|
|
Pentru mamici si viitoare mamici
Last post 06-28-2008, 05:41 PM by danxvaly. 826 replies.
-
01-04-2008, 01:04 PM |
-
baticutza
-
-
-
Joined on 04-11-2007
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Re: Pentru mamici si viitoare mamici
nu stiu dc e similar cu ce are puiutul tau, dar cu 2 luni in urma (avea 10 sapt) a mea a avut o iritatie pe fata si pe cap si saracuta se scarpina de nu mai putea si plangea de discomfortul care il crea. am fost la dr si mi-au spus ca e 1 fel de eczema pe care o fac bebelusii cu pielea super sensibila. mi-au aratat si pe burtica si picioare ca avea un fel de punctisoare rosii f greu vizibile care aratau ca pielea e f uscata. asa ca mi-au dat niste unguente si mi-au spus sa-i schimb/intrerup pt o vreme sa-i fac baita cu orice solutie de pe piata. doar apa si ce mi-au dat ei. sa nu renunti la san sub nici o forma.n-are nici o leg cu ce are fetita.tocmai laptele la san o imunizeaza cel mai bine la toate cele boli... dc ajuta mai consulta un alt medic. mult succes si nu te panica...o sa fie bine.
|
|
-
01-05-2008, 02:49 PM |
-
Dali
-
-

-
Joined on 04-19-2005
-
NJ
-
Posts 22
-
Points 50
-
|
danxvaly , eu n-am avut problema acesta cu copila mea, dar eu cred ca ce a sugerat pediatrul e bine ( eventual, poti intreba un alt pediatru, pt linistea ta) . Parerea mea este ca n-o s-o raneasca atat de tare daca nu-i mai dai san o scurta perioada,dar in cazul in care chiar are are intoleranta, atunci o sa-i fie mai rau daca continui s-o alaptezi la san. In orice caz, cel mai bine este sa cauti sfaturi de la la un medic specializat si nu pe romportal. Nu cred ca este aici cineva specializat in pediatrie, cel putin eu nu am vz nici unul pe aici. In plus, chiar de ar fi vreunul, nici un medic destept nu si-ar da cu parerea fara sa vada pacientul. Insanatosire grabnica bebelacei si nu fii suparata, o sa-i treaca si-o sa se faca mai mare si mai frumoasa pe zi ce trece si sper ca mai cuminte ca fiimea
|
|
-
04-23-2008, 09:24 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 477
-
Points 545
-
|
Ce mai faceti, mamici? Povestiti-mi si mie, va rog, cum i-ati invatat pe dragalasiii si dragalasele voastre sa mearga la olita. Dati cu lux de amanunte  .
The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
|
|
-
04-26-2008, 08:42 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 477
-
Points 545
-
|
Mamici, asa coaceti la cozonaci si pasca de nu mai aveti timp de povesti pe aici?
The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
|
|
-
04-26-2008, 09:38 PM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Eu nu sunt mamica si nici in plan nu am pt viitorul apropiat, dar chiar citeam cu drag despre subiectul asta si ma intrebam ce s-a intamplat de nimeni nu mai scrie. Am observat si ca Ami, care contribuia destul de mult aici si pe forum in general, nu a mai aparut de ceva vreme. Sper ca e vorba doar de lipsa de timp sau interes pentru forum si nu de probleme mai serioase. Succes cu invatatul la olita! Imi inchipui ca e destul de greu.
