/qid=1147912924/sr=1-4/ref=sr_1_4/102-3436046-8152931?v=glance&s=baby . O puneam in chiuveta la bucatarie si lui bebe i-a placut mereu cand ii faceam baie.

Prosoape speciale nu cred ca iti trebuie ... adica poti sa iei unul. Eu de la 3 luni am inceput sa folosesc un prosop normal luat din Romania in care afost el botezat. Si nu a fost nici o problema.

Forfecuta sau nail clipper ... eu m-am impacat cu nail clipper ... de la Safety1St; chiar folosesc aceeasi si acum. Tot de  la ei am luat si pieptene de care o sa ai nevoie.

Pacifier/suzeta eu am evitat sa folosesc si nici nu a fost nevoie. Eu zic sa incerci fara. Daca o sa aiba un planset incontrolabil poti sa incerci dar eu zic ca se poate si fara.

Jucarii ... la inceput nu prea o sa-ti trebuiasca ca oricum ei nu vad decat in alb si negru . Ceva care copilului meu i-a placut a fost crib mobile ... statea si se uita la jucariile alea de se invarteau deasupra lui pana adormea. http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0006UJPQ4/qid=1147911900/sr=1-5/ref=sr_1_5/102-3436046-8152931?v=glance&s=baby  Plus ca la inceput ei dorm mai mereu asa ca nu prea le pasa de jucarii. Daca te duci la un babay departament ai sa vezi jucarii pentru newborns si poti sa alegi tu ce vrei.

teething rings ... nu ai nevoie acum. Pe la vreo 3 luni sa te gandesti la ele.

Ce iti mai recomand eu, e o carte pe care eu am folosit-o mult si chiar m-a ajutat. Se cheama BabyBargains si contine tot felul de informatii referitoare la produsele de copii. Practic, scopul cartii e sa te ajute sa economisesti bani. Acolo ai sa gasesti descrise cele mai bune produse de pe piata, cele mai inutile, cele mai ieftine, etc etc. Plus ca sunt tot felul de liste cu ce iti trebui si ce nu-ti trebuie. Eu zic sa o incerci Smile [:)] http://search.barnesandnoble.com/booksearch/isbnInquiry.asp?z=y&isbn=1889392197&itm=1

•  05-17-2006, 10:42 PM 44445 in reply to 44444

Multumesc pentru felicitari, Garbova, Ami!Smile [:)]

Nu ma supar pentru nici o sugestieSmile [:)], dar prefer sa luam lucrusoare noi.

Nu mi-ati spus nimic despre breastfeeding pump si bras, sau e prea delicat subiectul pentru aici pe forum?

Acum ma duc la nani, dar maine mai gasesc io sa va mai intreb altele.Stick out tongue [:P]

Big Kiss [:k]

•  05-18-2006, 12:24 AM 44457 in reply to 44445

Asa cum ai spus tu mai sus, Medela sunt cele mai bune. Toate mamele pe care le cunosc le-au folosit .

Referitoare la bras ... hmmm.... eu mi-am luat normale. Cum dupa nastere eram cu moralul undeva cu mult sub nivelul pamantului, am simtit nevoia sa fiu o mama shic (chiar daca aratam de parca ma lovea trenul in fiecare noapteLOL [:))]) ... si mi le-am cumparat numai de la Victoria's Secret. Binenteles ca dupa sase luni nu le-am mai putut purta ca erau vai de capul lor dar eu m-am simtit shic si asta a fost cel mai important.Angel [O:-)]

Asa ca de alea speciale nu stiu ce sa-ti spunEmbarrassed [:$]

Si totusi cand ai due date?Confused [*-)]