|
|
-
05-11-2008, 10:31 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
delfinuta:Ce mai faceti, mamici? Povestiti-mi si mie, va rog, cum i-ati invatat pe dragalasiii si dragalasele voastre sa mearga la olita. Dati cu lux de amanunte  . Sincera sa fiu nu imi aduc aminte toate detaliile - stiu ca a fost un proces relativ lung (am incercat de cateva ori la vartse diferite) si in general atitudinea mea a fost una relaxata. Nu sunt deloc de acord cu cei ce-si pun copilul pe olita cand nici n-au facut un an. Am decis sa astept pana cand e copilul ready si de obicei sunt trei semnale: 1.cand face nap time de 2, 3 ore si are diaper uscat la final -atunci stii ca organismul lui e pregatit.2 Fiecare copil are propriul lui mod de a reactiona inainte de 'a merge la baie"-majoritatea se opresc din jocul lor si stau nemiscati/concentrati cateva secunde. 3.Copilul iti spune ca diaperul e murdar si trebuie schimbat. Inainte sa incep am fcaut ceva research pe internet si am citit "Mommy I have to go potty" (http://www.amazon.com/Mommy-Have-Go-Potty-Training/dp/0965047709) Am incercat prima data la 18 luni parca, si dupa o zi de vorbit singura l-am lasat sa mai creasca. Cand a facut 2 ani am vazut ca trece prin nap time cu diaper-ul uscat asa ca stiam ca e ready cat de cat; am incercat din nou si a facut la olita de cateva ori. Stateam cu ochii pe el si de fiecare data cand imi dadea semne ca se intampla ceva il puneam pe olita. Tot atunci i-am luat si cateva carticele pe care le citeam mereu si un video "Once upon a potty" . Uneori il puneam pe olita si cate 30-40 minute si "asteptam primavara" impreuna. Fiind vara l-am lasat in chilotei prin casa dar accidente au fost la greu. Am facut toate astea asta in mod intensiv cam o saptamana si am lasat-o mai usor cand mi-am dat seama ca nu e pregatit - organismul lui nu era. Facea la olita cand stateam cu ochii pe el dar el singur nu facea legatura si intotdeaua facea pe el. Am lasat-o usor, am continuat sa citim cartile cu potty, i-am lasat olita in baie si din cand in cand ii spuneam sa mearga la olita daca simte nevoia. Pe la 2 ani si jumatate am incercat din nou si in doua saptamani al meu copil a fost completely potty trained. Am folosit si un stimulent - ii dadeam un cookie de fiecare data cand facea potty. Eu sunt genul ala de parinte rau care nu si-a obisnuit copilul cu dulciuri din comert asa ca de fiecare data cand ii dadeam un pretzel acoperit in ciocolata ziceai ca a descoprit raiul nu alta; deci pentru el a fost un reward foarte substantial :)) Acel cookie nu era pentru nimic altceva decat pentru potty. Plus ca de data asta a fost mai usor - a inteles ce trebuie sa faca si s-a simtit diferenta. Dupa 3 saptamani a inceput sa-mi ceara sa scoata diaperul noaptea. A avut 2,3 accidente si intr-o luna a trecut complet pe chilotei. Cam asta a fost experienta noastra. Nu stiu cat de explicita am fost - repet ca nu imi aduc aminte exact toate detaliile. P.S. fiecare copil e diferit si am auzit o gramada de povesti de succes, fiecare diferita una de alta. Cel mai bun "tip" e sa vezi ce-i prieste copilului tau si sa-i urmezi semnalele lui. Prietena copilului meu, de aceeasi varsta - a facut la olita mai greu si chiar si acum la 4 ani inca mai are accidnete din cand in cand - uita ca trebuie sa mearga la baie. Deci fiecare experienta cu pottytraining e unica in felul ei. Bafta !
|
|
-
05-21-2008, 08:57 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 790
-
Points 11,090
-
|
Pt mamicile din MI am si eu o intrebare: pana la ce varsta trebuie sa stea copilul in booster seat in masina? Tocmai am citit legea pe care a dat-o guvernatoarea statului, care spune ca ( virgula) copiii intre 4-8 ani trebuie sa stea in booster seat daca au mai putin de 4,9 feet. Nu stiu cat inseamna, 4,9 in metrii dar ma gandesc ca trebuie sa fie destul de inlaltul un copil, poate peste 1 m. Eu am 5,7 feet... nu stiu ce sa zic... poate ma lamureste si pe mine cineva. Voi ii puneti in booster seat?
www.sdphotoartgallery.com
|
|
-
05-21-2008, 09:22 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 790
-
Points 11,090
-
|
delfinuta:Ce mai faceti, mamici? Povestiti-mi si mie, va rog, cum i-ati invatat pe dragalasiii si dragalasele voastre sa mearga la olita. Dati cu lux de amanunte  .
Delfinuta, dupa cum spune ami fiecare copil e diferit, asa ca regula nu se aplica la toti copiii dar poti sa iei cateva idei. "Copilul meu" ( cel pe care l-am crescut, nu al meu propriu zis) a inceput potty training cand avea vreun an si ceva... prima data, mam lui i-a cumparat o olita din aia care ii inregistrai mesaj si muzica dupa ce tragea apa la olita... cand a vazut-o prima data a fost super incantat, statea pe olita de dimineata pana seara numai ca sa traga apa ca sa o auda pe mamica lui si apoi sa danseze rock'n'roll. Apoi dupa o vreme s-a plictisit si am lasat-o moarta si eu si mamica lui. Pe langa mine care il dadaceam 4 zile pe saptamana non stop, micutul mai mergea la verisoara mamei lui, care la randul ei are 4 copii, cel mai mic fiind mai mare cu cateva zile decat al meu. Verisoara a avut mai mult succes cu, copilul ei si pe la 1 an jumate ala mic purta chilotei cu spider-man si shrek. Cand a vazut al meu ca celalalt poarta chilotei, mi-a spus mie si mamei lui ca vrea chilotei cu spider man asa ca am plecat toti la cumparaturi. Am bagat iar olita in functiune si asa cum spunea si ami, il punea pe olita si statea cu orele, aveam doua cosultele... unul cu carti celelalt gol. Cum citea o carte din cosulet o punea in cosuletul gol, si tot asa pana se golea cosuletul. Apoi ne uitam sa vedem daca a afacut ceva, daca nu o luam de la inceput pana cand iar umpleam cosultelul. Eu ma jucam foarte mult cu el "I spy," avem toata colectia asa ca stateam pe olita pana facea dungi pe bucute Faza cu olita era haioasa rau de tot, ca atunci cand facea pipi stropea ca o fantana arteziana si trebuia sa fim atenti sa nu stam in fata lui, ca era pericol de inundatie... Apoi gasisem o alta solutie: mama lui i-a cumparat un colac de wc care se atasa pe wc. Acolo era mai bine, dar iar epxeriente haioase... imi spunea sa ma asez eu pe olita, apoi cand venea mama lui trebuia sa se aseze ea. iar cand venea taica-su acasa, se aseza si el... pana cand intr.o zi ne-a spus sa ne asezam toti trei pe olita si sa ne dam si chiloteii jos. Noi l-am obisnuit cu rewards de fiecare data cand facea pipi cam treaba mare,, ii dadeam dulcuri si a functionzat de minune. Cand s-a plictisit am trecut pe jucarioare si carti. Acidente aiu fost si la noi multe, cerea la wc numai cand simtea ca face treaba mare, cand facea pipi nu simtea deloc. Am incercat mai toate metodele, sa-l urmarim si sa il punem pe wc cand credeam ca era momentul, ori sa.-l lasam ud, ori sa ii dam bomboane... cateodata functiona cateodata nu,, putea sa stea pe canapea la tv si intr-o baltoaca de pipi, nu simtea nimic. Cu timpul insa ne-am obisnuit sa il punem pe wc de cateva ori pe zi: dimineata cand se trezea, pe la 10, 12, inainte de nap, dupa, pe la 6, si inainte de culcare. Cu tipul s-a obisnuit si cred ca inca nu avea 2 ani cand deja nu mai foloseam scutecele. Cand e bolnav si tuseste, face pipi pe el, dar alte accidente, nu imi aduc aminte sa mai aiba. cam atat, daca mai imi aduc aminte, mai scriu
www.sdphotoartgallery.com
|
|
-
05-23-2008, 02:06 AM |
-
danica
-
-
-
Joined on 05-23-2008
-
Traverse City MI
-
Posts 9
-
Points 0
-
|
Priscila: Pt mamicile din MI am si eu o intrebare: pana la ce varsta trebuie sa stea copilul in booster seat in masina? Tocmai am citit legea pe care a dat-o guvernatoarea statului, care spune ca ( virgula) copiii intre 4-8 ani trebuie sa stea in booster seat daca au mai putin de 4,9 feet. Nu stiu cat inseamna, 4,9 in metrii dar ma gandesc ca trebuie sa fie destul de inlaltul un copil, poate peste 1 m. Eu am 5,7 feet... nu stiu ce sa zic... poate ma lamureste si pe mine cineva. Voi ii puneti in booster seat?