•  05-18-2006, 06:04 AM 44478 in reply to 44457

Cred ca ami are dreptate:faptul ca esti mamica, nu inseamna sa renunti a fi tu insati, sa nu arati shic. Nu-mi prea place obiceiul unor mamici americane, care indiferent unde sint, hop si alapteaza. Asta-i un moment atit de privat, si nu cred ca bebelusul se simte bine oriunde. Dar acasa, mai ales ca vor fi doi, cred ca-i practic sa ai si ceva practic. Si-mi permit sa-ti mai dau un sfat: incearca sa alaptezi cit mai mult. Stiu ca si tu stii asta. Nu numai ca-i cel mai sanatos pt bebelusi, dar e si cel mai simplu si usor pt mamica. Sfatul meu e sa incerci sa te relaxezi, sa nu te ingrijorezi din orice, si desigur sa dormi si sa te hranesti. Nu uita ca bebelusii au si tatic, si americanii isi asuma responsabilitati in cresterea copiilor. Lasa-l si pe el sa se bucure de toate momentele(mai putin alaptatulLOL [:))]), si odihneste-te. Flower [F]Flower [F]Flower [F]
  •  05-18-2006, 10:21 AM 44494 in reply to 44339

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 621
    • Points 980

Eu nu am cumparat niciodata hainute la mana a doua pentru fetita mea pentru ca in general ii cumpar hainele cand sunt la reduceri si oricum le iau foarte ieftin asa ca nu merita sa risc sa mai ia cine stie ce ciuperca de la altii. De exemplu i-am luat hainuta de iarna (pentru la anul) acum vreo 2 saptamani de la Childrens's Place cu 9 dolari - hainuta fiind 49.99 in plin sezon.Cu cat poate fi mai ieftin la salvation army? Target are hainute foarte bune pentru beblusi la preturi mai mult decat rezonabile. Ca sa nu mai zic de JC Penny care are un dept. pentru copii imens. Chiar si de la Babies's r us - daca stii cand sa te duci cumperi hainute si lucrusoare foarte ieftine.

Eu am folosit cadita asta de baie si poti sa iti zic ca e foarte usor de manevrat pentru ca bebele va sta in fundulet aproape si nu exista pericolul sa il scapi in apa. Ai ambele maini libere si poti sa te ocupi de bebe foarte bine.

Prosoape de bebe bineinteles ca am cumparat si eu si am si primit  dar nu sunt decat niste prosoape mai dragute si colorate - in rest acelasi material ca si cele pentru adulti - nimic special. Deci nu e nevoie le cumperi neaparat. Forfecuta de unghii nu am folosit niciodata ci am folosit o unghiera de la Safety 1st pe care o mai am si acum. La jucarii nu s-a uitat fica-mea prea mult in schimb o linistea un mobil muzical prins deasupra patutului. Le poti vedea aici http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/542360/1/ref=br_lpsp_pg/102-4378896-5603325?

Teething ring am avut o punga plina dar nu le-am folosit niciodata - nu a fost nevoie pentru ca Nadia nu a simtit nevoia sa roada decat suzeta.  NU recomand suzeta la nici o mamica chiar daca eu am folosit-o din pacate. Chiar si acum la aproape 2 ani,  inainte de culcare Nadia il cauta pe Domnul Ni Smile [:)]

Daca o sa ai probleme cu colicii si nu ai ceai de colici special din romania eu iti recomand ceaiul din amestec de chimen si anason. Se gaseste in supermarket la spices in borcanse separate dar le amesteci tu. Daca nu ma insel se numeste cumen si anise/  Nu am folisit nici un fel de produs american pentru colici asa ca nu stiu cum sunt.

Rocking chair eu am avut si il mai am si acum. Nu este absolut necesar si  este destul de costisitor insa mie mi-a fost bun. Eu o hraneam pe nadia in rocking chair si uneori mai trageam si un pui de somn cu ea pe pieptul meu.

Brestfeeding pumps am avut si eu daca nu ma insel de la Playtex (?) dar nu a fost cine stie ce buna si mie mi s-a parut si dureros procedeul. Embarrassed [:$].  Ai sa stai acasa cu copilasii, sau ai sa mergi imediat la munca ? 

Cand trebuie sa nasti?

Felicitari pentru bebelaci - intotdeauna mi-am dorit sa am gemeni fetita si baietel Heart [L]

•  05-18-2006, 10:38 AM 44497 in reply to 44494

Pot sa va intreb si eu ceva un pic pe langa subiect (sau nu chiar dar ma rog Smile [:)]).

De ce titlul topicului este doar pt mamici si viitoare mamici, de ce nu sunt amintiti si taticii si viitori tatici?

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  05-18-2006, 10:50 AM 44498 in reply to 44497