Destul de peste un metru. Pai 4'9" este 57inches!!! Inmultit cu 2.45 si dai de cm. Nici nu stiam de lege! Al meu cel mai mic are cam 45" (ce mama oribila! am uitat cat e de lung baiatu!) dar ca litera de lege e asa: daca centura de siguranta care trebuie sa vina peste umar, trece peste umar, si nu peste gat cand e copilul in masina atunci nu mai are nevoie de booster seat. Eu i-am pus pe ai mei in booster seat nu din cauza legii dar din cauza ca eu sunt mai paranoica de felul meu. Better safe than sorry! Copiii sunt diferiti de noi, nu mini adulti si am vazut multi copii fara booster si cu centura de umar petrecuta sub bratz sau data in spate. Oribil! In caz de accident copiii aia nu au sanse multe de supravietuire. Sfatul meu e sa pui ingerasul in booster. Eu stiam ca trebuie sa aiba copilul 60 de pounds care mi se parea absurd oricum ca doar nu greutatea conteaza ca doar ce faci cu un copil scund si rotunjor? Eu sunt in MI de 12 ani si am 3 copii nascuti aici. Ultimul are 4 ani. Am stat in Detroit aproape 11 si acum am migrat nord! Brrr!!!!!!!!!!!
|
|
-
05-26-2008, 09:38 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Priscila: Voi ii puneti in booster seat?
Eu stiam ca regula de baza pentru tranzitia la booster e cel putin 40 lbs in greutate si cel putin 4 ani la varsta. Depinde si la ce booster the referi. Daca-i din asta eu nu intentionez sa il pun in el pana pe la 8 ani - corpul lor si sistemul osos nu e atat de dezvoltat ca cel al unui adult. Am vazut in Romania e la ordinea zilei sa-ti pui copilul sub centura direct - fie nu-si dau seama ca in cazul unui impact s-a zdrobit si abdomen si toarce si tot, fie le place sa se riste. Chiar am intalnit un taximetrist in Bucuresti care nu m-a lasat sa pun scaunul de masina ca vezi doamne sunt eu cu el in spate si nu are nevoie ... eventual pot sa-i pun centura daca tin neaparat sa-l leg  Baiatul meu are 4 ani acum si vreau sa-l pun in booster de genul asta .Imi place de el ca e foarte comfortabil si poate sa doarma comod plus ca are protectie la cap pentru impact lateral si 5 point harness - nu trebuie sa-i pun direct centura. O sa fie a huge pain in the behind sa-l car de colo colo dar asta e --- copiii vin cu efecte secundare, nu intotdeauna placute.
|
|
-
05-26-2008, 01:33 PM |
-
danica
-
-
-
Joined on 05-23-2008
-
Traverse City MI
-
Posts 9
-
Points 0
-
|
Si al meu al mic are 4 ani. Si el e in booster si acolo o sa stea pana e destul de mare Britax este excelent, si nu e greu de carat. Eu asta si am. E putin mai vechi modelul ca a fost a lui fica-mea mai mica, dar de ca sa arunci un lucru bun? Fiu-meu e in el de 2 ani pentru ca el e foarte inalt si a iesit din scaunul obisnuit de mult din cauza asta. Britax se poate regla dupa inaltimea copiluli. Acum eu nu stiu, s-ar putea sa fie si alte modele care sunt bune dar mie asta-mi place ca e usor (ca greutate) si precum ai spus Ami are suport pentru capusor.
|
|
-
06-08-2008, 10:41 PM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 620
-
Points 980
-
|
Stie cineva daca pentru a calatorii in afara tarii cu copilul iti trebuie scrisoarea de la sot, cum ca e de acord sa iesi cu copilul din tara? Stiu ca s-a discutat despre asta dar nu gasesc nicaieri. Nadia a mai iesit din tara fara noi, cu bunica, dar nu i-a cerut nimeni nici o scrisoare, desi facusem. Saptamana viitoare plec in Romania si am uitat complet sa fac actul respectiv.
|
|
-
06-09-2008, 11:42 AM |
-
vpdana
-
-

-
Joined on 01-06-2007
-
-
Posts 302
-
Points 0
-
|
Oana, Eu am facut anul trecut cand am plecat doar eu cu baiatul, dar nu mi-a cerut-o nimeni nicaieri. Am scris doar a scrisoare pe care a semnat-o sotul si cred ca a si legalizat-o notarul de la banca. Dar cum zic, nimeni nu m-a intrebat absolut nimic.
A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
|
|
-
06-10-2008, 09:13 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 620
-
Points 980
-
|
Multumesc Dana, cred ca am sa o fac si eu ca sa fiu sigura,. Am uitat sa o fac cat a fost sotul acasa si o sa vina doar sa ma ia sa ma duca la aeroport joi cand plec si nu prea avem timp ( munceste la 2 ore de casa si vine doar in week-end de obicei)
|
|
-
06-16-2008, 04:21 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 620
-
Points 980
-
|
Am ajuns in Romania si nu mi-a cerut nimeni nici un act... pasapoartele si "have a safe trip".
|
|
-
06-19-2008, 09:56 AM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
Hello, Poate s-a mai discutat, dar as vrea sa imi spuneti si mie ce analize si teste ati facut in timpul sarcinii. Eu sunt hotarata sa fac tot ce se poate , dar sunt conditionata foarte mult de pretul astronomic al acestora, insurance-ul meu de student nu acopera decat basic tests si o ecografie. Eu as vrea sa fac Nuchal Scan ( costa $900) si amniocenteza in sapt 18 (costa $2000), teste care evident nu sunt acoperite de insurance, pt ca am doar 30 de ani (sunt acoperite de la 35 in sus). Doctorul mi-a spus ca nu ar avea rost sa fac amnio, decat in cazul in care Nuchal test ar iesi pozitiv pt Down Syndrome, dar chiar si atunci exista o sansa de 10% sa nu descopere tot. Pana acum am facut testele uzuale de sange, toxoplasmoza (am avut boala mai demult), rubeola, hiv, CMV, si vreo trei ultrasound-uri, ultima pe la 9 saptamani cand copilul era bine. Ar urma saptamana viitoare cand as avea aproape 12 saptamani, nuchal scan (early screen). Nu stiu ce sa fac, Merita sa mai fac investigatia asta, in conditiile in care oricum o sa fac amnio (care iti ofera un diagnostic de 99.99% )? Multumesc, I.
|
|
-
06-19-2008, 02:27 PM |
-
irinuca
-
-

-
Joined on 05-11-2005
-
georgia
-
Posts 86
-
Points 395
-
|
Nu cred ca poate sa-ti spuna cineva ce sa faci sau ce sa nu faci in ceea ce te priveste pe tine sau copilul tau. Dar sunt anumite chestii pe care le poti lua in considerare. Intreaba-te daca ai motive sa te indoiesti de sanatatea copilui tau, intreaba-te daca se merita riscul unei astfel de proceduri, intreaba-te daca in cazul unu rezultat pozitiv ai alege sa mergi mai departe sau ai intrerupe sarcina. Eu una nu am facut nici una din analizele extra. Rezultatele la sange au iesit bune, am cerut sa fac ceva in plus pentru o chestie de care puteam sa am banuieli, bataile inimii erau normale, la eco totul a fost ok, nu exista precedente de boli genetice nici in familia mea nici a sotului. Pentru mine nu s-a meritat riscul.
|
|
-
06-19-2008, 02:33 PM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
Bolile genetice din familie nu au nici o relevanta in cadrul Sindromului Down. Singurul factor determinant descoperit pana acum este varsta mamei, cu cat e mama mai in varsta cu atat este mai probabil sa existe un genetic disorder. Dar sunt si cazuri de parinti tineri care au copil cu SD. Doar dc in prealabil ai mai avut un copil cu SD, de abia atunci iti creste riscul cu 1% de a avea din nou aceeasi problema. In ceea ce priveste riscul de a avea probleme cu sarcina dupa amnio, acela este de 1:1400 sau chiar 1: 1600, considerabil mai scazut decat riscul de a avea un copil cu SD, spre exemplu. Intrebarea mea era dc mai are rost sa fac Nuchal Scan in conditiile in care voi face amnio. Aflu eu ceva in plus fata de amnio?
|
|
-
06-19-2008, 09:10 PM |
-
danica
-
-
-
Joined on 05-23-2008
-
Traverse City MI
-
Posts 9
-
Points 0
-
|
Irinuka, daca faci Amnio ai tot profilul chromosomial al copilului. Eu am avut doua. Una cu nr 4 si una cu nr 5. Prima data din cauza ca analizele de sange au iesit "elevate" pentru Down Syndrome, si a doua oara pentru ca am vrut sa fiu cu sufletul impacat. Nu stiu ce decizie as fi luat daca as fi aflat ca am copil cu Down, dar cel putin as fi stiut. Nuchal scan nu-ti aduce nimic nou.Este doar un precursor al amniocentezei. Pentru ca poti primi rezultat fals pozitiv, si ajungi la amnio sau false negativ!!! Sculele astea sunt la fel de bune ca si persoana care le foloseste! Economiseste banii si du-te la amnio, si mai tarziu catre 36 de saptamani mergi sa faci 4D ultrasound pe banii aia! Daca vrei sa-i dai pe teste. Eu am doua prietene foarte bune in ramura medicinei. Una e family doc si cealalta e obgyn(cu ea am si nascut). Nici una nu recomanda Nuchal scan "just because". Cand am avut amnio a doua oara a venit si medicul perinatologist si s-a uitat la micutu. Daca ceva nu era in regula ea ar fi vazut. Nu stiu cum va fi pentru tine, dar daca poti, cere sa vezi si perinatologistul cand faci amnio. Incearca sa-l bagi in pretz. In ce stat locuiesti? Dana.
|
|
-
06-20-2008, 09:08 AM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
Multumesc, exact asta era si parerea mea despre NT. Testele stea sunt doar niste teste statistice. Tu la cate saptamani ai facut amnio? Oricum azi o sa vorbesc si cu medicul meu, insa voiam si o experienta de la cineva care a trecut prin asta. Eu locuiesc in Florida.
|
|
-
06-20-2008, 12:53 PM |
-
danica
-
-
-
Joined on 05-23-2008
-
Traverse City MI
-
Posts 9
-
Points 0
-
|
Primul amnio l-am facut tarziu. Ca pana au venit resultatele de sange, si pana m-au trimis la amnio a durat. Si doctorul ce l-am avut pe vremea aia era mai batran si cred ca satul de meserie, si asa ca a fost tarziu. Nu mai stiu cat de tarziu exact dar peste 20 de sapt. Ca era luna ianuarie si fica-mea a facut 9 ani ieri... A doua oara(baby nr 5), am avut ca medic pe prietena mea. Si daca-mi aduc bine aminte am facut amnio la 16 saptamani. As putea sa intreb sa stiu exact, sau sa caut printre pozele de amnio sa vad data. Dar stiu ca a fost pe la jumatatea lui may si due date a fost oct 26. Sunt 5 ani de atunci asa ca scuza-mi lipsa de memorie. Daca ai indoieli despre procedura eu spun sa vorbesti cu medicul tau, sa-l/ sa o intrebi cata experienta are si cate proceduri a mai facut. La prima mea procedura nu am simtit absolut nimic, la a doua am avut un pic de crampe. Nimic sever, am avut motiv de stat in pat dupa. Te intrebam unde locuiesti pt ca fiecare stat are regulile si procedurile lui, in MI fiecare femeie insarcinata are acoperire medicala, si nu platesti nimic. Daca nu lucrezi si cumperi asigurarea ta personala aici face sens sa cancelezi si sa iei de la stat. Ideea e ca mai bine avem grija de femeia insarcinata decat de un nou nascut cu probleme. Pana la urma, cel mai important lucru e sa te relaxezi si sa te bucuri de ultimele luni in care mai poti sa dormi toata noaptea. Ca in curand vor fi duse. Cand astepti bebelasul?
|
|
-
06-20-2008, 06:41 PM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
In florida eu nu ma calific dpdv al venitului pt asigurare de stat. am venitul prea mare, tocmai ce am primit scrisoarea de refuz acasa. Am asigurare de la universitate, numai ca ei platesc amnio numai pt femeile peste 35 de ani. Asadar, o sa o platesc din buzunar. Acum sunt in 12 saptamani si ei m-au programat la amnio pe la 18 sapt.
|
|
-
06-20-2008, 11:47 PM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 388
-
Points 2,975
-
|
Eu am venit saptamana trecuta din Romania si mi-au cerut actele aici cand am ajuns inapoi. Desi e ciudat dar asta e.
|
|
-
06-20-2008, 11:56 PM |
|
|